Lagu Tak Tun Tuang - Cahaya Hayati

9 Nov 2017

Lagu Tak Tun Tuang

Lagu Tak Tun Tuang ~ Tiba-tiba lagu minang ni popular. Mommy ingatkan 'tak tun tuang' tu bahasa siam. kahkahkah.. Tak pernah dengar orang minang cakap depan-depan lagi. Kalau bahasa siam tu dah selalu. Siyes lawak lagu 'tak tun tuang' dan aksi si penyanyi...Penyanyi asal lagu ni adalah Isil / Upiak Isil yang menceritakan tentang tentang kisah yang saat ini banyak kita temukan ditengah-tengah masyarakat iaitu tentang seseorang yang tak peduli tentang diri sendiri dan selalu memuji dirinya sendiri sampaikan tak peduli apa kata orang terhadap dirinya. Dengar dan hayati lirik lagu tak tun tuang ini sendiri. 
Kalau penyayi asal sendiri pun dah buat aksi yang lucu apatah lagi yang memperodikannya...  Paling lucu adalah parodi dari Jihan Muse dan Bell Ngasri. Layannnn...
Tak kurang juga parodi Tak Tun Tuang versi lelaki.. Sedap nyanyian lelaki ini. Depa panggil dia mamat viral. Sapa kenal?
Yang ini pula Parodi dari Wani dan Wany Hasrita... Dua-dua sora best... Takdelah gedik sangat pun just macam suka-suka saja... 

Lirik Lagu Tak Tun Tuang - Isil / Upiak Isil

Aku belum mandi 
Tak tuntuang tak tuntuang
Tapi masih cantik juga 
Tak tuntuang tak tuntuang
Apalagi kalau sudah mandi tak tuntuang
Pasti cantik sekali 
Kalau orang lain melihat aku tak tuntuang
Badak aku taba bana
Tak tuntuang tak tuntuang
Tapi kalau langsuang di idu tak tuntuang
Astaghfirullah baunya
Kalau cowok ganteng yang lewat
Aku acuah je nyeh
Kalau apak gaek yang lewat
Aku aniang je nyeh
Yang penting indak
Manggaduah urang tak tuntuang
Walau acok galak surang
Tak tuntuang tak tuntuang
Walau sangko urang
Awak dalang tak tuntuang
Tapi hati isil sanang... iiiyesss
Aku belum mandi 
Tak tuntuang tak tuntuang
Tapi masih cantik juga 
Tak tuntuang tak tuntuang
Apalagi kalau sudah mandi tak tuntuang
Pasti cantik sekali 
Kalau orang lain melihat aku tak tuntuang
Badak aku taba bana
Tak tuntuang tak tuntuang
Tapi kalau langsuang di idu tak tuntuang
Astaghfirullah baunya
Kalau cowok ganteng yang lewat
Aku acuah je nyeh
Kalau apak gaek yang lewat
Aku aniang je nyeh
Yang penting indak
Manggaduah urang tak tuntuang
Walau acok galak surang
Tak tuntuang tak tuntuang
Walau sangko urang
Awak dalang tak tuntuang
Tapi hati isil sanang... iiiyesss
Best tak? Enjoy lagu ni dari hangpa dok mengantuk lepas lunch. Tahu lah tadi makan sedap... 

1 ulasan:

  1. Saya pun ingat lagu ini bahasa siam. Mungkin lenggok intonasinya kot.. Hihi

    BalasPadam