September 2019 - Cahaya Hayati

30 Sep 2019

Lirik Lagu TAKKAN MERUBAH - Sufian Suhaimi & Amira Othman ( OST Filem Motif )

September 30, 2019 1
Lirik Lagu TAKKAN MERUBAH - Sufian Suhaimi & Amira Othman ( OST Filem Motif )
Hai korang. Mommy baru lepas lunch so sambil-sambil tu layan lagu baru Sufian Suhaimi x Amira Othman. Depa kata best... First time dengar dan rasa nak dengar lagi. Kira boleh masuk la... So, disini mommy kongsikan lirik lagu  dan video klip Takkan Merubah yang menjadi OST Filem Motif. 

Lirik Lagu TAKKAN MERUBAH - Sufian Suhaimi & Amira Othman ( OST Filem Motif ), lirik lagu takkan merubah, lagu merubah, ost filem motif, ost motif, lirik takkan merubah, lagu takkan merubah, lagu baru sufian suhaimi, sufian suhaimi x amira othman,
lirik lagu takkan merubah

Lirik Lagu TAKKAN MERUBAH 

Difikiranku hanya ada engkau
Maafkan hati yang menitip jalan kepadanya
Telah ku teruskan semuanya

Dalam diamku
Makin tak terubat
Apa yang benar sunyi di hadapku
Kini sudah kau menyahutkan jawapannya

Ingin putuskan saja ceritamu
Tentang hati yang rapuh dan berbalik
Siapa mampu menantikan berat dan kesal hatimu

Musim takkan merubah perasaan
Walau ku diam saja tak berpaling
Bisa ku lari dari cinta namun tak dapat ku pergi

Difikiranku hanya ada engkau
Maafkan hati yang menitip jalan
Kepadanya... telah ku teruskan semuanya

Ingin putuskan saja ceritamu
Tentang hati yang rapuh dan berbalik
Siapa mampu menantikan berat dan kesal hatimu

Musim takkan merubah perasaan
Walau ku diam saja tak berpaling
Bisa ku lari dari cinta namun tak dapat ku pergi

Ingin putuskan saja ceritamu
Tentang hati yang rapuh dan berbalik
Siapa mampu menantikan berat dan kesal hatimu


27 Sep 2019

Sambutan Birthday Aisy Di Tadika

September 27, 2019 0
Sambutan Birthday Aisy Di Tadika
Sambutan Birthday Aisy Di Tadika. Semalam ada majlis sambutan hari lahir di tadika Aisy... Seronoklah dia sebab dapat sambut beramai-ramai dengan kawan-kawan dia. Mommy suka dengan konsep tadika ni sebab setiap bulan ada aktiviti tersendiri. Contohnya bulan lepas buat water day di mana pelajar akan main air dan mandi kolam. Untuk bulan September ni pula, buat sambutan hari lahir... Untuk bulan depan, tak tahu lagi dan tunggu surat dari tadika saja.

Amboiii diapit oleh gegirl... 

Amboi banyaknya kek dan makanan! Habis ke makan tu? Hahaha... Yang pasti mommy dapat balik bekas kosong saja. 

muka ada senyum

awat serius pula..

Seronoklah dia sebab dapat hadiah dari pengasas tadika... 

Yeay dapat hadiah...

Ini kek yang mommy tempah khas untuk sambutan hari lahir di tadika. Tema ultraman kekdahnya...

Kek birthday dari Donna's Touch

Closed up sikit gambar kek dan makanan. Meriahnya... Kalau boleh tahun depan mommy nak join juga hihi.



Terima kasih kepada pihak tadika yang menganjurkan majlis sambutan hari lahir ini. In sha Allah mommy akan memberi sokongan sepenuhnya. 

Kalau yang tertanya bila birthday Aisy, birthday Aisy pada 24 September baru-baru ni tapi mommy dan keluarga tak sempat nak sambut lagi. Tungguuuu.... 

26 Sep 2019

Jualan Amal Hari Usahawan Untuk Dana PIBG Dan Hari Bertuah Abang Ammar

September 26, 2019 2
Jualan Amal Hari Usahawan Untuk Dana PIBG Dan Hari Bertuah Abang Ammar
Jualan Amal Hari Usahawan Untuk Dana PIBG Dan Hari Bertuah Abang Ammar.  Assalamualaikum & hi korang. Weekend baru-baru ni, mommy dan kawan-kawan PIBG yang lain telah sertai Hari Usahawan sekolah Abang Ammar. Ini adalah sebagai satu usaha untuk menambah dana PIBG.. Ini merupakan kali kedua PIBG di beri peluang untuk menyertai Hari Usahawan sekolah abang Ammar. 

Hari Usahawan sekolah Abang Ammar ni memang meriah kerana terdapat pelbagai jenis menu yang di jual oleh para guru, mini cinema, permainan menarik dan paling best tentulah cabutan bertuah..


Inilah gerai PIBG. Kat belakang tu semua gerai para guru... Masa gambar ni di ambil, kami tengah set up meja jualan. Para ibu bapa pun tak sampai lagi.  Oh yer, mommy ada assistant kecil yang tak nak pergi tadika. hihi..

Jualan Amal Hari Usahawan Untuk Dana PIBG Dan Hari Bertuah Abang Ammar

Antara menu yang PIBG jual adalah spaghetti bolognaise, spaghetti carbonara, lasagna, sanwich sardin, sandwich telur dan hotdog. Tak banyak menu, kuantiti ja banyak. 

Jualan Amal Hari Usahawan Untuk Dana PIBG Dan Hari Bertuah Abang Ammar

Menu dah tinggal sikit dalam tempoh tak sampai 2 jam...  Habis kena serbu dengan anak-anak sekolah dan ibu bapa. Terima kasih kepada yang membeli sambil menyumbang.

Dah settle jualan tapi mommy tak boleh balik lagi sebab Abang Ammar nak tunggu sampai cabutan bertuah habis dicabut. So, tunggulah sebab si Aisy pun asyik cakap nak hadiah. Tapiiiiiiii.... Memang berbaloi tunggu sebab Abang Ammar menang tempat kedua cabutan bertuah. Terima kasih Ya Allah. 

kacaulah Aisy ni...
Senyum sepanjang jalan...

Dan yang confirm budak kecik tu tak puashati sebab dia tak dapat cabutan bertuah. Sepanjang jalan nak sebut nak hadiah. Adoilah anak, dah nama cabutan bertuah, hanya yang bertuah sajalah yang dapat...

Tahniah Abang Ammar

13 Sep 2019

Tonton Online Drama Suamiku Mr Blind

September 13, 2019 0
Tonton Online Drama Suamiku Mr Blind
Tonton Online Suamiku Mr. Blind | Hi korang! Mommy baru terjebak dengan drama Suamiku Mr Blind. Kiranya lepas drama Sweet Dream, drama ni yang mommy tengah tengok secara online. Ingatkan tak best, best rupanya.... 

Drama ni adapatasi dari novel Suamiku Mr Blind karya Danisyarahmat. Sinopsis drama ini mengisahkan zaman remaja, Aidil dengan sikap nakalnya suka membuli Ain. Ain Syuhada membalas dendam dengan menyembur racun serangga ke mata Aidil hingga menyebabkan mata Aidil Zafran buta. Sebelas tahun kemudian, Aidil Zafran menerima seorang pekerja baru di syarikatnya. Ain Syuhada muncul kembali dalam hidup Aidil Zafran tanpa dirancang sedangkan Aidil Zafran tidak dapat mengenal pasti siapa Ain Syuhada. 

Suamiku Mr Blind
Suamiku Mr Blind


Ain merahsiakan identitinya dariapada Aidil. Manakala Aidil pula jatuh hati dengan Ain lalu menjadi penyelamat bila Ain putus tunang dengan Rayyan disaat perkahwinan mereka terlalu hampir. Selepas majlis perkahwinan, barulah Aidil ketahui Ain isterinya adalah orang yang sama merosakkan matanya. Aidil bertekad untuk membalas dendam. Mampukah cinta mengatasi dendam yang membara.

Bestkan?

Kalau korang nak tengok drama ni secara online korang boleh klik link dibawah ni...

Episod 24 :
Episod 25 :
Episod 26 :
Episod 27 :
Episod 28 :
Episod 29 :
Episod 30 :

Oklah nanti mommy update lagi sampai habis episod drama ni... 

11 Sep 2019

D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar

September 11, 2019 2
D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar
D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar | Hi korang! Bulan lepas encik suami aka daddy pergi ride dengan kawan dia. Destinasi yang dia pergi tak jauh pun.. Just kat Kuala Kedah. Katanya nak pergi try Mee Udang di tempat viral iaitu D' Perapi Tebengau. Mommy pun first time dengar nama tempat ni.. 

D' Perapi Tebengau
D' Perapi Tebengau
Apa yang best tentang D'Perapi Tebengau ni adalah menu yang ditawarkan adalah Hidangan Makanan Laut yang segar. Antaranya menu pilihan di sana adalah Mee Udang, pelbagai pilihan sup, Seafood goreng tepung, shellout dan banyak lagi. 

Tarikan utama D' Perapi Tebengau adalahLokasi tepi laut santai yang ini dikelilingi pokok api2 dan terdapat pelbagai hidangan yang dimasak dengan seafood fresh2 belaka yang ambil terus dari nelayan. M. Mesti best kalau dapat pergi sendiri dan nikmati makanan sedap dan suasana yang lain.  #ijeles. 

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

Daddy kata dia order Mee Udang Galah jer... Harga dirahsiakan. Kihkih risau mommy nak pau sebanyak jumlah yang dia makan ler tu. hihi.

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

Katanya dia nak order Mee Udang Kebaboom tapi sotong dan ketam dah habis masa dia sampai.. So mee udang sajalah. 


Ini pula menu yang korang boleh pilih di D' Perapi Tebengau.... 

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

D' Perapi Tebengau, D' Perapi Tebengau Tawarkan Hidangan Makanan Laut Segar , menu d' perapi tebengau, d perapi tebengau, harga menu d perapi tebengau, harga menu d' perapi tebengau, lokasi d' perapi tebengau, tempat makan sedap di kedah, tempat makan best di alor setar, tempat makan sedap dan best di kuala kedah, tempat makan viral di kuala kedah, tempat makan viral di kedah, mee udang sedap di kuala kedah,

Kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut, korang boleh terjah FB D'Perapi Tebengau sendiri di SINI.

Kalau korang nak pergi, korang boleh follow google maps ni...

10 Sep 2019

3 Perkara Yang Korang Perlu Tahu Tentang JEREBU

September 10, 2019 0
3 Perkara Yang Korang Perlu Tahu Tentang JEREBU
Hi korang! Dua tiga hari ni Jerebu dekat tempat mommy makin teruk. Anak-anak mommy pun masih lagi batuk walaupun dah ambil ubat serta antibiotik. Kat tempat korang macammana? Jerebu or tak? Kadang-kadang rasa geram sebab tindakan negara lain tapi rakyat Malaysia yang alami masalah kesihatan. Geram tak tahu nak habaq... Setiap tahun akan hadapi masalah yang sama. Takdak solusi atau penyelesaian untuk masalah jerebu ni ke? Dan negara yang buat tu, takdak cara lain ka selain pembakaran terbuka. Come on lah lagi berapa bulan saja nak masuk tahun 2020... Harap-harap masalah pembakaran secara terbuka dan jerebu dapat di atasi pada tahun-tahun akan datang. In sha Allah. 
 Perkara Yang Korang Perlu Tahu Tentang JEREBU
3 Perkara Yang Korang Perlu Tahu Tentang JEREBU


3 Perkara Yang Korang Perlu Tahu Tentang JEREBU


Walaupun geram dengan masalah jerebu ni, mommy nak kita semua pakat ambil tahu tentang perkara yang kita perlu tahu iaitu:

  1. Siapakah yang berisiko dengan jerebu
  2. Kesan kesihatan akibat jerebu
  3. Langkah-langkah untuk melindungi diri ketika jerebu

Siapakah Yang Berisiko Dengan Jerebu


Walaupun bacaan API (Air Pollutant Index) di tempat mommy atau korang masih lagi rendah tetapi kita kena ambil tahu juga siapa yang berisiko dengan jerebu ini. Bila dah tahu senanglah kita nak protect atau rawat keluarga, jiran ataupun sesiapa saja yang kita kenali. Mereka yang berisiko dengan jerebu ialah:-

  • Kanak-kanak dan orang tua
  • Individu yang mempunyai penyakit atau masalah pernafasan
  • Individu yang bekerja luar
  • Perokok
Siapakah Yang Berisiko Dengan Jerebu
 Yang Berisiko Dengan Jerebu

Ada tak kategori di atas yang berada dekat dengan kita? Kalau ada, silalah berhati-hati dan mengambil langkah-langkah pencegahan agar mereka ini tidak mengalami masalah kesihatan yang di akibatkan oleh jerebu. 


Kesan Kesihatan Akibat Jerebu


Masalah kesihatan yang diakibatkan oleh jerebu bukan setakat batuk, selesema dan demam saja. Mungkin orang yang tiada masalah kesihatan akan alami 3 masalah kesihatan di atas tetapi bagi mereka yang memang ada masalah kesihatan akan alami masalah yang lebih teruk lagi seperti:-

  • Penyakit obstruktif saluran pernafasan kronik
  • Asma
  • Radang paru-paru
  • Sakit jantung
  • Sakit tekak
  • Sakit mata
  • Batuk
  • Selesema

Jika anda mengalami masalah kesihatan seperti di atas, silalah pergi berjumpa dengan doktor atau pakar kesihatan dengan segera. 


Langkah-Langkah Untuk Melindungi Diri Ketika Jerebu


  • Banyakkan minum air
  • Pakai topeng pernafasan ( disarankan jenis N95 untuk IPU melebihi 200)

Langkah-Langkah Untuk Melindungi Diri Ketika Jerebu
Langkah-Langkah Untuk Melindungi Diri Ketika Jerebu

  • Kurangkan aktiviti luar
  • Basuh muka dan kawasan kulit yang terdedah jerebu dengan air bersih dan sabun
  • Dapatkan rawatan dengan segera jika masalah kesihatan berkaitan dengan pernafasan bertambah teruk
  • Gunakan penghawa dingin ketika memandu dan guna mode kitaran udara dalaman 
  • Dapatkan index bacaan IPU sebelum keluar atau melakukan aktiviti luar

Bacaan Index Udara boleh semak di SINI. Ini pula kategori index udara... So, bila korang check bacaan index udara terkini, korang boleh tahu ianya sihat atau tak untuk korang berada di luar rumah atau melakukan aktiviti luar. 

Petunjuk bacaan indeks udara

Lagu HUTANG Floor 88 Menjadi Lagu Kegemaran Anak-Anak

September 10, 2019 0
Lagu HUTANG Floor 88 Menjadi Lagu Kegemaran Anak-Anak
Lagu HUTANG Floor 88 Menjadi Lagu Kegemaran Anak-Anak. Pok amai-amai belalang kupu-kupu, Bayar duit aku yang semua kau sapu, Kambing biri-biri ala sudah datang dari Jawa, Mana kau nak lari bawa duit tu ke mana.... Itulah antara lirik lagu HUTANG Floor 88 yang menjadi nyanyian anak-anak mommy. Cepat betul budak-budak ni hafal lirik lagu kalau ada lagu yang best macam ni... 

Lagu HUTANG Floor 88 Menjadi Lagu Kegemaran Anak-Anak
Lagu HUTANG Floor 88 Menjadi Lagu Kegemaran Anak-Anak

LIRIK LAGU HUTANG - FLOOR 88

Kau nak cepat kaya
Macam jual unta
Tapi kau sendiri
Malas nak usaha
Cerita sana sini
Gebang kau merata-rata

Pantang depan mata
Ada saja cerita
Tipu belit kawan
Dah macam ular sawa
Bila dah tahu kau lari berbatu
Macam kau nampak hantu

Cerita zaman dulu
Pak kaduk gadai tanah
Dia laga ayam bukan kepunyaannya
Cerita zaman sekarang
Kau yang guna duit orang
Pabila pecah tembelang
Lari lintang pukang
Kau tak mampu bayar sekupang-pang
(Alakazam)

Pok amai-amai belalang kupu-kupu
Bayar duit aku yang semua kau sapu
Kambing biri-biri ala sudah datang dari Jawa
Mana kau nak lari bawa duit tu ke mana

Buai laju-laju buai sampailah pokok sena
Duit tu beribu semua entah ke mana
Memanggil Fasola tikam di tapak kakinya
Dah memang kau salah ku taboh kau pon tak apa
Rampo ngiseng semar tilem

Solo solo
Solo solo
Solo solo

La la la la la la la la
La la la la la la la la

Cerita zaman dulu
Pak kaduk gadai tanah
Dia laga ayam bukan kepunyaannya
Cerita zaman sekarang
Kau yang guna duit orang
Pabila pecah tembelang
Lari lintang pukang
Kau tak mampu bayar sekupang-pang
(Ram-pang-pang)

Pok amai-amai belalang kupu-kupu
Bayar duit aku yang semua kau sapu
Kambing biri-biri ala sudah datang dari Jawa
Mana kau nak lari bawa duit tu ke mana

Buai laju-laju buai sampai pokok sena
Bayar hutang itu takut nanti kau merana
Memanggil Fasola tikam di tapak kakinya
Dah memang kau salah ku taboh kau pon tak apa
Rampo ngiseng semar tilem
Rampo ngiseng semar tilem


5 Sep 2019

6 Tips Bijak Urus Masa

September 05, 2019 0
6 Tips Bijak Urus Masa
Hi korang! Sekejap jer dah bulan September. Macam banyak lagi plan atau target yang belum di capai. Betul tak? Kalau betul cuba korang check balik cara korang urus masa ( time management) korang.. Mesti ada yang tunggang terbalik kan? Bila kita dapat uruskan masa kita dengan balik, semua kerja akan berjalan dengan lancar, tak tertangguh, banyak benda boleh jimat, banyak perkara kira boleh buat dan banyak plan atau target boleh dicapai. 

Hal tentang pengurusan masa ini telah dinyatakan dalam Surah Al-'Asr ayat 1 hingga 3 yang bermaksud:-

"Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar"


Jadi, janganlah kita buang masa lagi sebab masih ada 3 bulan lebih lagi untuk capai apa yang kita rancang dan target. In sya Allah kita boleh!

6 Tips Bijak Urus Masa, tips urus masa, 6 tips urus masa, time management, cara nak uruskan masa dengan betul,


6 Tips Bijak Urus Masa


  • Kenalpasti kekuatan dan kelemahan diri sendiri terlebih dahulu. Ini adalah untuk kita menggunakan kekuatan kita sebagai senjata utama dalam perancangan kita. Kelemahan diri pula akan kita buang jauh-jauh dalam gaung supaya ia tak mengganggu plan, target, wishlist dan yang seangkatan dengannya. 
  • Luangkan masa untuk merancang jadual. Yang ni korang boleh buat sendiri, berpasangan ataupun dengan keluarga kecil anda.
  • Dah dapat list apa yang akan akan buat/ wishlist/ target... Check balik yang mana paling utama (priority).
  • Dah dapat yang mana priority, bolehlah buat senarai ' To -Do- List' . To do list adalah untuk memastikan semua kerja dibuat dan siap pada masa yang di rancang. Tanpa to do list ni ramai yang terlupa dan tertangguh untuk siapkan kerja. Sebab itulah to do list ni penting untuk semua tak kira student ataupun korang yang dah kerja. 
  • Elakkan sikap suka menangguhkan kerja. Opps yang ni memang ramai yang buat sebab diri sendiri pun buat juga bila ada drama best, bila ada novel best dan bila nak ke tempat yang best. Laghaa tapi buat juga. 
  • Fokus kepada matlamat. Kalau rasa give up, korang fokus balik matlamat. Yakinlah korang boleh. 

Dengan 6 tips bijak urus masa ini korang boleh urus masa korang dengan baik dan mencapai apa yang korang rancang dan target. In sha Allah. 

3 Sep 2019

Kali Pertama Bawa Anak-Anak Ke Sambutan Merdeka ke-62 Pulau Pinang

September 03, 2019 3
Kali Pertama Bawa Anak-Anak Ke Sambutan Merdeka ke-62 Pulau Pinang
Kali Pertama Bawa Anak-Anak Ke Sambutan Merdeka ke-62 Pulau Pinang. Hai korang! Masih bercuti lagi ke? Mommy dah masuk kerja. Cuti baru ni just bawa anak-anak ke Sambutan Merdeka yang ke-62 di Buttterworth, Pulau Pinang. Ini pun anak-anak yang request nak pi tengok sendiri kawat dan perarakan kenderaan yang mengambil bahagian. Kalau ikut mommy, memang nak dok rumah ja dan tengok sambutan kemerdekaan kat TV ja. 

Mommy setuju dengan request anak-anak sebab sambutan kali ini dekat dengan office mommy. So, parking senang. hihihi... 

Mommy gerak dari rumah dalam pukul 8 pagi. Sampai office dalam 8.40 pagi. Jalan lancar sebab tak banyak kenderaan sampailah selepas tol Sungai Nyior. Dah banyak kenderaan sebab jalan dah ditutup. It's okay sebab mommy dah hafal jalan area bagan ni. Untuk sampai office, kenalah masuk jalan Raja Uda dan patah balik ikut jalan dalam taman dan kondo. Keluar balik untuk ke office mommy. 

sambutan merdeka 2019
sambutan merdeka 2019

Parking dan terus ke kawasan pentas. Tak start lagi... Masih menunggu VIP's. Ajak anak-anak dan adik-adik breakfast dulu tapi depa tak mau. Nak tengok dari mula sampai habis..Huhu. Solutionnya mommy pergi beli air dan roti kat 7E sajalah. Nasib baik ada lagi.. 

sambutan merdeka 2019
Aisy

Sementara tunggu acara bermula, kita bergambar dulu... Wajib bergambar sebagai bukti suatu hari nanti. Jangan korang kata mommy tak pernah bawa pula.

Kami

Seberang jalan dari tempat mommy dan family duduk. Ramai siot! 

Paling geram dan rasa nak marah ja sebab ada manusia tak faham bahasa. Pak encik polis suruh duduk sebab nak bagi semua orang nampak tapi tak reti-reti nak duduk. Malah ada yang buat terer.  Ada yang dok jerit suruh duduk. Macam-macam lagi. Sabar sajalah... 

Manusia


Setia menanti acara bermula...

Kakak


Dah sampai tahap bosan sebab acara tak bermula lagi... Tapi tahun depan nak mai tengok lagi. hehehe..


Untuk kawad, korang boleh tengok di you tube di bawah. Mommy malas nak ambil gambar... so, ambik video. 


Jangan tak percaya, kami tunggu sampai habis.. Anak-anak pun puashati sebab dapat tengok kereta perisai angkatan tentera. Kenderaan yang paling depa tunggu... 

Acara habis dalam pukul 12 tengahari. Memang puashati!