Balm Bayi Tok Syed, Balm Pelbagai Guna - Cahaya Hayati

23 Feb 2018

Balm Bayi Tok Syed, Balm Pelbagai Guna

Balm Bayi Tok Syed, Balm Pelbagai Guna. Penggunaan balm dalam kehidupan bukanlah perkara baru. Boleh di katakan dalam setiap rumah mempunyai balm dan ianya di gunakan seisi keluarga untuk melegakan pelbagai masalah yang di hadapi. Apa masalah tu yer? Nak tahu, korang kena baca entri ni sampai habis sebab mommy akan ceritakan masalah yang di hadapi oleh family mommy dan mommy selesaikannya dengan menggunakan Balm Bayi Tok syed. Sebelum mommy cerita lanjut, meh lah kita mengenali Balm Bayi Tok Syed terlebih dahulu. 

Balm Bayi Tok Syed, balm tok syed,  Kandungan Balm Bayi Tok Syed, kenali balm bayi tok syed, Cara penggunaan Balm Bayi Tok Syed, cara guna balm bayi tok syed, produk tok syed,  Kelebihan Balm Bayi Tok Syed, manfaat balm bayi tok syed, Testimoni Balm Bayi Tok Syed, review balm bayi tok syed, cara beli balm bayi tok syed, laman web balm bayi tok syed,
Balm Bayi Tok Syed

Balm Bayi Tok Syed

Balm Bayi Tok Syed adalah balm yang berasaskan bahan semulajadi yang halal dan suci. Ia adalah persediaan kecil yang perlu ada di setiap rumah untuk membantu menenangkan bayi yang kegelisahan dan juga untuk kegunaan lain. Balm serbaguna ini di proses di kilang yang bertaraf GMP, di adun dari bahan semulajadi dan ia sesuai untuk semua peringkat umur.

Balm Bayi Tok Syed, balm tok syed,  Kandungan Balm Bayi Tok Syed, kenali balm bayi tok syed, Cara penggunaan Balm Bayi Tok Syed, cara guna balm bayi tok syed, produk tok syed,  Kelebihan Balm Bayi Tok Syed, manfaat balm bayi tok syed, Testimoni Balm Bayi Tok Syed, review balm bayi tok syed, cara beli balm bayi tok syed, laman web balm bayi tok syed,
Balm Bayi Tok Syed

Balm Bayi Tok Syed ini telah melalui beberapa R&D agar memberi kesan yang baik kepada penggunanya. Ini kerana sebahagian besar kandungan bahannya diperkaya dari bahan-bahan yang halal lagi suci merupakan warisan herba sepanjang zaman. 

Patutlah Balm Bayi Tok Syed terbaik dan pelbagai guna sebab ia telah melalui pelbagai peringkat R&D. Bukan produk kilo yang di repacking yer. Jom kita kenali bahan-bahan yang terkandung dalam Balm Bayi Tok Syed ini pula.

Balm Bayi Tok Syed, balm tok syed,  Kandungan Balm Bayi Tok Syed, kenali balm bayi tok syed, Cara penggunaan Balm Bayi Tok Syed, cara guna balm bayi tok syed, produk tok syed,  Kelebihan Balm Bayi Tok Syed, manfaat balm bayi tok syed, Testimoni Balm Bayi Tok Syed, review balm bayi tok syed, cara beli balm bayi tok syed, laman web balm bayi tok syed,
RM 80 harganya

Kandungan Balm Bayi Tok Syed


  • Beeswax - Lilin lebah yang mempunyai manfaat sebagai pelembap kulit, keradangan kulit dan pelembut bibir.
  • Virgin Coconut Oil - Sebagai pembasmi kuman kerana sifat anti bakteria  yang menjadi bahan penting minyak kelapa dara.
  • Sunflower Oil - Kandungannya yang kaya dengan Vitamin E menjadikannya sebagai bahan antioksidan yang berfungsi meneutralkan radikal bebas. Bijinya yang kaya dengan nutrien menjadikannya sesuai untuk kegunaan luaran.
  • Essential Oil - Gabungan dari beberapa minyak beraroma yang diekstrak dari daun, tumbuhan dan juga kulit sesetengah buah melalui kaedah distrill dan cold pressing.

Cara Penggunaan Balm Bayi Tok Syed


Sapukan balm dan urut perlahan-lahan pada tapak kaki, belakang badan, dan dada. Ia juga boleh  disapu sedikit di bahagian “T” muka. Untuk kegunaan luaran sahaja. 

Balm Bayi Tok Syed, balm tok syed,  Kandungan Balm Bayi Tok Syed, kenali balm bayi tok syed, Cara penggunaan Balm Bayi Tok Syed, cara guna balm bayi tok syed, produk tok syed,  Kelebihan Balm Bayi Tok Syed, manfaat balm bayi tok syed, Testimoni Balm Bayi Tok Syed, review balm bayi tok syed, cara beli balm bayi tok syed, laman web balm bayi tok syed,
Cara penggunaan Balm Bayi Tok Syed


Notes:  Simpan di tempat kering pada suhu bilik.


Kegunaan Balm Bayi Tok Syed

Untuk kegunaan Balm Bayi Tok Syed adalah kegunaan yang mommy guna untuk seisi keluarga mommy. Ini cara yang mommy gunalah sebab lain orang lain masalahnya. Alhamdulillah apa yang mommy cuba untuk masalah keluarga mommy, ia mujarab dan berkesan.


  • Untuk melegakan batuk dan selesema
Anak-anak mommy memang mudah terkena batuk dan selesema. Cuaca sejuk sikit, air hidung dah start meleleh-leleh. Kalau tak rawat awal, confirm batuk sekali melekat. Jadi sebelum mereka terkena batuk dan selesema, mommy akan sapukan Balm Bayi Tok Syed di dada dan belakang badan mereka. Hari-hari sebab bagi mommy ia lebih untuk mencegah.Dengan Balm Bayi Tok Syed ni anak-anak tak lagi merungut tak suka atau panas walaupun di sapu setiap hari. 

  • Merawat Masalah kembung Dan Ketidakselesaan Perut
Bukan saja baik untuk batuk dan selesema, Balm Bayi Tok Syed juga membantu merawat masalah kembung dan ketidakselesaan perut. Bukan untuk anak-anak saja tapi mommy juga guna setiap kali datang bulan (haid). Bila sapu ja Balm Bayi Tok Syed memang perut akan rasa selesa serta nyaman.

  • Membantu Menghilangkan Pening 
Kakak Aisya sekarang ni mempunyai masalah apabila berada dalam kereta saja terasa pening dan nak muntah. Mommy memang akan beri dia Balm Bayi Tok Syed untuk di hidu bagi mengurangkan pening yang di alami. Alhamdulillah terbukti berkesan dan mommy tak perlu lagi sediakan limau untuk perjalanan yang jauh.

Selain itu, kakak Aisya suka dengan bau balm ni sebab wangi.

Balm Bayi Tok Syed, balm tok syed,  Kandungan Balm Bayi Tok Syed, kenali balm bayi tok syed, Cara penggunaan Balm Bayi Tok Syed, cara guna balm bayi tok syed, produk tok syed,  Kelebihan Balm Bayi Tok Syed, manfaat balm bayi tok syed, Testimoni Balm Bayi Tok Syed, review balm bayi tok syed, cara beli balm bayi tok syed, laman web balm bayi tok syed,
wanginya!

  • Membantu Untuk Tidur Lena
Selain dari merawat masalah batuk, selesema, perut dan pening, ia juga membantu anak untuk tidur lena. Yelah balm berbau lavender siapa yang tak suka dan bauan lavender juga memberi ketenangan. 


Kelebihan Balm Bayi Tok Syed

  • melegakan perut bayi
  • menenangkan bayi 
  • membantu bayi tidur lena
  • dihasilkan daripada kilang bertaraf GMP
  • 100% herba semulajadi PREMIUM dari minyak kelapa dara, pati lavender, minyak bunga matahari, beewax dan essential oils.
  • berangin tapi tak panas
  • tak melekit
  • bau wangi
  • packaging eksklusif 
  • ada kelulusan NOT dari KKM: NOT170903331K

Testimoni Balm Bayi Tok Syed

Ramai rupanya yang dah guna Balm Bayi Tok Syed dan apabila buat carian di google, ramai yang review serta komen-komen yang positif. Mommy ketinggalan rupanya. So, ini testimoni Balm Bayi Tok Syed yang mommy perolehi dari laman Web Balm Bayi Tok Syed

Balm Bayi Tok Syed, balm tok syed,  Kandungan Balm Bayi Tok Syed, kenali balm bayi tok syed, Cara penggunaan Balm Bayi Tok Syed, cara guna balm bayi tok syed, produk tok syed,  Kelebihan Balm Bayi Tok Syed, manfaat balm bayi tok syed, Testimoni Balm Bayi Tok Syed, review balm bayi tok syed, cara beli balm bayi tok syed, laman web balm bayi tok syed,

Balm Bayi Tok Syed, balm tok syed,  Kandungan Balm Bayi Tok Syed, kenali balm bayi tok syed, Cara penggunaan Balm Bayi Tok Syed, cara guna balm bayi tok syed, produk tok syed,  Kelebihan Balm Bayi Tok Syed, manfaat balm bayi tok syed, Testimoni Balm Bayi Tok Syed, review balm bayi tok syed, cara beli balm bayi tok syed, laman web balm bayi tok syed,

Untuk maklumat lanjut mengenai Balm Bayi Tok Syed, korang boleh tengok laman sesawang dibawah. Berminat nak jadi pengedar pun, dialukan.


Official Website : Tok Syed
Page Register Pengedar : http://www.toksyed.com/register
Youtube :TokSyedOri
No Telefon : 0168262990

5 comments:

  1. org dewasa pun boleh guna kan....wahhh best ni :)

    ReplyDelete
  2. Balm bayi tok syed ni best.. Baby TB suka sebab takde bau mint .. dia selesa dan suka bau lavender oil tu.. yang penting bahan2 dia natural dan selamat

    ReplyDelete
  3. Ramai ckp balm tok syed nih bagus

    ReplyDelete
  4. Semua bahan mcm takde chemical.. Elok la guna kat baby pun...lgpun kalau selsema, batuk cepat elokkk

    ReplyDelete
  5. Kita pun ada sebekas dirumah. Memang kna standby lg2 time zara batuk. Dia suka pkai balm tu.

    ReplyDelete