Cahaya Hayati

20 Aug 2018

Puashati Kenyang Perut Di BKE Corner

August 20, 2018 0
Puashati Kenyang Perut Di BKE Corner
Puashati Kenyang Perut Di BKE Corner. Dinner apa tu? Haa kalau tak ada idea nak pi mana korang bolehlah pergi ke BKE Corner di Kubang Semang. Mommy baru saja pergi malam sabtu yang lepas. Saja pi try bila tengok SIL post gambar makanan yang dia order di BKE Corner. Lagipun kami sekeluarga dah jemu dengan makanan di Kulim. Hihi

BKE Corner menyediakan makanan Western, satay, laksa, mee kuah, nasi ayam, nasi lemak serta pelbagai pilihan minuman. Pilihan mommy sekeluarga adalah western food. Yang lain tu kita try lain kali pulak.

Aktiviti biasa selepas order dan sementara menunggu makan sampai.. Tentulah ambil gambar sebagai bukti pernah jejakkan kaki dan menjamu selera di sini...

BKE Corner, bke corner, bke corner kubang semang, bke corner penang, bke corner pulau pinang, tempat makan sedap di Kubang Semang, kedai Western sedap di Kubang semang, Kubang semang, Western Sedap di Pulau Pinang, Western Sedap di Butterworth, Western sedap di Bukit Mertajam, Harga makanan di BKE Corner, BKE Corner price, Jalan-jalan cari makan Penang, Jalan-jalan cari makan Pulau Pinang

BKE Corner, bke corner, bke corner kubang semang, bke corner penang, bke corner pulau pinang, tempat makan sedap di Kubang Semang, kedai Western sedap di Kubang semang, Kubang semang, Western Sedap di Pulau Pinang, Western Sedap di Butterworth, Western sedap di Bukit Mertajam, Harga makanan di BKE Corner, BKE Corner price, Jalan-jalan cari makan Penang, Jalan-jalan cari makan Pulau Pinang

BKE Corner, bke corner, bke corner kubang semang, bke corner penang, bke corner pulau pinang, tempat makan sedap di Kubang Semang, kedai Western sedap di Kubang semang, Kubang semang, Western Sedap di Pulau Pinang, Western Sedap di Butterworth, Western sedap di Bukit Mertajam, Harga makanan di BKE Corner, BKE Corner price, Jalan-jalan cari makan Penang, Jalan-jalan cari makan Pulau Pinang

Inilah menu yang kami order... First sampai coconut, mango dan durian shake yang menjadi pilihan anak-anak. Sedap depa kata.

BKE Corner, bke corner, bke corner kubang semang, bke corner penang, bke corner pulau pinang, tempat makan sedap di Kubang Semang, kedai Western sedap di Kubang semang, Kubang semang, Western Sedap di Pulau Pinang, Western Sedap di Butterworth, Western sedap di Bukit Mertajam, Harga makanan di BKE Corner, BKE Corner price, Jalan-jalan cari makan Penang, Jalan-jalan cari makan Pulau Pinang

Lamb Carbonara pilihan mommy. Pilih yang ni sebab spaghetti tu untuk suap Aisy... Sedap sebab lamb lembut dan cukup rasa perapannya. Black pepper sauce tu pun sedap sebab terasa black pepper tapi tak pedas. Anak-anak pun boleh makan. Spaghetti tu terasa carbonara dan krimnya. Aisy suka sangat. Memang Carbonara untuk dia saja. Hahaha

Harga RM 22 sepinggan..

BKE Corner, bke corner, bke corner kubang semang, bke corner penang, bke corner pulau pinang, tempat makan sedap di Kubang Semang, kedai Western sedap di Kubang semang, Kubang semang, Western Sedap di Pulau Pinang, Western Sedap di Butterworth, Western sedap di Bukit Mertajam, Harga makanan di BKE Corner, BKE Corner price, Jalan-jalan cari makan Penang, Jalan-jalan cari makan Pulau Pinang

Sila abaikan pistol yang menjaga makanan tu..

BKE Corner, bke corner, bke corner kubang semang, bke corner penang, bke corner pulau pinang, tempat makan sedap di Kubang Semang, kedai Western sedap di Kubang semang, Kubang semang, Western Sedap di Pulau Pinang, Western Sedap di Butterworth, Western sedap di Bukit Mertajam, Harga makanan di BKE Corner, BKE Corner price, Jalan-jalan cari makan Penang, Jalan-jalan cari makan Pulau Pinang

BKE Corner, bke corner, bke corner kubang semang, bke corner penang, bke corner pulau pinang, tempat makan sedap di Kubang Semang, kedai Western sedap di Kubang semang, Kubang semang, Western Sedap di Pulau Pinang, Western Sedap di Butterworth, Western sedap di Bukit Mertajam, Harga makanan di BKE Corner, BKE Corner price, Jalan-jalan cari makan Penang, Jalan-jalan cari makan Pulau Pinang

Lamb Grill pilihan kakak Aisya. Sedap! Bertambah sedap bila salad, jagung dan kentang putar juga sedap. Harga RM19

BKE Corner, bke corner, bke corner kubang semang, bke corner penang, bke corner pulau pinang, tempat makan sedap di Kubang Semang, kedai Western sedap di Kubang semang, Kubang semang, Western Sedap di Pulau Pinang, Western Sedap di Butterworth, Western sedap di Bukit Mertajam, Harga makanan di BKE Corner, BKE Corner price, Jalan-jalan cari makan Penang, Jalan-jalan cari makan Pulau Pinang

Beef Grill pilihan encik suami. Lembut sangat dagingnya. Memang puashati makan... Harga RM22 saja.

BKE Corner, bke corner, bke corner kubang semang, bke corner penang, bke corner pulau pinang, tempat makan sedap di Kubang Semang, kedai Western sedap di Kubang semang, Kubang semang, Western Sedap di Pulau Pinang, Western Sedap di Butterworth, Western sedap di Bukit Mertajam, Harga makanan di BKE Corner, BKE Corner price, Jalan-jalan cari makan Penang, Jalan-jalan cari makan Pulau Pinang

Abang ammar pula order meatball satu set. Ada 7 biji meatball tapi dia kata tak kenyang lagi.. Daddy suruh dia ambil nasi lemak lagi sebungkus.. Meatball tu mommy sempat rasa sikit. Sedap sebab meat ball juicy, lembut dan tidak liat. Kakak Aisya yang tak suka makan meatball pun kata nak order meatball bila mai lagi. 

Meatball tak sempat nak ambil gambar... 

BKE Corner, bke corner, bke corner kubang semang, bke corner penang, bke corner pulau pinang, tempat makan sedap di Kubang Semang, kedai Western sedap di Kubang semang, Kubang semang, Western Sedap di Pulau Pinang, Western Sedap di Butterworth, Western sedap di Bukit Mertajam, Harga makanan di BKE Corner, BKE Corner price, Jalan-jalan cari makan Penang, Jalan-jalan cari makan Pulau Pinang

Dekat saja dengan exit Kubang Semang... Kalau lalu kat highway BKE dan ambil exit ke Kubang Semang lagi senang sebab kedai dia betul-betul selepas exit dan nak ke Masjid Penanti. Tak pun korang follow saja google maps ni. Confirm sampai...

Oh yer BKE Corner ini di buka setiap hari dari jam 5 petang sehingga 11 malam. 

Flower Chimp Sediakan Tempahan Melalui Talian Ke Seluruh Negara

August 20, 2018 0
Flower Chimp Sediakan Tempahan Melalui Talian Ke Seluruh Negara
Kepesatan industri e-dagang di peringkat global telah memacu perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pengguna mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, betapa mudahnya anda boleh memilih jambangan bunga kegemaran anda dan merancang penghantaran semudah di hujung jari sahaja. 

Flower Chimp, flower, flower delivery, kl flower delivery, kuala lumpur flower delivery, penghantaran bunga, bunga, hantar bunga kepada yang tersayang, pesan bunga, delivery bunga, order bunga online, bunga, penghantaran bunga terpantas, penghantaran bunga paling cepat, bunga cantik, order bunga dalam talian, tentang flower chimp,
Flower Chimp
 Flower Chimp, flower, flower delivery, kl flower delivery, kuala lumpur flower delivery, penghantaran bunga, bunga, hantar bunga kepada yang tersayang, pesan bunga, delivery bunga, order bunga online, bunga, penghantaran bunga terpantas, penghantaran bunga paling cepat, bunga cantik, order bunga dalam talian, tentang flower chimp,


Daripada pilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan tahniah, titipan istimewa sempena sambutan Hari Kekasih dan Hari Ibu, Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan anda dari harga serendah RM89 sahaja. Melangkah setapak ke hadapan berbanding pesaing mereka, Flower Chimp menawarkan perkhidmatan penghantaran ke seluruh negara yang meliputi lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia, termasuk di Sabah dan Sarawak. Dengan rangkaian meluas seperti itu, tidak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian tersebut menjadi pilihan utama pelanggan yang turut menikmati penjimatan menerusi penghantaran secara percuma ke atas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minima. Malah, pelanggan juga boleh menjadualkan penghantaran pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari untuk mengejutkan insan tersayang mereka. 

Flower Chimp, flower, flower delivery, kl flower delivery, kuala lumpur flower delivery, penghantaran bunga, bunga, hantar bunga kepada yang tersayang, pesan bunga, delivery bunga, order bunga online, bunga, penghantaran bunga terpantas, penghantaran bunga paling cepat, bunga cantik, order bunga dalam talian, tentang flower chimp,

“Walaupun kami masih baharu dalam perniagaan penghantaran bunga ini, Flower Chimp telah berkembang hingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini. Dalam tempoh kurang daripada dua tahun, kami telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan lima (5) kali ganda berbanding tahun lepas,” kata Maximilian Lotz, Pengasas Flower Chimp. 

Flower Chimp, flower, flower delivery, kl flower delivery, kuala lumpur flower delivery, penghantaran bunga, bunga, hantar bunga kepada yang tersayang, pesan bunga, delivery bunga, order bunga online, bunga, penghantaran bunga terpantas, penghantaran bunga paling cepat, bunga cantik, order bunga dalam talian, tentang flower chimp,
pengasas Flower Chimp


Berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp berjaya menambat pelaburan berjumlah RM 6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan iPrice. “Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019,” tambah Lotz. 

Flower Chimp, flower, flower delivery, kl flower delivery, kuala lumpur flower delivery, penghantaran bunga, bunga, hantar bunga kepada yang tersayang, pesan bunga, delivery bunga, order bunga online, bunga, penghantaran bunga terpantas, penghantaran bunga paling cepat, bunga cantik, order bunga dalam talian, tentang flower chimp,

Lotz dan rakan kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang mendalami sendiri perniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina, di samping meningkatkan infrastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistem penjejakan secara langsung bagi setiap pesanan. “Dalam masa yang sama, kami menjalankan kajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baharu untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuaian dengan keperluan mereka,” kata Frassa. 

Flower Chimp, flower, flower delivery, kl flower delivery, kuala lumpur flower delivery, penghantaran bunga, bunga, hantar bunga kepada yang tersayang, pesan bunga, delivery bunga, order bunga online, bunga, penghantaran bunga terpantas, penghantaran bunga paling cepat, bunga cantik, order bunga dalam talian, tentang flower chimp,

Kata Frassa lagi, “Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkata berkaitan teknologi. Kami yakin, dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4)  2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina”. 

Maklumat lanjut mengenai Flower Chimp bolehlah layari laman web berikut:-

Flower Chimp di Malaysia 
Instagram: @flowerchimp

Flower Chimp di Indonesia
Instagram: @flowerchimp.id

Flower Chimp di Filipina
Instagram: @flowerchimp.ph


18 Aug 2018

You Get Me?

August 18, 2018 0
You Get Me?
You Get Me? Bila nampak quote ni di share oleh seorang kawan fb, mommy rasa quote ni sangat dekat. Hihi.. impian nak kurus tapi tak nak buat apa-apa walaupun tahu cara nak kurus tu.. hihi..


So, lelaki jangan pening sebab kami wanita pun pening dengan impian dan kehendak kami🤣🤣.

Okaylah itu saja coretan di hari sabtu. Nak pi masak pula..👩‍🍳👩‍🍳