loading...

12:33 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Assalamualaikum wbt,

Entry belum cukup..  So, jom join segmen oleh blogger Azlindaalin.com.


Segmen Bloglists azlindaalin.com Mac 2016

Pencarian bloglists bagi bulan Mac 2016 di blog azlindaalin.com 


Segmen Bloglists azlindaalin.com Mac 2016



Syarat-syaratnya :
 Follow blog azlindaalin 
Add To Circle Google+ Azlindaalin ,  


Masukkan blog www.azlindaalin.com ke dalam bloglist anda.

Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen DI SINI

10 bloglists akan di pilih. Keputusan pemenang akan di beritahu pada 1 Mac 2016. Akan di masukkan terus ke dalam bloglists www.azlindaalin.com dan InsyaAllah Azlinda Alin akan blogwalking setiap hari.

Tarikh mula dari 26 Februari 2016(Jumaat) sehingga 29 Februari 2016 (Isnin, Jam 11 Malam)

Senang je,kan...


0 comments:

Buku #Projek100buku buku bergambar kanak-kanak berkualiti dan murah

10:18 PG Cahaya Hayati 2 Comments



#PROJEK100BUKU | BUKU BERGAMBAR YANG WAJIB ADA DI SETIAP RUMAH






     Peranan buku dalam kehidupan sangat penting. Sejak dari alam persekolahan lagi kita telah berdamping dan bersahabat dengan buku. Buku merupakan aset paling penting dalam dunia pembelajaran. Ia memberikan kita ilmu dalam pelbagai bidang. Walaupun zaman telah berubah kepada dunia moden dan teknologi, buku masih menjadi pilihan di sekolah mahupun Universiti. Buku sentiasa dekat dan terus menerus bersahabat dan memikat hati kita, dari kita kecil hinggalah dewasa.


   Pernah kah kita lihat kanak-kanak tidak berminat dengan buku? Cuba kita bawa anak-anak kecil berlalu di hadapan kedai buku, adakah mereka akan berhenti untuk melihat dan menyelak buku-buku yang dipamerkan ataupun tak tertarik lansung dengan buku. Pastinya mereka akan tertarik hati dengan buku, dan membelek-belek buku yang dipamerkan lebih-lebih lagi buku-buku yang berwarna warni atau mempunyai watak kartun yang comel. Buku sememangnya sangat dekat di hati kanak-kanak tapi untuk memupuk budaya membaca di kalangan kanak-kanak hingga dewasa memerlukan sokongan dari kedua ibubapa.

   Atas kesedaran pentingnya budaya membaca di kalangan kanak-kanak dan juga memberikan ilmu bermanfaat yang menarik untuk kanak-kanak, Karangkraf telah menganjurkan #projek100buku bagi menyediakan bahan bacaan berkualiti dengan harga yang mampu dimiliki oleh setiap keluarga.




ISTIMEWANYA BUKU #PROJEK100BUKU


* dihasilkan oleh penulis dan pelukis tempatan dengan bimbingan pelukis seni naif  dan penulis buku kanak-kanak berpengalaman, Yusof Gajah yang pernah memenangi pertandingan ilustrasi kanak-kanak di Pulau Nami,Korea dan kini berperanan sebagai juri dalam pertandingan tersebut.


* dengan bimbingan Yusof Gajah, buku buku ini di hasilkan mengikut format buku kanak-kanak di peringkat antarabangsa.


* Berkonsepkan buku bergambar yang menitikberatkan gambar/ilustrasi, yang mana walaupun kanak-kanak tak mampu membaca tapi masih boleh memahami jalan cerita hanya dengan melihat gambar.


* Sangat dekat dengan dunia kanak-kanak ,yang mana buku ini dihasilkan dari sudut pandangan seorang kanak-kanak dan menitikberatkan apa yang disukai dan gemari kanak-kanak.


* memberikan kanak-kanak ilmu tentang budaya hidup melayu ,dan kisah masyarakat di Malaysia yang kebanyakkan nya tidak diketahui oleh kanak-kanak disebabkan kurang pendedahan.


*buku bergambar ini bukan sekadar membantu kanak-kanak belajar membaca,tetapi juga berperanan menyelesaikan permasalahan yang di hadapi ibubapa dalam mendidik anak-anak dari segi kebersihan, kesihatan, pemakanan dan juga emosi.




    



MENGAPA BUKU #PROJEK100BUKU WAJIB ADA DI SETIAP RUMAH

*Mempunyai 100 judul buku yang menarik untuk dipilih

*mempunyai 5 kategori buku untuk memudahkan pemilihan.

* ilustrasi yang comel dan berwarna warni 

* harga mampu milik, hanya RM3 sebuah

* saiz buku yang kecil dan ringan sesuai dengan kanak-kanak

*cerita pendek sebanyak 16 mukasurat yang padat dengan ilmu pengetahuan dan nilai murni

* didatangkan dengan kotak menarik untuk simpanan koleksi 100 judul buku sekiranya anda membeli 100 tajuk









                   


Untuk  dapatkan buku-buku #projek100buku secara online boleh dapatkan dengan melawati blog salah seorang pelukis ilustrasi #projek100buku ini di www.housewifearts.blogspot.my .Untuk maklumat lanjut tentang buku #projek100buku boleh juga ikuti laman sosial pelukis ini di FACEBOOK
dan INSTAGRAM . Buku-buku #projek100buku ini boleh juga didapati di kedai-kedai buku milik Karangkraf.

2 comments:

Tips Jimat Baget Kahwin

5:57 PTG Cahaya Hayati 2 Comments

Ada yang merancang untuk berkahwin tetapi simpanan belum cukup? Hehe disin ada beberapa tips yang telah di viralkan dalam FB. Mungkin ada yang boleh ikut ...

Tapi ini tips dari akak buat penambahan kepada tips di atas:-

Dewan

Kalau rumah korang jenis rumah taman, tanah lot atau rumah kampung, tak perlu sewa dewan. Buat saja di kawasan rumah. Yang paling WIN
  • Korang buat kat masjid atau surau. Jemputan sekadar jemaah masjid, jiran dan saudara mara. Ini trend sekarang. Dah banyak kenduri yang akak hadiri buat di masjid atau surau.
  • Korang boleh sewa homestay. Kadar homestay yang rendah, rumah yang cantik berhias dan kawasan lapang. So, tak perlu pening dan keluarkan tenaga untuk hias, cat dan kemas rumah sendiri.

Caterer

Untuk caterer pula, korang boleh cari caterer yang menawarkan catering (termasuk kemah & kerusi meja) cum pelamin + meja makan pengantin. Akak nampak ramai caterer yang tawarkan pakej seperti ini. So, lagi jimat sebab tak perlu ambil dari butik pengantin. Pakej ini dah di caj dalam harga katering.

Majlis 

Kalau korang kahwin dengan pasangan yang satu daerah cuma kampung lain-lain, korang boleh membuat persetujuan untuk mengadakan majlis perkahwinan di satu tempat. So, kenduri tu sekali saja. Selalunya bila satu daerah atau kampung yang berdekatan... jemputan selalunya orang yang sama juga.

Pakaian

Tak perlu tempah sebab nanti korang tak pakai pun baju pengantin yang grand tu. So, sewa saja dari butik pengantin. Selalunya anggaran sewa sepasang baju (lelaki & perempuan) adalah RM 250 dan ke atas. Tengok butik pengantin juga. 

Kalau korang yang jenis simple, beli saja sebab sekarang banyak butik yang mengeluarkan pakaian yang exclusive.

Door Gift

Zaman sekarang ni, ramai yang beri doorgift yang grand seperti mug, pasu, gelas, balang kaca ada jajan dan macam-macam lagi. 

Kalau berkemampuan, belilah dengan kemampuan tersebut. Jika tidak, tidak sediakan doorgift pun tidak apa. In Sha Allah tetamu yang hadir tu akan faham dengan sendirinya.

Teringat zaman akak dulu dulu.. Doorgift adalah nasi minyak dan kari daging batang pisang. Wajib di beri kepada semua tetamu yang hadir.


Hantaran

Barang atau wang hantaran. Yang ini pengantin lelaki sendiri perlu berbincang dengan keluarga pengantin perempuan. Beritahu kepada keluarga pengantin perempaun, berapa kemampuan anda. So, bila peminangan di buat, pihak pengantin perempuan tidak akan meletak hantaran yang di luar kemampuan pengantin lelaki. Yang ini family akak amalkan... 

Dari segi barangan pula, memang beli sikit-sikit. setiap kali dapat gaji beli satu... gaji ciput ja time tu. so, kena pandai budget.

Haaa.. 6 perkara di atas saja yang makan banyak belanja.. So, pandai-pandai koranglah nak jimatkan belanja perkahwinan tu macam mana.

lapar pula nasi kenduri + gulai daging batang pisang. 

2 comments:

Jana Pendapatan Dalam USD Dengan Affiliate InvolveAsia

1:41 PTG Cahaya Hayati 3 Comments

Assalamualaikum wbt,

Walaupun dah lama dalam dunia blog tetapi masih baru dalam belajar menjana income Affiliate. Banyak syarikat rupanya yang menawarkan affiliate ni. Affliate ni lebih kepada konsep win win situation dimana pengeluar (syarikat) mendapat mengiklankan produk/ syarikat di blog dan blogger pula memperolehi pendapatan melalui komisen yang di tawarkan.


Affiliate InvolveAsia
Oklah nak cerita panjang-panjang saya belum master. Jadi marilah kita sama-sama join InvolveAsia @shopstylers. Sama-sama kita study bagaimana nak generate income dalam USD melalui InvolveAsia ni.

Selamat Ber'Affiliate'!

3 comments:

Aisy!

2:43 PTG Cahaya Hayati 2 Comments

Aisy. Si Bongsu yang tak terlebih aktif dan tak makan saman. Kalau mommy buat-buat marah dia pun buat-buat nangis. huhuhu... Pastu pusing tengok mommy sambil tersengih. Macam manalah mommy nak marah dia.

Kenapa mommy marah dia.. korang tengoklah sendiri.


Masuk dalam almari baju pastu tarik baju yang bergantung dan berlipat tu ke bawah. Huhu mommy yang nanges sebab mommy tak berapa nak rajin mengemas dan melipat kain baju. 


Yang ni pula aktiviti Aisy kalau mommy kat dapur. Dia pun sama naik ngan mommy.. Tolong mommy masak katanya. Kalau mommy tak bagi tolong.. Habis semua benda di buang ke bawah. Aisy o Aisy! Buatlah apa yang Aisy nak buat.... mommy dah pasrah. hahaha


Ngadu kat daddy yang Aisy sepahkan rumah dan daddy denda Aisy masuk bakul. Bukan nak nanges tapi lagi suka adalah. Siap senyum-senyum comei lagi. Ni yang mommy ngan daddy tak jadi nak marah Aisy ni... 


So, jangan tanya yer kalau korang mai rumah akak yang macam tokang pecah tu... :D

2 comments:

Masih Ada Walaupun Tak Meriah

2:00 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Alhamdulillah. Masih ada CPUV nuffnang yang masuk walaupun entry blog tak semeriah Januari. Terima kasih yer Nuffnang.

Nuffnang

P/s: Nuffnang bila nak bagi jobs advert pula???  (layak ke?) hahaha

0 comments:

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

4:58 PTG Cahaya Hayati 5 Comments


Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

 Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

TAMAT : 28 FEBRUARY 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^

5 comments:

Sibuk, Pening Dan Penyelamat

2:27 PTG Cahaya Hayati 2 Comments

Assalamualaikum wbt

Sibuk sedikit di bulan Februari kerana di bulan ini penilaian ke atas staff dan diri sendiri perlu di buat di samping menyiapkan sasaran untuk tahun 2016. Mengejar kerja-kerja yang ada dateline ... Membuat taskforce yang di beri oleh HQ. huhu

yu yee oil cap limau

Itu yang sibuk. Ini yang pening pula.. Nak menilai staff. Uhukks! Nak nilai dengan adil, telus dan saksama tu yang pening. Bukan senang... Salah nilai ada yang tidak puashati. Ada yang boikot... Dalam menilai ni, taknaklah ada yang terus demotivated. Nak semua rasa dihargai dan terus melakukan kerja dengan ikhlas serta mempunyai semangat yang tinggi dalam mengejar kejayaan di tempat kerja.

Pening bertambah bila laptop yang tengah dok guna tetiba blank dan ada error tak boleh masuk window. huhu. Dalam hati bilalah nak siapkan penilaian ni....


yu yee oil

Nasib baik ada penyelamat. Minyak Yu Yee Cap Limau yang sentiasa ada dalam beg. Ambik sikit gosok-gosok di dahi dan belakang tengkok. Kurang sikit rasa pening tu. 

minyak yu yee cap limau

Ini cara aku untuk kurangkan pening. Cara dulu-dulu yang mujarab dan tidak bergantung kepada ubat dan pil.

Oklah. Nanti update lagi sebab nak sambung menilai guna laptop lama. Nasib baik penilaian dalam system yang boleh di akses di mana saja. 

bye!

2 comments:

5 Barang Kegemaran Dari Ensogo Malaysia

8:00 PTG Cahaya Hayati 3 Comments

Ensogo Malaysia adalah salah satu web untuk kaki shopping atas talian atau online shopping seperti aku. Kenapa aku suka shopping online? Sebab shopping online ni banyak kelebihannya terutamanya kepada orang yang lifestyle dia sama dengan aku. Sama dari kesibukan menguruskan kerjaya dan rumahtangga. hehe

Kelebihan shopping online ini adalah kita boleh shopping dengan selesa dari mana saja, malah dapat melihat info yang tepat serta maklumbalas tentang produk tersebut dari pengguna yang telah mengunakan produk tersebut. Selain itu, kita juga dapat mengetahui fungsi dan cara penggunaan produk tersebut dengan lebih terperinci.

Biasalah bila dah selalu browse website Ensogo Malaysia ni, memang ada barang yang aku target atau barang impian untuk beli suatu hari nanti. TAPI aku senaraikan lima dulu lah. Bukan apa kalau boleh nak beli semua produk yang ada kat dalam Ensogo Malaysia ni. :)

1. ELECTROLUX ESTM6600 HAND MIXER 700W

Ensogo Malaysia
Harga selepas diskaun adalah RM 484.00 di Ensogo. Klik di sini UNTUK MEMBELI

Orang yang sibuk macam aku memang kena guna benda ni. Satu alat yang pelbagai fungsi ( slicing, mixing, shredding dan banyak lagi) dalam menyediakan menu yang sihat untuk keluarga. Selain daripada pelbagai fungi, ia juga dapat menjimatkan ruang penyimpanan. Yelah, bila ada alat ini, kita tak perlu lagi membeli mixer yang besar tu kecualilah korang memang fulltime baker. Untuk yang sekali sekala macam aku, better beli yang ini.


2. 3 in 1 Robot Vacuum Cleaner Automatic Mopping /Sweeping     /Vacuum

Ensogo Malaysia

Harga selepas diskaun adalah RM 439.00 di Ensogo. Klik di sini UNTUK MEMBELI

Tak sangka ada rupanya benda alah ni. Boleh la rilek lepas ni. Tak perlu fikir dan keluarkan tenaga nak sapu, vacum dan mop lantai. Robot vacuum cleaner ni boleh buat. Jadi, kita boleh luangkan lebih masa dengan keluarga.


3. M28 Bluetooth Smart Watch

Ensogo Malaysia
Harga selepas diskaun adalah RM 121.00. Klik di sini UNTUK MEMBELI

Sejak aktif menjadi blogger ni, Rasanya aku perlukan smart watch ni. Sebab bila kat rumah tu, memang handphone jarang berada di tangan. Selalunya kat anak-anak. Dan yang paling selalu adalah di sorok oleh si  kecil Aisy. 

Dengan smartwatch ni sekurang-kurangnya aku akan dapat memberi respond yang cepat kepada team blogger, email dan product owner. Selain itu, smart watch ini mempunyai pelbagai fungsi seperti di bawah ini.

5 Barang Kegemaran Dari Ensogo Malaysia

4. New Stylish Fashion Modern Cool Silver Kitchen Cutlery Utensil For Creative Design Wall Clock Spoon Fork Home Decor

5 Barang Kegemaran Dari Ensogo Malaysia

Harga selepas diskaun RM 82.00. Klik di sini UNTUK MEMBELI

Bila klik kat bahagian Furniture & Home Decor, tertarik dengan jam camca garfu ni. Nampak moden dan kalau letak kat dapur memang cun lah. Ada style giteww.

Barulah tak segan dan malu bila orang masuk ke dapur. :D


5. LEGO Basic Classic 10695 - Creative Building Box 580pcs


5 Barang Kegemaran Dari Ensogo Malaysia

Harga selepas diskaun RM 115.00. Klik di sini UNTUK MEMBELI

Inilah akibatnya bila mak mak yang shopping. Barangan untuk anak-anak seperti satu kewajipan. Kalau tak beli tu macam tak lengkap pula. Di Ensogo Malaysia, aku teringin nak beli set lego classic ni. Melalui set lego klasik ni, anak-anak boleh mengasah minda mereka untuk menjadi lebih kreatif dan bijak. 
5 Barang Kegemaran Dari Ensogo Malaysia

Haaa dah tau kan kenapa aku suka shopping di Ensogo Malaysia.  Selain diskaun yang meletup meletup tu, Ensogo Malaysia juga ada Flash Sales iaitu 10am & 8pm. So, apa lagi... cepat-cepat lah terjah Ensogo Malaysia untuk dapatkan barang impian atau kegemaran anda.

3 comments:

Pau Goreng

5:46 PTG Cahaya Hayati 3 Comments

Assalammualaikum wbt.

Rezeki hari jumaat hari tu. Pemberian dari kakak seopis. Dah lama tak makan pau jenama ni... terima kasih daun keladi, nanti nanti bagi lagi. :P

Hari ahad baru berkesempatan untuk masak. Akak goreng ja. Malas nak kukus... Bila goreng ni rasa lagi sedap sebab dia rangup di luar dan lembut di dalam. So, kalau korang tercari-cari pau frozen... Bolehlah cuba jenama Ainaz ni. Sedap!

Ainaz
Frozen steam pau
Inilah rupa pau yang telah siap di goreng. Sorrylah kepada pengeluar pau ni sebab i derhaka pada arahan dia. Orang suruh kukus i pi goreng.. haha.

Frozen steam pau
Pau goreng

3 comments:

Syukur Alhamdulillah

8:00 PG Cahaya Hayati 0 Comments

Assalamualaikum wbt.

Selamat pagi. 
Peringatan untuk diri sendiri. Jangan ikut nafsu.. Biarlah tidak mewah tetapi kita tak berhutang. Jangan kerana nak bermewah tetapi kita berhutang atau di luar kemampuan.

Syukur Alhamdulillahh.


0 comments:

Empat Amalan Baik Sebelum Tidur, Jom Amalkan

10:00 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Selamat malam semua. Semoga mimpi yang indah-indah. Sebelum terlelap tu mari kita amalkan empat amalan baik ni. 

amalan sebelum tidur

0 comments:

Perjalanan Yang Jauh

12:05 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Assalamualaikum wbt.

Bulan ni slow sikit. Baru entry ke -7. Belum terkejar target yang di beri iaitu satu hari 1 entry. Kalau hari ni termasuk entry ini, masih terhutang 12 entry. Nangis manja jap.

Baru start nak update pergi Kuantan, Pahang sempena konvensyen yang di anjurkan oleh company. Kalau pergi sendiri tu lambat sikit la...

Dah lama tidak ke Kuantan. Dulu masa belajar ja ada tinggalkan jejak kat sini... Dah habih belajar belum pernah lagi menjejak kan kaki ke sini. Kiranya terpilih untuk menghadiri konvensyen di sini seperti membuat trowback ketika belajar dulu.

Tajuk entry ini perjalanan yang jauh. Memang jauh sebab bertolak dari Seberang Jaya, Pulau Pinang pada jam 11.30 malam dan tiba di sana pada jam 9.00 pagi setelah berhenti di beberapa perhentian. Biasalah adat berada dalam bas chartered. Ikut kehendak penumpang... Jalan sekejap singgah banyak. hahaha.

Perhentian pertama yang kami singgah adalah di Hentian R&R Bukit Gantang. Pekena nasi lemak sedap di tengah malam. Lepas tu tidur... Bas ni berhenti juga di hentian yang lain based on request. Yang nak terkuncil lah, yang sakit perutlah.

Persinggahan seterusnya adalah di R&R Temerloh untuk sembahyang subuh dan sarapan. Di R&R ni, kami tidak tahu nak makan apa sebab masih ada gerai yang belum buka. Jadi, pilihan yang selamat untuk perut adalah roti dan sandwich. Eh! orang pahang buat sandwich telur perah limau ke? Itu sandwich yang akak makan. Tak kena dengan tekak tapi telan la jugak.

Lepas sarapan, kami teruskan perjalanan ke Teluk Cempedak sebab masih awal untuk check in di Bukit Gambang Resort City. Tempat kenangan ni... 

Setakat ini saja entry ini. Next entry tentang Teluk Cempedak pula.. Banyak yang akak nak cerita ni.. hehehe



Terima kasih kerana membaca entry ini.

0 comments:

Daddy Day Care

11:08 PG Cahaya Hayati 1 Comments

Assalamualaikum wbt.

Daddy Day Care. Rutin wajib encik suami bila cuti atau bila mommy outstation. 

Siapa kata suami tidak pandai jaga anak? Bukan tidak pandai tetapi kekadang tu kita tidak meletakkan kepercayaan kepada suami sebab tidak pernah tinggalkan anak berdua, bertiga or berempat dengan suami. Sesekali kita kena letak kepercayaan tersebut.. Bukan apa mudah jika berlaku sesuatu kecemasan atau perkara yang menyebabkan kita terpaksa berada jauh dari anak-anak dan keluarga.

tips keibubapaan
Taman permainan baru siap. Masih cantik dan terjaga.
Lokasi : Dataran Raudhah, Kulim

Antara perkara lain yang peru di beri perhatian apabila tinggalkan anak-anak dengan suami adalah menyediakan keperluan seperti pakaian, susu dan makanan secukupnya dan teratur. Contohnya baju sekolah anak-anak dah siap iron. hehe..  Tips untuk elak encik suami rasa berat dan tension bila kena jaga anak. Biasalah bila urusan yang tidak menjadi kebiasaan akan terasa berat pada permulaannya. Tapi akan berasa seronok bila dah selalu buat. 

Seronok dapat naik buaian. 

Isteri pula jangan la terlalu cerewet bila tinggalkan anak dengan suami. Sekejap sekejap telefon tanya anak macam mana... Rimas tau! So biarlah encik suami yang uruskan. If ada emergency, pandai-pandailah dia call kita. 

Itu bab telefon, belum lagi bab rumah. Hehhe... Pasti ibu-ibu yang sedang baca entry ni tersenyum sorang sorang. Biarkanlah rumah nak jadi tongkang pecah ka.. nak terbalik ka.. Yang penting anak-anak terjaga. Jangan berleter tau.. Nanti encik suami dah takmo jaga anak.

Si kecik ni pun. 

Bab makan pula.. Bukan semua suami boleh memasak dan rajin ke dapur. So, terpulanglah sama ada ibu nak sediakan makanan sebelum tinggalkan anak-anak dengan suami ataupun suami beli saja dari kedai atau restoran yang berdekatan. Selalunya suami akan bawa anak-anak makan kat luar.. ngeteh katanya. Seronok la budak-budak tu...

Eh, daddy pun tumpang sekaki. Putus buaian tu bang!

Suami pula, jika isteri kena outstation tu .. Janganlah tunjukkan diri anda tidak mampu jaga anak-anak. Berikan keyakinan  kepada isteri. Akak percaya suami-suami di luar sana mampu menguruskan anak-anak bila isteri tiada di rumah. Jangan anggap menjaga dan menguruskan anak-anak itu satu beban. TIDAK tetapi ia adalah tanggungjawab.

Lagi satu, bila suami sendiri yang menguruskan anak-anak.. Barulah suami terasa peranan, perasaan dan tenaga yang di keluarkan oleh isteri. hehe.. Betul tak suami or bapa-bapa sekalian? Penat. Itulah yang di rasai oleh isteri. :)

Bila dah merasai apa yang di rasai oleh isteri... sama-samalah kita megurus anak-anak dan rumah tangga kita. Bak kata orang dulu - dulu ' ringan sama di jinjing, berat sama di pikul. 

Oklah ini saja tips yang akak dapat beri jika suami kena jaga anak-anak seketika. Bukan pakar tapi sekadar berkongsi pengalaman. 

1 comments:

Segmen Bloglist Mac 2016 Bersama DRAMATIC UNIQ

1:51 PTG Cahaya Hayati 3 Comments

Assalamualaikum wbt.

Rajin bebenar adik Ain Dramatic Uniq ni buat segment. Kali ni Segment Bloglist... Bukan senang blog kita nak ada dalam blog blogger yang lain. Kecuali kau femes dan di kenali. Meh la kita rebut peluang yang ada depan mata. Syaratnya pun senang ya amat.

Segmen Bloglist Mac 2016 Bersama DRAMATIC UNIQ


Traikh tutup segment ni adalah pada 29 feb 2016. Tarikh lahir akak ni... :D

Jom join reramai.

3 comments:

Pengikut

Google+ Followers