Review Mini Waffle Maker | Berbaloi Beli - Cahaya Hayati

11 Jun 2021

Review Mini Waffle Maker | Berbaloi Beli

Review Mini Maker Waffle | Berbaloi Beli. Bila sebut waffle siapa yang tak suka. Tambah-tambah lagi bila letak topping kesukaan seperti chocolate, peanut, blueberry, strawberry, cream corn dan aiskrim. Sambil taip ni pun dah terbayang keenakkan waffle. Disebabkan MCO, CH buat keputusan untuk beli Mini Waffle Maker dan buat sendiri wafer. Bila dah ada waffle maker boleh lah buat sendiri pada bila-bila masa saja. Topping pula, boleh guna chocolate spread sepertu nutella, lady's choice brand, kaya dan lain-lain lagi. 

Mini Maker Waffle yang CH beli berharga RM 29.90 saja. Korang boleh klik kat SINI dan tengok mana yang sesuai dan padan dengan budget korang. 

Resepi Waffle Mudah Sedap Rangup Diluar Dan Lembut Didalam, Review Mini Maker Waffle, mini waffle maker, waffle maker, waffle, resepi waffle sedap, waffle mudah sedap dan rangup, resepi mudah dan sedap waffle, sedapnya waffle, buat sendiri waffle, wafer, cara buat waffle, buat sendiri waffle di rumah, mudahnya buat waffle, waffle rangup di luar lembut di dalam, wafel, resepi wafel sedap, cara buat wafel sedap dan mudah, bahan-bahan waffle, bahan-bahan untuk buat wafel, tepung wafel, waffle recipe, homemade waffle, how to make waffle, resipi waffle,

Brand apa ni? Kalau ikut kat kotak ada tulis CE ROHS. CH pun tak pernah dengar lagi brand ni.. Tapi takpe sebab CH dah beli dan guna. Terrbukti ia sangat berbaloi untuk beli dan buat waffle sendiri di rumah. 

Resepi Waffle Mudah Sedap Rangup Diluar Dan Lembut Didalam, Review Mini Maker Waffle, mini waffle maker, waffle maker, waffle, resepi waffle sedap, waffle mudah sedap dan rangup, resepi mudah dan sedap waffle, sedapnya waffle, buat sendiri waffle, wafer, cara buat waffle, buat sendiri waffle di rumah, mudahnya buat waffle, waffle rangup di luar lembut di dalam, wafel, resepi wafel sedap, cara buat wafel sedap dan mudah, bahan-bahan waffle, bahan-bahan untuk buat wafel, tepung wafel, waffle recipe, homemade waffle, how to make waffle, resipi waffle,

Nampak saja kecik tapi ia sangat pantas untuk masak  waffle. Sekejap saja dah masak.. 

Dengan adanya mini waffle maker ni, anak-anak pun lebih seronok untuk belajar memasak. Selalunya CH hanya buat adunan waffle ( pssttt guna resepi pancake ja). Kerja-kerja menuang adunan ke atas acuan, tunggu sehingga masak dan letak topping diserahkan kepada anak-anak. Depa seronok sangat sebab boleh letak topping kesukaan banyak-banyak. 

Resepi Waffle Mudah Sedap Rangup Diluar Dan Lembut Didalam, Review Mini Maker Waffle, mini waffle maker, waffle maker, waffle, resepi waffle sedap, waffle mudah sedap dan rangup, resepi mudah dan sedap waffle, sedapnya waffle, buat sendiri waffle, wafer, cara buat waffle, buat sendiri waffle di rumah, mudahnya buat waffle, waffle rangup di luar lembut di dalam, wafel, resepi wafel sedap, cara buat wafel sedap dan mudah, bahan-bahan waffle, bahan-bahan untuk buat wafel, tepung wafel, waffle recipe, homemade waffle, how to make waffle, resipi waffle,

Bila serah kepada anak-anak untuk buat sendiri, confirm la adunan tu tumpah, meleleh tepi waffle maker tu... Jangan risau sebab nak cuci tu senang sangat. Ambik tisu lap lap saja. Dah hilang kesan tumpah dan bersih. 

Ini gambaran sebenar Mini Waffle Maker. Nampak macam besar tapi ianya hanya sebesar piring set lapik cawan. 

Resepi Waffle Mudah Sedap Rangup Diluar Dan Lembut Didalam, Review Mini Maker Waffle, mini waffle maker, waffle maker, waffle, resepi waffle sedap, waffle mudah sedap dan rangup, resepi mudah dan sedap waffle, sedapnya waffle, buat sendiri waffle, wafer, cara buat waffle, buat sendiri waffle di rumah, mudahnya buat waffle, waffle rangup di luar lembut di dalam, wafel, resepi wafel sedap, cara buat wafel sedap dan mudah, bahan-bahan waffle, bahan-bahan untuk buat wafel, tepung wafel, waffle recipe, homemade waffle, how to make waffle, resipi waffle,

Resepi Waffle Mudah Sedap Rangup Diluar Dan Lembut Didalam, Review Mini Maker Waffle, mini waffle maker, waffle maker, waffle, resepi waffle sedap, waffle mudah sedap dan rangup, resepi mudah dan sedap waffle, sedapnya waffle, buat sendiri waffle, wafer, cara buat waffle, buat sendiri waffle di rumah, mudahnya buat waffle, waffle rangup di luar lembut di dalam, wafel, resepi wafel sedap, cara buat wafel sedap dan mudah, bahan-bahan waffle, bahan-bahan untuk buat wafel, tepung wafel, waffle recipe, homemade waffle, how to make waffle, resipi waffle,

Ini yang CH test guna adunan pancake. Bila letak tu jangan terus tutup. Biarkan ia sekejap sehingga naik buih-buih. Tutup dan biarkan sehingga ia masak. Kalau belum masak/ garing, penutup susah nak buka. Kalau dah masak senang saja nak buka dan tak melekat. Cuma masa nak angkat, korang perlukan pengepit untuk angkat. 

Resepi Waffle Mudah Sedap Rangup Diluar Dan Lembut Didalam, Review Mini Maker Waffle, mini waffle maker, waffle maker, waffle, resepi waffle sedap, waffle mudah sedap dan rangup, resepi mudah dan sedap waffle, sedapnya waffle, buat sendiri waffle, wafer, cara buat waffle, buat sendiri waffle di rumah, mudahnya buat waffle, waffle rangup di luar lembut di dalam, wafel, resepi wafel sedap, cara buat wafel sedap dan mudah, bahan-bahan waffle, bahan-bahan untuk buat wafel, tepung wafel, waffle recipe, homemade waffle, how to make waffle, resipi waffle,

Inilah rupa waffle yang dah siap. Cantikkan kejadiannya... Tu belum letak topping lagi. 

Resepi Waffle Mudah Sedap Rangup Diluar Dan Lembut Didalam, Review Mini Maker Waffle, mini waffle maker, waffle maker, waffle, resepi waffle sedap, waffle mudah sedap dan rangup, resepi mudah dan sedap waffle, sedapnya waffle, buat sendiri waffle, wafer, cara buat waffle, buat sendiri waffle di rumah, mudahnya buat waffle, waffle rangup di luar lembut di dalam, wafel, resepi wafel sedap, cara buat wafel sedap dan mudah, bahan-bahan waffle, bahan-bahan untuk buat wafel, tepung wafel, waffle recipe, homemade waffle, how to make waffle, resipi waffle,

Closed up sikit. Berbaloikan beli mini waffle maker ni. 

Resepi Waffle Mudah Sedap Rangup Diluar Dan Lembut Didalam, Review Mini Maker Waffle, mini waffle maker, waffle maker, waffle, resepi waffle sedap, waffle mudah sedap dan rangup, resepi mudah dan sedap waffle, sedapnya waffle, buat sendiri waffle, wafer, cara buat waffle, buat sendiri waffle di rumah, mudahnya buat waffle, waffle rangup di luar lembut di dalam, wafel, resepi wafel sedap, cara buat wafel sedap dan mudah, bahan-bahan waffle, bahan-bahan untuk buat wafel, tepung wafel, waffle recipe, homemade waffle, how to make waffle, resipi waffle,


 Beli Mini Waffle Maker di Waffle Maker 
Beli tepung Waffle di Tepung Waffle


Sharing juga dengan korang resepi waffle yang viral di FB. Letak kat sini siap-siap sebab kat FB kadang kadang tu cari jumpa, kadang-kadang tu cari tak jumpa jumpa. Kalau nak guna resepi pancake CH boleh tengok dekat SINI


Resepi Waffle Mudah Sedap Rangup Diluar Dan Lembut Didalam


Bahan:

3 cawan tepung gandum
2 1/2 cawan air
3/4 cawan minyak masak/butter cair
2 biji telur & esen vanilla
2 sudu makan susu tepung
3 sudu makan gula castor
1/2 sudu teh garam
1 sudu makan baking powder
1/4 sudu teh baking soda

Gunakan cawan penyukat seperti dalam gambar.Anda boleh dapatkan di kedai bakeri berhampiran.

Resepi waffle sukatan cawan ini sangat mudah dan lembut untuk anda buat makan sarapan pagi. Waflle yang disapu dengan nutella, strawberi, coklat memang sedap

Untuk susu tepung, anda bleh guna susu tepung Nespray atau apa-apa susu tepung yang difikirkan sesuai.

Cara :

#1: Pastikan telur sudah dibasuh bersih dan kemudian pecahkan dalam bekas pengisar makanan. Masukkan semua bahan ke dalam bekas dan pukul menggunakan hand mixer. Pakai blender pun boleh.
Pukul cukup sekadar sebati dan kembang sedikit. Lepas itu rehatkan adunan selama 10-15 minit. Kalau anda nak buat bekal waffle untuk anak ke sekolah, boleh buat pada waktu malam dan masukkan adunan ke dalam peti.

#2: Cara untuk masak waffle ialah, sapukan butter pada acuan yang telah panas guna berus atau tisu.Masukkan adunan sekitar satu senduk dan tutup alat pembakar waffle.

Resepi waffle sukatan cawan ini sangat mudah dan lembut untuk anda buat makan sarapan pagi. Waflle yang disapu dengan nutella, strawberi, coklat memang sedap

Bila masak, boleh lah dibuka dan disapu dengan nuttela,jem strawberi, peanut atau apa-apa kesukaan anda sebelum dilipat cantik

Selamat mencuba uolls!

No comments:

Post a Comment