Cahaya Hayati

10 Aug 2020

Cara Pantas Bakar Lemak | Hanya Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO

August 10, 2020 0
Cara Pantas Bakar Lemak | Hanya Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO
Cara Pantas Bakar Lemak | Hanya Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO. Assalamualaikum wbt. Hi korang! Dah 2 minggu CH menggunakan Krim Halia Dengan Capsicum dari All About COCO. CH tertarik untuk mencuba krim halia dengan capsicum dari All About COCO kerana  bahan utama produk ini menggunakan minyak kelapa dara. Pertama kali CH jumpa krim halia yang menggunakan minyak kelapa dara. 

Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO, krim halia, krim halia panas, krim halia yang berkesan, ginger cream, krim halia paling efektif, krim halia panas, krim halia minyak kelapa dara, krim untuk pantang, cara bakar lemak, cara pantas bakar lemak, kelebihan krim halia, kelebihan menggunakan krim halia, kebaikkan krim halia, cara menggunakan krim halia yang betul, cara pantas bakar lemak, krim halia dengan capsicum, krim halia 2 kali power,
CH Dah Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO


Cara Pantas Bakar Lemak | Hanya Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO


Selain dari minyak kelapa dara, ia juga dihasilkan dari ekstrak halia, capsicum dan minyak limau kasturi. Bila terbaca kandungan bahan utama yang ada dalam produk ini, CH terus terbayang keberkesanan produk ini. Boleh lah CH kurangkan lelemak di perut, peha dan lengan CH. 
Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO, krim halia, krim halia panas, krim halia yang berkesan, ginger cream, krim halia paling efektif, krim halia panas, krim halia minyak kelapa dara, krim untuk pantang, cara bakar lemak, cara pantas bakar lemak, kelebihan krim halia, kelebihan menggunakan krim halia, kebaikkan krim halia, cara menggunakan krim halia yang betul, cara pantas bakar lemak, krim halia dengan capsicum, krim halia 2 kali power,
Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO


Krim Halia Dengan Capsicum di buat khas untuk korang yang ingin melangsingkan badan dan merampingkan pinggang. Ia 2 kali lebih POWER, 2 kali lebih PANAS. Bila lagi power dan lagi panas maka lagi cepatlah kesan kepada si pemakai. 

Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO, krim halia, krim halia panas, krim halia yang berkesan, ginger cream, krim halia paling efektif, krim halia panas, krim halia minyak kelapa dara, krim untuk pantang, cara bakar lemak, cara pantas bakar lemak, kelebihan krim halia, kelebihan menggunakan krim halia, kebaikkan krim halia, cara menggunakan krim halia yang betul, cara pantas bakar lemak, krim halia dengan capsicum, krim halia 2 kali power,
Cara Pantas Bakar Lemak Dengan Menggunakan Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO


CH nak share 4 cara pantas untuk membakar lemak yang CH amalkan adalah dengan menggunakan ketika :

  1. Bersenam
  2. Memakai Bengkung
  3. Sebelum Tidur
  4. Bertungku

Dekat belakang packaging Krim Halia ni juga telah dinyatakan cara pantas dan cadangan jenis senaman yang sesuai apabila menggunakan krim ini. So, korang boleh cuba senaman-senaman tersebut untuk membakar lemak dan mengecilkan bahagian-bahagian yang korang nak. 

Jenis senaman yang CH buat dengan menggunakan krim halia ini adalah skipping. Buat masa ni, CH tidak lakukan aktiviti di luar rumah...

Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO, krim halia, krim halia panas, krim halia yang berkesan, ginger cream, krim halia paling efektif, krim halia panas, krim halia minyak kelapa dara, krim untuk pantang, cara bakar lemak, cara pantas bakar lemak, kelebihan krim halia, kelebihan menggunakan krim halia, kebaikkan krim halia, cara menggunakan krim halia yang betul, cara pantas bakar lemak, krim halia dengan capsicum, krim halia 2 kali power,

Tak panas ke? Panas tapi yang paling penting ia sangat berkesan. Lebih-lebih lagi ketika bersenam dan bertungku. Jadi rasa panas tu kena tahan sikit. Nak dapat sesuatu kena la sabar kan... 

Kebaikan Krim Halia Dengan Capsicum


Dari dulu CH memang suka sangat menggunakan krim halia tapi krim halia yang CH suka dah tiada dalam pasaran. Yang ada pula memang tak berapa nak sesuai dengan CH. Bila dah tiada yang sesuai, CH terus stop menggunakan krim halia sampailah CH jumpa krim halia dengan capsicum dari All About COCO

Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO, krim halia, krim halia panas, krim halia yang berkesan, ginger cream, krim halia paling efektif, krim halia panas, krim halia minyak kelapa dara, krim untuk pantang, cara bakar lemak, cara pantas bakar lemak, kelebihan krim halia, kelebihan menggunakan krim halia, kebaikkan krim halia, cara menggunakan krim halia yang betul, cara pantas bakar lemak, krim halia dengan capsicum, krim halia 2 kali power,
Warna Krim Halia Dengan Capsicum 


Bila dah jumpa dan guna selama 2 minggu ini, antara kebaikkan yang CH dapati dari krim halia dengan capsicum adalah:-

  • Melangsingkan Badan

CH sejak dapat anak ketiga, memang perut menjadi buncit dah macam mengandung. Rimas dengan keadaan perut yang buncit. Bila jumpa saudara, semua pakat tanya 'mengandung ke? '. Huhuhu... Malu sangat. 

Alhamdulillah sejak mengamalkan krim halia ini, perut CH dah kurang buncit. Tak banyak tapi bila pakai baju tu, dah tak nampak perut ke depan. 

  • Merampingkan Pinggang

Bila perut dah buncit, sudah tentulah pinggang pun sama naik. Dah tak ramping macam dulu. Bila guna krim halia ni, CH yakin CH boleh rampingkan balik pinggang CH. Nak pakai baju kebaya... kofkofkof

  • Membuang Angin

Paling best bila pakai krim halia ni, badan dah semakin ringan sebab angin dalam badan dah kurang. Masa baru-baru pakai tu asyik buang angin ja. Sikit sikit kentut. Sekarang dah kurang sebab angin dalam badan dah hampir tiada.. 

Korang yang ada masalah angin dalam badan tu wajib guna krim halia dengan capsicum ini. Sangat sangat recommended. Lebih-lebih lagi korang yang tengah berpantang tu.

  • Melegakan sakit pinggang

Sejak ada krim halia dengan CH ni memang sangat-sangat membantu CH terutamanya ketika sakit pinggang atau ketika datang bulan. Sangat melegakan!


Kelebihan Menggunakan Krim Halia


Paling best bila guna krim halia dengan capsicum ini adalah:-

  1. Rasa panas yang lama dan sangat efektif untuk membakar lemak dalam badan
  2. Tidak melekit ketika berpeluh. Ini kerana krim ini meresap ke dalam kulit apabila digunakan.
  3. Sesuai digunakan untuk bersenam demi pembakaran lemak yang lebih padu
  4. Mengandungi minyak limau kasturi yang membantu meningkatkan metabolisma

Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO, krim halia, krim halia panas, krim halia yang berkesan, ginger cream, krim halia paling efektif, krim halia panas, krim halia minyak kelapa dara, krim untuk pantang, cara bakar lemak, cara pantas bakar lemak, kelebihan krim halia, kelebihan menggunakan krim halia, kebaikkan krim halia, cara menggunakan krim halia yang betul, cara pantas bakar lemak, krim halia dengan capsicum, krim halia 2 kali power,

Cara Menggunakan Krim Halia Dengan Capsicum


Picit mengikut jumlah yang diingini ke tapak tangan. Ratakan ke seluruh tapak tangan dan sapu ke bahagian badan seperti perut, pinggang, punggung dan peha. Urut sampai menyerap selama 2-3 minit.

Lepas guna jangan lupa cuci tangan untuk elakkan dari terkena mata. 

Dimana Nak Beli Krim Halia Dengan Capsicum Ini? 


Bagi korang yang berminat untuk mendapat dan menggunakan krim halia ini, korang boleh dapatkan di laman web All About COCO di bawah dengan harga RM49.00 satu dan RM 89.00 untuk pembelian kombo (2pcs). 




Selain dari Krim Halia Dengan Capsicum, All About COCO juga mengeluarkan produk lain seperti di bawah. 

Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO, krim halia, krim halia panas, krim halia yang berkesan, ginger cream, krim halia paling efektif, krim halia panas, krim halia minyak kelapa dara, krim untuk pantang, cara bakar lemak, cara pantas bakar lemak, kelebihan krim halia, kelebihan menggunakan krim halia, kebaikkan krim halia, cara menggunakan krim halia yang betul, cara pantas bakar lemak, krim halia dengan capsicum, krim halia 2 kali power,

Untuk maklumat lanjut, korang boleh klik saja link di bawah. 


Nak jimat lagi tak?

Haaaa... CH ada BERITA BAIK untuk korang. Korang boleh jimat lagi 10%  dengan memasukkan kod di bawah. 

CAHAYA10


Jom korang join CH guna produk dari All About COCO

Untuk pembelian online produk All About Coco, korang jangan risau atau takut barang rosak kerana pihak All About Coco sangat mementingkan kepuasan pelanggan. Setiap produk yang di pos akan dibalut dengan buble wrap terlebih dahulu. 
Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO, krim halia, krim halia panas, krim halia yang berkesan, ginger cream, krim halia paling efektif, krim halia panas, krim halia minyak kelapa dara, krim untuk pantang, cara bakar lemak, cara pantas bakar lemak, kelebihan krim halia, kelebihan menggunakan krim halia, kebaikkan krim halia, cara menggunakan krim halia yang betul, cara pantas bakar lemak, krim halia dengan capsicum, krim halia 2 kali power,
Jadi, produk yang sampai adalah dalam keadaan selamat dan tidak rosak. Macam Krim Halia dengan Capsicum CH ni... 
Guna Krim Halia Dengan Capsicum Dari All About COCO, krim halia, krim halia panas, krim halia yang berkesan, ginger cream, krim halia paling efektif, krim halia panas, krim halia minyak kelapa dara, krim untuk pantang, cara bakar lemak, cara pantas bakar lemak, kelebihan krim halia, kelebihan menggunakan krim halia, kebaikkan krim halia, cara menggunakan krim halia yang betul, cara pantas bakar lemak, krim halia dengan capsicum, krim halia 2 kali power,

Selamat mencuba uolls.

Resipi Roti Gardenia Goreng Rangup Mudah Dan Sedap

August 10, 2020 0
Resipi Roti Gardenia Goreng Rangup Mudah Dan Sedap

Roti Gardenia Goreng Rangup. Lapar? Nak masak apa untuk minum petang? Yang ada pun roti gardenia yang baru sehari expired. Jangan buang. Ambil roti tersebut dan olah ia menjadi menu kegemaran anak-anak iaitu Roti Gardenia Goreng Rangup. 

Tak sampai 5 minit, confirm roti gardenia goreng rangup yang korang buat tu habis. Ini adalah salah satu cara untuk menghabiskan roti yang nak expired atau baru sehari expired.

Resipi Roti Gardenia Goreng Rangup Mudah Dan Sedap, roti gardenia, resipi roti gardenia, resipi roti gardenia expired, resipi roti mudah dan sedap, cara elak roti expired, resipi roti gardenia mudah dan sedap, sedapnya roti goreng rangup, nuget roti, resipi untuk picky eater, picky eater recipe, resipi roti mudah dan sedap
Roti Gardenia Goreng Rangup Mudah Dan Sedap


CH buat roti gardenia goreng rangup ni sebab Aisy asyik makan nuget saja. Tak elok kalau makan hari-hari.. Jadi CH tukarkan kepada roti gardenia dan cakap kepada Aisy ni nuget roti. Elok ja dia makan... So, bolehlah gantikan nuget ayam kepada nuget roti atau roti gardenia goreng tepung. 

Resipi Roti Gardenia Goreng Rangup Mudah Dan Sedap


Bahan: 

Roti gardenia

2 biji telur ayam - dipukul dan ketepikan

Tepung bestari original

1 sudu besar rempah kari ayam


Caranya:

Satukan rempah kari ayam dengan tepung bestari original. CH tak guna yang spicy sebab anak-anak tak suka pedas. Jadi campurkan dengan rempah untuk bagi ada rasa rempah..

Potong sekeping roti kepada 3 bahagian.

Resipi Roti Gardenia Goreng Rangup Mudah Dan Sedap, roti gardenia, resipi roti gardenia, resipi roti gardenia expired, resipi roti mudah dan sedap, cara elak roti expired, resipi roti gardenia mudah dan sedap, sedapnya roti goreng rangup, nuget roti, resipi untuk picky eater, picky eater recipe, resipi roti mudah dan sedap
roti gardenia


Celup roti dalam telur. Gaulkan dengan tepung bestari. Alahhh macam korang buat ayam goreng tepung tu... 

Resipi Roti Gardenia Goreng Rangup Mudah Dan Sedap, roti gardenia, resipi roti gardenia, resipi roti gardenia expired, resipi roti mudah dan sedap, cara elak roti expired, resipi roti gardenia mudah dan sedap, sedapnya roti goreng rangup, nuget roti, resipi untuk picky eater, picky eater recipe, resipi roti mudah dan sedap

Ulang sehingga habis roti.

Panas minyak dan goreng roti sehingga garing kedua belah. 

Resipi Roti Gardenia Goreng Rangup Mudah Dan Sedap, roti gardenia, resipi roti gardenia, resipi roti gardenia expired, resipi roti mudah dan sedap, cara elak roti expired, resipi roti gardenia mudah dan sedap, sedapnya roti goreng rangup, nuget roti, resipi untuk picky eater, picky eater recipe, resipi roti mudah dan sedap
kuali hitam kesukaan. hihi...


Angkat dan hidangkan ketika panas bersama mayonis dan sos cili. Makan saja pun sedap. 

Resipi Roti Gardenia Goreng Rangup Mudah Dan Sedap, roti gardenia, resipi roti gardenia, resipi roti gardenia expired, resipi roti mudah dan sedap, cara elak roti expired, resipi roti gardenia mudah dan sedap, sedapnya roti goreng rangup, nuget roti, resipi untuk picky eater, picky eater recipe, resipi roti mudah dan sedap

Selamat mencuba uolls!


4 Aug 2020

AidilAdha 2020 | Barbeque Daging Korban

August 04, 2020 0
AidilAdha 2020 | Barbeque Daging Korban
AidilAdha 2020 | Raya Dalam Kerisauan Jangkitan Covid-19. Salam Aidiladha korang. Hari kerja, hari baru sempat nak buka blog. Busy bebenor. Hahaha... Untuk Aidiladha kali ini CH cuma masak rendang ayam, nasi beriani ayam dan dhalca sayur. Ketupat pula, ketupat beku yang beli masa aidilfitri tempohari. Tak baik membazirkan? Hahaha.. Lepas husband balik dari solat aidiladha, kami terus gerak ke rumah abah (FIL) sebab kali ini MIL dan inlaw CH pakat buat korban. Satu bahagian hanya boleh diwakili oleh 2 orang saja untuk memudahkan proses korban dan juga mematuhi SOP yang telah di tetapkan. Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar. 

Barbeque Daging Korban Di Hari Raya Pertama


Di sebabkan semua pakat masuk korban, maka banyaklah lebihan daging selepas ditolak yang wajib sedekah. Apalagi 2,3 hari sebelum raya adik beradik husband dah rancang untuk buat barbeque di rumah abah (FIL). Menu pun dah ditetapkan siap-siap. Malah pembahagian tugas pun dah buat... Senang. Masing-masing dah tahu nak buat apa. Kos pula, hasil collection dari setiap keluarga... 

Rancangnya nak bakar daging saja tapi bila masing-masing pakat nak buat kenduri... maka banyaklah menu. Dari daging, bertambah ayam, kambing, ikan siakap dan sosej...   Tapikan semua menu tu tak di ambik gambar sebab camera semua kat anak-anak yang main game dengan sepupu-sepupu depa. 

aidiladha 2020, daging korban, buat apa daging korban, barbeque daging korban, satay daging korban,
AidilAdha 2020 | Barbeque Daging Korban

aidiladha 2020, daging korban, buat apa daging korban, barbeque daging korban, satay daging korban,


Gambar barbeque yang ada hanyalah gambar daging, kambing dan ikan siakap. kohkoh... Jadilah sebagai bukti barbeque. 

Barbeque Daging Korban di Hari Raya Kedua


Kalau raya pertama di rumah FIL dan adik beradik suami, raya kedua MIL pula nak buat dengan adik beradik dia. Suami kata layankan ja.. Bbq sebelah MIL buat di rumah bapa saudara husband di Bedong. Walaupun buat di sana, tapi perapan daging CH buat di rumah. Senang, sampai sana dah boleh bakar terus... 

Buat pertama kalinya juga CH buat perapan satay untuk daging. Husband request. Separuh buat daging bakar dan separuh lagi buat satay. Dia punya order macamlah wife dia ni tukang masak yang teror. Nasib baik ada mahaguru mr google ada. Kita google saja... 

Alhamdulillah perapan satay tu menjadi cuma kurang manis macam makan kat kedai.. Tapi bila dicicah dengan kuah kacang tu memang sedap sangat. Kuah kacang tu pun beli. Kihkih....

So, inilah rupa satay yang CH buat hasil dari google... simpan di sini buat kenangan. Hahaha... 

aidiladha 2020, daging korban, buat apa daging korban, barbeque daging korban, satay daging korban,
Satay daging korban


Hasil selepas bakar, memang tak sempat ambil... HP ada kat anak-anak CH.

Itulah cara kami beraya dan mengeratkan sillahturrahim diantara ahli keluarga. Apa cerita raya korang? CH dengar ramai yang beraya di perantauan sebab covid-19 dan juga sebab nak hantar anak masuk universiti...