Cahaya Hayati

21 May 2018

Jom Sertai Bio Oil #sheisremarkable Dan Menangi 11 Pasang Produk Bio-Oil

May 21, 2018 0
Jom Sertai Bio Oil #sheisremarkable Dan Menangi 11 Pasang Produk Bio-Oil
Jom Sertai Bio Oil #sheisremarkable Dan Menangi 11 Pasang Produk Bio-Oil. Hai uolls, mommy nak ajak korang join Bio Oil #sheisremarkable Dan Menangi 11 Pasang Produk Bio-Oil. Lagipun kempen yang di anjurkan oleh Bio-Oil ni sangat mudah dan ianya terbuka kepada pengguna Bio-Oil di seluruh Malaysia. Mommy pun dah jadi pengguna tegar Bio-Oil sejak mengenali Bio-Oil bagi mengurangkan parut jerawat dan stretch mark yang terdapat di peha. 

Bio-Oil, Bio-Oil campaign, Bio-Oil Malaysia, Kenali bio-oil, minyak bio-oil, bio oil, kesan menggunakan bio oil, akibat menggunakan bio-oil, kempen bio oil, kempen bio-oil 2018, sebab-sebab perlu guna bio-oil, kenapa perlu guna bio oil?, cara mudah hilangkan parut, guna bio oil parut tiada lagi, parut, stretch mark, cara kurangkan regangan kulit, tona kulit tidak sekata, kulit kering, cara atasi masalah kulit, kandungan dalam bio oil
Jom Sertai Bio Oil #sheisremarkable Dan Menangi 11 Pasang Produk Bio-Oil

Sebelum tu jom kenali Bio-Oil ini dengan lebih dekat dan ketahui juga bahan-bahan yang terkandung dalam Bio-Oil ini dan menyebabkan ia sangat berkesan untuk kulit. 

Bio-Oil


Bio-Oil ialah produk pakar penjagaan kulit yang sangat digemari kerana keberkesanannya untuk membantu memperbaiki pelbagai masalah kulit, seperti parut, tanda regangan dan tona kulit yang tidak sekata. Rumusannya yang unik mengandungi PurCellin Oil ™ yang berfungsi secara sinergi dengan gabungan mujarab vitamin A & E dan minyak tumbuhan semula jadi - lavender, kalendula, rosemary dan kamomil untuk menjana semula dan menyuburkan kulit tanpa meninggalkan kesan berminyak. Selain daripada memperbaiki parut-parut lama dan semasa pada kulit, Bio-Oil juga boleh digunakan sebagai langkah pencegahan untuk membantu mengurangkan kesan regangan terbentuk. Di samping itu, produk yang sangat popular ini juga digunakan untuk melicinkan dan menegangkan kulit dan kedutan di muka dan badan. Bio-Oil juga boleh digunakan untuk membantu menambahkan minyak kulit yang terhakis akibat kesan penyaman udara dan mandian kerap.


Bio-Oil, Bio-Oil campaign, Bio-Oil Malaysia, Kenali bio-oil, minyak bio-oil, bio oil, kesan menggunakan bio oil, akibat menggunakan bio-oil, kempen bio oil, kempen bio-oil 2018, sebab-sebab perlu guna bio-oil, kenapa perlu guna bio oil?, cara mudah hilangkan parut, guna bio oil parut tiada lagi, parut, stretch mark, cara kurangkan regangan kulit, tona kulit tidak sekata, kulit kering, cara atasi masalah kulit, kandungan dalam bio oil
Bio Oil #sheisremarkable

Sebanyak 223 anugerah yang diterima oleh Bio-Oil dan kedudukan No.1 di 24 negara di seluruh dunia, termasuk Malaysia, merupakan bukti keberkesanan produk ini. 

Kempen Bio-Oil #iamremarkable


#iamremarkable meraikan perjalanan seseorang menuju pencapaian yang paling besar dan paling bermakna dalam kehidupan sambil membantu menjaga kulit bebas daripada tanda cela. Kempen #iamremarkable akan menampilkan pelbagai tema dan personaliti wanita dari pelbagai industri.

Bio-Oil Malaysia meraikan hari ibu pada Mei dengan kempen bertajuk #sheisremarkable. Kempen Bio-Oil, sepanjang 2018, #iamremarkable meraikan pencapaian dalam kehidupan seorang wanita, terutamanya peristiwa paling bermakna seperti mempunyai bayi dan mempunyai pengalaman menjadi seorang ibu yang mengeratkan hubungan dengan ibu sendiri.

Sambutan telah dimulakan dengan sebuah video yang bertajuk cinta luar biasa yang mempamerkan hubungan unik antara Yasmin Hani dan ibunya. Ia berkisar tentang pengalamannya yang baru melahirkan anak. Dia mengimbau kembali kenangan ketika dia hamil  dan hubungan erat dia dengan ibunya sendiri.

Bio-Oil, Bio-Oil campaign, Bio-Oil Malaysia, Kenali bio-oil, minyak bio-oil, bio oil, kesan menggunakan bio oil, akibat menggunakan bio-oil, kempen bio oil, kempen bio-oil 2018, sebab-sebab perlu guna bio-oil, kenapa perlu guna bio oil?, cara mudah hilangkan parut, guna bio oil parut tiada lagi, parut, stretch mark, cara kurangkan regangan kulit, tona kulit tidak sekata, kulit kering, cara atasi masalah kulit, kandungan dalam bio oil
Bio Oil #sheisremarkable - Yasmin Hani dan emaknya
Kempen ini mudah saja iaitu dengan :-
  • Membeli Bio-Oil 60ml
  • Sertai peraduan di Facebook
  • Hantar Gambar bersama ibu 

Peraduan ini diadakan sehingga hujung Jun dan dengan pembelian Bio-Oil 60ml, anda berpeluang untuk memenangi :
  • Sebelas pasang produk Bio-Oil  menanti anda bersempena dengan ulang tahun ke 11 Bio-Oil di Malaysia.
  • Sesi fotografi dan makeover di studio istimewa untuk anda dan orang tersayang

Perjalanan kami sentiasa berubah dan Bio-Oil menggalakkan semua orang di luar sana, tanpa mengira peringkat dan di mana mereka berada untuk merasai kenangan ini.

#sheisremarkable bukanlah semata-mata meraikan diri sendiri sebagai seorang wanita, tetapi untuk menyerlahkan sokongan yang diterima daripada hubungan bermakna dengan orang lain. Bio-Oil bukan sahaja boleh membantu seorang wanita mencari dan merasai dia yang terbaik tetapi ia menguatkan kegembiraan kerana dapat berkongsi dengan orang lain.


Bio-Oil, Bio-Oil campaign, Bio-Oil Malaysia, Kenali bio-oil, minyak bio-oil, bio oil, kesan menggunakan bio oil, akibat menggunakan bio-oil, kempen bio oil, kempen bio-oil 2018, sebab-sebab perlu guna bio-oil, kenapa perlu guna bio oil?, cara mudah hilangkan parut, guna bio oil parut tiada lagi, parut, stretch mark, cara kurangkan regangan kulit, tona kulit tidak sekata, kulit kering, cara atasi masalah kulit, kandungan dalam bio oil
Bio Oil #sheisremarkable

"Kasih sayang ibu ialah cinta sejati – dalam bentuk yang paling tulen cinta yang ada. Dia ialah pelindung diri dan sentiasa mahukan yang terbaik untuk anaknya. Sebaliknya, cinta seorang anak perempuan terhadap ibunya tidak dapat diganti. Walaupun pertalian itu boleh menjadi kompleks dan penuh dengan masalah, pada akhirnya nanti tiada cinta lain seperti kasih-sayang antara seorang ibu dan anak perempuan. Kehamilan dan melahirkan membantu membina hubungan antara seorang anak perempuannya sehinggalah anaknya dewasa dan merasai pula apa yang ibunya lalui.  Bio-Oil merupakan minyak yang sesuai untuk merawat dan memeterai pertalian itu kerana ia   boleh digunakan untuk mencegah dan merawat stretch marks dan garis-garis penuaan," Pengurus Unit perniagaan Malaysia Bio-Oil, Cik Low Hooi Wan. ''Ia  benar-benar suatu produk yang boleh diwarisi dari generasi ke generasi."

Tonton video penuh luahan hati Yasmin Hani kepada ibunya sempena Hari Ibu tempohari.

Perjuangan Terakhir

May 21, 2018 0
Perjuangan Terakhir
Perjuangan Terakhir adalah nukilan Tun Dr. Mahathir Mohamad. Mungkin ini luahan hati dan permintaan Tun setelah memenangi PRU 14 baru-baru ini di usia 93 tahun. Mungkin juga permintaan terakhir Tun Dr. Mahathir. Bila baca Perjuangan Terakhir ini, rasa tersentuh hati ini. Ya Allah, aku hanya berjuang untuk diri, keluarga dan juga saudara terdekat. Betapa kerdilnya diri ini. Tercuit juga hati ini apabila dalam nukilan itu, Tun minta kita tidak mengagung-agungkan namanya, jangan tulis tentang beliau dan anggap apa yang di perjuangkan itu adalah jariahnya. 

Mommy tak pandai nak ulas panjang-panjang... Jom sama-sama kita hayati bait-bait kata yang di nukilkan oleh Tun Dr. Mahathir. Moga bait-bait ini memotivasikan dan menyedarkan kita dari lena yang panjang. Moga kita terus istiqomah dalam berjuang dan mengejar impian dunia akhirat kita.


perjuangan terakhir, perjuangan terakhir Tun Dr. Mahathir, perjuangan terakhir Dr. Mahathir Mohamad, Mahathir Mohamad, Perjuangan terakhir Tun Mahathir Mohamad, Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad
Perjuangan Terakhir


Perjuangan Terakhir


Oleh : Tun Dr. Mahathir Mohamad

Aku sudah di penghujung nyawaku
Aku hanya mahu menghabiskan sisa-sisa hidupku dengan bersimpuh dan bersujud pada Yang Esa

Namun
Bagaimana aku bisa khusyuk dalam khalwatku
Kerana tika aku pejamkan mata
Aku melihat anak bangsaku dikotak-katikkan
Aku nampak hak generasi mudaku dirobek-robek
Dek tangan-tangan rakus yang berqiblatkan syaitan

Aku tahu
Aku perlu berbuat sesuatu
Aku bukan orangnya untuk diam berpeluk tubuh
Memerhatikan segala macam kemungkaran
Segala macam salah laku
Dan segala macam noda
Yang dibuat tanpa sebarang rasa berdosa

Ya Allah Ya Tuhanku
Kini ku tahu kenapa Kau Memanjangkan nyawaku
Dengan sifat Rahman dan RahimMU
Pada usia 93 tahun masih boleh berdiri gagah
Masih dikurniakan kesihatan yang baik
Masih berfikiran waras
Dan masih bersemangat waja
Dalam menghadapi perjuangan terakhirku

Syukur Alhamdulillah
Dengan izinMu aku telah berjaya
Mempertahankan yang Haq
Menundukkan yang Bathil
Mudah-mudahan selepas ini aku dapat memejamkan mataku dengan tenang
Semoga rohku dapat bertemu Penciptanya dengan aman

Cuma satu pintaku
Setelah aku pejam mata
Jangan diperbesar-besarkan namaku
Jangan nukilkan apa-apa tentangku
Anggaplah segala-galanya jariahku
Sebagai bekalanku di akhirat kelak

Andai sudi, tika itu cuma hadiahkanlah Al-Fatihah untukku
Moga menjadi pendinding menghadapi Munkar dan Nakir
Moga jadi bekal bersoal-jawab di Mahsyar
Moga jadi modal bertemu Yang Khaliq

Amin Ya-Rabbal'alamin



19 May 2018

Fahami Sebab Kenapa Isteri Mahu Bercerai

May 19, 2018 0
Fahami Sebab Kenapa Isteri Mahu Bercerai
Fahami Sebab Kenapa Isteri Mahu Bercerai. Salam 3 Ramadan. Selamat berpuasa dan melakukan ibadah sunat yang lain. Minggu lepas sibuk dengan audit, lepas tu sambung cuti seminggu (tq Tun M). Masuk balik selasa lepas, bamnyaknya kerja nak kena buat. Buat dulu kerja hakiki, hari ni baru sempat nak update.. Ini pun ada 3 bakul baju untuk di iron. Hihi. Jap lagi mommy buat sebab sekarang mommy tengah ada idea untuk buat entry. So kita up dulu entry Fahami Kenapa Isteri Mahu Bercerai. 

Fahami Sebab Kenapa Isteri Mahu Bercerai


Tajuk ini mommy pilih selepas ter'membawang' pasal rumahtangga si x. Isterinya mohon cerai. Gulpp! Tidak ada angin, tak ada ribut tapi rupanya bermasalah. Pandai depa jaga masalah dan tak buka aib masing. Cuma yang tak best bila masa sesi membawang ni, rata-rata menyalahkan si isteri. Mommy just dengar sebab tak kenal sangat. Dengar just nak ambil iktibar. Moga tak berlaku dan dapat di elakkan. 

Fahami Sebab Kenapa Isteri Mahu Bercerai

Tapi tahukah korang wahai lelaki, wanita bila dia kata NAK CERAI bermakna dia dah buat keputusan yang paling nekad dan bulat. Dah tak nak berpaling kebelakang, dah tak nak fikir apa yang orang akan kata. 

Sesungguhnya keputusan itu adalah keputusan yang paling sukar dan bukan sengaja wanita berubah.  Di sini mommy nyatakan pendapat mommy yang menyebabkan wanita berubah dan sekaligus mohon cerai:- 

Sebab-Sebab Isteri Mahu Bercerai


1.  Suami Tidak Bertanggungjawab


Seorang isteri berharap pasangan yang di kahwininya sama ada di pilih sendiri atau pilihan keluarga adalah seorang yang bertanggungjawab, boleh menjadi imam kepada isteri dan anak-anak, boleh membimbing isteri dan anak-anak serta memenuhi impian isteri. Kadang-kadang impian seorang isteri tak besar pun, just nak ada keluarga yang bahagia. 

Tapi bila suami tak menjalankan tanggungjawabnya sepertimana yang di syariat dalam islam menyebabkan isteri menjadi isteri mencari jalan keluar dengan berubah atau mohon cerai. 


2. Suami Terlalu Ego


Ego. Ya semua orang ada egonya yang tersendiri. Bezanya cuma ego tu boleh di kawal atau tidak. Yang tak boleh di kawal adalah ego yang tinggi melangit. Bila si suami punya ego yang tinggi melangit, salah sendiri pun dah tak nampak. Dah tak nak mengaku salah sendiri malah tak pernah mohon maaf kepada isteri. Ini menyebabkan isteri tertekan dan mencari jalan keluar dengan bercerai. 


3. Tidak Mahu Berbincang dan Bertolak Ansur.


Sikap yang paling isteri tak suka iaitu tak mahu berbincang dan bertolak ansur. Isteri tak boleh bersuara langsung dalam apa jua perkara. Contohnya, apa yang di katakan oleh pasangan tidak pernah di turuti. Semuanya kena ikut kata suami. Kalau A kata suami, A lah isteri kena buat. 

Dah macam takdak life dan keinginan si isteri ni kan. Bercerai atau tiada kaitan dengan suami adalah jalan keluar untuk penuhi keinginan dan impian si isteri.

4.  Lebihkan Hobi, Aktiviti Luar Dan Kawan-Kawan


Walaupun bukan sebab utama yang menyebabkan penceraian tapi sikap inilah yang menyebabkan isteri rasa tidak di pedulikan, keseorangan dan boleh buat semua perkara sendiri. Jadi, buat apa ada suami kan?

5. Campur Tangan Keluarga


Bukan semua perkara boleh di ceritakan kepada keluarga. Ada perkara yang suami atau isteri saja yang tahu agar keluarga tidak campur tangan. Kadang-kadang tu bukan salah isteri atau suami tapi campur tangan keluarga. U kena buat macam ni, u kena buat macam tu.. Yang ni tak sesuai, yang ni sesuai dan bermacam-macam lagi. Nampak remeh tapi ia adalah antara penyebab penceraian yang paling tinggi berlaku di Malaysia. 

6. Faktor Kewangan


Tak di nafikan segelintir isteri mohon cerai di sebabkan faktor kewangan. Yelah, zaman sekarang zaman duit. Perlukan duit untuk semua perkara. 

Isteri bukanlah tak mahu bantu suami tapi apabila bertahun-tahun masih tak berubah, berada di takuk lama ataupun si suami seorang yang lepas tangan serta serahkan semua bil dan perbelanjaan kepada isteri.  Ini yang menyebabkan isteri makan hati dan bercerai adalah jalan terbaik.

Baik bercerai dan tanggung diri sendiri saja dari tanggung suami yang jenis lepas tangan..

7. Suami Malas


Bila dah sama-sama kerja, sama-samalah buat kerja rumah, jaga anak. Tapi ada segelintir yang masih dengan fikiran kolot, yang kerja rumah adalah tugas isteri bukannya suami. Semuanya di serahkan kepada isteri. Korang ingat isteri ni robot ke? Tak reti penat. Penat tahu tak? Sebab itulah isteri mudah marah, berleter dan akhirnya anak-anak menjadi mangsa amarah. 

8. Suami Curang


Dah kantoi curang, buat apa tunggu dan beri peluang lagi. Dah si suami nak yang yang lain.. Tak perlu nangis, tak perlu meraung dan juga tak perlu fikir lagi... Isteri pergilah dari hidup suami curang dan cari kebahagian lain. 

9. Tiada Persefahaman


Dulu masa bercinta, dilayan bak puteri, di manja dan sekali sekala mendapat kejutan dan hadiah. Romantiknya.

Tapi semua tu tak berlanjutan apabila masuk alam perkahwinan. Dari seawal perkahwinan dan berlanjutan ke beberapa tahun, berlaku perselisihan faham sehingga tiada persefahaman lagi. Inilah punca berlakunya penceraian paling tinggi. Masing2 tidak mahu mengalah dan berubah untuk baiki hubungan. Maka terjadilah penceraian. 

10. Enggan Di Madukan

Isteri mana mahu di madukan. Mungkin satu dalam 100 orang wanita. 

Inilah 10 sebab utama kenapa seorang isteri mahu bercerai. Mungkin korang ada ada alasan tersendiri tapi semua alasan yang mommy nyatakan adalah melalui bahan bacaan, sesi membawang dan juga melalui pemerhatian dari pengalaman rakan2 terdekat.