Tonton Online Drama Seadanya Aku - Cahaya Hayati

29 Jan 2020

Tonton Online Drama Seadanya Aku

Tonton Online Drama Seadanya Aku .Hi korang! Lately ni kurang tonton drama sebab busy dengan jadual hidup seharian. Tapi bila ada kesempatan, memang marathon tonton online. So, drama Seadanya Aku adalah drama latest yang best untuk korang layan. 

Tonton Online Drama Seadanya Aku 


Drama Seadanya Aku ini mengisahkan Afiya dan 2 sahabat baiknya serta percintaan mereka. Dibawah adalah sinopsis novel Seadanya Aku oleh Rissa Ahdiya

Drama Seadanya Aku, Tonton online Drama Seadanya Aku, Seadanya Aku
Drama Seadanya Aku


Cerita itu. Ya, cerita yang ingin dilupakannya. Bertahun dia menyimpannya sendiri, berharap yang cerita itu akan terkubur sendiri. Siapa tahu, cerita itu muncul semula ketika bahagia di depan mata. Kesuciannya dipersoalkan, kejujurannya diragui.

“Fik dah fikirkan dalam-dalam. Ikhlas Fik sayangkan Fiya. Fik tak kesah dengan cerita silam Fiya. Kita kahwin!” - TAUFIK

Janji Taufik untuk menerima dirinya seadanya dia, hanya tinggal janji. Kenduri sedang berlangsung. Tetamu sudah berpusu datang. Jurunikah sudah lelah menunggu, tetapi pengantin lelakinya langsung tidak muncul. Aufiya rasa lebih baik dia mati sahaja daripada menanggung malu.

Dan, lelaki itu muncul tiba-tiba menyelamatkan maruahnya dari terus ditelanjangkan Taufik. Dia menerima huluran bantuan Zarul walaupun rasa bersalah menggunung tinggi. Zarul yang tegas, Zarul yang dingin dan Zarul juga tunangan Wina. Zarul itulah yang dihantar Tuhan sebagai penyelamatnya.

“Saya tak tahu saya bakal jadi pengantin hari ni. Jadi saya tak sediakan apa-apa untuk Aufiya. Saya cuma ada cincin ini sebagai tanda saya ikat Aufiya dalam hati saya.”- ZARUL

Perkahwinan itu tidak mampu Aufiya khabarkan hatta kepada kawan-kawan baiknya sendiri kerana yang menjadi suaminya itu hanyalah sekadar pinjaman. Pinjaman seorang sahabat yang dikhianatinya dalam diam.

“Abang bukan hak Faye dari mula. Abang hak Wina. Faye tak mahu rampas abang daripada kawan baik Faye sendiri.”- AUFIYA

Zarul. Dia menawarkan diri bukan kerana terpaksa. Tapi demi rasa yang sudah sekian lama ada. Tapi, sabarnya seakan-akan diuji. Sayang Aufiya terhadap Wina seolah-olah tidak bertepi.

“Kalau sayang sangat dengan Wina tu, apa kata, Faye bermadu aje dengan dia? Senang, kan?”- ZARUL

Hati Aufiya mula berdolak-dalik, antara suami dan sahabat yang dikasihi. Sikap Zarul yang melindungi dan menerima dia seadanya tanpa sebarang syarat mula membuatkan hatinya terbuai. Tapi Wina itu sahabatnya yang paling baik. Melukakan Wina umpama melukakan hati sendiri.

Tegarkah Aufiya terus melukakan hati Wina yang sudah dianggap seperti darah dagingnya itu? Atau Aufiya rela menghancurkan hatinya sendiri demi melihat Wina bahagia? Antara kehendak sendiri dan persahabatan, yang manakah akan menang?


Nak tahu lebih lanjut, korang boleh beli novel ini dikedai buku berdekatan ataupun tonton drama ini sampai habis. So, ni link untuk korang layan drama ini... 


[ EPISOD 1] [ EPISOD 2] [ EPISOD 3] [ EPISOD 4] [ EPISOD 5] [ EPISOD 6] [ EPISOD 7] [ EPISOD 8] [ EPISOD 9] [ EPISOD 10] [ EPISOD 11] [ EPISOD 12] [ EPISOD 13][ EPISOD 14][ EPISOD 15][ EPISOD 16][ EPISOD 17][ EPISOD 18][ EPISOD 19][ EPISOD 20][ EPISOD 21][ EPISOD 22][ EPISOD 23][ EPISOD 24][ EPISOD 25][ EPISOD 26][ EPISOD 27]
[ EPISOD 28]

Selamat menonton uolls!


No comments:

Post a Comment