loading...

9 Mei 2017

# beuty # product review

ZARRAZ Paramedical Berkesan Merawat Masalah Kulit

ZARRAZ Paramedical Berkesan Merawat Masalah Kulit. Bagi yang mengikuti mommy memang tahu yang mommy mempunyai kulit yang sedikit bermasalah iaitu jerawat, parut dan pigmentasi. Biasalah sebagai wanita, mommy tak boleh tengok saja masalah ini berlarutan. So, mommy akan usaha dan cuba produk yang dikatakan baik, elok dan boleh baiki kulit serta tidak memberi kesan sampingan. Terbaru produk yang mommy cuba adalah ZARRAZ Paramedical.

ZARRAZ Paramedical

ZARRAZ Paramedical merupakan produk rawatan kulit buatan Malaysia yang dihasilkan 100% menggunakan bahan-bahan alami seperti White Lily, Apple Stem Cell, Freesia, Frangipany, Peppermint dan Rosemary. Produk Zarraz Paramedical terbukti sangat berkesan untuk penjagaan, pencegahan dan rawatan kulit kerana ia dihasilkan menggunakan teknologi nano dan bahan-bahan alami yang berkualiti tinggi.

Zarraz Paramedical

Uniknya ZARRAZ Paramedical adalah tiada kesan sampingan kerana ia di perbuat dari 100% bahan alami, bukan produk rebranding sebab ia ada pusat R&D dan kilang sendiri dan ada fungsi Paramedical untuk merawat masalah kulit yang kronik. 

Kebaikan ZARRAZ Paramedical

Apabila kita mencari produk, kita akan melihat kebaikkan atau kelebihan produk tersebut. Apa yang mampu atau kesan selepas penggunaan. Mampukah produk ini merawat kulit wajah kita? Setelah mencubanya sendiri, YA ia terbukti berkesan untuk merawat kulit wajah. Berikut adalah kebaikan atau kelebihan ZARRAZ Paramedical.
  •   Merawat masalah jerawat, jeragat dan parut.
  •   Merawat masalah kulit berminyak.
  •   Merawat masalah kulit kering dan kusam.
  •   Menanggalkan bintik-bintik hitam pada kulit.
  •   Merawat masalah kulit kombinasi & hypersensitif.
  •   Merawat masalah kulit kombinasi & hypersensitif..
  •   Melindungi kulit daripada sinaran UVA & UVB
So semua yang mempunyai masalah kulit seperti di atas boleh lah mencuba ZARRAZ Paramedical seperti mommy yang mana mencuba dengan trial set baikpulih yang berharga RM50. 


Set Pembaikpulih Kulit (Trial Set) ZARRA Paramedical


Zarraz
ZARRA Paramedical

Zarraz
ZARRA Paramedical trial set.

Set Pembaikpulih ini sesuai untuk masalah kulit berminyak, berjerawat, berparut, sensitif, kulit gabungan yang berminyak dan kulit yang rosak akibat menggunakan produk yang ada bahan kimia (Hydroquinon & Merkuri). Dalam trial set baikpulih ini terdapat 5 jenis produk iaitu:


Calming Cleansing Milk – 25 ml
Calming Cleanser – 25 ml
Essense Sebum Gel – 10 ml
Tea Tree Gel – 30 ml
i Moisteriser - 30ml


Cara Menggunakan Set ZARRA Paramedical

Ketika di perkenalkan dengan produk ZARRA Paramedical, mommy terkejut sedikit sebab cara penjagaan kulit dia lain sikit dan di 3 langkah wajib buat setiap hari sebelum menggunakan produk ZARRA Paramedical.  Tiga langkah tersebut adalah:-


Langkah 1 : URUT MUKA

Anda harus buat urutan muka 2 kali sehari sebelum gunakan produk Zarraz iaitu pada waktu pagi dan malam (sebelum tidur).

Tujuan buat urutan muka ialah untuk melancarkan peredaran darah di sekitar muka supaya proses penyembuhan kulit lebih cepat dan berkesan

Langkah 2 : Minum 8 Gelas Air/Hari

Kekurangan air dalam tubuh antara penyebab utama masalah kulit kerana peredaran darah tidak lancar. Anda harus amalkan minum air putih sekurang-kurangnya 8 gelas sehari supaya proses penyembuhan kulit lebih cepat dan berkesan.

Langkah 3 : Mohon Doa

Setiap kali mahu menggunakan produk Zarraz,   harus memohon kepada Allah dahulu supaya masalah kulit disembuhkan dengan mudah kerana dengan hanya izin-NYA saja boleh merawat & menyembuhkan kulit wajah kita.  In sha Allah.


Itu 3 langkah yang wajib di buat setiap hari. Berikut adalah step menggunakan produk ZARRAZ Paramedical. Setiap produk mempunyai fungsinya tersendiri. Ini adalah langkah penggunaan produk bagi kulit yang mempunyai masalah kulit berminyak dan berjerawat. Bagi permasalahan kulit yang lain, boleh rujuk DISINI


Calming Cleansing Milk 


Basuh muka dengan air kemudian sapukan Calming Cleansing Milk ke seluruh wajah dengan rata dan biarkan selama 2-3 minit. Kemudian ambil sedikit air (setitik atau dua titik) dan gosok membulat ke atas, kemudian bilas dengan air.

Cleanser ini tidak akan mengeringkan muka, malah menjadikan kulit bertambah cerah dan bersih.

Gunakan Calming Cleansing Milk 2-3 kali sehari.

Calming Cleanser 

Setelah mencuci muka dengan Calming Cleansing Milk, basuh muka dengan air kemudian sapukan Calming Cleanser Rose ke seluruh wajah dengan rata dan biarkan selama 1-2 minit. Setelah rasa berangin, ambil sedikit air (setitik atau dua titik) dan gosok membulat ke atas, kemudian bilas dengan air.
Gunakan Calming Cleansing Rose 2-3 kali sehari.


Essense Sebum Gel

Setelah mencuci muka dengan Calming Cleanser Rose, keringkan muka dengan tuala. Kemudian ambil Essence Sebum Gel dan sapu pada bahagian muka yang berminyak, berjerawat, berjeragat, white head, black head dan liang roma terbuka.

Kesan permulaan yang mungkin dapat dilihat dalam masa 2-3 hari selepas pemakaian ialah anda akan merasa gatal-gatal bagi yang mengalami resdung atau pernah menggunakan produk yang mengandungi bahan kimia.

Selain itu anda mungkin merasa pedih bagi yang ada banyak sel kulit mati kerana proses penyembuhan untuk membunuh bakteria.

Gunakan Essence Sebum Gel 2-3 kali sehari.


Sun Protection SPF50 For Acne

Setelah menggunakan Essense Sebum Gel, ambil Sun Protection SPF50 dan sapu ke seluruh wajah sehingga menyerap ke dalam kulit. Lebihkan pada kawasan yang bermasalah seperti jerawat, jeragat, dark eye ring, eye bag, parut, enzema, sensitif  dan lain-lain.

SPF50 merupakan krim siang (Sunblock) yang mampu memberi kesan Glowing (Gebu dan Bersinar) tanpa berminyak.

Gunakan SPF50 pada waktu malam sebelum tidur.

Gunakan SPF50 2-3 kali sehari ataupun setiap kali selepas solat.


Proses Penyembuhan

Setiap produk yang kita guna akan mempunyai kesan penyembuhannya. Tipulah jika tiada kesan langsung. Tetap ada walaupun sedikit seperti kulit rasa gatal-gatal, pedih atau naik jerawat sebiji dua. Begitulah jugak dengan ZARRAZ Paramedical. Proses penyembuhan ini bergantung kepada individu itu sendiri. Oleh itu, di nasihatkan terus SABAR dengan produk ZARRAZ Paramedical dan TERUSKAN penggunaan sehingga masalah kulit pulih sepenuhnya. 

Haa.. inilah kulit muka mommy yang terkini. Jerawat besar dah hilang... tinggal parut dan  pigmen ja lagi. 

Zarraz Paramedical
Muka tanpa make up dan sebelum menggunakan Zarraz Paramedical

Zarraz Paramedical
Bermakeup dan belum menggunakan Zarraz Paramedical

Zarraz
Ini pula selepas menggunakan set trial Zarraz Paramedical. Takde filter2 okayyyy.. 


Bagi yang ingin mendapatkan produk ini, bolehlah hubungi agen sah ZARRAZ Paramedical

Puan Noorul Asihikin
Phone:  019-239 3143
Email : eanamaryam@gmail.com

1 ulasan:

Fieza Sani berkata...

oo..first time dengar nama produk ni...

Pengikut

Google+ Followers

Follow Me @cahaya_hayati292