10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8 - Cahaya Hayati

14 Dis 2017

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8 ~ Mommy ni kan pantang ada smartphone baru, mesti nak beliiiii... Lemah betul jiwa mommy dengan smartphone baru. Terbaru mommy terberkenan dengan Samsung S8. Sanggup mommy masuk contest untuk menang Samsung S8 tapi apakan daya bukan rezeki mommy nak menang hadiah utama tapi mommy menang bonus prize dan dapat FitBit. Okaylah dari tak dapat apa-apa. Pasal contest tu boleh baca kat SINI. 

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8, S8, kelebihan S8, samsung S8, kelebihan samsung S8, keistimewaan samsung s8, kenapa perlu miliki samsung s8, 10 ciri istimewa samsung s8,

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8


Ada 10 sebab yang menyebabkan mommy obses untuk miliki Samsung S8. Mommy rasa lepas korang baca 10 sebab ni, confirm korang pun tergedik-gedik nak beli juga. Sapa tak nak ada handphone canggih manggih dan boleh buat orang tengok 2 kali. hahaha .. Oppss ter' riak' pulak.

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8, S8, kelebihan S8, samsung S8, kelebihan samsung S8, keistimewaan samsung s8, kenapa perlu miliki samsung s8, 10 ciri istimewa samsung s8,

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8, S8, kelebihan S8, samsung S8, kelebihan samsung S8, keistimewaan samsung s8, kenapa perlu miliki samsung s8, 10 ciri istimewa samsung s8,

1. Pengimbas Iris Mata


Terdapat pengimbas yang dapat di gunakan sebagai kata kunci untuk akses ke smartphone ataupun untuk akses data peribadi. Jadi, jika kita mempunyai file peribadi yang  tidak boleh di kongsi, sangat sesuai lah S8 ini. 

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8, S8, kelebihan S8, samsung S8, kelebihan samsung S8, keistimewaan samsung s8, kenapa perlu miliki samsung s8, 10 ciri istimewa samsung s8,

Samsung juga menyatakan yang akses menggunakan iris mata adalah lebih selamat berbanding menggunakan cap jari. Betul juga, sebab cap jari boleh digunakan jika seseorang berada dalam keadaan tidak sedar ataupun ketika tidur. Sangatlah tak selamat jika orang itu jenis yang tidur mati. Kalau guna iris mata, takkan orang nak korek mata untuk buka smartphone kita ataupun tarik kelopak mata semata-mata untuk buka smartphone kita. Bila buat macam tu, confirm kita akan tersedar kan? So, iris mata lebih selamat.

2.  Pengenal Wajah Sebagai Kata Kunci


Selain dari iris mata, Samsung S8 juga mempunyai fungsi pengenal wajah untuk membuka kata kunci. Pemilik hanya perlu berswafoto untuk membuka kata kunci. Kalau kembar seiras, macam mana pula eh? 

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8, S8, kelebihan S8, samsung S8, kelebihan samsung S8, keistimewaan samsung s8, kenapa perlu miliki samsung s8, 10 ciri istimewa samsung s8,

Toksah dok pening, sebab walaupun kembar seiras tetap ada sedikit perbezaan dan pengimbas atau pengenal wajah ini mampu mengenal pemiliknya. Cara ini lebih cepat dan efficient berbanding dengan pengimbas iris.  


3. Skrin Lebih Besar


Seperti yang kita tahu, skrin smartphone rata-rata hanya 5.5 inch. Manakala Samsung S8 menawarkan skrin yang besar iaitu 5.8inch. Sedap sikit nak membaca novel di telefon.. Baru lah tak sakit mata dok fokus ayat-ayat novel :P

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8, S8, kelebihan S8, samsung S8, kelebihan samsung S8, keistimewaan samsung s8, kenapa perlu miliki samsung s8, 10 ciri istimewa samsung s8,


4. Caj Bateri Cepat Dengan Perisian Nirkabel atau Gelombang

Yang ni paling best sebab dapat caj bateri dengan cepat tanpa plug in ke soket dan ianya menggunakan perisian nirkabel atau gelombang. So, kalau duduk dalam rumah, tak perlu nak usung charger ke sana sini. Juga perisian saja dah boleh caj. I likeeeee.. Bukan mommy saja yang suka tapi gamers juga mesti suka sebab boleh main permainan yang mereka suka tanpa tersekat. 


10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8, S8, kelebihan S8, samsung S8, kelebihan samsung S8, keistimewaan samsung s8, kenapa perlu miliki samsung s8, 10 ciri istimewa samsung s8,


5. Masih Menggunakan Audio Jack Untuk Headphone


Mesti ramai yang suka sebab audio jack murah dan boleh di ganti bila-bila masa saja. Macam mommy suka dengar radio time kerja. Sambung saja ke headphone dah boleh dengar dan layan lagu tanpa ganggu rakan sekerja yang lain. Takpe old-school pun janji kita selesa dengan apa yang kita guna.  

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8, S8, kelebihan S8, samsung S8, kelebihan samsung S8, keistimewaan samsung s8, kenapa perlu miliki samsung s8, 10 ciri istimewa samsung s8,


6.  Samsung Pay


Sejenis mommy yang tak suka bawa tunai banyak-banyak. Jadi, apabila ada samsung pay mommy terasalah sangat bahagia. Sebab mommy boleh bayar pembelian mommy dengan hanya mengunakan Samsung Pay. Kalau tak bawa kad bank/ debit atau kredit kad pun tak apa... Sebab masih boleh shopping dengan Samsung Pay. 

Samsung Pay ni sangat mudah digunakan iaitu dengan hanya sambungkan Sambung Pay dengan mesin pembayar di Pasaraya yang berdaftar. Best sangat!

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8, S8, kelebihan S8, samsung S8, kelebihan samsung S8, keistimewaan samsung s8, kenapa perlu miliki samsung s8, 10 ciri istimewa samsung s8,

7.  Ada Software Virtual Reality (VR)


Dengan adanya software VR, mommy dapat menonton filem kesukaan mommy dalam bentuk 3D. Tak tengok wayang pun tak apa. Bila dah guna VR ni, korang jangan dok kacau mommy pulak. Nanti mommy jadi singa. hihi

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8, S8, kelebihan S8, samsung S8, kelebihan samsung S8, keistimewaan samsung s8, kenapa perlu miliki samsung s8, 10 ciri istimewa samsung s8,


7.  Boleh Sambung Ke Komputer Peribadi Melalui Peranti Khas


Bosan tengok skrin kecil, kita tengok kat skrin besar pula. Tambah-tambah orang macam mommy yang suka tengok live drama, baca novel dan menonton filem. Lagi satu, barulah jari jemari mommy tak lenguh sebab asyik pegang handphone. Sambil buat kerja pun boleh guna telefon. Ahaks!

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8, S8, kelebihan S8, samsung S8, kelebihan samsung S8, keistimewaan samsung s8, kenapa perlu miliki samsung s8, 10 ciri istimewa samsung s8,


9. Maklumat Produk Boleh Di Cari Dengan Hanya Menggunakan Gambar


Sebagai seorang kaki shopping online, mommy memang perlukan banyak info tapi tak sempat nak menelaah satu-satu maklumat tersebut. Jadi, apabila ada aplikasi yang hanya letak gambar produk.. boleh capai maklumat tentang produk tersebut... mommy memang suka. Bolehlah tengok komen dan review tentang produk tersebut. 

Bila dah ada maklumat lengkap dan dapat review yang best, barulah boleh buat keputusan untuk membeli produk yang mommy mahukan. Untuk carian bergambar ini kena guna aplikasi Bixby. 

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8, S8, kelebihan S8, samsung S8, kelebihan samsung S8, keistimewaan samsung s8, kenapa perlu miliki samsung s8, 10 ciri istimewa samsung s8,


10.  Ada Sensor Degupan Jantung


Di bahagian belakang Samsung S8 ada sensor degupan jantung yang boleh mengira degupan dan kesihatan diri pemilik Samsung S8. So, tak perlu guna FitBit lagi... Sat peranti boleh lakukan. Untuk melihat bacan degupan jantung ini, ia memerlukan aplikasi khas yang di khaskan untuk Samsung S8. 

10 Sebab Wajib Miliki Samsung S8, S8, kelebihan S8, samsung S8, kelebihan samsung S8, keistimewaan samsung s8, kenapa perlu miliki samsung s8, 10 ciri istimewa samsung s8,

Best kan Samsung S8 ni. Sebab itulah mommy teringin sangat nak milikinya... 

18 ulasan:

  1. wah..ada usya harga dia..boleh tahan..ikutkan berkenan jugak sbb saya pun pengguna samsung..tgk function dia ni, lagi la tertarikkkk...

    BalasPadam
  2. Perghh merecik sangat ni S8 ni.. teringin nak ada suatu hari nanti >.<

    BalasPadam
  3. Seriusss ada smartphone secanggih ini?? fuh.. TB plak terjatuh cintaaa.. tambah2 ada pengimbas iris mata tu.. dengan ciri2 lain lain.. pergh.. dah macam smartphone Jamesbond je rasa... haha.. berapa rm yea harga pasaran sekarang?? eh.. tiba2 tanya harga.. hahaha

    BalasPadam
  4. ada kawan sekerja guna s8 ini juga. memang power kualiti gambar dan video dia. iyalah, zaman teknologi begini, saya pun suka lihat features kualiti kameranya dulu. hihi

    BalasPadam
  5. Samsung mmg gadjet yg sophisticated..tapi harganya mak x mampu nakkk....takde ke ug nak hadiahkan nanti ni

    BalasPadam
  6. Banyak nya function samsung yang menarik . Ada rezeki lebih , boleh la grab satu samsung S8 ini , hehe .

    BalasPadam
  7. wah banyak gak reason nak beli Samsung S8 kan.. tengok harga, boleh tahan gak

    BalasPadam
  8. CCL pun pengguna samsung smartphone juga, menarik jugak samsung s8 ni ..setiap telefon keluaran terbaru mesti ada sedikit kelain pada sofware or etc kan

    BalasPadam
  9. tak terkejar kemajuan samsung nie tapi pasti kumpul duit untuk beli! suka video dia yang bersize 4K

    BalasPadam
  10. Alaaa baru beli hp baru bulan lps. Tp samsung memang best dari dulu. Samsung s8 ni yg paling ana suka sebab boleh software VR tu dengan pengimbas iris mata tu. Cuma yg boleh baca degupan jantung tu samsung dah lama ada software tu.

    BalasPadam
  11. Wahhh menarik samsung 8 yng mengesan wajah tu terbaik sgt.. Bab skrin besar untuk baca novel saya suka sebab kita geng hahahaha

    BalasPadam
  12. huyohhhhh, bestnya. externally pun dah cair tengok.

    BalasPadam
  13. Dulu pernah pkai samsung sekali je masa tgh top dulu2, lepas tu rosak xde dah guna.

    Ada sensor degupan jantung tu macam menarik je :)

    yanmieonline.com

    BalasPadam
  14. Bile s8 ni keluar, teringin jugak nak beli. Tapi bila tengok harga seram jugak heheheh

    BalasPadam
  15. hahaha i tak perlu anymore sebab, i just neeed money to buy! samsung now pun as expensive as iphone kan?

    BalasPadam
  16. wah cunlah handphone samsung s8 ini. siap ada VR lagi. spesifikasi yang boleh cari maklumat hanya dengan ambil gambar sahaja sangat menarik dan memudahkan. tetiba teringin pula nak phone ni.. aihh tambah lagi wishlist haha

    BalasPadam
  17. Aritu ami sempat lah pakai s8 ni dlm 2bulan kot..haha..mg best sgt..gambar pon cantik sgt..

    BalasPadam
  18. Samsung phone has improved in their feature. And is more than a mobile phone. A bit pricey for S8.

    BalasPadam