Nasi Kandar Kampung Melayu - Cahaya Hayati

16 Okt 2017

Nasi Kandar Kampung Melayu

Nasi Kandar Kampung Melayu antara restoran nasi kandar terbaik di Pulau Pinang. Ia juga merupakan restoran nasi kandar yang paling lama wujud. Dari generasi ke generasi. Mommy mula di perkenalkan dengan nasi kandar kampung melayu sejak mengenali dan berkawan dengan encik suami. Encik suami orang air itam. Dia kata dalam semua nasi kandar di Pulau pinang, Nasi Kandar Kampung Melayu is the best. 

Nasi kandar kampung melayu, nasi kandar best di pulau pinang, nasi kandar terbaik di pulau pinang, nasi kandar, nasi kandar sedap, kampungvmelayu
Mamak putih gelaran encik suami

Nasi kandar kampung melayu, nasi kandar best di pulau pinang, nasi kandar terbaik di pulau pinang, nasi kandar, nasi kandar sedap, kampungvmelayu
Nasi kandar kampung melayu. Versi banjir 

Nasi kandar kampung melayu, nasi kandar best di pulau pinang, nasi kandar terbaik di pulau pinang, nasi kandar, nasi kandar sedap, kampungvmelayu
Mine .

Kalau mommy, setakat ini hampir semua restoran nasi kandar di Pulau Pinang mommy dah rasa, kiranya Nasi Kandar Kampung Melayu antara yang boleh masuk dan kena dengan selera mommy. Citarasa melayu kedah tak sama ngan citarasa melayu pulau pinang.

Kalau di ingatkan masa berkawan dengan encik suami siap cakap hari ni takmo nasi kandar. Nasi ayam atau fast food lagi okay. Zaman tu memang selera tak boleh masuk dengan nasi kandar. Sekarang dah boleh tapi kuah sikit ja. 

Bagi yang belum pernah cuba, korang boleh cuba. Time cuti sekolah memang ramai dan beratur panjang.  Sabar ja , nanti sampai gak giliran korang.

Ni lokasi nasi kandar kampung melayu..

Block A29, Jalan Kampung Melayu, Kampung Melayu, 11500 Ayer Itam, Pulau Pinang, Malaysia

https://g.co/kgs/JvdHrR

Di buka mulai jam 6 pagi sehingga habis. Selalunya dalam kol 11 tengahari dah habis atau pilihan lauk dah tak banyak.

Lauk pilihan adalah kari ayam, ayam bawang, kelempung/paru, daging dan perut.. Apa-apapun ikut korang lah suka yang mana.


3 ulasan: