loading...

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Everyone Sale is back! (Preview)

12:37 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Thinking of getting a new phone? What better time than NOW? The #CelcomEveryone sale is here! Grab your smart phone that you've been drooling!

just log on http://www.churpchurp.com/yati292/share/celcomeveryone-sale

0 comments:

susah hati, sedih dan geram...

9:53 PG Cahaya Hayati 0 Comments

ni cerita petang semalam... susah hati dan sedih bila sampai di rumah pengasuh tengok aisya terbaring/ tidak aktif cam biasa.. selalunya berlari mendapatkan aku bila nampak kereta aku sampai di perkarangan rumah pengasuhnya...
Pengasuhnya cerita yang aisya tiba2 sakit kaki apabila mahu bangun dari makan... aku tanya lagi.. aisya ada jatuh tak masa bermain.. mereka beritahu tak... aku tanya lagi.. sama ada aisya terjatuh ketika bermain ... jawapannya tetap tak!
Geramnya aku ngan pengasuh ni sebab dia tak inform kat aku awal2... bagitau yang anak aku sakit... aku boleh balik n bawa aisya jumpa doktor... ini tak, di biarnya anak aku kesakitan... aku yang dah tua ni pun tak tahan sakit... apatah lagi si kecil.. hishh! geramnya aku....
lepas ambil mereka, aku n suami terus bawa aisya ke doktor... doktor beritahu aisya terseliuh tetapi doktor nasihatkan kami supaya tidak memandang ringan ke atas perkara ini kerana di zaman sekarang terdapat banyak case dan pelbagai cara untuk child abuse. Lega sedikit hati aku bila doktor beritahu seliuh di pangkal peha boleh baik dalam masa 1 hari... if aisya tidak boleh jalan ke esokkan hari... kami perlu bawa aisya jumpa pakar n scan bg melihat kecederaan dalaman..
Alhamdulillah... pagi ini aisya sudah boleh berjalan walaupun bertatih..

0 comments:

minat kat korean star tak?

2:02 PTG Cahaya Hayati 2 Comments

Come on, who doesn't love Kpop? I know you guys wanna watch them live in Malaysia! Beast, Gna and 4minute are coming! Before it's too late, get your pre-sale tickets at 1Utama New Wing or log on http://www.churpchurp.com/yati292/share/catch-korean-pop-stars-live-in-malaysia for more information.

2 comments:

Selamat pengantin baru buat Pak Teh n Mak Teh...

2:46 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Pengantin Baru bagikan pinang di belah dua..
Dah lama rasanya tak update blog ngan gambar2 yang kaler maler.. Hari ni baru berkesempatan update blog ngan gambar disamping cerita tentang keluarga.. so, hari ahad (5/12/2010) telah berlangsungnya majlis perkahwinan bapa saudara sebelah suami (pak teh)... Pak teh telah bertemu jodoh dengan sepupunya...
 keluarga besar sebelah suami...
Ini gambar keluarga sebelah suami... tema silver pada hari tu... meriah kan!
 anak dara aku n hasil kretiviti tangan aku...
Untuk majlis ini, aku hanya menyumbang kreativiti aku mengubah sireh junjung... cantik tak?
 si dara Mama berposing... tak lama lagi la ni
Di sini aku nak promote dara2 yang masih single... Kalau berkenan, silalah jumpa orang tua si dara...
 kakak ipar aku dan si dara mama...
 Tak lama lagi giliran 2 dara ni la....
 dara n mama...
Terima kasih kepada mama yang telah menjadi orang kuat dalam menguruskan majlis ini sehingga majlis ini sempurna dan berjalan dengan lancarnya...

Calon sapa ni?
aikk! sapa lak ni? calon kakak ka adik?... Jangan mare... gurau ja!
To pak teh n mak teh:" SELAMAT PENGANTIN BARU N SEMOGA BAHAGIA SELALU SEHINGGA KE ANAK CUCU"

0 comments:

AL-FATIHAH...

12:32 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Pagi ahad(5/12/2010) yang ceria n meriah kerana menyambut majlis perkahwinan bapa saudara sebelah suami telah bertukar menjadi sedih dan pilu apabila aku menerima khabar daripada rakan sekerja bahawa ex-leader aku En. Ismail bin Hussain telah meninggal dunia... Salam Takziah kpd Pn. Badariah dan keluarga..
Semoga roh arwah di cucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.

0 comments:

AKU DAH GEMUK??

3:02 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Hari nie pakai baju bunga2 kecik warna merah, cantik(perasan skit) plus tudung lilit...
walaupun cantik tapi ramai lak yang tegur aku nampak berisi... hu.. hu... Tapi aku kena akui yang aku memang dah berisi... berat badan naik mmg tak perasan.. Adakah sebab aku makan nasi di waktu malam? Adakah kerana perancang keluarga yang aku ambil? Adakah kerana aku malas nak exercise?
Semua persoalan kat atas adalah penyebab kepada pertambahan berat badan aku...

So, Disebabkan ramai yang dah tegur aku debab.. maka misi diet harus bermula...
misi pertama: no more nasi @ dinner
misi kedua: kurangkan kuantiti nasi @ lunch. Better if dapat elakkan nasi...
misi ketiga: cereal breakfast or biscuit. no more nasi lemak or roti canai..
misi keempat: lebihkan buah2an n sayur2an + sup
misi kelima: pakai balik korset yang terperam dalam lemari.

Bila dah ada mission maka harus buat target plak.. kalo tak mission ni tak menjadi... this is my way, lantak la hangpa nak kata apa pun..

target 1: turunkan berat sehingga 55kg.. ( lebih kurang 5 kg nak kena turun).
target 2: Mesti turunkan 5kg dalam masa 2 bulan ( light diet ja!)
target 3: tak terlintas di fikiran lagikk!

Hopely aku turun 5 kg dalam masa 2 bulan ni... kalu bertambah lagik.. faham2 la yang misi n target aku tak di ikut sepenuhnya @ dengan kata lain, aku tak dapat melawan nafsu makan... Doakan aku kurus ye!

0 comments:

Pengikut

Google+ Followers