loading...

hati2... ini satu penipuan!

2:15 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

pagi2 ni aku ada satu email yang dah buat aku hangin satu badan... tak tau la korang penah dapat ke tak? ini adalah salah satu cara penipuan mll e- banking. so, kpd pengguna di luar sana.. sila hati2 coz duit dalam akaun leh lesap just dgn masukkan id and password ... bila dah masukkan id and password , kena minta tag no. plak ... if request tag number... tag number ni tak sampai kat phone kita pun... tag number ni sampai kat penipu tu la... pastu ngan tag number nie, dia transfer duit dlm akaun kita ke akaun dia la....
so, ni adalah email yg aku terima... aku mmg ada maybank2U tp akaun ni dah lama tak aktif... so, aku just ignore email ni..  aku kongsikan email yg aku terima ...

first email...
lepas korang ignore 1st email... email ni lak sampai....
kpd pihak bank... sila war2kan berita ini kpd semua pengguna e-banking... kalau tak pengguna dah tak mau guna e-banking coz dah tak secure...

0 comments:

Pengikut

Google+ Followers