Nak Bercuti? Make 11.11 Fly Lah Masanya - Cahaya Hayati

7 Nov 2017

Nak Bercuti? Make 11.11 Fly Lah Masanya

Nak Bercuti? Make 11.11 Fly Lah Masanya ~ Cuti sekolah lagi 3 minggu. Mesti ibu bapa dah merancang percutian keluarga. Ke mana tu? Apaaaaa? Belum rancang lagi.. Budget tak cukup dan tak pasti nak pergi mana dengan budget yang ada. Lah itu saja masalahnya? Mommy pun sama. Sob sob... Ingatkan tak jadi dah nak pergi bercuti naik kapal terbang. Nasib baik mommy terbuka web TRAVELOKA. Ala iklan yang nyanyi lagu ' cuti raya mahu pergi mana?, sudahlah kau pergi bercuti tak ajak kami sama... ' Hehehe. Sebab nak ajak korang pergi bercuti bersamalah mommy kongsi kat sini. Mommy dapat pergi bercuti dengan harga atau budget penerbangan yang mommy mahu dengan TRAVELOKA .


Make 11.11 Fly, Traveloka, traveloka, Traveloka Make 11.11 Fly,tempat menarik di Sabah, promosi traveloka, pakej percutian murah, penerbangan murah, penerbangan murah sepanjang tahun, harga tiket kapal terbang murah, harga tiket flight murah, cara mendapat tiket kapal terbang murah, cara mendapat tiket flight murah, apa itu Make 11.11 Fly?, Cara Membuat Tempahan Penerbangan Dengan Traveloka, 10 Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, kenapa perlu pilih traveloka, percutian dengan traveloka, percutian murah, pakej percutian murah, percutian budget, budget vacation, vacation,

Make 11.11 Fly


Make 11.11 Fly adalah kempen penerbangan istimewa yang di lancarkan oleh TRAVELOKA. Ia berlangsung selama 3 hari iaitu dari 10hb sehingga 12 hb November 2017. Boleh pilih penerbangan ke mana saja dengan syarat tempahan minimun adalah untuk 2 orang (pergi balik tau).

Kenapa Make 11.11 Fly? TRAVELOKA akan buat promosi penerbangan sempena 11.11 ni ataupun dengan nama lain Make 11.11 Fly. Sama seperti online shopping yang lain tapi TRAVELOKA untuk korang pergi bercutilah dengan membeli tiket penerbangan ke mana saja pada harga yang sangat berpatutan. 

Make 11.11 Fly, Traveloka, traveloka, Traveloka Make 11.11 Fly,tempat menarik di Sabah, promosi traveloka, pakej percutian murah, penerbangan murah, penerbangan murah sepanjang tahun, harga tiket kapal terbang murah, harga tiket flight murah, cara mendapat tiket kapal terbang murah, cara mendapat tiket flight murah, apa itu Make 11.11 Fly?, Cara Membuat Tempahan Penerbangan Dengan Traveloka, 10 Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, kenapa perlu pilih traveloka, percutian dengan traveloka, percutian murah, pakej percutian murah, percutian budget, budget vacation, vacation,

Cara Membuat Tempahan Penerbangan Dengan Traveloka

Mommy tahu ramai lagi yang tak tahu nak buat flight booking dengan Traveloka. Senang saja. Korang follow saja step di bawah ini... Kali ini mommy nak pergi bercuti ke Kota Kinabalu, Sabah. Dah banyak kali tertangguh sebab budget tak cukup. Nasiblah kali ini budget mommy dah cukup apabila buat penerbangan dengan Traveloka.

Destinasi pilihan mommy kali ini adalah sabah kerana ia merupakan satu-satunya negeri di Malaysia yang mommy belum jejakkan kaki. Lain-lain negeri mommy dah sampai, dah melihat tarikan di negeri tersebut, dah pergi ke tempat perlancongan negeri tersebut dan telah merasa keenakan masakan atau makanan masyarakat tempatan di negeri-negeri yang mommy telah lawati. Jadi, apabila encik suami tanya nak pi mana cuti ni terus dengan lajunya mommy cakap nak ke Sabah. Nak rasa udara Sabah pula. Hahaha

Apa yang best di Sabah eh? Meh ler kita google... Fuhhh banyaknya tempat menarik di Sabah antaranya Borneo Ant House, Tagal Tinopikon, Kipandi Butterfly Park, Taman Tunku Abdul Rahman, Atkinson Clock Tower, Pantai Tanjung Aru, Menara Tun Mustapha, Muzium Sabah, Jesselton Point Waterfront, Taman Hidupan Liar Lokawi, Mari Mari Cultural Village, Signal Hill Observatory Platform, Double Six Monumen, Pasar Makan Malam, Zip Borneo, Nature Reserve at Shangri-La’s Rasa Ria Resort, Kokol Haven Resort (Bukit Kokol), Kota Kinabalu Wetland Centre, Akuarium Muzium Marin, Perdana Park, Water Front, Water World Theme park, Rumah Terbalik dan 3D Wonders Museum dan akhir sekali ofkos menginap di Kundasang.

Kalau bab makanan pula, mommy nak rasa sendiri keenakan seafood yang ramai orang kata sedap dan saiz ketam udang yang besar-besar. Tak lupa juga nak rasa keenakan aiskrim gula apong. Sedap sangat depa kata.

Lagi satu, tak sabar nak shopping mutiara kat sana.. hihi.

Opps dah melalut ke lain. Korang follow saja step ni tau kalau nak book flight.


1. Masuk ke web TRAVELOKA. Pilih flight. 

Make 11.11 Fly, Traveloka, traveloka, Traveloka Make 11.11 Fly,tempat menarik di Sabah, promosi traveloka, pakej percutian murah, penerbangan murah, penerbangan murah sepanjang tahun, harga tiket kapal terbang murah, harga tiket flight murah, cara mendapat tiket kapal terbang murah, cara mendapat tiket flight murah, apa itu Make 11.11 Fly?, Cara Membuat Tempahan Penerbangan Dengan Traveloka, 10 Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, kenapa perlu pilih traveloka, percutian dengan traveloka, percutian murah, pakej percutian murah, percutian budget, budget vacation, vacation,


2. Pilih tempat, tarikh, jumlah penumpang dan juga kelas penerbangan. Kemudian klik Search

Make 11.11 Fly, Traveloka, traveloka, Traveloka Make 11.11 Fly,tempat menarik di Sabah, promosi traveloka, pakej percutian murah, penerbangan murah, penerbangan murah sepanjang tahun, harga tiket kapal terbang murah, harga tiket flight murah, cara mendapat tiket kapal terbang murah, cara mendapat tiket flight murah, apa itu Make 11.11 Fly?, Cara Membuat Tempahan Penerbangan Dengan Traveloka, 10 Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, kenapa perlu pilih traveloka, percutian dengan traveloka, percutian murah, pakej percutian murah, percutian budget, budget vacation, vacation,


3. Lepas klik Search, akan keluar page Flight untuk pergi dan balik. Di sini boleh pilih syarikat penerbangan, masa penerbangan yang bersesuaian dengan budget kita. Kos penerbangan pergi dan balik tu untuk seorang saja tau. Kalau pergi ramai-ramai, uolls kiralah sendiri. 

Make 11.11 Fly, Traveloka, traveloka, Traveloka Make 11.11 Fly,tempat menarik di Sabah, promosi traveloka, pakej percutian murah, penerbangan murah, penerbangan murah sepanjang tahun, harga tiket kapal terbang murah, harga tiket flight murah, cara mendapat tiket kapal terbang murah, cara mendapat tiket flight murah, apa itu Make 11.11 Fly?, Cara Membuat Tempahan Penerbangan Dengan Traveloka, 10 Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, kenapa perlu pilih traveloka, percutian dengan traveloka, percutian murah, pakej percutian murah, percutian budget, budget vacation, vacation,


Make 11.11 Fly, Traveloka, traveloka, Traveloka Make 11.11 Fly,tempat menarik di Sabah, promosi traveloka, pakej percutian murah, penerbangan murah, penerbangan murah sepanjang tahun, harga tiket kapal terbang murah, harga tiket flight murah, cara mendapat tiket kapal terbang murah, cara mendapat tiket flight murah, apa itu Make 11.11 Fly?, Cara Membuat Tempahan Penerbangan Dengan Traveloka, 10 Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, kenapa perlu pilih traveloka, percutian dengan traveloka, percutian murah, pakej percutian murah, percutian budget, budget vacation, vacation,


4. Bila dah pilih flight dan masa penerbangan, akan terus ke page BOOK. Kat sini kita boleh review total kos, flight pergi dan balik, masa dan tarikh. Kot kot tersalah isi. Lepas confirm klik Book.

Make 11.11 Fly, Traveloka, traveloka, Traveloka Make 11.11 Fly,tempat menarik di Sabah, promosi traveloka, pakej percutian murah, penerbangan murah, penerbangan murah sepanjang tahun, harga tiket kapal terbang murah, harga tiket flight murah, cara mendapat tiket kapal terbang murah, cara mendapat tiket flight murah, apa itu Make 11.11 Fly?, Cara Membuat Tempahan Penerbangan Dengan Traveloka, 10 Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, kenapa perlu pilih traveloka, percutian dengan traveloka, percutian murah, pakej percutian murah, percutian budget, budget vacation, vacation,


5. Lepas klik BOOK, kita kena buat payment. Online payment jer... senang. Lepas dah bayar, tinggal Traveloka untuk proses dan isukan e-tiket.

Make 11.11 Fly, Traveloka, traveloka, Traveloka Make 11.11 Fly,tempat menarik di Sabah, promosi traveloka, pakej percutian murah, penerbangan murah, penerbangan murah sepanjang tahun, harga tiket kapal terbang murah, harga tiket flight murah, cara mendapat tiket kapal terbang murah, cara mendapat tiket flight murah, apa itu Make 11.11 Fly?, Cara Membuat Tempahan Penerbangan Dengan Traveloka, 10 Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka, kenapa perlu pilih traveloka, percutian dengan traveloka, percutian murah, pakej percutian murah, percutian budget, budget vacation, vacation,


Dah settle. Tinggal bawa diri saja ke tempat percutian. Senangkan? 

10 Sebab Untuk Bercuti Dengan Penerbangan Traveloka


  • Penerbangan murah sepanjang tahun

Bukan senang nak dapat penerbangan murah sepanjang tahun. Kalau ada pun time promosi yang air asia buat. Itu kalau dapat lah... Tapi dengan Traveloka, penerbangan murah adalah sepanjang tahun. Bestnya!

  • Boleh tempah hotel sekali dengan penerbangan 

Best dengan Traveloka ni sebab penerbangan dan hotel dalam satu web atau dalam satu aplikasi. Pilihan hotel dan penerbangan pun banyak. Pilih saja yang mana nak dan sesuai dengan budget. 

  • Diskaun yang tak di sangka

Apabila menempah penerbangan dan hotel melalui Traveloka, kita tak akan sangka akan mendapat another discount sebelum proceed dengan bayaran. Kalau kali pertama menempah hotel lagi banyak diskaun. Boleh dapat sehingga 35% diskaun...

  • Promosi yang di tawarkan sangat berbaloi

Tempahan penerbangan dan hotel pada masa promosi adalah sangat berbaloi. Ini kerana harga yang di tawarkan lebih murah pada harga pasaran. Jimat duit mommy! 


  • Applikasi Traveloka yang mudah digunakan

Mommy suka book melalui Traveloka ini kerana applikasinya yang sangat senang dan mudah untuk di gunakan. Tak berbelit-belit. Just dengan beberapa langka saja, penempahan telah berjaya di buat.


  • Selalu inform awal tentang promosi yang akan di buat. 

Traveloka memang selalu akan inform awal tentang promosi yang akan di buat. Kalau sekarang dah boleh nampak kat TV tentang promosi sempana 11.11 nanti. Senang kita nak plan... Bukan hari ni last hari baru nak habaq.


  • Ada reward untuk pelanggan setia

Yang ni yang paling mommy suka sebab bila selalu travel dengan atau melalui Traveloka, Traveloka akan bagi ganjaran. Mungkin penginapan atau penerbangan separuh harga. Bestnya!



  • Customer service yang terbaik


Pernah tak korang beli online atau buat temoahan online, tapi mendapat layanan gitu-gitu ja. Macam tak nak ja layan kita. Eh, kami bayar tau tak? Hahaha.. Situasi macam tu takkan terjadi di Traveloka sebab Customer Service Traveloka adalah yang terbaik dan sangat pantas mengendalikan serta menyelesaikan situasi atau masalah pelanggan. Thumb ups Traveloka!



  • Takdak kos tersembunyi. Bayar apa yang di nyatakan saja.


Dengan Traveloka takkan ada caj yang tersembunyi. Apa yang di papar itulah yang perlu kita bayar. Bukan macam sesetengah web tu. Masa booking tunjuk lain tapi bila nak bayar ada saja caj yang di kenakan. Hangin tau bila kena macam ni. Memang tak akan guna perkhidmatan yang macam tu... 


  • Online booking yang sangat di percayai. Confirm tak tipu punya...


Bukan semua Online Booking kita boleh percaya. Mesti korang pernah dengar traveller kena tipu dengan agen. Dah bayar deposit tapi tiket takdak. Huaaa... Janji nak bayar sampai ke sudah tak bayar. nasib baik dah hampir settle dengarnya. So, dengan Traveloka kita tak akan hadapi situasi macam tu sebab Traveloka adalah Trusted agency dan web


Sebab itulah mommy suka bercuti dengan traveloka - jimat, cepat dan di percayai. So, jom grab penerbangan murah dengan TRAVELOKA - Make 11.11 Fly.  Berbaloi youuuuu!



2 ulasan:

  1. Wahhh.. Nak pi Sabah.. Segala nya murah dan mudah dgn Traveloka.. =)

    BalasPadam
  2. wah.. best ni.. esok dah start...

    BalasPadam