Tips Posting

11:02 PG Cahaya Hayati 2 Comments

Assalamualaikum wbt,

Sedikit tips yang di perolehi dari sahabat FB. Berhubung posting di semua media sosial iaitu FB, Instagram, Blog dan juga tweeter.


waktu dan isu sesuai update blog

7.00-10.00am - masa ni biasanya org mahu pergi kerja . Hari isnin-khamis biasanya trafik laju . Jika jumaat , post pula tentang islamik sahaja . Sebab org dh excited nak cuti keesokannya .

Post sesuatu yg bemanfaat , panjang pun tak apa , motivasi , tips , soft selling atau story telling .

12.30-2.00pm - masa ni org mahu keluar lunch . Elakkan posting yg panjang . Mereka x ada masa yg cukup nak baca !

Post sesuatu yg ringkas sahaja !

5.30-7.00pm - Org balik kerja masa ni . Biasanya penat !

Post sesuatu yg kelakar , humor atau joke . JANGAN update pasal trafik jem sebab semua org tahu trafik sedang jem skrg !

9.30-11.45pm - biasanya org sudah habis solat isyak atau makan malam masa ni . Masa ni la ramai online . Ada yg online sambil tengok TV . Ada yg mghadap handphone dan PC . Betul x ?

Traffic paling laju pada jam 10 malam . Boleh juga post seawal 9:30pm . Masa ni lah masa terbaik nk buat marketing , branding , hard selling atau promosi . Lepas jam 12.00am jangan update apa2 dah ! Masa ni online banking pun dah tutup . Org dh mula masuk tidur .

2 comments:

adk dayah berkata...

thanks sharing tips ni :D sangat bermanfaat,, baru terfikir, betul juga waktu2 macam tu..hee

AziRahmanDot Com berkata...

Tips menarik..jom cuba

Pengikut

Google+ Followers