LANAFIRA.COM Butik Idaman Muslimah Stylish - Cahaya Hayati

5 Sep 2017

LANAFIRA.COM Butik Idaman Muslimah Stylish

LANAFIRA.COM Butik Idaman Muslimah Stylish ~ Hi & Salam sejahtera. Hari ni sikit busy setelah cuti panjang ( 5 hari ja. hehe). Biasalah hari pertama masuk kerja.. Tapi mommy sempat luang sikit masa untuk blog. Okies, hari ini mommy nak cerita tentang butik idaman mommy sebagai muslimah yang sedikit gaya (stylish). Mommy tak pandai sangat bergaya, just follow trend terkini. Sejak mengenali LANAFIRA.COM atau Butik Lanafira, mommy memang suka dan berkenan dengan trend dan gaya yang di perkenalkan. Simple tapi tersendiri.


LANAFIRA.COM


LANAFIRA.COM adalah butik muslimah online yang menawarkan penampilan segak anggun bergaya yang memenuhi permintaan wanita islam dan juga penggemar fesyen. Mengkhususkan perniagaan dalam pakaian muslimah yang berkualiti tinggi  pada harga yang berpatutan. LANAFIRA.COM menjanjikan penampilan yang bergaya kepada pelanggannya. Jadi, jika anda mahukan fesyen muslimah yang berkualiti tinggi, terbaik dan harga berpatutan... LANAFIRA.COM adalah jawapannya. 

LANAFIRA.COM
lanafira.com

LANAFIRA.COM menawarkan 3 gaya kepada muslimah iaitu Kebaya, Baju Kurung, Long Dress , Modern Peplum. tops & skirts. So, korang boleh pilih gaya yang mana yang korang mahu dan untuk majlis yang akan korang hadiri. 

butik muslimah, pakaian muslimah, butik online, butik muslimah online, lanafira.com, lanafira, jenis busana lanafira, tips shopping online, tips ukur baju, cara ukur baju, cara ukur pakaian, butik lanafira, baju muslimah murah, baju muslimah trendy, stylish muslimah, muslimah long dress, kebaya, baju kurung, tops, skirts, baju muslimah berkualiti, baju muslimah cantik, fesyen terkini muslimah
stylish, comfort & trendy

Ini pula busana yang mommy berkenan dan akan grab bila dapat gaji nanti. Dua je dulu sebab nanti nak tunggu koleksi terbaru dari LANAFIRA.COM. Busana yang mommy pilih ini, boleh di gayakan untuk ke pejabat ataupun ke mana-mana majlis yang memerlukan kita memakai pakaian formal. 

Busana yang mommy berkenan adalah Melissa long dress. Ini jer yang tinggal sebab long dress gaya myra. pucci dan sara dah sold out. Melissa Long Dress ini pun tinggal beberapa kaler saja lagi. Laku keras betul dan ramai yang berkenan... 



butik muslimah, pakaian muslimah, butik online, butik muslimah online, lanafira.com, lanafira, jenis busana lanafira, tips shopping online, tips ukur baju, cara ukur baju, cara ukur pakaian, butik lanafira, baju muslimah murah, baju muslimah trendy, stylish muslimah, muslimah long dress, kebaya, baju kurung, tops, skirts, baju muslimah berkualiti, baju muslimah cantik, fesyen terkini muslimah
Lanafira long dress


Sofea Modern Perplum (Black & White Stripes) adalah busana kedua yang mommy berkenan sangat. Barulah mommy nampak kurus lepas ni. Modern peplum ni sesuai di gayakan dalam apa jua majlis dan si pemakai akan nampak sangat bergaya. 

butik muslimah, pakaian muslimah, butik online, butik muslimah online, lanafira.com, lanafira, jenis busana lanafira, tips shopping online, tips ukur baju, cara ukur baju, cara ukur pakaian, butik lanafira, baju muslimah murah, baju muslimah trendy, stylish muslimah, muslimah long dress, kebaya, baju kurung, tops, skirts, baju muslimah berkualiti, baju muslimah cantik, fesyen terkini muslimah
lanafira modern peplum

Semua gaya / busana yang di tawarkan oleh LANAFIRA.COM mempunyai pilihan saiz dari S sehingga XL. Boleh refer kepada cart di bawah untuk saiz korang...


Bagi korang yang tidak tahu cara bagaimana untuk mendapat ukuran yang tepat ketika hendak membeli baju secara online, boleh ikuti tips di bawah. 

Cara Mengukur Saiz Baju


  1. Cari pakaian yang anda rasakan paling tepat dengan ukuran badan anda yang terkini.
  2. Bentangkan pakaian tersebut di atas lantai.
  3. Ambil pita pengukur dan ukur maklumat seperti: –
  • Ukuran bahu
  • Ukuran dada
  • Ukuran labuh
  • Ukuran pinggang

Walaupun kebiasaannya terdapat ukuran-ukuran lain, dengan 4 ukuran di atas sudah cukup untuk membantu anda memilih saiz paling tepat bagi pakaian yang ingin anda beli.

Bandingkan 4 ukuran di atas dengan carta saiz yang disediakan. Mudahkan.


Tips Yang Wajib Diketahui Sebelum Membeli-Belah Melalui Butik Muslimah Online


Ini pula adalah tips untuk memastikan korang shopping online dengan selamat dan tidak kena tipu... Korang follow saja 5 tips ini. In sha Allah korang selamat dari kena tipu...

Tips 1: Perkara Yang Perlu Dielakkan

  • Elakkan membeli melalui laman web yang mencurigakan dan tidak berdaftar dengan SSM. Biasanya maklumat ini boleh didapati pada bahagian Tentang Kami, Hubungi Kami atau pada bahagian bawah laman web. Sebagai contohnya, maklumat SSM boleh didapati di bahagian bawah laman web.
  • Elakkan menempah pakaian secara online terutamanya jika harga pakaian tersebut melebihi 3 angka. Baju tempahan memerlukan ukuran badan secara teliti dan jika anda tidak pernah menempah pakaian sebelum, pastinya anda tidak mempunyai rekod ukuran badan. Malah, jika anda mempunyai rekod tersebut sekalipun, terdapat kemungkinan saiz badan anda telah berubah.
  • Elakkan membeli pakaian yang hanya memaparkan ukuran secara umum seperti saiz S, M, L, XL dan sebagainya tanpa ukuran terperinci. 

Tips 2: Teknik Memilih Saiz Pakaian


Antara salah satu sebab mengapa terdapat segelintir golongan tidak gemar membeli pakaian melalui butik muslimah online adalah kerana mereka tidak mengetahui saiz badan yang tepat sehinggalah tersalah memilih saiz.

Walaupun kebanyakan butik muslimah online menawarkan perkhidmatan menukar saiz, proses ini amat leceh kerana anda perlu menghantar semula pakaian tersebut dan membayar kos penghantaran pos.

Boleh refer cara mengukur saiz baju di atas.


Tips 3: Mengetahui Jenis Fabrik


Sebelum melakukan pembelian, anda perlu mengetahui jenis fabrik bagi pakaian tersebut kerana ia menentukan ciri-ciri seperti: –

  • Panas atau sejuk
  • Lembut atau kasar
  • Jarang atau tebal
  • Ketat atau longgar
  • Serap peluh atau tidak
  • Mudah berkedut atau tidak berkedut
  • Meregang atau tidak
  • Mudah dibasuh atau memerlukan penjagaan khas
  • Mudah koyak atau tahan lasak
  • Sensitif dengan kulit anda atau tidak
  • Dan banyak lagi…


Maklumat ini penting kerana setiap pakaian hendaklah bersesuaian dengan fungsi seperti majlis yang ingin dihadiri.


Tips 4: Butiran-Butiran Tambahan


Ramai pembeli yang tidak mengambil berat mengenai perkara ini. Ini mampu menyebabkan berlakunya masalah ketika transaksi. Masalah yang biasa berlaku adalah seperti: –

Membeli pakaian yang telah kehabisan stok – Terdapat kedai atas talian yang tidak menyatakan sama ada stock masih ada ataupun tidak. Oleh itu, anda perlu bertanya terlebih dahulu sebelum membuat pembayaran.

Tempoh masa penghantaran – Sekiranya anda ingin menggunakan pakaian tersebut bagi majlis tertentu yang semakin dekat tempohnya, pastikan anda membaca butiran penghantaran. Ini bagi memastikan pakaian yang anda beli sampai pada masanya.

Tips 5: Pastikan Butik Muslimah Online Tersebut Mempunyai Reputasi Yang Baik


Reputasi memainkan peranan penting bagi mengetahui sama ada kedai online tersebut boleh dipercayai ataupun tidak. Ini bukan hanya dapat mengelakkan daripada duit anda lesap begitu sahaja, bahkan ia juga menentukan beberapa faktor-faktor lain seperti: –

  • Adakah kualiti pakaian sama seperti di dalam gambar?
  • Adakah penjual menyediakan khidmat bantuan pelanggan yang baik?
  • Adakah kedai online mudah dihubungi dan pantas menjawab sebarang persoalan?
  • Adakah transaksi jual/beli mudah dilakukan tanpa sebarang masalah?
  • Dan lain-lain…

Dengan adanya laman media sosial, anda boleh mendapatkan maklumat tersebut dengan melihat komen-komen atau testimonial yang ditinggalkan oleh para pelanggan terdahulu.

Itu adalah antara tips yang di kongsikan oleh LANAFIRA.COM. So, bagi korang yang berminat bolehlah dapatkan koleksi LANAFIRA media social berikut:


Ig : @lanafiraofficial



1 ulasan: