Terkini | Pengeluaran ASB Boleh DiKeluarkan Melalui Talian (Website) - Cahaya Hayati

20 Apr 2020

Terkini | Pengeluaran ASB Boleh DiKeluarkan Melalui Talian (Website)

Terkini | Pengeluaran ASB Boleh DiKeluarkan Melalui Talian (Website). Assalamualaikum wbt & hi semua. Just nak habaq, pengeluaran ASB dah boleh dikeluarkan melalui talian iaitu website ASB. Hikmah PKP, semua urusan menjadi mudah dan dihujung jari saja. 

asb, asnb, cara pengeluaran asb, cara terkini pengeluaran asb, cara pengeluaran asb melalui online, cara pengeluaran asb melalui website, cara keluarkan asb melalui talian online, langkah-langkah pengeluaran asb dalam talian, pengeluaran asb melalui laman web asb, asb, amanah saham berhad, unit trust asb. amanah saham asb,
Pengeluaran ASB Boleh DiKeluarkan Melalui Talian (Website) 


Melalui Apps MyASNB masih belum boleh lagi. Saya dah check tadi dan tak jumpa button pengeluaran. So, sila layari website ASNB untuk urusan pengeluaran. 

Saya share di sini langkah-langkah untuk pengeluran duit ASB korang melalui website ASNB. 

Cara Pengeluaran ASNB Melalui Online


Layari laman web ASNB dan login. Bagi yang belum pernah update akaun ASB korang, bolehlah hubungi Pusat Khidmat Pelanggan di talian 03- 03-7730 8899 (8 pagi – 10 malam) atau emel ke asnbcare@pnb.com.my.
 
Bila dah login, pilih akaun mana yang korang nak keluarkan tunai ( If ada banyak akaun dengan ASNB). Klik pada butang ' TRANSAKSI' dan pilih 'jualan balik'. Sahkan transaksi dengan tick butang untuk teruskan transaksi.Tekan butang TERUSKAN. 


Auto pop out details akaun bank dan kena masukkan jumlah yang hendak di keluarkan. Maksimum RM 500 sebulan. Tick pada kotak pengesahan dan klik pada butang TERUSKAN. 


Auto pop out details bank. Sahkan jika betul dan teruskan ( CH buat sampai sini saja sebab CH tak keluarkan pun. Just nak tahu cara pengeluaran saja. )


Jika ingin tukar akaun bank, klik pada link yang diberi untuk kemaskini akaun bank.
Pengeluaran yang dibuat ini akan mengambil masa 1 hari bekerja. 

Senang kan?2 comments:

  1. waa.. boleh dah buat pengeluaran? .. bestnyaa dulu semak ja boleh

    ReplyDelete
  2. semua online je skrg

    ReplyDelete