Mudahnya Shopping Di Lazada Dengan Aplikasi Lazada Dan Pembayaran Melalui MOLPay Di 7-Eleven - Cahaya Hayati

13 Mei 2017

Mudahnya Shopping Di Lazada Dengan Aplikasi Lazada Dan Pembayaran Melalui MOLPay Di 7-Eleven

Mudahnya Shopping Di Lazada Malaysia Dengan Aplikasi Lazada Malaysia Dan Pembayaran Melalui MOLPay Di 7-Eleven. Mommy ni memang suka share kat belog apa yang mommy buat dan boleh beri manfaat kepada semua yang singgah belog mommy. Lebih-lebih lagi info yang memudahkan dan dapat membantu wanita semua.Baru-baru ni mommy ada install Apps Lazada Malaysia sebab selalunya mommy masuk melalui web Lazada Malaysia saja. Rupanya bila menggunakan Apps Lazada, proses online shopping menjadi lebih menyeronokkan , mudah dan cepat. 

Oh yer, bagi yang tidak tahu Apps Lazada boleh download di :-



Haa apa lagi. Download la sekarang. hahaha

lazada malaysia,lazada, lazada malaysia, molpay,molpaycash, MOLPay, Leading payment in southeast Asia, MOLPay CASH, Over the counter payment, cara mudah shopping online di LAZADA, cara shopping di LAZADA, online shopping, bayaran lazada,
Apps Lazada Malaysia di tepon mommy
Mommy cakap la kat encik suami yang mommy ada voucher Lazada Malaysia tapi tak tahu nak beli apa. HAHAHA ada gak orang macam ni. Buntu betul. Encik suami kata bagi ja kat dia sebab dia ada barang yang nak beli. So, dia pun pilih barang yang dia nak beli.. Ceh beli barang motor rupanya. Tapi ada balance lagi..

lazada malaysia,lazada, lazada malaysia, molpay,molpaycash, MOLPay, Leading payment in southeast Asia, MOLPay CASH, Over the counter payment, cara mudah shopping online di LAZADA, cara shopping di LAZADA, online shopping, bayaran lazada,

Balance tu mommy nak beli barang yang mommy nak. Terbekenan Personal Digital Bathroom Scale ni tapi macam tak berapa sesuai nak letak di rumah dan takut ia pecah. Tapi memang berbaloi kalau nak beli. 85% lagi diskaun.

lazada malaysia,lazada, lazada malaysia, molpay,molpaycash, MOLPay, Leading payment in southeast Asia, MOLPay CASH, Over the counter payment, cara mudah shopping online di LAZADA, cara shopping di LAZADA, online shopping, bayaran lazada,

Pilih punya pilih, akhirnya dua benda ni ja yang mommy benar-benar nak. Satu untuk beauty dan satu lagi untuk masak. Kan raya dah nak dekat.. kot kot rajin buat kuih raya.hihi

lazada malaysia,lazada, lazada malaysia, molpay,molpaycash, MOLPay, Leading payment in southeast Asia, MOLPay CASH, Over the counter payment, cara mudah shopping online di LAZADA, cara shopping di LAZADA, online shopping, bayaran lazada,

Dah pilih, kita proceed to checkout. Kat sini kena verify alamat penghantaran barang. 



lazada malaysia,lazada, lazada malaysia, molpay,molpaycash, MOLPay, Leading payment in southeast Asia, MOLPay CASH, Over the counter payment, cara mudah shopping online di LAZADA, cara shopping di LAZADA, online shopping, bayaran lazada,


Lepas tu proceed dengan payment. Dekat sini bolehlah pilih cara bayaran yang kita mahu. Mommy pilih bayaran melalui MOLPay di 7-Eleven yang dekat dengan rumah. Mudah saja, pilih gambar 7-Eleven saja. 

molpay cash,lazada, lazada malaysia, molpay,molpaycash, MOLPay, Leading payment in southeast Asia, MOLPay CASH, Over the counter payment, cara mudah shopping online di LAZADA, cara shopping di LAZADA, online shopping, bayaran lazada,

Sebelum mommy place order atau proceed dengan bayaran, mommy kan ada voucher LAZADA. So, masukkan voucher code di ruangan voucher. Jumlah perlu di bayar dah tolak voucher. Jimat jimat!

molpay,lazada, lazada malaysia, molpay,molpaycash, MOLPay, Leading payment in southeast Asia, MOLPay CASH, Over the counter payment, cara mudah shopping online di LAZADA, cara shopping di LAZADA, online shopping, bayaran lazada,

Dah selesai dan pasti barang yang hendak di beli, klik PLACE ORDER. Akan papar screen secure checkout. Di screen ini adalah untuk confirm jenis method bayaran yang akan digunakan.  

Di sini juga akan terpapar T&C bayaran melalui MOLPay di 7-Eleven di mana bayaran harus di buat dalam tempoh 48 jam, barang akan di hantar selepas bayaran di buat selepas klik button REVIEW ORDER, pembeli akan memperolehi kod bayaran yang akan di gunakan untuk pembayaran di 7-Eleven.

Oh ye, bagi yang belum tahu MOLPay adalah satu cara pembayaran pelbagai mata wang yang pertama di Asia Tenggara yang menerima tunai dan online banking untuk pembelian dalam talian serta update terpantas kepada sistem atau web peniaga online. Untuk MOLPay Cash atau TUNAI, bayaran boleh di buat di semua kaunter 7-Eleven terdekat setelah memperolehi kod dan pin untuk bayaran. 


lazada malaysia,lazada, lazada malaysia, molpay,molpaycash, MOLPay, Leading payment in southeast Asia, MOLPay CASH, Over the counter payment, cara mudah shopping online di LAZADA, cara shopping di LAZADA, online shopping, bayaran lazada,

Ha inilah contoh kod bayaran tersebut. Screenshot saja dan tunjukkan kepada cashier 7-Eleven. Pada masa yang sama, pembeli akan menerima email berhubung order dan kod bayaran.


molpay cash,lazada, lazada malaysia, molpay,molpaycash, MOLPay, Leading payment in southeast Asia, MOLPay CASH, Over the counter payment, cara mudah shopping online di LAZADA, cara shopping di LAZADA, online shopping, bayaran lazada,

Status order akan tunjukkan status In Processing sehingga bayaran di buat. Bayar cepat, cepatlah barang sampai ke rumah. 

molpay,lazada, lazada malaysia, molpay,molpaycash, MOLPay, Leading payment in southeast Asia, MOLPay CASH, Over the counter payment, cara mudah shopping online di LAZADA, cara shopping di LAZADA, online shopping, bayaran lazada,

Sebab nak dapat barang cepat, mommy pun cepat-cepat pergi bayar di 7-Eleven. Dah selesai cara shopping menggunakan Apps Lazada Malaysia dan bayar melalui MOLPay di 7-Eleven. 

lazada, lazada malaysia, molpay,molpaycash, MOLPay, Leading payment in southeast Asia, MOLPay CASH, Over the counter payment, cara mudah shopping online di LAZADA, cara shopping di LAZADA, online shopping, bayaran lazada,


Tak sabar nak tunggu barang sampai...



Tiada ulasan:

Catat Ulasan