Blogger Kena Rajin Update Blog - Cahaya Hayati

3 Jun 2015

Blogger Kena Rajin Update Blog

Assalamualaikum wbt.

Blogger kena rajin update blog... Kata nak jadi blogger kental berjaya. Ini update seminggu sekali... Macammana nak berjaya.huhu..

Ayat ni Cik Ti tujukan kepada diri sendiri yang menjadi part time blogger. Motivate diri sendiri pula..

Kata pengetua EFG - irra (www.irrayyan.com) kalau tak dak idea nak up entry...

1. Tengok atas bawah, kiri kanan, depan belakang - semua perkara boleh buat entry.

2. Ada anak-anak lagi boleh banyak entry.

3. Cerita pasal fashion, hiburan & gossip

4. Tulis resepi - mesti banyak menu yang kita masak kat rumah

5. Takdak idea - buat entry wordless. habis cerita.

6. kena ada guru/ mentor .. Guru dan mentor tak kedekut ilmu. Contohnya dalam efg... Saling membantu untuk berjaya sebagai blogger. 

So, jangan bagi alasan yer...

#EFG Awesome



10 ulasan:

  1. semoga berjaya walaupun agak sukar untuk memulakan,tetapi insyaAllah boleh

    BalasPadam
  2. sehari satu entri pun dah ok.. janji update tiap2 hari

    BalasPadam
    Balasan
    1. In sha Allah akan cuba update hari-hari...

      Padam
  3. demi mengejar satu hari satu entry . chayok2 . nnti kena rotan dengan puan pengetua.

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. kena rotan takpe lela. takut kena kick terus ja... haha

      Padam
  4. kihkih, good luck sis!

    BalasPadam
  5. betul tu, happy blogging!

    btw done follow u dear, follow mine too :) - Noob

    BalasPadam