Huggies Dry Pants, Diapers Paling Pantas Menyerap - Cahaya Hayati

22 Dec 2018

Huggies Dry Pants, Diapers Paling Pantas Menyerap

Ingat lagi masa baru bergelar mommy... Serba tak tahu tentang produk baby, penjagaan baby dan asyik harapkan kepada mak, MIL, saudara, rakan-rakan dan juga Mr. Google. Apa yang orang beritahu elok, yang itulah elok untuk kami. Sampailah satu tahap mommy fed up dengan satu jenama diapers yang dicadangkan. Asyik bocor saja dan setiap hari selama satu minggu mommy terpaksa tukar cadar. Sakit hati dan badan pun penat.huhu... Paling teruk kejadian diapers bocor adalah ketika tengah shopping baju di pasaraya.  Habis baju mommy basah dan nasib baik kebocoran tu tak meleleh ke lantai. Terus ke bilik air dan minta daddy belikan persalinan yang baru untuk mommy... 

Bila asyik bocor saja dan tak mahu perkara seumpama itu berulang, kami decide untuk mencuba diapers jenama Huggies pula iaitu Huggies Dry Pants. Keputusan ini di buat adalah kerana mommy dapati banyak review positif hasil carian Mr. Google dan juga dari pendapat rakan-rakan yang berpengalaman.

Huggies Dry Pants, review huggies dry pants, pengalaman menggunakan huggies dry pants, huggies, diapers huggies, review diapers huggies,
Pek baru Huggies Dry Pants, terdapat di dalam pelbagai saiz

Selain dari review yang positif mommy juga dapatkan maklumat lain bagi menyokong dan membezakan Huggies Dry Pants dengan diapers jenama lain. Maklumat yang mommy perolehi adalah Huggies Dry Pants adalah diaper pants paling pantas menyerap di Malaysia.

Huggies Dry Pants, review huggies dry pants, pengalaman menggunakan huggies dry pants, huggies, diapers huggies, review diapers huggies,

Lihat sahaja bagaimana pantasnya Huggies Dry Pants menyerap basahan berbanding lampin pakai buang jenama biasa di pasaran melalui video di bawah:Ini adalah kerana Huggies Dry Pants mempunyai 1000 Lubang Mikro Pantas Serap yang menyerap dengan serta-merta dan mengunci basahan, di mana ianya sekaligus menjadikan bayi sentiasa kering.
Huggies Dry Pants, review huggies dry pants, pengalaman menggunakan huggies dry pants, huggies, diapers huggies, review diapers huggies,

Huggies Dry Pants juga mempunyai ciri 5-way comfort fit yang mana regangan dan keanjalan lampin pakai buang telah dipertingkatkan dengan lebih baik bagi memberikan keselesaan maksima di 5 kawasan khusus iaitu: pinggang di perut, pinggang di belakang, kedua belah kaki dan juga celah kelangkang (crotch).  

Huggies Dry Pants, review huggies dry pants, pengalaman menggunakan huggies dry pants, huggies, diapers huggies, review diapers huggies,Mommy tahu yang Huggies Dry Pants memberi keselesaan kepada anak-anak mommy kerana anak sudah tidak kerap terjaga mahupun meragam di tengah malam yang  disebabkan oleh kebocoran lampin pakai buang. Anak selesa mommy happy.

Mommy setia menggunakan Huggies Dry Pants kerana ia tidak memberi kesan sampingan kepada kulit bayi. Tiada lagi kulit rengsa, melecet atau apa saja yang di sebabkan oleh kelembapan. Seronok mommy melihat kulit anak-anak sihat dan anak pun tak lagi meragam.

Akhir sekali, anak mommy sudah tidak alami masalah kebocoran pada waktu malam atau ketika berjalan-jalan di hari minggu.  Lega Mommy untuk penyelesaian masalah ini. Thumbs up Huggies Dry Pants!

Untuk maklumat lanjut tentang Huggies Dry Pants,  korang boleh klik SINI dan untuk pembelian dengan harga DISKAUN, korang klik perkataan Huggies Dry Pants di bawah.


6 comments:

 1. Mana2 ibu pun pasti akan pilih lampin pakai buang yg selesa dan mesra untuk anak2 mereka dan pastinya Huggies adalah pilihan terbaik.

  ReplyDelete
 2. mmg Huggies terbaik...anak buah Sally mmg pakai...senang nak jaga, nak tukar jugak

  ReplyDelete
 3. bagus Huggies ni. tak ada masalah kebocoran kalau pakai ni. anak-anak tidur nyenyak je kan. tak adalah asyik tejaga sebab tak selesa ke kan..

  ReplyDelete
 4. Memang patut parent di luar sana try huggies Confirm puas hati

  ReplyDelete
 5. Wow nowaday baby products are getting more advance and innovative. This one looks very comfortable for babies, will check it out.

  ReplyDelete
 6. Kadar serapan yg sgt pantas.. Huggies mmg pilihan para ibu dr dulu lagi..

  ReplyDelete