Cahaya Hayati

11 Jan 2019

Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah

January 11, 2019 1
Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah
Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah. Assalamualaikum wbt & salam jumaat uolls. Masuk tahun baru, semangat baru dan azam baru. Yang mana tidak tercapai pada tahun lepas, tahun ni kita berusaha lagi. Yang mana rasa hubungan kekeluargaan, persahabatan ataupun percintaan agak suram, tahun ni kita lakukan sesuatu agar hubungan itu bertambah kuat, bertambah erat. Camna tu? 

Okay, mommy ada cara mommy yang tersendiri. Nak tahu tak?

Cara mommy senang saja. Tak perlu mahal atau berjenama. Janji ikhlas dari hati. Gitewww! Apa yang mommy buat mommy DIY hadiah yang mommy nak berikan kepada yang tersayang. Dah banyak kali mommy buat dengan website PRINTCIOUS ni. Pantas, menarik dan berbaloi.

Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah, printcious, website untuk customised hadiah, customised gift, diy hadiah, hadiah, tempat untuk personalised hadiah,
Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah


Terdapat 7 jenis cenderamata yang kita boleh pilih iaitu T-Shirt, Mug, Cushion,Ceramic Tiles, Phone Cases, Puzzles & Mouse Pads. Dengan pilihan ini, kita boleh reka apa saja untuk menambahkan kemesraan dengan yang tersayang.

Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah, printcious, website untuk customised hadiah, customised gift, diy hadiah, hadiah, tempat untuk personalised hadiah,

Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah, printcious, website untuk customised hadiah, customised gift, diy hadiah, hadiah, tempat untuk personalised hadiah,


Shopping kat printcious ni pun senang saja. Memula kena daftar akaun. Kemudian pilih hadiah atau cenderahati yang kita nak. Boleh pilih yang dah siap design... Kalau pilih yang kosong, kita pilih create. Pastu pilih warna. Terdapat pelbagai warna yang menarik.. Sesuai dengan tagline ' precious gifts from your heart'.

Printcious | Website Untuk D.I.Y Hadiah, printcious, website untuk customised hadiah, customised gift, diy hadiah, hadiah, tempat untuk personalised hadiah,

Dah selesai. Pastu jangan lupa buat bayaran.. karang cenderahati tu tak sampai pulak. Bagi cenderahati yang melebihi RM75 akan mendapat penghantaran percuma. Bagi barangan yang rosak pula ketika penghantaran, boleh di pulangkan dalam tempoh 7 hari. wahhh bagusnya service printcious.com ni. 

Nak buat personal gift, sila tempah di printcious.com. In Sha Allah anda akan puas hati. 100% pasti. Nak order 'precious gifts from your heart' sila klik link di bawah.



Amalkan 5 Zikir Pembuka Rezeki

January 11, 2019 1
Amalkan 5 Zikir Pembuka Rezeki
Amalkan 5 Zikir Pembuka Rezeki. Assalamualaikum wbt & salam jumaat. Hari ni kerja di luar untuk promosi auto payment di TM Point. Kira buat sales lah kan... Untuk mendapat sales bukan senang. Salah cara promote atau beri jawapan yang tidak memuaskan hati pelanggan terus menyebabkan pelanggan tidak berminat. Tapi, Dengan mengamalkan Zikir Pembuka Rezeki, In Sha Allah rezeki itu datang dengan sendiri.

Zikir-zikir ini kita boleh amalkan ketika tengah drive untuk ke tempat kerja, tengah tunggu pelanggan ataupun ketika kita melakukan pekerjaan yang tidak memerlukan kita bercakap dengan pelanggan. Mungkin payah masa awal-awal nak buat tapi percayalah ia mengandungi seribu rahmat.

5 Zikir Pembuka Rezeki



  • La hawla wala quwwata illa billah - maksud: tiada daya dan tiada kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah semata-mata


  • La ilaha illallhul malikul haqqul mubin - maksud: Tiada tuhan selain Allah, Raja yang benar dan nyata.
  • Subhanallah wabihmadini subhanallahil adzim - maksud : Maha suci Allah dengan segala puji bagiNya, Maha suci Allah yang maha agung
  • Sallalahu ala muhammad Sallalahu alayhi wassalam - maksud : Semoga Allah memberikan rahmat kepada muhammad, Semoga Allah memberikan selawat dan salam kepadanya
  • Astaghfirullahalazim - maksud: Aku mohon ampunan kepada Allah yang maha agung. 


Zikir Pembuka Rezeki
Zikir Pembuka Rezeki


Selain mengamalkan zikir pembuka rezeki ini, mommy juga amalkan solat sunat Dhuha. Agar segala urusan kita di permudahkan. In sha Allah.

Jom Dhuha. 



10 Jan 2019

Pujaan Hati Adira Suhaimi OST Pujaan Hati Kanda

January 10, 2019 1
Pujaan Hati Adira Suhaimi OST Pujaan Hati Kanda
Pujaan Hati Adira Suhaimi OST Pujaan Hati Kanda. Sejak jadi peminat drama Pujaan Hati Kanda ni, Asyik teringat saja dengan lagu tema drama tu. Feeling habis. Dalam Drama Pujaan Hati Kanda ni, mommy paling suka part kak sue (reen rahim).  Ada saja keletah dan ayat dia yang menghiburkan hati...

Ini sinopsis Drama Pujaan Hati Kanda. Mengisahkan Danny, seorang playboy yang sudah insaf dan mahu membina kehidupan baru. Namun ketika hari pernikahannya, dia menerima satu hadiah iaitu bayi yang diletakkan di ruang legar masjid bersama kad ucapan dan sijil kelahiran. Calon isterinya, Nadine enggan meneruskan pernikahan mereka selagi misteri kehadiran bayi itu tidak terungkai. Majlis pernikahan dibatalkan dan Danny perlu bertanggungjawab ke atas bayi itu.
  
Pujaan Hati Adira Suhaimi OST Pujaan Hati Kanda, pujaan hati, pujaan hati adira suhaimi, pujaan hati adira, ost pujaan hati kanda, ost drama pujaan hati kanda, tonton online drama pujaan hati kanda, pujaan hati kanda online,
Pujaan Hati Kanda

Danny terpaksa mencari pengasuh yang sudi menjaga Rizqi sementara dia menyiasat siapa sebenarnya ibu kepada Rizqi dan benarkah Rizqi anak kandungnya. Dalam kesulitan, Danny dipertemukan dengan Tiara, pelajar universiti yang kesempitan wang ringgit. Danny merahsiakan perkara sebenar mengenai identiti bayi itu. Tiara hanya mengetahui Danny adalah seorang duda yang kematian isteri.

Tanpa diduga, cinta mula berputik antara Danny dan Tiara. Dalam masa yang sama, Danny masih berusaha menjejak gadis misteri demi sebuah kebenaran dengan apa cara sekalipun sekali gus membongkar misteri yang membelenggu hidupnya. Berjayakah Danny menjejaki siapa ibu bapa kandung Rizqi? 

Kalau tak sempat menonton masa pukul 7 tu, mommy akan tonton online di SINI. Ada macam-macam drama yang korang boleh tonton. Takde astro pun no hal lah.. hahaha



Lirik Lagu Pujaan Hati 

Penyanyi : Adira Suhaimi
Lagu : Ikhwan Fatanna & Ayden Ali
Lirik : Arisz Ab Rahman & Ikhwan Fatanna
Terbitan : Nova Music (M) Sdn Bhd

Suatu masa dulu
Ku dibuai keliru
Terlena dengan dosa

Kau hadir melengkapi
Segala kekurangan
Di hati kau sejati

Biar berjuta halangan
Rela ku tempuhi
Ku genggam abadi
Demi cinta suci

Hanya dirimu pujaan hatiku
Hanya padamu ku serah cintaku
Kau segalanya bagiku terindah
Hingga ke akhirnya nafas ini

Lahir sebuah mimpi
Dari satu misteri
Dirimu menantiku

Biar berjuta halangan
Rela ku tempuhi
Ku genggam abadi
Demi cinta suci

Hanya dirimu pujaan hatiku
Hanya padamu ku serah cintaku
Kau segalanya bagiku terindah
Hingga ke akhirnya nafas ini

Andai perit luka ini
Takkan pernah ku peduli
Biarkan aku teruskan menanti

Kita pastikan bersama
Yakin dengan takdir Tuhan
Kita kan bahagia

Hanya dirimu pujaan hatiku
Hanya padamu ku serah cintaku
Kau segalanya bagiku terindah
Hingga ke akhirnya nafas ini
Nafas ini

Hanya dirimu pujaan hatiku
Hanya padamu ku serah cintaku
Kau segalanya bagiku terindah
Hingga ke akhirnya nafas ini