Jadual Pembayaran Kakitangan Kerajaan 2018 - Cahaya Hayati

30 Nov 2017

Jadual Pembayaran Kakitangan Kerajaan 2018

Jadual Pembayaran Kakitangan Kerajaan 2018 ~ Wahhh belum bulan Disember tapi jadual pembayaran gaji  kakitangan kerajaan dah keluar. So, orang gomen boleh la rancang perbelanjaan.. Nak simpan boleh, nak pi bercuti pun bolh, nak main kutu pun bolehhhhh... Yang mommy nampak di sini ada 3 bulan pada tahun 2018, gaji di bayar awal dan gaji seterusnya pula adalah dalam tempoh 30 hari dan lebih. Jadinya, orang gomen kena rancang perbelanjaan berdasarkan pembayaran gaji. 

Mommy kerja swasta tapi sejak 2 tahun ni dah tak follow bayaran gaji kerajaan. Ada jadual sendiri dan beza hari dengan government pun banyak. Bulan perayaan pun dah tak di bayar awal macam government. Jadi, pembayaran gaji orang yang kerja swasta adalah sama setiap bulan. Takdelah nak tunggu lama baru dapat gaji. Kenapa mommy kata sebab duit tu macam hantu tau... Kalau ada duit ja, confirm nak shopping. Belanja seploh hinggit pun jadilah tapi beli 10 barang... bhabhaaa... Lama-lama tanpa sedar, duit gaji dah habis. 



Jadual Pembayaran Kakitangan Kerajaan 2018, gaji 2018, jadual gaji gomen 2018, jadual gaji kakitangan kerajaan 2018, gaji gomen 2018, tarikh gaji gomen 2018, tarikh gaji kakitangan kerajaan 2018
Jadual Pembayaran Kakitangan Kerajaan 2018


Selamat merancang perbelanjaan uolls. 


Sumber: kakitangan kerajaan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan