CPUV Nuffnang | Tarian Semakin Rancak

4:00 PTG Cahaya Hayati 1 Comments

Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah. Rezeki ramadhan lagi... Bukan satu tapi 8 CPUV baru masuk mulai 22hb , semalam dan hari ini. 

uMobile Blogger Ambassador (2)
Nando's Sedap Sangat Ke (2)
Resort World Sentosa (2)
OldTown White Coffee - Hazelnut (2)


Untuk CPUV sebelum ini boleh refer SINI

Bagaimana hendak mendapat CPUV?

Untuk mendapat CPUV dari advertiser, blogger mestilah:-
  1. Rajin update untuk memastikan traffic sentiasa ke blog.
  2. Untuk mendapatkan traffic ke blog, SEO mestilah 100%. Untuk check SEO boleh check di SINI
  3. Kalau dah lama takde CPUV, rajinkan diri untuk hantar tiket kepada advertiser. Nanti advertiser akan mention kenapa tiada cpuv kat blog kita.. So, dari situ.. kita boleh improve blog , blogging untuk mendapat CPUV.
  4. Domain - Domain juga memainkan peranan. Dulu masa guna blogspot, CPUV pun susah nak singgah. Sejak guna domain .com.. setiap minggu mendapat CPUV. 


Itu saja buat masa ni. Walaupun sikit tapi ada.. Hati pun bertambah riang melihat iklan yang bertukar-tukar. Tidak la nampak gambar biru memanjang.

So, kena rajin up entry lagi lepas ni. Chaiyok!

1 comments:

Nurul Shahira berkata...

Alhamdulillah, rezeki semakin murah =)

Pengikut

Google+ Followers