Datang Kedah Mesti Cuba Nasi Lemak Haji Ali - Cahaya Hayati

17 Mar 2021

Datang Kedah Mesti Cuba Nasi Lemak Haji Ali

Datang Kedah Mesti Cuba Nasi Lemak Haji Ali. Di syorkan oleh kawan suami orang Alor Setar. Katanya kalau mai Alor Setar, kena makan Nasi Lemak Haji Ali dan orang kena mesti tau dan pernah makan Nasi Lemak Haji Ali ni. CH pun orang kedah gak tapi awat tak pernah tau pun. Huhu... Disebabkan baru tahu tentang Nasi Lemak Haji Ali ni, maka moh ler kita pergi mencuba dan berapa bintang kita boleh bagi. 

Nasi Lemak Haji Ali, Nasi Lemak Haji Ali kedah, nasi kandar sedap alor setar, tempat makan sedap alor setar. jalan-jalan cari makan kedah, kedah, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, jjcm alor setar, nasi kandar sedap di alor setar
Nasi Lemak Haji Ali


Terletak di Jalan Seberang Perak. CH sampai ke restoran ini pada jam 8.30 malam. Ada la 6 orang yang tengah beratur. Pilihan lauk pun tinggal 4,5 jenis saja. Dah tak banyak. Alang-alang dah sampai, kita cuba jugaklah. 


So, inilah lauk yang menjadi pilihan. Ayam goreng berempah, paru goreng bawang, telur rebus dan kuah campur. Untuk CH dan anak-anak wajib kuah letak asing... Yang banjir ni encik suami punya. 


Nasi Lemak Haji Ali, Nasi Lemak Haji Ali kedah, nasi kandar sedap alor setar, tempat makan sedap alor setar. jalan-jalan cari makan kedah, kedah, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, jjcm alor setar, nasi kandar sedap di alor setar
Nasi Lemak Haji Ali


First impression, nasi kandar rupanya. Bila dah rasa bukan nasi kandar tapi nasi lemak berlaukkan lauk nasi kandar. Rasa? CH boleh bagi 3/5 sebab ayam goreng panas-panas. Kuah kurang sikit. Mungkin sebab kami sampai dah lambat dan pilihan dah tak banyak. Lain kali mungkin boleh singgah awal sikit dan pilihan lauk masih banyak lagi barulah boleh buat pembandingan dengan Nasi Lemak Royal. 


Nasi Lemak Haji Ali, Nasi Lemak Haji Ali kedah, nasi kandar sedap alor setar, tempat makan sedap alor setar. jalan-jalan cari makan kedah, kedah, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, jjcm alor setar, nasi kandar sedap di alor setar
Nasi Lemak Haji Ali

Kalau korang nak cuba, boleh la klik google maps di bawah. 



Selamat mencuba uolls!

No comments:

Post a comment