Cahaya Hayati

18 Jan 2019

Review Althea Pore Purifying Serum Cleanser

January 18, 2019 0
Review Althea Pore Purifying Serum Cleanser
Review Althea Pore Purifying Serum Cleanser. Korang, korang pernah tak rasa bila cuci muka tapi rasa muka tu macam tak berapa bersih dan segar? Mommy pernah rasa bila banyak bekerja di luar dalam keadaan panas, peluh dan suasana berdebu. Tak puas hati, mommy cuci muka dua kali guna pembersih yang sama. Rupanya cara mommy tu salah. hihi... Maaflah zaman tu, memang mommy tak tahu sangat bab-bab nak jaga kecantikan. 

Sebenarnya bila mommy rasa macam tu, mommy perlu buat  DOUBLE CLEANSING sebab ada kotoran yang boleh di cuci dengan pembersih muka yang biasa dan ada kotoran yang perlu menggunakan minyak untuk bersihkan. Korang yang pakar bab kecantikkan ni confirm tahu apa itu DOUBLE CLEANSING kan? Bagi yang tak tahu, Double Cleansing bermaksud membersihkan muka 2 kali iaitu pertama dengan pembersih berasaskan minyak dan sekali lagi dengan pembersih berasaskan minyak. Double Cleansing ini sangat membantu untuk menanggalkan kotoran yang degil, asap, minyak dan debu, pori tersumbat dan kotoran yang menyebabkan terjadinya jerawat. 

Dulu-dulu, mommy banyak melihat senior di tempat kerja menggunakan minyak zaitun untuk menanggalkan make up sebelum mencucinya dengan pencuci biasa. Rupanya ia adalah teknik untuk menanggalkan kotoran degil sebelum mencucinya dengan pencuci biasa. Teknik ini agak remeh dan menyebabkan ramai yang mengabaikannya. 

Namun, produk kecantikan juga melalui proses inovasi seiring dengan zaman maka terhasillah double  cleanser untuk  double cleansing. Terbaru Althea telah mengeluarkan produk barunya lagi iaitu PORE PURIFYING SERUM CLEANSER. Mommy dah cuba dan ia sangat BEST! Kalau nak tahu sebab apa Pore Purifying Serum Cleanser ni best, kena baca sampai habis tau.


ALTHEA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER


Althea Pore Purifying Serum Cleanser adalah produk 2 dalam 1 yang berfungsi sebagai double cleanser dan juga serum. Apa maksudnya? Pembersih ini menggunakan formula serum untuk melembapkan kulit, membersihkan liang dan mengimbangi tahap PH untuk kulit semakin sihat. Wahhh bestnya!.

 Althea Pore Purifying Serum Cleanser, Althea, pencuci muka paling best, pencuci muka paling best di althea, double cleansing, serum cleanser, althea serum cleanser, maksud double cleanser, pore purifying serum cleanser, review  Althea Pore Purifying Serum Cleanser, sistem dwi kelembapan, kelebihan  Althea Pore Purifying Serum Cleanser, fungsi  Althea Pore Purifying Serum Cleanser, bahan dalam  Althea Pore Purifying Serum Cleanser
 Althea Pore Purifying Serum Cleanser


Fungsi Althea Pore Purifying Serum Cleanser


  • Sebagai pembersih keseimbangan pH kerana mempunyai tahap pH 5.5 hingga 6.5 untuk melegakan kulit.
  • Membersihkan kulit secara mendalam dengan perlahan-lahan mencairkan sisa solekan, kotoran dan minyak tanpa mengeringkan kulit dan menyebabkan kerengsaan kulit.
  • Membuang sel kulit mati serta mengetatkan liang pori terbuka dengan kuasa pembersihan ekstrak pudina.
  • Menggunakan sistem kelembapan dwi iaitu selepas pembersihan, formula serum akan menutup kulit dan membuatnya terhidrasi dari dalam ke dalam.
 Althea Pore Purifying Serum Cleanser, Althea, pencuci muka paling best, pencuci muka paling best di althea, double cleansing, serum cleanser, althea serum cleanser, maksud double cleanser, pore purifying serum cleanser, review  Althea Pore Purifying Serum Cleanser, sistem dwi kelembapan, kelebihan  Althea Pore Purifying Serum Cleanser, fungsi  Althea Pore Purifying Serum Cleanser, bahan dalam  Althea Pore Purifying Serum Cleanser
150 ml untuk RM33.00. Sangat berbaloi...

Sistem Dwi Kelembapan Dan Kelebihannya


Kalau dalam fungsi ke-4 Althea Pore Purifying Serum Cleanser di atas ada di sebutkan tentang Althea Pore Puriying Serum Cleanser ada sistem dwi kelembapan. Korang tahu tak apa itu sistem dwi kelembapan tu? Menurut info yang mommy dapat dari web Althea, sistem dwi kelembapan tersebut adalah gabungan di antara air dan minyak dalam lapisan bertindih yang dapat menghapuskan sisa solekan, peluh dan kotoran.

 Althea Pore Purifying Serum Cleanser, Althea, pencuci muka paling best, pencuci muka paling best di althea, double cleansing, serum cleanser, althea serum cleanser, maksud double cleanser, pore purifying serum cleanser, review  Althea Pore Purifying Serum Cleanser, sistem dwi kelembapan, kelebihan  Althea Pore Purifying Serum Cleanser, fungsi  Althea Pore Purifying Serum Cleanser, bahan dalam  Althea Pore Purifying Serum Cleanser
mampu menanggalkan make up waterproof.
Sumber : Althea


Serum Cleanser ini sangat sesuai untuk mereka yang berkulit sensitif kerana ia dapat memberi kelembapan kepada kulit, menghapuskan cela dan juga membersihkan kulit dengan hanya melalui beberapa sapuan saja. Yang paling best bila guna serum cleanser ini adalah teksturnya yang ringan dan tak berminyak seperti oil cleanser yang lain.

Selain dari sistem dwi kelembapan, Serum Cleanser ini juga membersihkan liang secara 3 dalam 1 dengan ektrak pudina dan membuang kotoran dengan Mild Plant Based. Sebab itulah ia memberi kesan dingin dan tenang bila di gunakan, anti bakteria untuk mengekalkan kulit yang sihat sekaligus melegakan keradangan yang disebabkan oleh jerawat. Ia juga menanggalkan sel kulit mati, menanggalkan kesan kotoran degil seperti make up jenis waterproof dan juga menghaluskan liang di wajah.

Althea Pore Purifying Serum Cleanser ini sangat sesuai untuk yang mempunyai kulit seperti di bawah:-

  • Kulit yang sensitif
  • Yang mahukan mencuci dengan cepat tanpa melalui proses banyak kali
  • Yang perlukan kelembapan untuk kulit kering
  • Yang suka pakai make up waterproof

 Althea Pore Purifying Serum Cleanser, Althea, pencuci muka paling best, pencuci muka paling best di althea, double cleansing, serum cleanser, althea serum cleanser, maksud double cleanser, pore purifying serum cleanser, review  Althea Pore Purifying Serum Cleanser, sistem dwi kelembapan, kelebihan  Althea Pore Purifying Serum Cleanser, fungsi  Althea Pore Purifying Serum Cleanser, bahan dalam  Althea Pore Purifying Serum Cleanser
macam gambar passport daaa.. 

Setelah mencubanya, mommy sangat suka dengan serum cleanser ni. Best dan mommy tak perlu lakukan 2 kali proses membersihkan wajah setiap hari. Paling best bila pakai ja, kulit muka terasa lembap dan segar dan bersih sekali. 

So, untuk masuk dalam list siap-siap untuk pembelian seterusnya sebab mommy sangat sukakannya. I like ittt!

So, kalau korang nak dapatkan Althea Pore Purifying Serum Cleanser boleh dapatkan di link di bawah. Harga sangat berbaloi iaitu RM33 dengan isipadu 150ml. Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman web Althea https://my.althea.kr/ dan Instagram www.instagram.com/altheakorea/ .





11 Jan 2019

Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah

January 11, 2019 2
Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah
Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah. Assalamualaikum wbt & salam jumaat uolls. Masuk tahun baru, semangat baru dan azam baru. Yang mana tidak tercapai pada tahun lepas, tahun ni kita berusaha lagi. Yang mana rasa hubungan kekeluargaan, persahabatan ataupun percintaan agak suram, tahun ni kita lakukan sesuatu agar hubungan itu bertambah kuat, bertambah erat. Camna tu? 

Okay, mommy ada cara mommy yang tersendiri. Nak tahu tak?

Cara mommy senang saja. Tak perlu mahal atau berjenama. Janji ikhlas dari hati. Gitewww! Apa yang mommy buat mommy DIY hadiah yang mommy nak berikan kepada yang tersayang. Dah banyak kali mommy buat dengan website PRINTCIOUS ni. Pantas, menarik dan berbaloi.

Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah, printcious, website untuk customised hadiah, customised gift, diy hadiah, hadiah, tempat untuk personalised hadiah,
Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah


Terdapat 7 jenis cenderamata yang kita boleh pilih iaitu T-Shirt, Mug, Cushion,Ceramic Tiles, Phone Cases, Puzzles & Mouse Pads. Dengan pilihan ini, kita boleh reka apa saja untuk menambahkan kemesraan dengan yang tersayang.

Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah, printcious, website untuk customised hadiah, customised gift, diy hadiah, hadiah, tempat untuk personalised hadiah,

Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah, printcious, website untuk customised hadiah, customised gift, diy hadiah, hadiah, tempat untuk personalised hadiah,


Shopping kat printcious ni pun senang saja. Memula kena daftar akaun. Kemudian pilih hadiah atau cenderahati yang kita nak. Boleh pilih yang dah siap design... Kalau pilih yang kosong, kita pilih create. Pastu pilih warna. Terdapat pelbagai warna yang menarik.. Sesuai dengan tagline ' precious gifts from your heart'.

Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah, printcious, website untuk customised hadiah, customised gift, diy hadiah, hadiah, tempat untuk personalised hadiah,

Dah selesai. Pastu jangan lupa buat bayaran.. karang cenderahati tu tak sampai pulak. Bagi cenderahati yang melebihi RM75 akan mendapat penghantaran percuma. Bagi barangan yang rosak pula ketika penghantaran, boleh di pulangkan dalam tempoh 7 hari. wahhh bagusnya service printcious.com ni. 

Nak buat personal gift, sila tempah di printcious.com. In Sha Allah anda akan puas hati. 100% pasti. Nak order 'precious gifts from your heart' sila klik link di bawah.



Amalkan 5 Zikir Pembuka Rezeki

January 11, 2019 1
Amalkan 5 Zikir Pembuka Rezeki
Amalkan 5 Zikir Pembuka Rezeki. Assalamualaikum wbt & salam jumaat. Hari ni kerja di luar untuk promosi auto payment di TM Point. Kira buat sales lah kan... Untuk mendapat sales bukan senang. Salah cara promote atau beri jawapan yang tidak memuaskan hati pelanggan terus menyebabkan pelanggan tidak berminat. Tapi, Dengan mengamalkan Zikir Pembuka Rezeki, In Sha Allah rezeki itu datang dengan sendiri.

Zikir-zikir ini kita boleh amalkan ketika tengah drive untuk ke tempat kerja, tengah tunggu pelanggan ataupun ketika kita melakukan pekerjaan yang tidak memerlukan kita bercakap dengan pelanggan. Mungkin payah masa awal-awal nak buat tapi percayalah ia mengandungi seribu rahmat.

5 Zikir Pembuka Rezeki



  • La hawla wala quwwata illa billah - maksud: tiada daya dan tiada kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah semata-mata


  • La ilaha illallhul malikul haqqul mubin - maksud: Tiada tuhan selain Allah, Raja yang benar dan nyata.
  • Subhanallah wabihmadini subhanallahil adzim - maksud : Maha suci Allah dengan segala puji bagiNya, Maha suci Allah yang maha agung
  • Sallalahu ala muhammad Sallalahu alayhi wassalam - maksud : Semoga Allah memberikan rahmat kepada muhammad, Semoga Allah memberikan selawat dan salam kepadanya
  • Astaghfirullahalazim - maksud: Aku mohon ampunan kepada Allah yang maha agung. 


Zikir Pembuka Rezeki
Zikir Pembuka Rezeki


Selain mengamalkan zikir pembuka rezeki ini, mommy juga amalkan solat sunat Dhuha. Agar segala urusan kita di permudahkan. In sha Allah.

Jom Dhuha.