September 2021 - Cahaya Hayati

27 Sept 2021

PGMall Bantu Pasarkan Produk Tempatan Ke Pasaran China

September 27, 2021 0
PGMall Bantu Pasarkan Produk Tempatan Ke Pasaran China

Hai korang! Korang pernah shopping kat PGMall tak? PGMall adalah satu-satunya platform online shopping yang mengangkat jenama atau barangan tempatan dari offline business kepada online sejak 2017 lagi. Kalau nak tahu, PGMall mendapat tempat ketiga online shopping terbaik dalam laporan IPrice Insight. Korang boleh baca di link ini https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/ . 


PGMall, PGMallxJD.com, sell to china, programme sell to china pgmall, online shopping, review pgmall, pgmall to china, JD.com, pgmall info,
PGMall Online Shopping nombor 1 di Malaysia


PGMall Bantu Pasarkan Produk Tempatan Ke Pasaran China


Kini, PGMall melebarkan lagi sayap mereka dengan memasarkan produk tempatan kepada pasaran China melalui usahasama dengan Online shopping terkenal dan terbesar di China iaitu JD.com. Tak sangka PGMall sangat optimis dalam memasarkan produk tempatan sebab selalunya produk dari China yang masuk ke pasaran tempatan. Tahniah PGMall! 


PGMall, PGMallxJD.com, sell to china, programme sell to china pgmall, online shopping, review pgmall, pgmall to china, JD.com, pgmall info,
Sell to China


Usahasama dengan JD.com ini adalah di bawah program ‘Sell to China’. Melalui kerjasama ini, peniaga tempatan bolehlah memasarkan produk tempatan ke negara Tembok Besar dengan lebih mudah. Sesuai dengan tagline PGMall 'Bringing Local To The World'. Kini barangan tempatan Malaysia boleh di dapati di negara China dengan mudah. Tak perlu lagilah rakyat Malaysia yang bekerja atau belajar di sana nak minta ahli keluarga pos produk Malaysia yang di kehendaki. Sekarang hanya klik, klik dan bayar dah sampai barang yang mereka nak. Senangkan?


PGMall, PGMallxJD.com, sell to china, programme sell to china pgmall, online shopping, review pgmall, pgmall to china, JD.com, pgmall info,
Semua produk tempatan ini berada di pasaran China. Love sangat!


Idea program 'Sell to China' ini tercetus adalah untuk membantu para peniaga tempatan yang terkesan dengan pandemik Covid-19 terutamanya Perusahaan sederhana Kecil (SME). Melalui program ini, diharapkan peniaga dan pengeluar produk tempatan dapat bertahan dan meningkatkan pendapatan mereka sepanjang tempoh pandemik ini. 


Program 'Sell to China ' ini menyediakan bantuan dari segi pendaftaran jenama, pengurusan, pemasaran dan kempen serta terjemahan details produk ke bahasa China. Dari A hingga Z lah PGMall tolong para peniaga yang berdaftar dengan PGMall. Sukanya! 


Jom pasarkan produk ke China...


Jika para peniaga & perusahaan kecil yang berminat untuk memasarkan produk mereka di pasaran China di bawah program 'Sell to China' bolehlah dapatkan maklumat lanjut di https://pgmall.my/JD-Worldwide . 


Untuk lain-lain info ataupun korang nak shopping, korang bolehlah layari website dan socmed PGMall di bawah. 


Website: www.pgmall.my 

Facebook: www.facebook.com/PGMallMalaysia

Instagram: www.instagram.com/pgmall.my/

Tiktok : https://vt.tiktok.com/ZSJW1T1yG/