Padanan Warna Cat Untuk Rumah Impian - Cahaya Hayati

12 Nov 2017

Padanan Warna Cat Untuk Rumah Impian

Hari minggu, hari mommy mengemas rumah. Sambil dok mengemas tu sambil berfikir macam mana nak bagi rumah cantik dengan kos minima. Perabot pun nak tukar gak tapi nak tunggu ikea buka kat Penang dulu... Perabot yang ada sekarang dah berusia 12 tahun. Banyak yg dah rosak tapi masih boleh di gunakan. Tapi sebelum beli perabot baru, nak tukar cat baru juga.. Nak bagi ceria dan suasana baru. Alang-alang nak baru kan?

So, mommy pun google lah padanan warna untuk bilik mommy. Rumah lama pun takpa janji suasana baru... Kihkih

Mommy letak sini dulu supaya senang nak cari nanti. Korang pun boleh rujuk juga.. Jom mendeko!






















Mommy suka warna-warna lembut,  tenang dan sejuk. Kalau boleh nak white theme untuk bilik tidur, tapi agak mustahil dengan anak kecil. 

Oklah mommy nak sambung mengemas pula. Dah habis mengemas nanti baru nak fikir kaler apa untuk bilik tidur. Warna sekarang kelabu.. Bilik terasa suram sikit. Mungkin mommy akan tukar langsir dan warna perabot sebab cat masih cantik. Or maybe mommy akan letak wallpaper... Oppss mommy tak habis berangan lagi..

2 ulasan:

  1. Cantiknya kalau padanan warna cat yang sepadan dengan persekitaran.. Nampak macam dalam movie pula kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan sebab tulah akak share kat sini. Sebab akak pun tak pandai nak padankan warna bagi nampak ceria, tenang dan cantik.

      Padam