Aktiviti Syarikat,Tak Perlu Mewah Janji Meriah - Cahaya Hayati

14 Nov 2019

Aktiviti Syarikat,Tak Perlu Mewah Janji Meriah

Aktiviti Syarikat,Tak Perlu Mewah Janji Meriah. Isnin baru ni, unit mommy terlibat dengan engagement unit di negeri kedah. Dah di inform oleh hq pada pertengahan tahun tetapi disebabkan malas nak siapkan paperwork, maka aktiviti yang di rancang ini menjadi aktiviti hujung tahun. Tak kisahlah janji kita buat apa yang di minta dan enjoy. 

Aktiviti yang di persetujui bersama dengan negeri Kedah adalan bermain bowling, tukar-tukar hadiah dan juga makan-makan. Aktiviti ini santai saja... Untuk menarik semua staff untuk hadir, maka diwujudkan cabutan bertuah. Alhamdulillah semua pakat join...

Aktiviti Syarikat,Tak Perlu Mewah Janji Meriah, aktiviti tahunan syarikat, aktiviti untuk eratkan hubungan sesama staff, aktiviti untuk eratkan hubungan antara majikan dan pekerja, bowling, pengalaman mengadakan aktiviti bowling, bowling, sejati superbowl, bayaran bowling sejati superbowl,
Barisan pemain yang berbakat

Disebabkan engagement ini diantara Pulau Pinang dan Kedah, maka tempat pilihan untuk diadakan aktiviti adalah di Sejati Superbowl Sungai Petani. Selain itu, ia juga murah. Satu games hanya RM 5 dan kasut di caj RM 2. Budget RM 15 seorang... Kiranya under budget. Ia di bawah management Park Avenue Hotel Sungai Petani. Terjaga dan bersih serta sesuai untuk buat aktiviti secara berkumpulan.

Aktiviti Syarikat,Tak Perlu Mewah Janji Meriah, aktiviti tahunan syarikat, aktiviti untuk eratkan hubungan sesama staff, aktiviti untuk eratkan hubungan antara majikan dan pekerja, bowling, pengalaman mengadakan aktiviti bowling, bowling, sejati superbowl, bayaran bowling sejati superbowl,
Admin yang sibuk kira hadiah..

Selepas bermain bowling, kami terus bergerak ke AT Satay Semeling. Di sini baru di adakan aktiviti pemberian hadiah kepada kumpulan yang menjuarai bowling, hadiah pemain bowling terbaik, cabutan bertuah dan juga tukar-tukar hadiah.

Sebelum bagi hadiah, isi perut dulu. Big Boss kata tak perlu ikut tentative program. Baik boss.. hihi.

Aktiviti Syarikat,Tak Perlu Mewah Janji Meriah, aktiviti tahunan syarikat, aktiviti untuk eratkan hubungan sesama staff, aktiviti untuk eratkan hubungan antara majikan dan pekerja, bowling, pengalaman mengadakan aktiviti bowling, bowling, sejati superbowl, bayaran bowling sejati superbowl,

Lepas makan, terus kata-kata aluan dan penutup oleh bos-bos dari HQ

Aktiviti Syarikat,Tak Perlu Mewah Janji Meriah, aktiviti tahunan syarikat, aktiviti untuk eratkan hubungan sesama staff, aktiviti untuk eratkan hubungan antara majikan dan pekerja, bowling, pengalaman mengadakan aktiviti bowling, bowling, sejati superbowl, bayaran bowling sejati superbowl,

Hadiah kepada pemenang bowling. 

Aktiviti Syarikat,Tak Perlu Mewah Janji Meriah, aktiviti tahunan syarikat, aktiviti untuk eratkan hubungan sesama staff, aktiviti untuk eratkan hubungan antara majikan dan pekerja, bowling, pengalaman mengadakan aktiviti bowling, bowling, sejati superbowl, bayaran bowling sejati superbowl,
Tempat pertama 

Aktiviti Syarikat,Tak Perlu Mewah Janji Meriah, aktiviti tahunan syarikat, aktiviti untuk eratkan hubungan sesama staff, aktiviti untuk eratkan hubungan antara majikan dan pekerja, bowling, pengalaman mengadakan aktiviti bowling, bowling, sejati superbowl, bayaran bowling sejati superbowl,
Tempat kedua

Aktiviti Syarikat,Tak Perlu Mewah Janji Meriah, aktiviti tahunan syarikat, aktiviti untuk eratkan hubungan sesama staff, aktiviti untuk eratkan hubungan antara majikan dan pekerja, bowling, pengalaman mengadakan aktiviti bowling, bowling, sejati superbowl, bayaran bowling sejati superbowl,
Tempat ketiga

Aktiviti Syarikat,Tak Perlu Mewah Janji Meriah, aktiviti tahunan syarikat, aktiviti untuk eratkan hubungan sesama staff, aktiviti untuk eratkan hubungan antara majikan dan pekerja, bowling, pengalaman mengadakan aktiviti bowling, bowling, sejati superbowl, bayaran bowling sejati superbowl,
Tempat keempat. 

Untuk tukar-tukar hadiah tu, di buat secara cabutan undi. Pencabut akan beri hadiah kepada nama yang naik, kemudian penerima hadiah akan cabut pula. Proses ini berulang sehingga semua dapat hadiah... Kalau tak, nanti ada yang tak dapat hadiah. Tukar-tukar hadiah ini di panggil hadiah sillaturrahim. Tiada gambar sebab mommy sibuk ambik hadiah untuk cabutan bertuah. 

Diharapkan pada tahun depan, pihak HQ akan beri lagi budget untuk aktiviti sebegini. Kalau boleh lebih sikit sebab boleh ler mommy rancang aktiviti bermalam pula... Baru bertambah mesra gituuuu.

Apa akiviti syarikat korang untuk menambahkan sillaturrahim antara staff? Kongsi la idea, nanti bolehlah mommy buat untuk unit mommy lagi... 

No comments:

Post a Comment