Cahaya Hayati

14 Nov 2018

Lirik Lagu Paku Ara Johari

November 14, 2018 0
Lirik Lagu Paku Ara Johari
Lirik Lagu Paku Ara Johari. Tadi masa on the way mai kerja buka radio suria fm dan terdengarlah lagu Paku ni. Best juga. Masa dengar radio ni, Ara kata lagu ni ada sedikit inspirasi dari lagu kesal yang di nyanyikan oleh Ella. Dan rupanya Ara pun meminati lagu genre pop rock. 

Pada pendapat mommy, Ara adalah penyanyi wanita yang berbakat dan mampu pergi lebih jauh serta tahan lama dalam industri muzik tanahair. Jom dengar dan hayati lagu PAKU yang merupakan lagu terbaru dari Ara Johari. 

Paku, lirik paku, paku ara johari, lirik lagu paku, lirik lagu paku ara johari, lagu baru ara johari,
Lagu Paku Ara Johari


LIRIK LAGU PAKU - ARA JOHARI



Sudah lama disini menantimu
Namun engkau
Tidak pernah memandangku

Hati ini
Tak mungkin akan menyerah
(Untuk) Tuk dapatkan
(Untuk) Tuk Hanya memilikimu

Pandangan matamu
Membuat ku terjatuh jatuh
Tersungkur didalam hatimu

Ku terpaku, ku kaku di depanmu
Degup kencang fikiran melayang
Sudah terkena panahan rasa cinta

Tapi kita utamakan yang satu
Bersujud meminta kepadamu
Bina mahligai Didunia DiSyurga

Hati ini
Tak mungkin akan menyerah
(Untuk) Tuk Dapatkan
(Untuk) Tuk Hanya Memilikimu

Pandangan matamu
Membuat ku terjatuh jatuh
Tersungkur didalam hatimu

Ku terpaku, ku kaku di depanmu
Degup kencang fikiran melayang
Sudah terkena panahan rasa cinta

Tapi kita utamakan yang satu
Bersujud meminta kepadamu
Bina mahligai didunia disyurga wooo

Ku terpaku ku kaku di depanmu
Degup kencang fikiran melayang
Sudah terkena panahan rasa cinta

Tapi kita utamakan yang satu
Bersujud meminta kepadamu
Bina mahligai di dunia di syurga wooo

Ku terpaku ku kaku di depanmu
Degup kencang fikiran melayang
Sudah terkena panahan rasa cinta

Tapi kita utamakan yang satu
Bersujud meminta kepadamu
Bina mahligai didunia disyurga wooo

Ku sudah terkena cinta
Ku sudah terkena cinta

13 Nov 2018

TIME Fibre Home Broadband Paling Laju

November 13, 2018 0
TIME Fibre Home Broadband Paling Laju
Home Broadband TIME Paling Laju. Hai korang! Tengah buat apa tu? Tengah online ke? Tapi apasal muka monyok je? Ooo internet sangkut-sangkut rupanya. Itulah situasi sebenar apabila internet yang kita langgan sangat slow dan tak seperti jangkaan kita. Bukan itu saja, bayaran bulanan yang kita bayar juga lebih tinggi apabila di bandingkan dengan provider yang lain. Tarik nafas, hembus nafas. Ulang lagi sampai rasa tenang dan baca entry ini sehingga habis.

TIME Fibre Home Broadband Paling Laju


Dalam entry ini, mommy nak perkenalkan Home Broadband yang paling laju iaitu 1Gbps. Home Broadband yang paling laju ini ditawarkan oleh TIME. Mommy pun first time baru dengar kelajuan sehingga 1Gbps. hehe.

TIME Fibre Home Broadband Paling Laju, time, time broadband, time fibre home broadband, broadband, internet paling laju, telco yang tawarkan internet paling laju, internet laju, broadband terbaik, semak coverage time, cara semak coverage time, harga broadband time, kelebihan broadband time,

TIME Fibre Home Broadband dilancarkan pada 7 Oktober 2018 yang lalu. Harga yang ditawarkan untuk kelajuan 1Gbps adalah RM199 saja. Wow! Dah la laju, harga pula mampu milik. Berbaloikan jika kita adalah seorang pengguna internet yang tegar dan kerjaya serta pendapatan kita bergantung kepada internet. Sangat-sangat sesuai untuk anda.

Bagi Pakej 1Gbps ini, pengguna akan memperolehi kelajuan 1Gbps untuk download dan 500Mbps  untuk upload. Lajunya! Tak sempat nak pejam mata dah boleh tonton video tanpa masalah. Router yang digunakan pula adalah D-Link DIR 882. Untuk panggilan pula hanya ditawarkan TIME Voice Home Max di mana pelanggan hanya perlu membayar RM 10 sebulan dan memperolehi PERCUMA 300 minit panggilan dan PERCUMA Deck Phone yang bernilai RM 149. Perghhhh... Boleh akses internet tanpa masalah dan boleh gayut lama-lama sampai telefon panas. hahaha untungggggg!

TIME Fibre Home Broadband Paling Laju, time, time broadband, time fibre home broadband, broadband, internet paling laju, telco yang tawarkan internet paling laju, internet laju, broadband terbaik, semak coverage time, cara semak coverage time, harga broadband time, kelebihan broadband time,

Pada pelancaran TIME Fibre Home Broadband 1Gbps ini, TIME juga memperkenalkan tawaran terbaik yang mereka boleh tawarkan kepada pasaran bagi Fibre Home Broadband 100Mbps. Harga yang ditawarkan untuk pilihan kelajuan 100Mbps adalah RM99 saja. Fuhhh terlajak murahhhhh!

Bagi Fibre Home Broadband 100Mbps, kelajuan download dan upload adalah 100mbps. Okayy kelajuan adalah sama. So, tak perlu risau takut lambat atau sangkut bila download atau upload. Router yang digunakan pula adalah TP-Link Archer C1200. Untuk panggilan telefon pula, TIME tawarkan TIME Voice Home Basic iaitu hanya bayar apa yang digunakan. Best sebab yang bukan kaki gayut atau jenis guna handphone saja boleh ambil pakej ni.. 

Amacam? Menarik tak tawaran dari TIME kali ini? Kalau rasa tertarik dan nak langgan, korang kena cepat-cepat sebab TAWARAN ADALAH DALAM TEMPOH TERHAD. Memang rugi kalau korang tak rebut ketika harga masih murah ni..

TIME Fibre Home Broadband Paling Laju, time, time broadband, time fibre home broadband, broadband, internet paling laju, telco yang tawarkan internet paling laju, internet laju, broadband terbaik, semak coverage time, cara semak coverage time, harga broadband time, kelebihan broadband time,

Kalau tak sempat untuk sign up secara walk in, korang boleh saja sign up melalui online. Klik saja link ini TIME 1Gbps & 100Mbps dan isi maklumat yang di perlukan. Don't worry sebab online form ini semudah abc. Ikut saja arahan yang diberikan.

Bagaimana hendak tahu kediaman saya ada coverage atau tidak?


Untuk check sama ada kediaman kita ada coverage atau tidak, korang boleh check di SINI. Masukkan bangunan atau nama daerah korang seperti di bawah.

TIME Fibre Home Broadband Paling Laju, time, time broadband, time fibre home broadband, broadband, internet paling laju, telco yang tawarkan internet paling laju, internet laju, broadband terbaik, semak coverage time, cara semak coverage time, harga broadband time, kelebihan broadband time,

Jika kediaman anda ada coverage time dan telah isi borang langganan online serta telah pilih tarikh untuk installation, dah tak perlu buat apa-apa. Duduk dan relaks sehingga installer buat panggilan untuk sahkan tarikh pemasangan. Lepas sudah confirm, Installer akan datang ke kediaman untuk pemasangan dan uji alatan. Di peringkat ini, pelanggan perlu jawab soalan yang dikemukakan. Ok selesai. Semudah 1,2,3 kan?



BERITA BAIK untuk korang sebab TIME beri RM 100 off first bill bagi setiap pendaftaran secara online. Wow bestnya sebab bulan pertama dah tak perlu bayar ataupun hanya bayar baki saja. Siapa nak bagi kan?

TIME Fibre Home Broadband Paling Laju, time, time broadband, time fibre home broadband, broadband, internet paling laju, telco yang tawarkan internet paling laju, internet laju, broadband terbaik, semak coverage time, cara semak coverage time, harga broadband time, kelebihan broadband time,

Disebabkan tawaran TIME sangat best dan dalam tempoh terhad, korang kena langgan cepat-cepat tau. Nak langgan dan maklumat lanjut , klik saja link di bawah...


12 Nov 2018

Sarapan Pagi Koay Teow Th'ng Viral

November 12, 2018 0
Sarapan Pagi Koay Teow Th'ng Viral
Sarapan Pagi Koay Teow Th'ng Viral. Hi korang dah lunch? Mommy dah lunch tapi kat kedai tom yam sajalah sebab pagi tadi dah makan nasi lemak. masih rasa kenyang tapi kena makan jugak sebab pukul 3 atau pukul 4 nanti confirm perut rasa lapar balik tapi takkan time tu baru nak keluar lunch kan? So, order yang ringan-ringan sajalah.

Sarapan Pagi Koay Teow Th'ng Viral


Untuk entry hari ini mommy nak update tempat breakfast yang mommy selalu pergi dengan daddy pada hari minggu. Tempat tu dah jadi viral dah sekarang. Kalau korang yang tinggal di seberang jaya atau Pulau Pinang confirm tahun tempat ni iaitu Koay Teow Th'ng viral di pasar pagi Seberang Jaya. Mommy dah banyak kali pergi tapi hari ni baru terasa nak buat entry. kahkahkah.. 

Nampak tak berapa darjah kerajinan mommy? hihi

Sarapan Pagi Koay Teow Th'ng Viral, koay teow th'ng, koay teow th'ng seberang jaya, koay teow th'ng sedap, koay teow th'ng sedap di pulau pinang, koay teow th'ng sedap di seberang jaya, makan pagi best di seberang jaya, jalan-jalan cari makan seberang jaya, sarapan pagi sedap di seberang jaya, lokasi koay teow th'ng viral,
Sarapan Pagi Koay Teow Th'ng Viral

Mommy suka Koay Teow Th'ng di sini sebab dia tak kedekut. Koay teow dan ayam memang banyak. Di tambah pula dengan kesedapan sup serta fishball, fishcake serta bawang putih yang di goreng garing. Kalau pergi makan di mana-mana yang ada jual koay tew th'ng jarang dah jumpa yang buat bawang putih garing ni. Ayam pula, ayam yang dicarik-carik...

Sarapan Pagi Koay Teow Th'ng Viral, koay teow th'ng, koay teow th'ng seberang jaya, koay teow th'ng sedap, koay teow th'ng sedap di pulau pinang, koay teow th'ng sedap di seberang jaya, makan pagi best di seberang jaya, jalan-jalan cari makan seberang jaya, sarapan pagi sedap di seberang jaya, lokasi koay teow th'ng viral,
 Koay Teow Th'ng Viral

Inilah gerai yang jual Koay Teow Th'ng viral tu. Namanya Mad Nasi Ayam....Ada contact number kat situ, so, korang boleh call dulu sebelum datang...

Sarapan Pagi Koay Teow Th'ng Viral, koay teow th'ng, koay teow th'ng seberang jaya, koay teow th'ng sedap, koay teow th'ng sedap di pulau pinang, koay teow th'ng sedap di seberang jaya, makan pagi best di seberang jaya, jalan-jalan cari makan seberang jaya, sarapan pagi sedap di seberang jaya, lokasi koay teow th'ng viral,
Koay Teow Th'ng Market Seberang Jaya

So, kalau korang mencari sarapan pagi di area seberang jaya, mommy memang syorkan korang ke food court market Seberang Jaya sebab disitu ada pelbagai menu yang sedap. Antaranya adalah mee wantan, nasi ayam, apom, capati dan tosai. Ala ala english breakfast pun ada... 

Bagi yang belum pernah datang, korang boleh follow maps ni..