loading...

Beraya Sedondon Itu Wajib

Beraya Sedondon Itu Wajib ~ Wajib bagi family mommy sajalah. Bukan apa bila pakai sedondon tu nampak sama dan satu hati. Lagi satu, bila pergi beraya... senang nak cari anak-anak. Nampak saja yang pakai baju sama, confirmlah anak-anak mommy. Hahaha


Pilihan warna sedondon tahun ini adalah Cinnamon ataupun merah bata.. Untuk anak-anak ambil kaler cerah sikit sebab warna baju mommy & daddy dah habis stok. Tak apalah janji seakan-akan dan matching dengan baju mommy & daddy.


As usual, pepagi raya mesti mohon ampun dan maap. Banyak salah dan silap yang kita tak sedar atau tahu....


last sekali sebelum keluar beraya, wajib selpie, wefie bagai.... Gambar kenangan.

Oppps! bagi can kat mommy & daddy sama.. 


So, apa baju sedondon korang? up la untuk idea raya tahun depan pula... 


Tick Tock Tick Tock, Its Althea Birthday | Happy Birthday Althea, Althea Turn 2

Tick Tock Tick Tock, Its Althea Birthday | Happy Birthday Althea, Althea Turn 2.

Happy Birthday to You
Happy Birthday to You
Happy Birthday Dear Althea
Happy Birthday to You


Dear Althea,

Happy Birthday!
May all your birthday wishes comes true!

Althea
Happy Birthday Althea

Masuk bulan Julai saja, mommylah orang yang paling suka dan happy sebab bulan Julai adalah bulan kelahiran Althea. Sempena birthday Althea ini, Althea menawarkan Limited Edition Birthday Box dan DIY kit. Selain itu, Althea juga menawarkan Birthday Giveaway Festival atau surprise give kepada peminat produk K-beaty. Bukan sample tau tapi produk sebenar seperti yang mommy dapat masa shopping di Althea sebelum raya hari tu. Boleh baca kat SINI

Althea




Oh yer, Althea Box yang cantik tu bukan simpan saja. Korang boleh decorate birthday cake untuk peluang memenangi pelbagai hadiah yang awesome. Senang saja, post birthday cake yang korang deco cantik-cantik tu di IG dengan #altheaturns2. 


Althea
Birthday Cake for Althea. 

Seronoknya sebab birthday Althea tapiiii kita yang dapat hadiah macam-macam. Dah macam birthday sendiri pula. hahaha
  • Limited Edition Althea Birthday Box 
  • Birthday Kits for lucky early bird shoppers
  • Birthday sample pack for lucky early bird shoppers
  • Birthday Sales & Promotions 
  • Althea Birthday Giveaway Festival for customers (free products every other day in July to add into cart)
  • Althea Beauty Box July - Birthday Makeup Box (theme) 3/7 released
  • Weekly Lucky Shopper Contest to win Althea credits
  • Instagram #AltheaTurns2 Contest - snap & show your decorated birthday box to win amazing prizes from Althea! 
  • 20days of Beauty Giveaway on @Altheakorea (Instagram)

Althea
close up Althea Birthday Cake.. 

Oh yer, bagi yang belum tahu... Althea adalah web online shopping untuk produk kecantikan dari Korea dan ia 100% aunthentic. 

Mommy suka Althea ni sebab harga yang menarik, murah dan pelbagai produk di tawarkan. So, boleh pilih yang mana kita berkenan atau yang sesuai dengan kulit kita. Althea juga datang dengan Limited Edition Box. Product dan harganya sangat awesome. Box yang dapat juga cantik dan boleh di buat koleksi. 



Althea
Produk Green Tea menjadi pilihan

Kalau raya hari tu, mommy banyak shopping barang make up. Kali ini mommy shopping skincare yang berasaskan green tea pula. Ramai yang kata, green tea baik untuk kulit. So, kita cuba dan moga mommy semakin awet muda. hahaha. 

Produk yang mommy grab adalah Innisfree Green Tea Mint Fresh Shampoo, Innisfree green tea cleansing foam, Innisfree green tea serum, Innisfree grean tea balancing toner dan Nature Republic green tea emulsion.

Althea
free gift dari Althea. 

Yang paling suka adalah freegift dari Althea. Banyak dan sesuai untuk mommy yang asyik travel ni.. Althea bagi mommy toner, sleeping mask, eye cream dan spot correction... 

Terima kasih Althea. Semoga terus maju dan bertambah lebar sayap di seluruh dunia di samping menawarkan produk yang best2. Muahh ciked. 

Okay korang jom shopping sebab sempat lagi nak grab produk yang best, join dan menangi hadiah kontes yang di tawarkan oleh Althea.


Boracay Island | Pulau Cantik Yang Mengujakan

Boracay Island | Pulau Cantik Yang Mengujakan ~ Bila sebut tentang percutian, terus saja keindahan pantai dan pulau serta air laut yang biru bermain-main di minda. Jadi antara destinasi pilihan yang terdapat semua itu adalah Boracay Island.

Boracay Island
Pulau Boracay

Wonderful! Asia by Traveloka

Of course lah Traveloka menjadi pilihan kerana ia adalah pakar dalam pelancongan di Asia, malah tawaran yang ditawarkan lebih hebat dari Matta Fair!. Dengarnya Traveloka ada promosi bertemakan PULAU dan ia berlangsung selama 3 hari saja iaitu dari 21hb sehingga 23 Julai 2017. Kalau korang membuat tempahan pada tarikh ini dan destinasi anda adalah Pulau Boracay maka anda layak mendapat Potongan sebanyak RM188 untuk hotel dan penerbangan melalui Traveloka app. Menarikkan?

Oh yer untuk info korang juga, Traveloka adalah app yang boleh di percayai di Asia Tenggara dengan 15milllion muat turun. So, jom download App Traveloka untuk tawaran hebat ini dan juga tawaran yang lain.
Traveloka



Boracay Island,  Philippines


Boracay Island atau Pulau Boracay adalah sebuah pulau percutian yang besar di Philippines dan tak habis untuk menjelajahinya. Walaubagaimanapun untuk percutian, pulau ini di bahagikan kepada tiga station iaitu:-

  1. Station 1 – hotel mewah. Ada hotel yang sediakan pantai persendirian khas untuk pelanggan mereka saja.
  2. Station 2 – hotel sederhana mewah
  3. Station 3 – hotel bajet dan backpacker

So, daripada kategori percutian ini... Anda boleh pilih jenis station yang di ingini dan bersesuaian dengan budget. Yang inginkan percutian mewah dan esklusif boleh pilih station 1. Bagi yang ingin sederhana mewah dan ada segalanya boleh pilih station dua. Bagi yang suka adventure atau jenis backpacker boleh pilih station 3.


Boracay Island


Oh yer, untuk makluman juga yang rata-rata penduduk Pulau Boracay boleh bertutur bahasa Inggeris jadi tak perlu takut jika tidak tahu berbahasa tagalog. In sha Allah tidak akan tersesat. 

Penduduknya juga sopan dengan pelancong. Jadi jika di tawarkan pakej oleh travel agent jalanan, silalah menolak dengan baik dan sopan jika tidak mahukannya. Untuk makluman, kebanyakan aktiviti di Pulau Boracay boleh di dapati dari station 1 hingga station 3. Jadi hanya perlu survey dan cari aktiviti yang bersesuaian dengan budget anda.



Apa Yang Menarik Di Pulau Boracay?

Apa yang menarik di Pulau Boracay? Okayy yang ini bagi mommy jika hendak pergi ke sesuatu tempat adalah apa aktiviti menarik yang boleh di lakukan di sana, makanan dan tempat shopping. Tiga benda ni ja tau yang mnegujakan mommy untuk bercuti. kahkahkah. Kalau tak menghabiskan duit memang tak sah la kan... 

Berikut adalah tarikan ke Pulau Boracay:-

Apa Aktiviti Menarik Di Pulau Boracay?


  1. Menjelajah Cristal Cove.
Crystal Cove

2.Cliff jumping di Magic Island.

Boracay Island

3. Snorkeling.
4. Cristal boat di Tambisaan Beach
5. Parau sunset sailing.
6. Menunggang ATV dan buggy ke Mt Luho.
7. Lepak di tepi pantai.

Boracay Island

8. Kejar matahari terbenam – Percuma.
9. Window shopping di D’Mall dan D’Talipapa.
10. Bergambar kenangan dengan tarian api (fire dance) – bayaran ikut suka.
11. Atau ambil gambar kenangan di pantai dengan ukiran pasir
12. Helmet Diving dari serendah 350 Peso (RM35) selama 30 minit
13. Bergambar di Willy’s Rock
14. Lepak di Pantai Puka tanpa gangguan
15. Ride the Zorp – 400 Peso ke 500 Peso (RM40 ke RM50)
Banyakkan aktiviti menarik di Pulau Boracay? So, memang percutian yang penuh dengan aktiviti dan menarik. Maklumat lanjut tentang aktiviti di Pulau Boracay ini, korang boleh baca di sini :-
https://www.thevocket.com/aktiviti-menarik-di-pulau-boracay-filipina/

Makanan Menarik Dan Sedap Di Pulau Boracay

Selain daripada aktiviti menarik, Makanan di Pulau Boracay juga mengujakan mommy. Dari cara makanan di hidangkan dah membuatkan mommy menelan air liur, apatah apabila merasakan keenakkan makanan itu sendiri.


Tuna Tataki Grain Bowl
Tuna Tataki Grain Bowl
Boracay Island
Dessert yang sihat di Nonie's
Boracay Island
Western food Di Tilapia n Chips
Seafood di Paradiso Gril


Tempat Shopping Di Pulau Boracay

Tempat shopping di Pulau Boracay adalah di D’Mall dan D’Talipapa. Boleh survey harga dulu. Banyak barangan yang di jual di sini adalah cenderahati untuk pelancong. So, boleh pilih mana yang berkenan untuk kenang-kenangan.

Boracay Island

Dapatkan Potongan Diskaun Hotel + Penerbangan ke Boracay Island Melalui Traveloka App!


Syarat2: 
  • Hanya penerbangan ke Boracay Island (Philippines) melalui Traveloka App sahaja
  • Buat tempahan penerbangan dahulu dan dapatkan potongan sebanyak RM50 (guna kupon SEAFLYBOR). Kemudian selepas pengesahan tiket, terima email untuk kupon potongan harga hotel sebanyak RM138. Minimum spend flight RM150 dan hotel RM300 untuk 2 malam.
  • Booking period (flight):  21 Julai (Jumaat) - 23 Julai (Ahad)
  • Booking period (hotel): selepas terima email selepas pembelian tiket penerbangan sah sehingga 31hb Julai.
  • Travel period: anytime
  • Harga terakhir yang ditunjukkan di Traveloka App adalah harga termasuk tax, tiada harga tersembunyi
  • Traveloka adalah app yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15million muat turun (15million download)
  • Untuk destinasi lain, sila layari traveloka 

So, tunggu apa lagi? Jom download Traveloka App

Pengikut

Google+ Followers