loading...

27 Mac 2017

# product review

Print Gambar Berkualiti Dengan Aplikasi Droprint

Assalamualaikum wbt. Mudah Dan Murah Print Gambar Dengan Aplikasi Droprint

Hi Korang. Dah 3,4,5 hari tak update blog. Biasalah bila mommy bercuti dan anak-anak pun ada sekali. So, blog pun bercuti jugaklah. hihi.

Korang, biasanya atau selalunya korang print gambar kat mana? Mommy dah lama tak print gambar. Selalu biar dalam memory card saja. Tapikan... Baru-baru ni kad memori mommy rosak. Banyak gambar hilang. huhu. Dah la gambar time depa kecik-kecik. Nyesal pun tak gunakan.

Pengajaran dari kad memori rosak tu, mommy pun  belajar mem'print' semula gambar anak-anak. Agar memori indah ketika depa membesar dapat di lihat semula pada masa akan datang. Pasti ia akan membuahkan senyuman mommy & daddy.

DROPRINT

Dalam mencari tempat untuk print gambar, mommy terjumpa aplikasi Droprint. Aplikasi ini boleh di download di Apple Store bagi IOS dan Google Play Store bagi Android. 

Droprint menawarkan 3 perkhidmatan pencetakan iaitu print gambar, photobook dan giftbox. Setiap satu mempunyai pilihan yang pasti akan memenuhi kehendak pengguna. 


DROPRINT


Cara menggunakan Droprint amatlah mudah. 

  • Download aplikasi. 
  • Sign in dengan menggunakan FB atau Google Plus
  • Membuat pilihan pencetakan yang di ingini.
  • Muat naik gambar yang akan di cetak
  • Tekan 'Next' untuk masukkan dalam My Cart
  • Proceed dengan Checkout
  • Masukkan Shipping address bagi pengguna yang pertama kali guna aplikasi ini.
  •  Tekan Next. Proses upload gambar akan berlaku. Tempoh upload gambar adalah bergantung kepada saiz gambar dan juga kelajuan internet yang digunakan.
  • Proceed dengan Payment. Boleh pilih cara bayaran yang dikehendaki.
  • Selesai & Tunggu gambar yang di print sampai ke alamat yang di beri.

Mudah kan? Inilah gambar-gambar yang mommy print dengan aplikasi Droprint


droprint

Gambar-gambar yang mommy terima sangat berkualiti kerana penggunaan kertas dan ink yang berkualiti tinggi. Memang puashati. So, kalau nak print gambar anak, family, kawan-kawan ataupun gambar kahwin bolehlah print melalui aplikasi Droprint.

droprint


Bagi yang berminat untuk print gambar seperti mommy boleh lah download aplikasi droprint di link di bawah:


1 ulasan:

Azlinda Azman berkata...

bestnya ...lama pulak kita tak buat cuci gambar

Pengikut

Google+ Followers

Follow Me @cahaya_hayati292