D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar - Cahaya Hayati

11 Sep 2019

D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar

D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar | Hi korang! Bulan lepas encik suami aka daddy pergi ride dengan kawan dia. Destinasi yang dia pergi tak jauh pun.. Just kat Kuala Kedah. Katanya nak pergi try Mee Udang di tempat viral iaitu D' Perapi Tebengau. Mommy pun first time dengar nama tempat ni.. 

D' Perapi Tebengau
D' Perapi Tebengau
Apa yang best tentang D'Perapi Tebengau ni adalah menu yang ditawarkan adalah Hidangan Makanan Laut yang segar. Antaranya menu pilihan di sana adalah Mee Udang, pelbagai pilihan sup, Seafood goreng tepung, shellout dan banyak lagi. 

Tarikan utama D' Perapi Tebengau adalahLokasi tepi laut santai yang ini dikelilingi pokok api2 dan terdapat pelbagai hidangan yang dimasak dengan seafood fresh2 belaka yang ambil terus dari nelayan. M. Mesti best kalau dapat pergi sendiri dan nikmati makanan sedap dan suasana yang lain.  #ijeles. 

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

Daddy kata dia order Mee Udang Galah jer... Harga dirahsiakan. Kihkih risau mommy nak pau sebanyak jumlah yang dia makan ler tu. hihi.

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

Katanya dia nak order Mee Udang Kebaboom tapi sotong dan ketam dah habis masa dia sampai.. So mee udang sajalah. 


Ini pula menu yang korang boleh pilih di D' Perapi Tebengau.... 

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

Kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut, korang boleh terjah FB D'Perapi Tebengau sendiri di SINI.

Kalau korang nak pergi, korang boleh follow google maps ni...

No comments:

Post a Comment