Blogger Kena Rajin Update Blog

9:50 PG Cahaya Hayati 10 Comments

Assalamualaikum wbt.

Blogger kena rajin update blog... Kata nak jadi blogger kental berjaya. Ini update seminggu sekali... Macammana nak berjaya.huhu..

Ayat ni Cik Ti tujukan kepada diri sendiri yang menjadi part time blogger. Motivate diri sendiri pula..

Kata pengetua EFG - irra (www.irrayyan.com) kalau tak dak idea nak up entry...

1. Tengok atas bawah, kiri kanan, depan belakang - semua perkara boleh buat entry.

2. Ada anak-anak lagi boleh banyak entry.

3. Cerita pasal fashion, hiburan & gossip

4. Tulis resepi - mesti banyak menu yang kita masak kat rumah

5. Takdak idea - buat entry wordless. habis cerita.

6. kena ada guru/ mentor .. Guru dan mentor tak kedekut ilmu. Contohnya dalam efg... Saling membantu untuk berjaya sebagai blogger. 

So, jangan bagi alasan yer...

#EFG Awesome



10 comments:

khaty aiman berkata...

semoga berjaya walaupun agak sukar untuk memulakan,tetapi insyaAllah boleh

Hayati Sakaria berkata...

yup... betul tu khaty.

mas saari berkata...

sehari satu entri pun dah ok.. janji update tiap2 hari

Hayati Sakaria berkata...

In sha Allah akan cuba update hari-hari...

aswaleyla berkata...

demi mengejar satu hari satu entry . chayok2 . nnti kena rotan dengan puan pengetua.

safurara berkata...

kihkih, good luck sis!

Prince of Noob berkata...

betul tu, happy blogging!

btw done follow u dear, follow mine too :) - Noob

Hayati Sakaria berkata...

haha.. kena rotan takpe lela. takut kena kick terus ja... haha

Hayati Sakaria berkata...

tq rara

Hayati Sakaria berkata...

tq

Pengikut

Google+ Followers