loading...

22 Jun 2017

Jana Pendapatan Blog Dengan Adnow

12:27 PTG 1 Comments
Jana Pendapatan Blog Dengan Adnow ~ Assalamualaikum uolls. Dah cuti ke? Dah. Alaaa.. Baru nak sep dengan korang. hahha. Mommy last day kerja hari ni. Hari ni terlebih rajin #moodkerjakkelaut men'google' pasal menjana pendapatan dengan blog. Mommy baru tau, kita boleh jana pendapatan dengan Adnow juga selain dari adsense, nuffnang, komli dan innnity. Hajat di hati nak apply innity tapi apakan daya, syaratnya ketat sikit. Hanya blogger yang traffic tinggi atau UV 40K sebulan saja layak untuk apply. So, for innity mommy kena kerja keras sikit.


Jana Pendapatan Blog
Adnow

Adnow Native Advertising


Bagi yang belum tahu, Adnow adalah satu platform untuk menjana pendapatan blog dalam USD. Kenapa mommy memilih Adnow sebagai salah satu cara untuk menjana pendapatan?



Sebab-sebab Adnow Menjadi Pilihan

Adnow menjadi pilihan mommy sebab:-

  • Ofkos lah untuk buat duit. Adnow juga ada highlight dimana pendapatan adalah lebih baik jika pembaca/audience nya adalah wanita. Nampak sangat wanita cepat di pengaruhi. haha. 

Jana Pendapatan Blog
adnow salah satu platform untuk jana pendapatan blog

  • Ada engagement dengan promosi content. So, blogger juga akan mendapat traffik dari adnow. Bagaimana? Ini adalah melalui entry yang terpilih dan display dalam iklab Adnow. Boleh boost PV sehingga 50%.


Jana Pendapatan Blog
Adnow ada user engagement

  • Bayaran secara mingguan dan lebih. Baru mommy tahu, syarat bayaran adnow pun mudah, USD20 dan boleh keluarkan setiap minggu. Yang lain-lain tu uolls baca sendiri. 


adnow pay more because....


Berminat nak jana pendapatan dengan Adnow, klik link di bawah:-

Adnow



21 Jun 2017

Serangan Virus WannaCry-Ransomware

12:30 PTG 4 Comments
Serangan Virus WannaCry-Ransomware. Assalamualaikum wbt & salam ramadan yang ke 26. Alhamdulillah laptop mommy dah sihat seperti sediakala tetapi semua dokumen dan email backup tidak dapat diselamatkan. Semuanya dah jadi arwah kecuali buat bayaran kepada pencipta virus WannaCry-Ransomware. naib baik kerja-kerja mommy banyak menggunakan system dan sharing file dari server HQ.  Cuma nak kena ambil dan massage data balik.. 

Oklah di sebabkan mommy dah kena virus WannaCry-Ransomware, so nak share tips dan langkah yang perlu di ambil jika korang terkena serangan Virus WannaCry-Ransomware. 

Virus WannaCry-Ransomware

Virus WannaCry-Ransomware adalah virus yang mengunci (encrypted) semua data atau files penting dalam laptop atau komputer. Files atau data ini boleh di selamatkan dengan perkhidmatan encrypted dan ia akan involve sedikit kos. 

Bagaimana Nak Tahu Serangan Virus WannaCry-Ransomware?

Kita tak sedar pun virus ini telah masuk dalam komputer kita sebab dia tidak akan mengacau apabila menggunakan system. Macam mommy terkena apabila nak log in masuk system tetapi ia pop out ke web lain. Mommy ingatkan mommy tertekan. So, tak hiraukan malah terus retry untuk masuk system tapi still tak boleh.

Apabila tak boleh masuk, mommy ingatkan connection ada problem. So, try nak restart laptop dan ternampaklah amaran kat screen laptop macam di bawah. huhu.

Ransomware
Virus Cerber Ransomware - nampak macam wallpaper saja.. Sekali kena attack, hilang semua files dan data.

Dengan pantasnya mommy call pihak IT untuk melaporkan dan berikut adalah tips dan langkah yang perlu di ambil jika telah terkena virus WannaCry-Ransomware.

Tindakan Yang Perlu Di Ambil Jika Di Serang Virus WannaCry-Ransomware

  1. Laporkan kepada bahagian IT jika virus ransomware menyerang laptop/komputer pejabat
  2. Nyahlumpuhkan sambungan ke internet sama ada menggunakan wifi atau LAN. Ini adalah untuk tidak menyebarkan virus tersebut.
  3. Reformat laptop/komputer tersebut. Untuk makluman, semua files/ data memang tidak dapat di selamatkan. Walaubagaimanapun is boleh di selamatkan dengan menghubungi pihak Cyber Security dan membayar jumlah yang di nyatakan. Tak silap mommy RM400 untuk satu komputer atau laptop.
Di sebabkan mommy banyak menggunakan system dan files banyak dalam server, so mommy just reformat laptop. Alhamdulillah dah boleh guna dah.


16 Jun 2017

Merah Bata / Cinnamon Warna Pilihan Untuk Raya 2017

3:58 PTG 4 Comments
Merah Bata (Bricks) Warna Pilihan Untuk Raya 2017 - Sedar tak sedar tinggal lagi seminggu kita nak sambut hari raya aidilfitri. Alhamdulillah hampir semua kelengkapan untuk menyambut raya dah tersedia. Menunggu kedatangan kuih raya saja. Berbicara tentang raya, persediaan yang utama mestilah baju raya. Alhamdulillah semua dah ada dan warna pilihan untuk raya 2017 adalah warna merah bata atau di kenali juga dengan nama cinnamon.

Merah bata atau cinnamon adalah warna yang rare tapi cantik, lembut dan menyerlahkan penampilan.

Untuk merealisasikan warna pilihan untuk raya 2017, tempat shopping mommy semestinya di Lazada. Design yang awesome dan tawaran harga yang sangat berbaloi.

Nak tengok tak warna pilihan dan baju yang mommy nak beli? Ni haa...


Cantikkan? Untuk design ni tinggal 2 kaler saja. Siapa cepat dia dapat yer.. Nak tengok baju raya dengan diskaun sehingga 80% di SINI yer..

Oh yer,  sepanjang bulan ramadan ni.. Lazada menawarkan harga yang sangat berbaloi untuk semua barangannya  sempena Marhaban Ya Ramadan dan Riang Raya Sales.

Oh yer, untuk kawan-blogger pun jom join contest yang Lazada anjurkan no. Mana tahu ada rezeki anda di situ.. Di situ... Di situuuu.

Untuk join contest, klik SINI

Pengikut

Google+ Followers

Follow Me @cahaya_hayati292