December 2021 - Cahaya Hayati

31 Dec 2021

SCAM ALERT! ACCESSTRADE Malaysia Is Not Involved In Shopee/Lazada Online Affiliate Marketing Scams

December 31, 2021 0
SCAM ALERT! ACCESSTRADE Malaysia Is Not Involved In Shopee/Lazada Online Affiliate Marketing Scams

It has come to our attention that online scammers have started using ACCESSTRADE Malaysia for Shopee/Lazada online affiliate marketing scams. We have been contacted by a victim of unscrupulous scammers after losing RM24,000.



Hence, we would like to reiterate that ACCESSTRADE MALAYSIA IS NOT INVOLVED IN ANY SCAMS and we advise you to be wary of anyone approaching you with a similar name like ours or via any means apart from our official platforms. 


Here’s how you can differentiate us from the scammers: 


1. We NEVER ask for advance payments for registration as a publisher or advertiser. 

2. All our communications are done via our official channels and systems as below:


How The Shopee/Lazada Online Affiliate Marketing Scams Work?


The scammers are cunning in their approach to make you fall for their schemes. Here’s how they have been operating to scam unsuspecting people in need of side income during these tough times. 


Check out how a Tik Tok-er got scammed, as he shared his bad experience in Part 1, Part 2, and Part 3 videos. 




The scammers claim to help e-commerce platform sellers gain better ratings. First, they will add you to a group chat comprising plenty of other members. To gain your trust, some of the members who are part of the scam will be uploading transaction slips or keep updating the group that they have received their payments on a regular basis. 


To further gain your trust, they will then assign you a task. They will send a product link and ask you to add the product to your online shopping cart but not to pay for it. Instead, the scam team will ask you to send a screenshot of the cart page and transfer the exact price amount of the product to a personal bank account provided by them. Then, the scam team will transfer the price amount of the product, plus 8-10% commission back to you. They will run this a few times with increasing transaction amounts each time to prove that they can be trusted. 


Next, they will offer you a chance of becoming a VIP to earn more commission (~15%). At this stage, the product prices will also be higher and when you transfer your money, they will inform you that the system is stuck or the account is frozen. 


What’s worse, you will be asked to transfer more money to unfreeze the system and get your capital back. Once done, the scam team will block you on Whatsapp and other platforms. This is when you will realise that you have been scammed and unfortunately, you might not be able to get your hard-earned money back. 


Here’s a part of our conversation from a victim who got scammed and approached one of our staff via Instagram for further assistance.




Avoid Being Scammed With These Tips


Online scammers are becoming smarter day by day and it would be best if you are extra vigilant to avoid being scammed at all costs. 


Here are some tips to identify a potential scam and avoid being scammed:


1. They will ask you for your personal particulars such as your IC number, address, and bank account details. 

2. They will use fear or other emotions to trap you into transferring money or sharing your particulars. 

3. They will ask you to transfer a large amount of money as advance payments to join any schemes. 

4. They might send you emails or SMSes claiming your money has been deducted from your bank account and they need your bank details for further action.


If any of these happens, always keep in mind to never share your personal information or transfer any money. Contact your bank if you receive any of the scam emails or SMSes regarding your savings.  


What Should You Do If You Have Been Scammed?


First things first, do not panic. Here are a few things you can do if you have been scammed: 


1. Contact the scammers and try to get your money back. 

2. Make sure you keep all your transaction and communication records. 

3. Lodge a police report. 

4. You can also file a complaint to Bank Negara Malaysia or MCMC


Say No To Scams!


During these tough times, it is easy to fall prey to these unscrupulous scammers and lose your hard-earned money. Always do your due diligence before you connect with anyone who makes extraordinary promises about extraordinary returns.


Source: https://accesstrade.global/my/blog/2021/08/17/scam-alert-accesstrade-malaysia-is-not-involved-in-shopee-lazada-online-affiliate-marketing-scams/


9 Dec 2021

Tawaran Diskaun 80% Kompaun Saman PDRM JPJ | Rebut Peluang Untuk Bersihkan Nama

December 09, 2021 0
Tawaran Diskaun 80% Kompaun Saman PDRM JPJ | Rebut Peluang Untuk Bersihkan Nama

Tawaran Diskaun 80% Kompaun Saman PDRM JPJ | Rebut Peluang Untuk Bersihkan Nama. Assalamualaikum wbt & selamat pagi. Pagi pagi dah sebut pasal saman. Benda baik mestilah sebarkan. Lagi satu, CH nak ajak semua bersihkan nama dengan membayar kompaun saman PDRM atau JPJ. 


Pertama kali nak minta korang check bawah ic korang ada tak saman. Daftar kat laman web di bawah. 


https://mybayar.rmp.gov.my/en

https://public.jpj.gov.my


Korang jangan masuk sekarang sebab tengah jammed tu. CH nak masuk untuk bayar saman pun tak boleh. Siap keluar error lagi. Mesti PDRM tak bersedia untuk menerima pengunjung yang ramai dalam satu masa. 


Korang kena check sebab CH pun ingatkan tak pernah kena saman dan selalunya saman yang sampai rumah memang CH settle awal-awal. Sekali check tengok ada lagi saman sepuluh tahun yang lalu yang mana surat tak pernah sampai rumah pun. Kereta tu pun dah jual 7 tahun yang lalu. 


Pastu ada lagi saman yang kereta atas nama CH tapi diguna dan dibayar oleh adik. Ni penting bagi sapa yang nama owner kereta / loan kereta tapi kereta di guna dan dibayar oleh orang lain. Kalau adik beradik senang kira. Kalau orang lain, mesti kita tak mau kannn... pastu pulak jenis orang yang liat nak bayar. 


So jom grab discount 80% dari PDRM ni. Tawaran ni 4 hari ja tau!! Sampai 12hb Disember 2021 saja... 


Tawaran Diskaun 80% Kompaun Saman PDRM, bayar saman online, diskaun saman pdrm, cara bayar saman online, tawaran diskaun saman pdrm 2021, summon pdrm




Untuk bayar saman ni, korang boleh walk in ke kaunter traffic/ jpj di daerah masing-masing. Bagi yang teror online, korang bayar ja online. Senang, takyah beratur lama-lama kat kaunter tu. 


Tadi CH dah pergi kaunter tapi yang beratur pun ramai, CH tanya sajalah pada abam polis sama ada bayar online boleh dapat diskaun atau tak. Abam polis kata dapat juga 80%.  Boleh bayar guna online  banking, debit dan kredit card juga. So jangan risau ya gaisss.... Bayar online ja. Jangan bagi alasan tak sempat nak bayar. 


Selamat men'' clear'' kan nama korang. 

7 Dec 2021

Review: ACCESSTRADE Malaysia – Cara Buat Duit Dari Rumah

December 07, 2021 0
Review: ACCESSTRADE Malaysia – Cara Buat Duit Dari Rumah

ACCESSTRADE merupakan salah satu platform affiliate Marketing yang terdapat di Malaysia. Bagi Blogger, affiliate memang sangat tidak asing lagi dari mereka. Inilah salah satu cara para Blogger mendapat duit. Affiliate Marketing ini, contohnya begini, anda Promosi produk, orang Klik dan beli melalui link anda, anda dapat komisen. Itulah dia affiliate. Kebiasaan Blogger akan review produk dan selitkan link affiliate mereka. Dari situ mereka peroleh komisen. 


Daftar segera >> Daftar ACCESSTRADE


ACCESSTRADE Malaysia – Cara Buat Duit Dari Rumah, accesstrade, cara buat duit dengan accesstrade, affiliate accesstrade, daftar acesstrade, buat duit di rumah, cara buat duit online, online money, review accesstrade,


ACCESSTRADE ini sudah lama bertapak di Malaysia, tapi hanya para Blogger sahaja yang tahu. Kini ACCESSTRADE meluaskan lagi platform mereka untuk menarik orang ramai daftar dan jadi ejen affiliate mereka. Kalau anda ada Facebook, Twitter atau instgram, anda boleh jadi salah satu affiliate mereka. Para Blogger sudah semestinya memang boleh untuk jadi ejen affiliate. Selain ACCESSTRADE, platform affiliate lain, ada juga seperti involve Asia. Tapi involve Asia ini strict. Mereka nak trafik yang tinggi – tinggi sahaja. Tidak macam ACCESSTRADE. Jadi untuk daftar dengan platform ini memang mudah. Daftar pun free dan tak sampai pun 10 minit. 

ACCESSTRADE Malaysia – Cara Buat Duit Dari Rumah, accesstrade, cara buat duit dengan accesstrade, affiliate accesstrade, daftar acesstrade, buat duit di rumah, cara buat duit online, online money, review accesstrade,

Dalam ACCESSTRADE ini, ada banyak program affiliate seperti Lazada, Shopee, Adidas dan Zalora. Ada banyak lagi. Anda boleh pilih program – program ini. Setiap program ada perbezaan komisen. Jadi pastikan anda baca dulu dia punya komisen sebelum apply. Untuk memudahkan anda juga supaya berjaya dapat komisen yang lumayan. Dalam gambar ini, merupakan sebab kenapa ACCESSTRADE ini sangat mudah. Anda boleh cuba, tiada risiko untuk dipertaruhkan. 


ACCESSTRADE Malaysia – Cara Buat Duit Dari Rumah, accesstrade, cara buat duit dengan accesstrade, affiliate accesstrade, daftar acesstrade, buat duit di rumah, cara buat duit online, online money, review accesstrade,

Laporan yang sentiasa tepat dan dikemaskini


ACCESSTRADE Malaysia – Cara Buat Duit Dari Rumah, accesstrade, cara buat duit dengan accesstrade, affiliate accesstrade, daftar acesstrade, buat duit di rumah, cara buat duit online, online money, review accesstrade,

Pelbagai cara mereka sediakan untuk menarik pembeli


ACCESSTRADE Malaysia – Cara Buat Duit Dari Rumah, accesstrade, cara buat duit dengan accesstrade, affiliate accesstrade, daftar acesstrade, buat duit di rumah, cara buat duit online, online money, review accesstrade,

Anda tidak rugi kalau platform ini anda tidak percaya. Sebab tiada modal dikeluarkan. 

Tak rugi pun anda mencuba. Tiada risiko. Tambahan pula, musim PKP ini, kita memang sangat memerlukan duit. Diharap post ini dapat membantu. Kalau rasa betul, boleh share post ini tapi memang betul pun. Takpe. Cuba dulu. Kalau betul, nanti share dengan orang lain. 


ACCESSTRADE Malaysia – Cara Buat Duit Dari Rumah, accesstrade, cara buat duit dengan accesstrade, affiliate accesstrade, daftar acesstrade, buat duit di rumah, cara buat duit online, online money, review accesstrade,


Komisen dari 15 JAN hingga 28 FEB


ACCESSTRADE Malaysia – Cara Buat Duit Dari Rumah, accesstrade, cara buat duit dengan accesstrade, affiliate accesstrade, daftar acesstrade, buat duit di rumah, cara buat duit online, online money, review accesstrade,

Syukur, komisen bulan March, 2 kali ganda.. Alhamdulillah. 


ACCESSTRADE Malaysia – Cara Buat Duit Dari Rumah, accesstrade, cara buat duit dengan accesstrade, affiliate accesstrade, daftar acesstrade, buat duit di rumah, cara buat duit online, online money, review accesstrade,

Komisen bulan Mei


Kalau nak daftar, boleh tekan sini. 


ACCESSTRADE Malaysia – Cara Buat Duit Dari Rumah, accesstrade, cara buat duit dengan accesstrade, affiliate accesstrade, daftar acesstrade, buat duit di rumah, cara buat duit online, online money, review accesstrade,


Nanti keluar macam ini. Kalau anda individu, letak individu, kalau syarikat letak syarikat. Biasanya individu je buat affiliate ini. County pilih Malaysia. Site URL tu letak URL Facebook ke, blog ke, instagram ke atau Twitter. Site name tu letak lah nama username korang atau nama blog. Letak emel dengan password yang anda nak. Bila dah siap daftar, diorg akan hantar emel pengesahan, so korg kena cek emel dan tekan link yang diorg hantar untuk aktifkan akaun. 


ACCESSTRADE Malaysia – Cara Buat Duit Dari Rumah, accesstrade, cara buat duit dengan accesstrade, affiliate accesstrade, daftar acesstrade, buat duit di rumah, cara buat duit online, online money, review accesstrade,


Lepas itu, anda akan dibawa ke dashboard macam dalam gambar. So nanti, dia suruh jawab beberapa soalan. Tak susah pun, ada pilihan jawapan rasanya. Habis dah tu, ikut arahan dia. Dia akan ajar cara pilih program dan promosi kan link anda. Jangan risau setiap orang berbeza link affiliate nya. Anda jangan lupa juga untuk isi maklumat bank. Nanti tak masuk pula komisen. Lepas tu boleh teroka teroka dalam tu. Semoga berjaya. Doakan saya juga berjaya dalam affiliate ini. 


Terima kasih. 


Source: https://accesstrade.global/my/blog/2021/10/22/review-accesstrade-malaysia-cara-buat-duit-dari-rumah/

 Review by ShareDotCom