Melayan Selera Di Foodcourt Pasar Awam Samagagah - Cahaya Hayati

24 Feb 2019

Melayan Selera Di Foodcourt Pasar Awam Samagagah


Melayan Selera Di Foodcourt Pasar Awam Samagagah. Bila sebut tentang selera, mommy memang sampai tak tahu nak breakfast apa area Kulim. Nampak sangat hari-hari atur kedai. #facepalm. Kadang-kadang tu cari juga kedai yang menjual menu rare tapi banyak yang dah tutup. Naper eh? Yang ada kebanyakkan menu yang sama. Beza hanya rasa sedap ngan tidak ja.. Kadang-kadang tu rasa tak best pun tapi harga, ya ampunnn tak berbaloi langsung. 

So, pagi ni cadangnya nak ke warung kak nik yang jual nasi kerabu di area Kelang Lama. Tapi... Warung tu tutup pulak. Sob sobs. 

Disebabkan warung kak nik tutup, daddy decide nak ke Market Samagagah sebab dok viral breakfast best. Bila pergi tak tahu stall yang mana satu. So, kita ikut gerak hati dan selera sajalah.

Mommy pilih moi sup daging. Sedap dan kena dengan selera. Daddy pula, pilih nasi lemuni. Dia cakap dah lama tak makan dan susah nak jumpa di Kulim. Walaupun simple nasi, sambal, ikan bilis dan telur dadar saja.. tapi rasa dia sangat mabeles. So, boleh mai lagi lain kali untuk rasa menu menu lain yang ada di sini. Depa kata ada nasi lemak sedap kat sini😘

2 comments:

  1. Dua- dua makanan tu SA x pernah rasa lagi..

    ReplyDelete
  2. Sedapnya nasi lemuni tuh.. sini susah nak jumpa..

    ReplyDelete