Buat Duit Atas Angin - Cahaya Hayati

25 Ogo 2015

Buat Duit Atas Angin

Assalamualaikum wbt.

Tahniah kepada semua penjawat awam yang telah terima gaji. Sabar menanti begitu... 50 hari ooi! Ada yang mengikat perut... membawa bekal untuk alas perut. Sama la jugak dengan kami yang bekerja dengan syarikat swasta. Gaji sebelum raya.. Esok baru masuk. huhu... Kalau nasib baik petang satgi dah ada dalam akaun. Pastu baru la boleh senyum...

Buat Duit Atas Angin

Orang kata duduk saja tapi duit masuk itu adalah buat duit atas angin. hehe... Nak buat duit tanpa mengeluarkan tenaga perlu ada ilmu dan sedikit pengetahuan.

Dulu aku pun tak pandai... Belajar dari rakan-rakan yang telah berjaya. Side income yang menolong ketika kesempitan. Kos untuk belajar mengenai saham adalah dalam RM2K. Tapi kos ni boleh dapat balik dalam masa sebulan dan paling cepat dalam masa sehari... hehe

Aku buat duit atas angin adalah melalui akaun trading. Beli dan jual sendiri saham... Dah banyak kali cash out.

Cuba tengok unrealised gross/liability. Yang berwarna merah adalah saham yang mengalami penurunan harga. Yang berwarna hijau itu adalah keuntungan yang kita perolehi apabila harga saham naik. Saham yang untung ini aku beli semalam.. Cuba jual hari ini tapi masih belum terjual... In sha Allah akan terjual apabila harga sasaran telah tercapai.


Boleh baca entry berhubung akaun trading di sini.
Langkah seterusnya
Kenapa perlu urus pelaburan sendiri?
Masa untuk membeli

Terima kasih kerana membaca entry ini. Sayang korang.

3 ulasan:

  1. Wah menarik buat duit atas angin :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meh belajar buat duit atas angin. :)

      Padam
  2. singgah tghari..BLh belajar ni kak..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    BalasPadam