9 Contoh Soalan Wajib Ditanya Ketika Temuduga Dan Jawapannya - Cahaya Hayati

23 Apr 2019

9 Contoh Soalan Wajib Ditanya Ketika Temuduga Dan Jawapannya

Hi korang! Dah lunch? Mommy dah sampai tak larat nak angkat mata dah ni. Cuaca kat luar pun mendung saja. Kat dalam opis apatah lagi. Sejuk gedi sampai kena pakai baju tebal.. Tadi masa lunch, tengah-tengah scroll fb (baca dan like status orang) mommy ternampak status tentang soalan-soalan interview. Menarik sangat dan mommy ambil untuk di share dengan semua yang tengah cari kerja, yang nak cari kerja lain ataupun yang nak pergi interview naik pangkat. Soalan-soalan nilah yang wajib di tanya... Betul tak korang-korang yang pernah pergi interview?

So, inilah 9 soalan dan jawapan yang akan di tanya. So, better korang hafal supaya korang tak tergagap-gagap depan panel temuduga. Masa jawab soalan-soalan ni korang kena yakin dan lancar. Barulah panel ternganga tengok korang. Peluang untuk dapat pun tinggi walaupun jawapan korang tu tak betul sangat. hahahaha...


9 Contoh Soalan Wajib Ditanya Ketika Temuduga Dan Jawapannya


1. Tell me about yourself?



2. Why did you leave your previous job?



3. What are currently doing?



4. What do you find most rewarding about being sales? 



5. What are your strengths?



6. What are your weakness?



7. Tell me about a difficult situation you have faces?



8. Where do you see yourself in 3-5 years from now?



9. Why should we hire you?


Okaylah semoga dengan perkongsian soalan dan jawapan temuduga ini korang dapat kerja yang korang nak tu. Good Luck.

No comments:

Post a Comment