Langkawi 2014 - Part 1 - Cahaya Hayati

16 Jan 2014

Langkawi 2014 - Part 1

As Salam.

Sekarang ni asyik takdak masa ja nak update entry baru... Camna nak collect bonus dari nuffnang banyak-banyak?

Oklah ini citer pi langkawi untuk tahun 2014. Tunaikan janji nak bawa mak pi jalan-jalan ke langkawi.. Bagi mak rehat dan nikmati percutian... Alhamdulillah rezeki dari Allah SWT. Ada rezeki lagi, in Sha Allah akan saya  bawa untuk tunaikan haji. Semoga di permudahkan...

Bertolak dari kampung jam 10.00 pagi.. Biasala yang itu yang ini... Last2 kol 10 baru boleh siap. singgah makan kat pokok sena... Then terus ke Kuala Perlis. Sampai sana jam  dekat kol 12.00 camtu.. Hanya ada tiket kol 1.00 ptg ja.. Tunggu dan terus menunggu feri. Nasib baik tak delay kali ni...

Zasss! Dah sampai jeti kuah..

Sampai ja, Pak Cik Salahuddin dah tunggu dengan keta yang kami sewa dan dia tunjukkan jalan ke homestay sekali. Baguih  betui pak cik ni ngan tauke homestay sebab  tak suruh bayar baki duit homestay dan duit sewa keta. Dia cakap masa nak pulang nanti baru bagi...

 Pastu, keluar tapau makan tengahari @ 4.00 petang. Lepas makan masing-masing dah tak larat angkat mata..Cadang nak keluar jalan-jalan dalam kol 6 ptg. Terus cancel sebab katil tilam kat homestay lagi kuat godaannya..

Malam tu, pi jalan-jalan kat dataran lang dan batu cerita tapi sebab takde orang kami dok sat saja... Ada la 2 tiga pekerja asing dok punggah kemah dan pentas kat situ...

At Dataran Lang
Dari dataran lang, kami ke kawasan perniagaan Pandak Mayah ( area Hj Ismail Group tu..). Singgah night market kat situ... Takde yang berkenan. Suruh mak cuba urut kaki dekat pasar malam tu... mak kata best dia urut. Hilang rasa kebas-kebas...

Lepas tu pergi makan area situ juga iaitu di Uncle Jai Cafe. Service pantas dan makan pun sedap-sedap belaka... Rega standard kedai western la..

Nasi goreng ayam
set bubur nasi... sedap.
pilihan saya.. Fish n chip.
Pilihan en. suami - Lamb chop
Ni jer cerita untuk hari pertama di langkawi...

Part 2 nanti saya update cerita jalan-jalan sampai saya sakit kepala & muntah... :P 
Then kena perli ngan en. suami tersayang.. "Camna nak pi jalan jauh-jauh".. Saya sakit kepala okeh!

Terima kasih kerana sudi jenguk belog saya ni...

Salam Maulidur Rasul dari saya...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan