Cahaya Hayati

14 Dec 2018

Althea Milk Peel Cream Mask | Masker Susu Terbaik

December 14, 2018 0
Althea Milk Peel Cream Mask | Masker Susu Terbaik
Althea Milk Peel Cream Mask | Masker Susu Terbaik. Hai korang! Tengah bercuti ke? Mommy dah balik dari bercuti.. Lepak-lepak tepi pantai dan mandi laut. Paham-paham sajalah bila mandi laut dan berjemur tepi pantai. Kulit pun dah terbakar (sunburn).. Kusam dan kurang berseri dah. Tapi mommy ada cara nak kembalikan kesegaran dan kurangkan kesan terbakar tu. Mommy guna Althea Milk Peel Cream Mask.

Jom tengok apa yang best tentang Althea Milk Peel Cream Mask ni... Kena baca sampai habis tau! Sebab mask ni best sangat! Tak tipu tau.

Althea Milk Peel Cream Mask


Althea Milk Peel Cream Mask merupakan masker yang di perbuat dari tanah liat sehingga menjadi krim bersusu yang mengandungi ekstrak AHA dan BHA. Ia mampu menyegarkan dan mengelupaskan kulit secara lembut secara efektif. Bahkan ia juga sangat berkesan untuk meninggalkan sel kulit yang mati. Selain dari tanah liat,  rumusan casein protein dari susu juga di gunakan untuk meransang dan melembapkan kulit.

Althea Milk Peel Cream Mask, althea mask, the best althea mask, milky mask, masker susu, masker susu althea, masker susu terbaik, kelebihan masker susu, kenapa perlu guna masker susu, kelebihan masker susu, kelebihan masker susu althea, harga Althea Milk Peel Cream Mask, cara beli Althea Milk Peel Cream Mask, kandungan Althea Milk Peel Cream Mask , ingredients Althea Milk Peel Cream Mask, cara guna Althea Milk Peel Cream Mask, mask, face mask, milky face mask,
Althea Milk Peel Cream Mask | Masker Susu Terbaik

Althea Milk Peel Cream Mask, althea mask, the best althea mask, milky mask, masker susu, masker susu althea, masker susu terbaik, kelebihan masker susu, kenapa perlu guna masker susu, kelebihan masker susu, kelebihan masker susu althea, harga Althea Milk Peel Cream Mask, cara beli Althea Milk Peel Cream Mask, kandungan Althea Milk Peel Cream Mask , ingredients Althea Milk Peel Cream Mask, cara guna Althea Milk Peel Cream Mask, mask, face mask, milky face mask,
Althea Milk Peel Cream Mask


Kandungan utama Althea Peel Cream Mask adalah Milk protein extract, AHA & BHA, Kaolin dan lain-lain. 

Siapa Yang Perlu Guna Althea Milk Peel Cream Mask?

Althea Milk Peel Cream Mask sesuai untuk yang memiliki masalah kulit berikut.

  • Kulit jenis kombinasi 
  • Pori-pori besar
  • Kulit kasar dan sensitif yang memerlukan pengelupasan lembut
  • Kulit kering yang perlu di lembapkan selepas pengelupasan. 

Cara Menggunakan Althea Milk Peel Cream Mask


Sapukan Althea Milk Peel Cream Mask ke atas kulit. Sapuan nipis saja tau sehingga ia membentuk foam/ buih yang banyak. Biarkan selama 30-60 saat sebelum membilasnya. Bilas dengan air suam sehingga bersih.

Althea Milk Peel Cream Mask, althea mask, the best althea mask, milky mask, masker susu, masker susu althea, masker susu terbaik, kelebihan masker susu, kenapa perlu guna masker susu, kelebihan masker susu, kelebihan masker susu althea, harga Althea Milk Peel Cream Mask, cara beli Althea Milk Peel Cream Mask, kandungan Althea Milk Peel Cream Mask , ingredients Althea Milk Peel Cream Mask, cara guna Althea Milk Peel Cream Mask, mask, face mask, milky face mask,
sikit saja untuk sapuan nipis.

Althea Milk Peel Cream Mask, althea mask, the best althea mask, milky mask, masker susu, masker susu althea, masker susu terbaik, kelebihan masker susu, kenapa perlu guna masker susu, kelebihan masker susu, kelebihan masker susu althea, harga Althea Milk Peel Cream Mask, cara beli Althea Milk Peel Cream Mask, kandungan Althea Milk Peel Cream Mask , ingredients Althea Milk Peel Cream Mask, cara guna Althea Milk Peel Cream Mask, mask, face mask, milky face mask,
semakin di sapu semakin banyak foam

Althea Milk Peel Cream Mask, althea mask, the best althea mask, milky mask, masker susu, masker susu althea, masker susu terbaik, kelebihan masker susu, kenapa perlu guna masker susu, kelebihan masker susu, kelebihan masker susu althea, harga Althea Milk Peel Cream Mask, cara beli Althea Milk Peel Cream Mask, kandungan Althea Milk Peel Cream Mask , ingredients Althea Milk Peel Cream Mask, cara guna Althea Milk Peel Cream Mask, mask, face mask, milky face mask,
seronok main buih sampai nak sapu satu tangan.. haha

Senangkan?


Review Althea Milk Peel Cream Mask


Mommy sendiri memliki semua jenis masalah kulit yang di nyatakan di atas. So, Althea Milk Peel Cream Mask sangat sesuai untuk mommy. 

Bila dah cuba sendiri, memang sangat berbaloi memiliki Althea Milk Peel Cream Mask sebab ia membantu untuk melembapkan, membuang sel kulit mati mencerahkan dan melembapkan semula kulit mommy. Korang pun patut cuba sendiri.


Berbaloi Tak Kalau Nak Beli???


Of course sangat berbaloi! Yelah dengan harga RM 36 saja korang boleh dapat masker susu 50ml, boleh guna banyak kali dan dapat kulit yang cantik. Overall memang 5 bintang mommy bagi untuk produk Althea yang ni. In sha Allah bila dah habis nanti mommy akan beli lagi...

Untuk beli pula, korang boleh klik link di bawah sebab ada free shipping dengan hanya masukkan code PBSHIP.



Masuk Thailand Melalui Imigresen Durian Burung (Malaysia) Dan Banprakob (Thailand)

December 14, 2018 0
Masuk Thailand Melalui Imigresen Durian Burung (Malaysia) Dan Banprakob (Thailand)
Masuk Thailand Melalui Imigresen Durian Burung Dan Banprakob (Thailand). Hai korang! Esok pi mana? Mesti tak sabar nak pergi bercuti lah tuu... Mommy dah pergi bercuti tapi yang dekat-dekat sajalah. Sesuailah dengan budget... 

Percutian keluarga kali ini, mommy memilih Sakom, Thailand sebagai destinasi percutian. Sakom adalah kawasan laut dan pantai bagi Selatan Thailand. Ia terletak sebelum Pattani. Part berkenaan Sakom, mommy cerita dalam entry yang lain. Dalam entry yang ini, mommy hendak cerita tentang Imigresen Durian Burung dan Banprakob, Thailand. 

Mommy dan daddy memilih untuk melalui Imigresen Durian Burung kerana ia lebih dekat untuk Sakom Beach dan yang paling penting tak perlu queue lama macam di Bukit Kayu Hitam. Berejam oii nak lepas Imigresen sana tu. 

Oh yer sebelum nak pergi ke Imigresen  Durian Burung tu, korang perlu prepare border/ passport, white card, insurans dan juga kebenaran membawa masuk kenderaan. Kami buat semua tu di Shell RnR Gurun. Tak ingat berapa kena bayar tapi daddy kata murah. Kalau tak buat atau terlepas tempat nak buat, korang boleh buat di Kuala Nerang ataupun di Padang Sanai berhadapan dengan kilang gula. Cuma kat sana mahai la sikit... 

Masuk Thailand Melalui Imigresen Durian Burung (Malaysia) Dan Banprakob (Thailand), imigresen durian burung, cara masuk ke imigresen durian burung, durian burung,

Masa melepasi Imigresen Malaysia, semua berjalan dengan lancar. Satu-satunya kereta yang melalui Imigresen tu. kihkih... Heaven gila.

Masa di Imigresen Banprakon pula, hanya ada 2 biji kereta yang parking. Yang beratur pula ada la dalam 5 orang. Kiranya dok settle urusan di Banprakob ni dalam 15 minit ja. Giler cepat. Cuma masa urusan kat Banprakob ni, pegawai yang urus tu tak berapa mesra alam. Asyik speaking thai saja. So, urusan pun macam ayam bercakap dengan itik. Nasiblah senang kalau tak mau ternganga kat situ... Rugi betul tak cakap siam ngan arwah ayah dulu. 

Masuk Thailand Melalui Imigresen Durian Burung (Malaysia) Dan Banprakob (Thailand), imigresen durian burung, cara masuk ke imigresen durian burung, durian burung,

Seperti biasa, sementara menunggu giliran... Kita posing dulu. Sempatlah snap dua tiga keping gambar buat kenangan..

Masuk Thailand Melalui Imigresen Durian Burung (Malaysia) Dan Banprakob (Thailand), imigresen durian burung, cara masuk ke imigresen durian burung, durian burung,

Masuk Thailand Melalui Imigresen Durian Burung (Malaysia) Dan Banprakob (Thailand), imigresen durian burung, cara masuk ke imigresen durian burung, durian burung,

Lepas settle urusan, teruskan perjalanan ke bumi Thailand. Alhamdulillah cuaca kat sana cantik dan awan dia pun cantik. Nampak macam dekat ja. 

Kalau nak ke Hatyai, Songkhla, Narathiwat dan Yala pun boleh ikut sini... Jalan kat sini senang saja. Just follow signboard. Kami 100% follow google maps. Alhamdulillah tak sesat, cuma kena rajin google tempat-tempat yang best untuk di lawati dan makan. 

Masuk Thailand Melalui Imigresen Durian Burung (Malaysia) Dan Banprakob (Thailand), imigresen durian burung, cara masuk ke imigresen durian burung, durian burung,

In sha Allah kalau nak ke sana lagi, kami akan masuk melalui sini...  Senang dan tak perlu tunggu lama. 

12 Dec 2018

MMSOS SATU APLIKASI MANTAP DALAM MELINDUNGI DAN MENGURANGKAN BEBANAN RAKYAT

December 12, 2018 0
MMSOS SATU APLIKASI MANTAP DALAM MELINDUNGI DAN  MENGURANGKAN BEBANAN RAKYAT
MMSOS “Panic Button” merupakan aplikasi bantuan kecemasan “Creating Awareness”. Merupakan kempen menanam dan menyemai kesedaran rakyat akan kepentingan aplikasi MMSOS ini, dengan hanya menekan “Panic Button” para pengguna yang berdepan dengan kecemasan seperti kecemasan kes ragut, rompakan, serangan, jenayah harta benda, kecurian kenderaan, kebakaran, pembuli jalan raya, cubaan rompakan, perbuatan yang mencurigakan, membantu dalam memaklumkan ahli keluarga bila berlaku kecemasan, tunda kenderaan, tuntutan insuran, ‘jump start’ kereta, membantu ganti  tayar pancit atau rosak dan mengatur ambulan.

Aplikasi MMSOS “Panic Button” 




Aplikasi MMSOS “Panic Button” 


Aplikasi ini merupakan yang pertama seumpamanya di Malaysia, kerjasama bantuan ambulan, polis, bomba, hospital atau klinik, laporan jenayah, motor assist dan kaunseling yang mudah diakses. MMSOS beroperasi 24 jam, tujuh hari seminggu dan 365 hari sepanjang tahun. Pengguna boleh menggunakan perkhidmatan ini pada bila-bila masa dan di mana sahaja ketika mengalami kes kecemasan. Apabila berlaku kecemasan, mereka hanya perlu menekan butang kecemasan dan team SOS Response akan membantu pengguna mengenal pasti dan menyelesaikan masalah yang dihadapi serta mendapatkan bantuan yang terdekat dengan anda. Anda sebagai pengguna boleh monitor status
anda melalui aplikasi ini.





Aplikasi ini dimuat turun secara percuma di Play Store dan Apps Store dengan hanya klik http://bit.ly/2mC6Y03. Kemudian buat pendaftaran dengan memasukkan butiran diri.


Kelebihan Melanggan Aplikasi MMSOS 



  • Kelebihan melanggan aplikasi ini, percuma ‘Personal Accident Insurance’ (value worth 50,000).
  • Percuma pemeriksaan kesihatan (worth RM365).
  • Diskaun 70% untuk ‘Car Tinted’.
  • Diskaun 40% untuk pakej percutian ke Marina Island (all in package for 2 person, 3D2N + Dining).
  • ‘Special rate’ untuk memperbaharui insuran kereta.
  • ‘Special rate’ untuk penyelenggaraan kereta.
  • ‘Ambulance fees’.
  • Percuma ‘towing’.


Pengenalan aplikasi ini adalah tepat pada masanya, sekali gus dapat membantu kerajaan dan polis memastikan kadar jenayah di seluruh negara terus menurun dan rakyat sentiasa berasa selamat. Ia juga membantu dalam mengurangkan kos bebanan pengguna.