loading...

25 Okt 2016

# lifestyle # Recipe

Less Carbo : Menu Sarapan Pagi Tadi

Assalamualaikum wbt & Selamat petang . 

Less Carbo : Menu Sarapan Pagi

Hari ni mommy start buat less carbo, bukan atkins yer. Mommy tak boleh buat atkins sebab kat rumah mommy selalu masak. Bila dah masak, tak makan RUGI oooo. So, mommy diet less carbo sajalah.

Macam mana less carbo ni? Less carbo yang mommy buat ni adalah kurangkan jumlah carbo dalam diet harian. Contohnya jika dulu mommy makan nasi lemak pagi, nasi berlauk 2 senduk pada tegahari dan nasi atau bihun goreng pada sebelah malam. Untuk less carbo ni, breakfast mommy akan sediakan makanan yang ringan ringan sikit. Contohnya salad ayam ni. Tenaghari pula, mommy akan makan carbo tapi dengan kuantiti yang sedikit. Malam pula, mommy makan nestum saja.


Boleh ke tahan? In sha Allah boleh TAPI kena kuat semangat. Jangan tergoda tengok makanan sedap-sedap kat FB or insta.

Oklah ini menu breakfast less carbo - Day 1 : Salad Ayam


Untuk resepi boleh dapatkan di SINI

1 ulasan:

Pengikut

Google+ Followers

Follow Me @cahaya_hayati292