27 Jun 2016

Wajib Ada Untuk Balik Raya

Assalamualaikum wbt. Biobax wajib ada untuk perjalanan balik raya.. 

Mommy ni sejak beranak tiga ni memang senang di serang sakit pinggang. Berdiri lama sikit, sakit... Dukung si kecik Aisy pun sakit.. Berjalan banyak pun sakit plus lenguh, sengal dan segalanya...Tambah-tambah balik raya ni ni. Banyak nak kena buat, nak kena kemas rumah lah, nak masaklah...  Bak kata, badan dah tak tahan. Faktor umur barangkali...

TAPI tu bukan penghalang untuk lakukan aktiviti yang di sukai. Selain mengamalkan supplemen, mommy dah jumpa alternatif untuk meredakan dan melegakan sakit pinggang, lenguh, sengal dan lain-lain. Bukan tak pernah cuba produk lain tetapi kebanyakkannya adalah krim panas. Tak boleh sapu atau guna selagi si kecik Aisy belum tidur. Kena tunggu dia tidur dulu... Takut terkena pada Aisy. 

Alternatif tersebut adalah BIOBAXBiobax Cool Theraphy adalah fast relief spray with Eucalyptus Oil,  Habbatussauda and Olive Oil. 

Biobax Cool Theraphy membantu melegakan kesakitan dengan cepat. So, Biobax wajib ada untuk balik raya. Barulah boleh raya dengan ceria dan meriah.

Biobax Cool Theraphy

Kandungan Biobax Cool Theraphy adalah :-

- Eucalyptus Oil
- Habbatussauda Oil
- Olive Oil
- Za'faran
- Lemon Grass
- Halia Bara
- Kaffir Lime
- Pappermint
- Menthol Crystal

Biobax Cool Theraphy

Bahan-bahan dalam Biobax Cool Theraphy adalah 100% organik. Jadi Biobax Cool Theraphy sesuai untuk ibu mengandung dan ibu berpantang.

Biobax Cool Theraphy

Kegunaan Biobax Cool Theraphy

Untuk kelegaan segera, sakit-sakit biasa, sakit otot dan sendi yang biasa seperti:
- Sakit Belakang 
- Ketegangan
- Terseliuh
- Lenguh-lenguh
- Selsema/resdung

Selain lenguh-lenguh, Biobax Cool Theraphy boleh melegakan selsema. Spray biobax pada tangan. Kemudian gosok kedua belah tangan dan sedut bau di tapak tangan sehingga hilang bau. 

Biobax Cool Theraphy

Kelebihan Biobax Cool Theraphy

- Melegakan lenguh leher & sendi
- Segera melegakan sakit belakang dengan kesan sejuk
- Tahan sehingga 5 jam
- Melancarkan peredaran darah
- Membantu melegakan lenguh bahu & leher
- Terbukti berkesan untuk kelegaan belakang
- Sesuai untuk melegakan selsema & resdung

Testimoni Pengguna Biobax

Ramai dah yang menggunakannya dan semuanya memberikan feedback yang positif.

Biobax Cool Theraphy

Biobax Cool Theraphy



Biobax Cool Theraphy

Biobax Cool Theraphy

Kini, Biobax Cool Theraphy adalah teman setia mommy. Biobax wajib ada dalam handbeg semua wanita. Haa apa lagi? Jom lah dapatkan seorang satu atau belikan kepada insan yang tersayang!
Sekiranya berminat boleh whatsapp atau telegram mommy 0194703288

16 Jun 2016

Nurraysa Produk Mesra Solat | Collagen Soap

Assalamualaikum wbt. Nurraysa Produk Mesra Solat | Collagen Soap.

Nurraysa

Tertarik dengan tagline 'Produk Mesra Solat' menyebabkan saya terus mencuba Collagen Soap nya. Produk lain nanti akan di cuba. Kenapa guna pencuci dulu? Yelah untuk mengurang kesan alahan dengan produk yang sediaguna. So guna pencuci dulu agar kulit muka mesra demgan produk jenama ini. Bila dah mesra baru kita guna yang lain...

Apa kata saya tentang collagen soap ni?


Nurraysa Collagen soap

Serius sangat best! Sebabnya, jerawat saya mengecut dengan cepat... Jawapan 'cliche'. Eh tak ! Memang kenyataan sebab tiap-tiap bulan bila nak datang period ja mesti naik jerawat 2,3 biji kat muka.. Pastu lambat baik pulak tu. Tiga hari guna jerawat semakin baik. Sekarang jerawat dah tiada tapi kesan parut semakin pudar..

Nurraysa Collagen soap
nampak tak jerawat bawah dagu tuuuu.

Nurraysa Collagen soap
Jerawat bawah dagu dah tiada. Kat pipi tu parut lama...

Lagi satu yang akak suka tentang Nurraysa Collagen Soap ni adalah bila lepas bilas saja, kulit muka terasa lembut dan gebu... Macam dah pakai krim pelembab.

Itulah kebaikan penggunaan Nurraysa Collagen Soap yang mengandungi premium japan marine Collagen. Antara lain kebaikan Collagen Soap ini adalah:

Nurraysa Collagen soap

✔ Membersih dengan lembut dan menyegarkan kulit lesu.
✔ Mengecutkan jerawat di wajah atau badan. 
✔ Memudarkan parut dan menghilagkan parut dan cela. 
✔ Mengurangkan pigmentasi atau jeragat.
✔ Mengurangkan kedutan dan garis halus serta kesan regangan atau strectmark.
✔ Menghilangkan Black Head dan White Head.
✔ Mengurangkan kesan berminyak diwajah dan badan.
✔ Mencerahkan kulit yang kusam dan gelap, kasar dan kering.
✔ Menyamaratakan tona kulit.
✔ Memelihara kelembutan dan kelembapan semulajadi kulit.

Nurraysa

Lagi satu, penggunaan sabun ni sangat menjimatkan sebab satu ketul sabun boleh di potong mengikut kehendak kita. Potong 2 dulu, satu kat rumah dan satu kat pejabat. Tak perlu nak usung sabun yang sama. Ada baki lagi separuh...  

Opps lupa nak habaq yang Produk Nurraysa sekarang tengah buat SALES Aidilfitri. Harga memang gila-gila murah... Cuba tengok Collagen Soap dari harga asal RM 70 turun kepada harga promosi RM 29.90.  Diskaun lebih dari 50% untuk semua produk. Yang penting mesra solat.

Nurraysa

Untuk pembelian produk ini, bolehlah hubungi Puan Suzie melalui contact number dan media berikut:

Puan Suzie Gold

Ctc Number : 012-983 2261

FB : Suzie Gold

FB Page : Che Su Nurraysa Beuty


15 Jun 2016

Aplikasi Semakan Keputusan Peperiksaaan Sekolah Telah Di Buka Semula

Assalamualaikum wbt. Aplikasi semakan keputusan peperiksaaan sekolah telah di buka semula. Entry ini adalah kesinambungan dari entry semalam... hehe. Takut ramai pulak yang confuse. Jadi mak, bapak dah boleh semak result anak. Tak sabaq la tu nak tau kedudukan anak dalam kelas/ darjah/ tingkatan. 

Terima kasih juga kepada blogger Aizamia3 yang inform kepada saya. Jom terjah Blog Mak Budak akak Remaja Purba ni. Banyak yang di kongsikannya.



>>>> Semak Keputusan peperiksaan sekolah di SINI.