Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ? - Cahaya Hayati

19 Jan 2018

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ? Hi Korang... Baru-baru ni mommy ada cuba baby balm keluaran Tasneem Naturel. Dah lama tak guna balm sebenarnya. Yelah Aisy dah nak masuk 4 tahun dah... Jarang batuk, selesema ataupun berhingus. Mungkin sebab masa pregnant dia dulu mommy banyak ambil supplement... Jadi antibodi dia kuat sikit berbanding kakak dan abang dia. Walaupun jarang sakit, mommy masih sediakan ubat, minyak angin dan lain-lain keperluan untuk kecemasan. 

Tambah-tambah lagi bila dia masuk taska. Tahu kan bila anak duduk taska.. kebarangkalian anak di jangkiti virus selesema dan batuk adalah tinggi. Tak hantar anak ke taska, kita nak kerja... Takkan nak tegur mak bapak yang anak tak sihat tuuuu... Jadi sebagai langkah pencegahan, mommy akan sapukan Balm Tasneem di perut, dada, belakang dan di di kedua tapak kaki Aisy sebelum tidur ataupun bila dia balik dari taska dengan keadaan berhingus. Alhamdulillah mujarab dan bila malam Aisy dapat tidur dengan lena dan selesa. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Balm Tasneem Naturel

Balm Tasneem Naturel 


Bagi readers yang belum pernah nampak, beli atau guna Balm Tasneem ni bolehlah baca sampai habis sebab mommy akan terangkan sejarah dan kegunaan Balm-Balm Tasneem ni. 

Tasneem Naturel adalah sebuah syarikat bumiputera yang menghasilkan balm bayi yang berasaskan  kombinasi essential oil yang bermutu tinggi. Balm Bayi Tasneem Naturel merupakan kit bayi semulajadi yang memberi manfaat kepada ibu bapa yang mempunyai bayi atau anak kecil.. . Bahan yang di gunakan dalam menghasilkan Balm Tasneem ni adalah 100% bahan semulajadi, tanpa sebarang bahan kimia berbahaya seperti paraben, SLS dan bahan pewarna. Jadinya ia selamat di gunakan dari bayi sehinggalah orang dewasa dan ia telah mendapat kelulusan daripada KKM.

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Rangkaian Balm Tasneem Naturel 

Oh yer, Balm Tasneem Naturel ni bukan ada satu saja tau tapi ada 4 jenis di mana ia di datangkan dalam bekas bulat serta packaging yang comel. Balm-Balm tersebut adalah :-

  • Coughflu Rub
  • Tummy Rub
  • Calm Time
  • Sleep Time


Setiap satu balm-balm ini mempunyai kelebihan tersendiri. Di sini, mommy akan terangkan kelebihan-kelebihan setiap balm ni. So, baca sampai habis tau!


TASNEEM NATUREL COUGHFLU RUB

Coughflu Rub atapun CF Rub digunakan untuk mengatasi masalah batuk, selsema, berhingus dan juga bersin yang di sebabkan oleh resdung terutamanya pada waktu pagi. Ini yang selalu terjadi kepada kakak Aisya. Kadang-kadang tu bersin sehingga bengkak mata dan hidung... Sejak ada Balm tasneem CF Rub ni, mommy gunakan untuk redakan masalah bersin dan hidung berair dia. Alhamdulillah memberansangkan... Bersin dan hingus tu tetap ada tapi dah kurang banyak dan kakak Aisya boleh bernafas dengan selesa. Untuk kakak Aisya mommy sapukan pagi sebelum ke sekolah dan malam sebelum tidur. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Coughflu Rub

Kelebihan Tasneem Naturel Coughflu Rub

Terdapat 4 kelebihan Tasneem Naturel Coughflu Rub

  • Membantu kurangkan selesema
  • Membantu mencarikan kahak
  • Membantu melegakan athma
  • Membantu mengurangkan suhu ketika demam

Cara Guna Tasneem Naturel Coughflu Rub

Sapuan nipis di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada


So, kalau korang ada masalah yang sama macam kakak Aisya korang boleh cuba Balm Tasneem CF Rub ni. 


TASNEEM NATUREL TUMMY RUB

Anak kecil dan masalah kembung perut dah sinonim. Salah makan sikit kembung perut, makan banyak sikit pun kembung perut, susu sejuk pun kembung perut... Almaklumlah perut bayi dan anak kecil masih belum boleh menerima makanan yang di makan oleh ibu bapa atau makanan yang belum pernah di terima oleh perut. Sebab itulah ada peringkat-peringkat umur untuk makanan bayi di mana ia bermula dengan susu dan seterusnya bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran. Sebagai ibu bapa jangan takut nak beri anak cuba makan-makanan yang di sediakan... Sebagai penyelesaian masalah kembung bayi dan anak kecil boleh guna Tummy Rub. Fungsi Tummy Rub ini adalah untuk memberi keselesaan kepada perut bayi dan anak kecil. Opps orang dewasa pun sama tau...

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Tummy Rub

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Tummy Rub

Kelebihan Tasneem Naturel Tummy Rub

  • Bertindak seperti minyak telon
  • Dapat membuang angin dalam perut
  • Membantu melegakan perut sebu
  • Membantu melegakan kembung perut


 Cara Guna Tasneem Naturel Tummy Rub

Sapuan nipis di perut dan tapak kaki.


 TASNEEM NATUREL CALM TIME


Pernah tak anak korang tantrum? Dah tantrum, tak makan pujuk pulak tu.. Apa korang buat eh? Dulu mommy buat tak peduli ja... Lantak lah. Macam kejam kan? Confirm lepas tu rasa bersalah... Mak mak memang macam ni cepat nak marah, cepat juga rasa bersalah. Tapi sekarang mommy dah ada pembantu untuk tenangkan anak yang tantrum. Nampak atau rasa-rasa anak macam nak tantrum, mommy cepat-cepat sapukan Tasneem Naturel Calm Time. Bila dah sapu, bukan saja anak yang tenang... Mommy pun sama. Bau dia yang wangi dan lembut tu amat menenangkan... Tak jadi tantrum dan mak pun tak jadi nak marah. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Calm Time

Kelebihan Tasneem Naturel Calm Time

  • Memberikan keselesaan
  • Mengurangkan tekanan
  • Mengurangkan keletihan
  • Membantu anak lebih tenang

Cara Menggunakan Tasneem Naturel Calm Time

Sapuan nipis di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.


TASNEEM NATUREL SLEEP TIME

Mommy memang ada masalah susah nak tidur tapi kalau dah tidur tu memang lena lah. Sebelum tidur tu confirm pusing kiri pusing kanan, bangun minum dan kalau tak boleh tidur juga memang mommy akan ambil buku baca sampai terlelap sendiri. Tak tahu apa masalah.. Nak kata da masalah besar tak juga. kihkih. Tapi sekarang tak lagi... Ni test kat diri sendiri tau! Setiap malam sapu saja Sleep Time ni kat dada, hidung dan pergelangan tangan masa nak tidurkan Aisy... Mommy pun tak sedar bila masa mommy terlena. Sedar-sedar saja dengar bunyi jam. Nampak tak betapa senangnya mommy tertidur dengan Tasneem Naturel Sleep Time

So korang atau anak korang yang ada masalah nak tidur boleh guna balm ni. Moga ia membantu untuk mendapat tidur yang berkualiti. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Sleep Time

Kelebihan Tasneem Naturel Sleep Time

  • Membantu tidur lena
  • Membantu supaya mudah tidur
  • Membantu bangun dalam mood ceria
  • Memberikan tidur yang berkualiti

Cara Menggunakan Tasneem Naturel Sleep Time

Sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.


Ternyata keempat-empat Balm Tasneem mempunyai fungsi yang berlainan dan ia seiring dengan keperluan pembesaran bayi dan anak kecil. Selain dari kegunaan di atas, Balm Tasneem Naturel juga mempunyai kelebihan berikut:-

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kelebihan-Kelebihan Balm Tasneem Naturel

  • Ada KKM
  • 90% berkesan - mengikut fungsi balm tersebut
  • Boleh di gunakan oleh pelbagai peringkat umur
  • Semulajadi, tiada campuran bahan kimia
  • boleh di gunakan seisi keluarga
  • Jimat. satu bekas boleh tahan sehingga 3 bulan (mengikut cara penggunaan)
  • Kecil dan mudah di bawa
  • Bau yang sedap dan menenangkan 
  • Tak panas, tak melekit dan tidak pedih
  • Diperbuat di kilang OEM bertaraf GMP (good manufactoring practice)
  • Campuran Essential oil yang baik iaitu beeswax, shea butter, dan sweet almond oil
  • Harga yang di tawarkan seiring dengan kualiti
  • Ia adalah produk muslim
Disebabkan banyak kelebihan Balm Tasneem ni, mommy syorkan korang untuk beli dan guna. Ramai yang telah guna dan beri feedback yang positif. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Nampak kan betapa berkesannya Balm Tasneem Naturel. Itulah sebab kenapa perlu guna Balm Tasneem Naturel. Bukan saja-saja tau. Anak selesa, mak pun happy... Yang penting ia boleh di gunakan seisi keluarga.

Bagi yang berminat dengan Balm Tasneem Naturel ni, bolehlah layari laman web dan media sosial berikut:


Website

Facebook

Instagram

Whatsapp
011-2096 4665

16 ulasan:

  1. Balm ni elok buat bayi dan seisi keluarga....sekarang jual di online je ye?

    BalasPadam
  2. Balm ni ada empat jenis dengan pelbagai kegunaan.. bagus kalau ada ni setiap keluarga. Rose sendiri memang suka sleep time tau.

    BalasPadam
  3. Macam2 ada .. setiap satu ada kegunaan masing2..best guna tasneem naturel balm sebab bau dia soft jer.. tak melekit, tak pedihkan mata.. anak2 pon suka.

    BalasPadam
  4. Balm ni sgt best... Sebab seisi keluarga boleh guna... Wawa pon dh guna mmg berkesan juga utk dewasa..terbaikk..

    BalasPadam
  5. Ramai dah tgk pakat2 pakai balm tasneem ni.. Ramuan bahan yang istomewa. Paling penting amat sesuai untuk semua golongan dari baby sampai ke tua

    BalasPadam
  6. Baguskan balm ni, Kalau tak sedap badan sapu je

    BalasPadam
  7. byk kegunaanya..org dewasa pn bole pakai..gud sharing

    BalasPadam
  8. Bila dah letak atas tapak tangan tu baru dapat agak saiz dia besar mana..Comel2 je..

    BalasPadam
  9. ramai yang kata bagus balm tasneem ni

    BalasPadam
  10. Bkn saja kanak2.. org dewasa pon suka klu cmni

    BalasPadam
  11. Sally harap sgt ada CF Rub skrg...huihhh...mcm nak tercabut hidung sbb selsema..haha..

    BalasPadam
  12. ramainya dok kata balm ni elok.. rasanya nak try la pulak.. ada bau macam mana yea tiap satu tu

    BalasPadam
  13. Balm sapu2 yg mujarab. Bestnya

    BalasPadam
  14. Parents yg ada anak kecil mmg perlu stanby balm ni dekat rumah dan dlm handbag

    BalasPadam
  15. Sedap sangat guna balm ni. Rasa selesa sangat

    BalasPadam
  16. ainy suka yang sleep time dia tu kak. best! ainy follow ya kak.

    BalasPadam