5 platform Buat Duit Dengan FB, IG, YOUTUBE & Google+ - Cahaya Hayati

22 Ogo 2017

5 platform Buat Duit Dengan FB, IG, YOUTUBE & Google+

5 platform Buat Duit Dengan FB & IG ~ Hi uolls. Sibuk ke? Biasalah bila hari isnin memang selalu sibuk sikit. Selesaikan kerja yang tertangguh pada hari jumaat dan sebelum kerja atau task baru masuk. Oh yer, hari ni mommy nak kongsikan kepada adik-adik blogger yang masih baru dan belum di offer buat paid  review. Jangan risau sebab ada 5 platform yang korang boleh guna untuk jana pendapatan atau buat duit. Yang penting korang punyai IG, FB, Youtube dan Google+ power, ada follower melebihi 2k. Senang-senang saja korang boleh buat duit....


5 platform Buat Duit Dengan FB, IG, YOUTUBE & Google+


Di sini mommy kongsikan cara buat duit dengan  FB, IG, YOUTUBE & Google+. Cara tersebut adalah:-



KOMACI


Untuk join KOMACI, korang perlulah berumur 15 tahun ke atas dan mempunyai followers melebihi 1000. Senang saja kan?

Klik SINI untuk join KOMACI

Bila dah join KOMACI, korang kena selalu jenguk dekat sponsorship untuk rebut task yang di beri. Sebab konsep KOMACI siapa cepat dia dapat.. Korang tak buka, takdelah task untuk korang.

Untuk ke page Komaci ----> KOMACI


SUSHIVID


Untuk join Sushivid, korang perlulah mempunyai atau memenuhi salah satu syarat di bawah. Kalau tak permohonan korang tak di terima.

  • YouTubers: 250 subscribers
  • Instagrammers: 2,000 followers
  • Bloggers: 2,000 visits every month


Selepas subscribe, korang perlu paste kan code yang di beri di bahagian html blog. Cara senang, boleh add html. Lepas approved, korang boleh nampak profile blog korang di bahagian Dashboard Sushivid. 

Untuk jobs dari Sushivid, korang kena mohon dan buat proposal. If dapat Sushivid akan email atau hantar notification. 

Untuk ke page Sushivid ----> SUSHIVID

NARRATS


Narrats paling senang nak join sebab takde syarat berapa follower yang korang ada. Boleh join melalui fb ataupun ig. Tengok yang mana korang prefer. Narrats jarang ada jobs tapi sekali ada jobs memang berbaloi buat sebab di bayar dalam USD. Cukup USD 50 dah boleh cashout. 

Untuk ke page narrats ---->  NARRATS



8SHARE

8Share memberikan saya ganjaran wang tunai dan mata perolehan dengan hanya berkongsi benda-benda menarik dengan rakan-rakan saya. Senang kan!

8share ini hanya memerlukan email untuk signup. Lepas sign up dan isi details yang di perlukan, dah boleh kongsi di media social. 

Untuk ke page narrats --- >  8SHARE


CHURP CHURP


Churp Churp ni dah lama. Ia adalah anak syarikat Nuffnang. Dulu banyak juga jobs dari Churp-Churp ni. Sekarang tengah ada jobs PERODUA. Join ler...

Untuk ke page Churp Churp--- > CHURP CHURP

8 ulasan:

  1. Terima kasih.. dah lama saya teringin buat duit secara online.. Nanti saya bagitau hasilnya ya

    BalasPadam
  2. Daripada 5 ni, 3 joint.. ;)

    BalasPadam
  3. Wah bestnya.. mama terus bookmark ni

    BalasPadam
  4. baru buat sushivid..ada kelapangan saya buat yang lain..tringin nak rasa duit sendiri secara online nie..

    BalasPadam
  5. Narrat dgn churp churp tak berapa nak paham hahahha

    BalasPadam
  6. bagus kan join semua ni. bloggers boleh buat side income :D

    BalasPadam
  7. churp churp da lamaaaa tak login. paswrd lupa hahaha
    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    BalasPadam
  8. Pakcu ni, selalu jerr ketinggalan, nasib baik awak tulis entri ni, boleh gak jadi panduan kanssss

    BalasPadam