Cahaya Hayati

26 Apr 2018

Bagaimana Seorang Wanite Berjaya Menjana Keuntungan Sehingga RM15k Sebulan Dengan Hanya Menjual Tudung

April 26, 2018 0
Bagaimana Seorang Wanite Berjaya Menjana Keuntungan Sehingga RM15k Sebulan Dengan Hanya Menjual Tudung
Bagaimana Seorang Wanita Berjaya Menjana Keuntungan Sehingga RM15k Sebulan Dengan Hanya Menjual Tudung.



Nama saya Madihah Mustafha!

Saya telah menceburi bidang perniagaan dengan menjual tudung sejak tahun 2012 lagi. Ketika itu, saya masih lagi sedang menuntut di sebuah IPT. Pada mulanya, saya hanya buat secara suka-suka sahaja. Saya hanya jual tudung ini kepada rakan-rakan terdekat sahaja. 

Tapi lama-kelamaan, ramai pula yang nak beli tudung dari saya. Maklumlah, tudung yang saya jual ketika itu, memang kena dengan selera rakan-rakan yang rata-ratanya adalah golongan student. Tudung yang saya jual, harganya sedikit bajet, tetapi kualitinya tetap baik dan cantik!

Disebabkan permintaan yang semakin hangat! Maka, saya telah bertekad untuk menjalankan perniagaan tudung ini dengan lebih serius lagi.

 

Dulu, masa mula-mula bisnes, memang saya akan buat penghantaran setiap hari. Tetapi bila pelanggan dah makin ramai, saya buat penghantaran 2 kali seminggu sahaja. Tujuannya... supaya 5 hari lagi, saya dapat fokus untuk membuat kerja-kerja pemasaran & jualan.

5 hari saya akan fokus layan whatsapp, facebook dan ambil order. Lagi 2 hari, saya akan fokus uruskan pembungkusan produk dan penghantaran sahaja.

Secara purata, sale saya setiap hari adalah ratus-ratus ringgit sahaja, tetapi bila dikumpulkan seminggu... sebulan... ianya agak lumayan juga!  Lagi-lagi kalau tiba musim raya! Lagi masyuukk.... Boleh cecah RM25k sebulan..  semuanya hanya dilakukan dari rumah sahaja sambil-sambil jaga anak!

Nak tahu bagaimana Madihah bejaya membuat jenama sendiri dan meraih keuntungan sehingga RM15 sebulan, boleh di dapati melalui banner di bawah. Saya pasti ramai yang buat bisness tudung untuk raya akan datang...

25 Apr 2018

Customized Mother's Day Gift Untuk Ibu Tersayang

April 25, 2018 7
Customized Mother's Day Gift Untuk Ibu Tersayang
Customized Mother's Day Gift Untuk Ibu Tersayang. Hai uolls! Dah lunch... Bulan depan, 13 May 2018 adalah Hari Ibu. Hari ibu di sambut sebagai tanda penghargaan dan kasih sayang kepada ibu-ibu di seluruh dunia. Tak kiralah ibu kandung, ibu mertua, ibu tiri, ibu saudara ataupun ibu angkat. Sambutan hari ibu tidaklah wajib di sambut tapi kita boleh sambutnya dengan cara tersendiri sebagai cara menunjukkan kasih sayang dan menghargai ibu atau ibu-ibu kita. Bukan setakat anak saja yang sambut hari ibu, suami pun patut sambut hari ibu dengan isteri sebagai menghargai pengorbanan isteri melahirkan anak atau anak-anak. Bukan senang tau nak lahirkan anak... So, hargailah pengorbanan itu. 

Oh yer, sebagai ibu... mommy tak perlukan hadiah yang mahal-mahal tu, cukuplah sekadar ingatan. Tapi kalau nak bagi jugak mommy terima jer.. hihi. Mommy rasa semua ibu-ibu pun sependapat dengan mommy. Korang dah ada idea untuk bgi hadiah kepada ibu sempena hari ibu nanti? Kalau takdak lagi, korang boleh tengok di Printcious untuk customized Mother's Day gift kepada ibu anda. Tentu dia lagi suka dan di hargai.

Customized Mother's Day Gift Untuk Ibu Tersayang


Printcious adalah satu-satunya web yang mommy suka buat customized gift terutamanya untuk hadiah sempenan Hari Ibu kerana ia menawarkan pelbagai pilihan antaranya :

1. Mug


Korang bayangkan MUG yang di customized dengan gambar korang dan ibu di gunakan setiap hari oleh ibu tersayang. Mesti rasa bonding antara ibu dan anak terasa dekat dan ibu pun sentiasa rasa dekat dengan anak. Lebih-lebih lagi yang tinggal berjauhan dengan ibu. 

mother's day, mother's day gift, customized mother's day gift, customized gift, hari ibu, hadiah hari ibu, hadiah terkini hari ibu, hari ibu 2018, hadiah gempak untuk hari ibu, reka sendiri hadiah untuk hari ibu, hadiah murah untuk hari ibu, hadiah kesukaan ibu,
Customized Mother's Day Gift Untuk Ibu Tersayang

2. Ceramic Tiles


Customized Ceramic Tiles adalah antara hadiah yang di sukai oleh ibu-ibu sebabnya ibu-ibu boleh letak ceramic tiles ni di tempat yang di sukainya seperti di bilik tidur, di meja kerja ataupun di ruang tamu. Hari-hari ibu akan nampak dan senyum mengingati detik terindah yang tercetak di ceramic tiles tersebut. 

mother's day, mother's day gift, customized mother's day gift, customized gift, hari ibu, hadiah hari ibu, hadiah terkini hari ibu, hari ibu 2018, hadiah gempak untuk hari ibu, reka sendiri hadiah untuk hari ibu, hadiah murah untuk hari ibu, hadiah kesukaan ibu,
Customized Mother's Day Gift Untuk Ibu Tersayang

3. T-Shirt


Kalau ibu korang jenis fashionista atau gemar menggayakan T-shirt, korang boleh hadiahkan T-shirt yang di cetak perkataan yang korang pilih untuk menghargai ibu korang. Boleh juga korang buat sedondon dengan ibu korang. Mesti lagi gempak sebab sekarang kan, ramai yang suka pakai sedondon sefamili...

mother's day, mother's day gift, customized mother's day gift, customized gift, hari ibu, hadiah hari ibu, hadiah terkini hari ibu, hari ibu 2018, hadiah gempak untuk hari ibu, reka sendiri hadiah untuk hari ibu, hadiah murah untuk hari ibu, hadiah kesukaan ibu,
Customized Mother's Day Gift Untuk Ibu Tersayang

4.  Puzzles


Kalau korang rasa idea di atas kurang sesuai untuk ibu korang, korang boleh saja tempah puzzles di mana puzzles tersebut akan tercetak gambar yang di sukai oleh ibu korang atau detik terindah korang dengan ibu. Dah dapat tu, boleh saja main susun-susun puzzles dengan ibu korang. Mesti dia terkejut tengok puzzles tu...  Haaa itu antara idea yang korang boleh guna bila nak sambut hari ibu nanti. 

mother's day, mother's day gift, customized mother's day gift, customized gift, hari ibu, hadiah hari ibu, hadiah terkini hari ibu, hari ibu 2018, hadiah gempak untuk hari ibu, reka sendiri hadiah untuk hari ibu, hadiah murah untuk hari ibu, hadiah kesukaan ibu,
Customized Mother's Day Gift Untuk Ibu Tersayang

Bukan ada 4 jenis hadiah tu saja.. Ada banyak lagi dan korang boleh tengok sendiri di website PRINTCIOUS

Sempena Hari Ibu yang akan datang ini, Printcious menawarkan promosi potongan harga sehingga 30%  bagi setiap customised items. Berbaloi sangat!

Untuk mommy, mommy dah tahu hadiah apa yang mommy akan beli buat ibu mertua mommy. Nak bagi ibu sendiri, ibu mommy dah tiada. So, hargai apa yang ada dengan kita dan sebagai tanda ingatan kepada ibu mertua yang telah malahirkan dan mendidik suami menjadi suami dan bapa yang bertanggungjawab, mommy akan MUG yang mommy akan personalized bersama-sama encik suami. Tunggu ya!

Berita baik juga kepada syarikat atau individu yang ingin membuat Button Badges atau Photo Booth korang bolehlah menempahnya melalui link di bawah:-



23 Apr 2018

Janjinya Syurga OST Drama Teratai Kemboja

April 23, 2018 0
Janjinya Syurga OST Drama Teratai Kemboja
Janjinya Syurga OST Drama Teratai Kemboja. Mommy baru start layan Drama Teratai Kemboja yang telah di tayangkan di TV3 setiap Rabu sehingga Jumaat. Mulanya ingat malas nak layan tapi bila tengok barisan pelakon yang hebat, terus hati kata mesti best. so, mommy pun layan drama ni secara online saja dan ternyata best sangat. 
Lirik Lagu Superchild - Janjinya Syurga, Janjinya Syurga OST Drama Teratai Kemboja, ost teratai kemboja, ost drama teratai kemboja, lagu drama teratai kemboja, lirik janjinya syurga, video janjinya syurga , lagu superchild, janjinya syurga suoerchild,
Ost Drama Teratai Kemboja

SINOPSIS TERATAI KEMBOJA

Mengisahkan mengenai Fikri (Adi Putra), seorang usahawan yang berkahwin dengan Hanani (Elly Mazlein) sewaktu mereka sama-sama masih menuntut di universiti. Hanani masih belum bersedia untuk mempunyai anak dan mengambil pil perancang kerana mahu menumpukan pengajian tahun akhir mereka. Fikri tidak setuju dengan tindakan Hanani tetapi Hanani tetap dengan keputusannya. Dalam rumahtangga mereka, Hanani lebih mendominasi dan Fikri banyak mengalah demi menjaga hati Hanani.
Konflik semakin meruncing apabila Hanani semakin tidak menghormati Fikri sebagai suami lebih-lebih lagi apabila perniagaan Spa Hanani kini semakin maju. Situasi ini menyebabkan Fikri sangat tertekan dan diserang sakit jatung ketika memandu dan telah melanggar Taufik. Mujur kecederaan Taufik tidak serius namun dia tetap di tahan di hospital. Selama mereka dirawat di hospital, Taufik selalu datang melawat Fikri di wadnya.


Fikri bertanyakan tujuan Taufik yang juga seorang guru agama di Kemboja datang ke Malaysia. Taufik menceritakan dia mencari seseorang dan dalam masa yang sama berjumpa dengan pihak NGO yang banyak menyumbang keperluan asas seperti pakaian, buku, alat tulis terutama yang berkaitan dengan perkembangan Islam dan pendidikan kanak-kanak di kampungnya. Fikri tertarik dan mahu mengikut Taufik pulang ke Kemboja.
Melihat kehidupan yang daif di kampung Taufik, Fikri tersentuh dan ingin menetap lebih lama di situ. Fikri juga tertarik dengan peribadi Nurhidayah (Fasha Sandha) yang juga anak kepada Taufik (Hasnul Rahmat), tetapi Fikri masih ingat akan statusnya yang sudah berkahwin. Taufik juga turut menceritakan asal usul mereka dan kenapa dia membawa Nurhidayah lari ke Kemboja. Tanpa diduga, Taufik melamar Fikri untuk menjadi suami kepada Nurhidayah.
Fikri bingung. Namun dalam masa yang sama, Fikri juga mahukan zuriat sebagai pewaris keturunannya dunia akhirat. Nurhidayah pula, seorang anakyang baik hanya menurut permintaan bapanya. Akhirnya Fikri dan Nurhidayah disatukan. Taufik meminta Fikri untuk menjaga Nurhidayah dan mencari Maryam, ibu kandung Nurhidayah sekembalinya mereka ke Malaysia nanti. Dapatkah Nurhidayah menemui Maryam dan bagaimana pula penerimaan Hanani terhadap Nurhidayah?

Lirik Lagu Superchild - Janjinya Syurga

Berlindung di sayap rahmatNya
Menanti embun seroja 
Titis hilang dahaga
Dibalik cahaya sejahtera
Terpaku aku menanti yang dijanjinya syurga

Apapun yang ku cari tetapnya disini
Peneman kebimbangan berlalu pergi
Dan kasih hadir jua di balik kecewa
Tak mungkin beralih ku menanti rahmat cintaNya

Bayangan mengejar diriku
Hilang terang di belenggu rindu
Percaya kekalnya Sang Cinta
Hangat ku bersama
Berteman lenanya
Mimpi kasih kita sempurna

Dibalik cahaya sejahtera
Terpaku aku menanti yang dijanjinya syurga

Apapun yang ku cari tetapnya disini
Peneman kebimbangan berlalu pergi
Dan kasih hadir jua di balik kecewa
Tak mungkin beralih ku menanti rahmat cintaNya

Bayangan mengejar diriku
Hilang terang di belenggu rindu
Percaya kekalnya Sang Cinta
Hangat ku bersama
Berteman lenanya
Mimpi kasih kita sempurna

Bayangan mengejar diriku
Hilang terang di belenggu rindu
Percaya kekalnya Sang Cinta
Hangat ku bersama
Berteman lenanya
Mimpi kasih kita sempurna