Cahaya Hayati

26 Jun 2019

Semburan Badan DEO + PERFUME Yang Pertama dari DASHING

June 26, 2019 0
Semburan Badan DEO + PERFUME Yang Pertama dari DASHING
Semburan Badan DEO + PERFUME Yang Pertama dari DASHING. Hai korang! Mommy suka cuddle dengan daddy sebab dia selalu wangiiii. Hihi... Siapa yang suka kalau bau badan tidak menyenangkan? Nak dekat pun taknak. Jenuh tahan nafas weii... Mommy sendiri pun kalau rasa badan tak selesa atau rasa bau badan dah semacam, cepat-cepat pergi mandi dan pakai wangi-wangian. Apatah lagi kaum lelaki aka jejaka yang sukakan aktiviti lasak confirm berpeluh sakan tapi itu bukan penghalang untuk mereka lakukan aktiviti tersebut. Dashing adalah jenama yang sangat memahami lelaki telah mengeluarkan produk barunya iaitu Semburan Badan DEO + PERFUME yang pertama.

Dashing
Model Dashing untuk blog www.yatizul.com

DASHING DEO + PERFUME 


Memulakan hari dengan wangian yang hebat dan sentiasa segar sepanjang hari adalah penting bagi setiap lelaki agar dapat mengharungi cabaran dan aktiviti harian dengan penuh yakin. Oleh itu, menggunakan minyak wangi badan supaya berbau harum dan deodoran agar kekal segar dan menghindar bau badan sudah menjadi satu kemestian buat si jejaka.

Menggunakan dua produk bagi memastikan mereka tampil berbau hebat dan segar sebenarnya amat mencabar!Mengapa? Adalah mustahil untuk mencari minyak wangi yang harumannya sepadan atau boleh digabung dengan haruman dari semburan deodoran yang bertujuan untuk mengatasi masalah bau badan sahaja.

Minyak wangi sememangnya lebih mahal, sebab itu sesetengah lelaki hanya menggunakan satu produk sahaja iaitu semburan deodoran untuk mencegah bau badan. Mereka tidak menggunakan minyak wangi untuk haruman hebat sebab kos minyak wangi yang lebih tinggi.Pastinya lebih bagus kalau mempunyai semuanya dalam satu! Ringkas, mudah, dan cepat, itulah mantra seorang lelaki.

Sebagai peneraju dalam pasaran kelengkapan penjagaan diri lelaki. DASHING memahami sepenuhnya keperluan lelaki dan untuk memberikan penyelesaian muktamad, DASHING melancarkan Semburan Badan DEO + PERFUME! Pertama dari DASHING, satu produk untuk tampil berbau hebat dan segar sepanjang hari.

Semburan Badan DEO + PERFUME Yang Pertama dari DASHING


Produk DASHING DEO + PERFUME BODY SPRAY yang baru dilancarkan ini menggabungkan kedua-dua manfaat deodoran dan minyak wangi dalam SATU botol! Dirumus dengan wangian DASHING Eau De Toilette, ia memberikan haruman maskulin tahan lama untuk memastikan si lelaki berbau hebat sepanjang hari. Dengan agen anti-bau dan anti-bakteria, DEO + PERFUME baharu ini berkesan memberikan perlindungan 24 jam terhadap bau badan. Semburan deodoran biasa hanya boleh bertahan dalam 2 ke 3 minggu, manakala DASHING DEO + PERFUME baharu ini berada dalam liga tersendiri. Formulanya adalah 100% deodoran. Ia amat menjimatkan dan dapat bertahan lama kerana satu botol boleh meyembur sehingga 880 semburan, oleh itu tahan sehingga 146 hari! Ini bermakna satu botol mampu bertahan sehingga 5 BULAN!

DASHING DEO +PERFUME BODY SPRAY


Kaum lelaki kini boleh menikmati semua manfaat DASHING DEO +PERFUME BODY SPRAY yang datang dalam pek bersaiz 120ml. Dengan reka bentuk ringkas dan menawan, pastinya mudah untuk di bawa kemana sahaja anda pergi

DASHING DEO + PERFUME BODY SPRAY
DASHING DEO + PERFUME BODY SPRAY


DASHING DEO + PERFUME BODY SRAY kini hadir dalam variasai:

HATTRICK 

Dashing

Jaringan kemenangan lelaki DASHING. Wangian Hattrick sememangnya memberikan semangat untuk terus mara ke jaringan gol. Hattrick terhasil dari percikan gabungan haruman unik epal dan kesegaran sitrus, bersulamkan nota bunga dan calitan amber.


ULTIMATE KICK

Dashing

Inilah wangian sebenar sang juara. Ultimate Kick menyerlahkan personaliti sofistikated dari dalam diri dan kehidupan seorang lelaki moden. Wangian Ultimate Kick menampilkan haruman musim panas dengan gabungan lemon, diperhebat dengan kesegaran buah pelaga dan diadun dengan nota asas dari vanilla dan musky.


SPEED 

Dashing

Buat lelaki yang sentiasa bersedia untuk menghadapi cabaran dengan bauan segar dan bersemangat. Aroma klasik fougere dengan wangian kontemporari nota buah-buahan dan diperhebat dengan lapisan nota musky.


HITMAN

Dashing

Hitman direka khusus buat lelaki aktif dan sporty yang sentiasa bersedia ke mana sahaja. Di dahului dengan aroma kesegaran Citrus dan Ice Cucumber. Diikuti dengan nota Sichuan pepper dan Lavender berserta dengan Patchouli dan Gaiac Wood, menjadikan wangian daya tarikan yang semestinya meningkatkan keyakinan setiap lelaki aktif.

DASHING DEO + BODY SPRAY hadir dalam botol semburan pam bersaiz 120ml pada RM12.20. Produk ini boleh didapati di seluruh negara termasuk pasaraya utama, pasaraya hyper serta platform belian atas talian. 

Untuk maklumat lanjut berkenaan DASHING sila layari 

Facebook DASHING 

Instagram 


25 Jun 2019

Hotel Tabung Haji Alor Setar Pilihan Staycation Raya 2019

June 25, 2019 0
Hotel Tabung Haji Alor Setar Pilihan Staycation Raya 2019
Hotel Tabung Haji Alor Setar | Pilihan Staycation Raya 2019. Hai korang... Baru nak sambung citer raya. hihi... Seperti yang mommy maklum dalam entry raya sebelum ni, Raya kedua kami balik kampung belah mommy. Tak jauh pun iaitu Kubor Panjang, Pendang. Balik menziarahi kubur mak ayah dan menziarahi mak bapa saudara serta jiran sekampung. 

Sampai kampung terus ziarah kubur mak ayah. Kemudian barulah ke rumah mak, bapa saudara. Sakan juga la sebab raya sampai Maghrib dan perut penuh. Adat orang kampung... Wajib hidang makanan kepada tetamu dan tetamu wajib makan. Dan sebagai tetamu pun mommy tak mampu nak tolak sebab semua hidangan tu sedap dan rare. So, wajib makan. Hahaha...

Dah penat beraya, kami ke gerak ke TH hotel Alor Setar. Bukan tak nak tidur di kampung tapi kami tak nak menyusahkan sapa-sapa. Mak bapa saudara siap offer lagi suruh tidur rumah depa tapi kami menolak dengan baik. In sha Allah lain kali kami bermalam di kampung. Cuma sekarang kami lebih selesa beraya cara kami. 

so, inilah TH Hotel Alor Setar... 

Hotel Tabung Haji Alor Setar
Hotel Tabung Haji Alor Setar

First time sampai sini. Tak sangka TH Hotel Alor Setar besar... Satu-satunya hotel yang dekat dengan airport alor setar. 

Muka masing-masing sementara tunggu mommy check in.... 






Mommy booking TH Hotel ni sebelum bulan puasa lagi melalui booking.com. Dapatlah bilik 4 katil single dengan harga RM 311 termasuk breakfast untuk 4 orang. Murah tak? Bagi mommy murah sebab kami boleh beristirehat dengan selesa. Tak berhimpit anak beranak gitu. 

Hotel Tabung Haji Alor Setar

Pagi esok pula, kami tak kalut nak cari breakfast. Just turun bawah dan nikmati pelbagai pilihan sarapan pagi yang disediakan oleh TH Hotel. Gambar sarapan pagi tak sempat ambil. Tapi memang banyak pilihan dan semuanya sedap.

Oh yer lupa nak habaq yang TH Hotel Alor Setar ada kolam. Eksaited la budak-budak ni. Lepas sarapan, tak sabar nak mandi kolam...  Daddy layankan sebab mommy nak naik atas nak kemas untuk check out. 

Hotel Tabung Haji Alor Setar




Hotel Tabung Haji Alor Setar

Lepas check out, kami sambung beraya pula, Kali ini pulang ke kampung kelahiran mommy dan ziarah jiran tetangga yang dah macam saudara sendiri. Lepas habis beraya di kampung, kami gerak balik Kulim pula sebab suami ada jemputan open house. Kira raya sakan la juga.... 

Tu jer cerita raya kami. Tapi kalau korang nak cari hotel yang selesa dan murah, korang boleh la book Hotel Tabung Haji. Macam mommy, mommy suka book melalui booking.com sebab bila kita dah selalu guna service dia, akan ada tahap-tahap yang diberikan. Bila dah capai tahap tertentu, makin murahlah hotel yang kita dapat. 

Contohnya macam mommy, mommy dah dapat level 2 dimana lebih banyak kelebihan yang mommy dapat. Antaranya peratus diskaun lebih tinggi, free breakfast dan lain-lain seperti dibawah. 

Hotel Tabung Haji Alor Setar
Tak sabar nak unlock level seterusnya. hahahaha... 

Okaylah bagi yang nak booking TH Alor Setar, korang boleh guna link dibawah ni untuk dapatkan cashback USD15. Banyak tu!





19 Jun 2019

Hanya 100 Peserta Dicari Untuk Sertai Ecurin Ultrawhite+ Spotless Challenge Dan Terima Produk Bernilai RM580!

June 19, 2019 7
Hanya 100 Peserta Dicari Untuk Sertai Ecurin Ultrawhite+ Spotless Challenge Dan Terima Produk Bernilai RM580!
Hi korang. Nak share dengan korang result selepas guna Ecurin Ultrawhite+ Spotless. Guna masa 2 minggu puasa hari tu sehingga sekarang. Terbukti mampu mengurangkan dark spot di dahi dan pipi. Untuk jeragat di pipi kiri juga sudah pudar. Warna kulit pun dah nampak sekata walaupun parut lama masih ada. Bukan senang nak pudarkan jeragat dan dark spot tapi Ecurin Ultrawhite+ Spotless telah buktikan ia mampu diatasi dengan hanya 4 minggu lebih. Testimoni diri sendiri sebab itulah berani nak share dengan korang. 

Kesan selepas 4 minggu menggunakan Eucerin Ultrawhite+ Spotless Double Booster 

Eucerin Ultrawhite+ Spotless Double Booster Serum 


Bagi yang belum mengenali produk-produk di bawah jenama Eucerin, Eucerin mempunyai pelbagai produk seperti pencuci muka, toner, pelembap, penjagaan mata, penjagaan mulut, penbersih dan lotion badan serta penjagaan tangan serta kaki. Banyakkan produk Eucerin. Semua produk Eucerin boleh didapati di drug store yang terpilih. 

Kalau korang nak tahu jenama Eucerin ini mempunyai pengalaman lebih dari 100 tahun dalam sains penjagaan kulit. Lamanya! Patutlah Eucerin sangat memahami masalah-masalah kulit seperti jerawat, penuaan atau ageing skin, Atopic Dermatitis, kulit sensitif dan kulit tidak sekata. Semua produk-produk Eucerin telah di uji dan dicadangkan oleh ahli dermatologi dan farmasi bagi memastikan pengguna memperolehi kulit sihat dan cantik. Patutlah ia diiktiraf sebagai jenama derma-cosmetic yang dipercayai di dunia. 

Eucerin Ultrawhite+ Spotless Double Booster Serum
Eucerin Ultrawhite+ Spotless Double Booster 

Memahami keperluan pengguna yang mengalami masalah dark spots, uneven skin dan pigmentasi, Eucerin telah mengeluarkan produk terbarunya iaitu Eucerin Ultrawhite+ Spotless Double Booster Serum. Produk ini telah disokong melalui research yang dilakukan selama 10 tahun untuk memastikan ia selamat, lembut dan berkesan. 

Double serum ini mengandungi kandungan aktif yang telah di patenkan iaitu Thiamidol yang mana terbukti berkuasa lebih 10 kali ganda. Dengan adanya kandungan Thiamidol ini, masalah dark spots. eneven skin dan pigmentasi  dapat diatasi atau pudar dalam masa 4 minggu tanpa melakukan rawatan laser. 

Eucerin Ultrawhite+ Spotless Double Booster Serum
Eucerin Ultrawhite+ Spotless Double Booster Serum Berkesan untuk mengurangkan masalah bintik hitam

Setelah mencubanya sehingga hari ini, didapati Ecurin Ultrawhite+ Spotless Double Booster Serum mampu dan mempunyai kelebihan berikut:


  • 10 kali ganda berkesan untuk mengurangkan masalah dark spots, uneven skin dan pigmentasi tanpa perlu melakukan rawatan laser.
  • Lembut di kulit
  • Memberi kesan kulit sekata dan lebih cerah. 


Eucerin Ultrawhite+ Spotless Double Booster Serum
Saya dah! 


Disebabkan mommy telah mencubanya sendiri dan ia berkesan untuk kulit wajah mommy, so nak lah ajak korang untuk guna dan join Ecurin Ultrawhite+ Spotless Challenge ini. Caranya pun mudah dan korang just follow step di bawah. 

Cara Sertai Eucerin Ultrawhite+ Spotless Challenge


  • Daftar SEKARANG di page Facebook Eucerin >>> http://bit.ly/UECUWSCH dan pihak Eucerin akan pilih 100 peserta untuk sertai kempen atau challenge ini. So, doa banyak-banyak semoga korang terpilih.
  • Bila dah terpilih, korang akan terima produk  Ecurin Ultrawhite+ Spotless yang bernilai RM580 . Menarikkan?


So, tunggu apa lagi. Register cepat dan doakan semoga korang terpilih. Selamat sikit duit korang yang nak pi buat rawatan laser tu....


Register Eucerin Ultrawhite+ Spotless Challenge

V
V
V