Kerbau oh Kerbau!

9:04 PG Cahaya Hayati 3 Comments

Assalamualaikum wbt.

Dua hari lepas mendapat Whatsapp dari group family yang inform bahawa kawasan perumahan Cik Ti mempunyai masalah bekalan air tercemar dengan diesel. Ekk! Dah lepas sehari baru dapat tahu.. huhu.

Patutla terbau-bau diesel masa membasuh... ingatkan sekejap. Memasak pun guna air yang sama.. huhu. Nasib baik kami anak beranak tak mendapat sakit.

Semalam pun masih terbau-bau lagi air tu.. Tak tahu la sampai bila. Nak buka biar ngalir saja.. Nanti bil pula yang tinggi. Nangis.

Ni pula laporan polis yang menyatakan sebab-sebab air tersebut tercemar.. Di sebabkan oleh sekawan kerbau.Kerbau oh kerbau! Nak marah pun tak boleh..



3 comments:

Eny Abdullah berkata...

wuishh kerbau punya pasal.. x pasal pasal terminum diesel.. huhuhu buat masa sekarang air minum beli air tapis mesin tu cik T... yg selalu letak mesin di kedai kedai tu

Hayati Sakaria berkata...

Haah. Beli yang tu la... Takut anak kecik sakit perut.huhu

Amy J berkata...

mak oi... susah gini jadinya... :O

Pengikut

Google+ Followers