StabThe Stone | Cafe Western Food Sedap Di Tikam Batu - Cahaya Hayati

13 Mar 2019

StabThe Stone | Cafe Western Food Sedap Di Tikam Batu

Dua minggu lepas masa mommy ke SP untuk membeli kain baju raya, mommy singgah di cafe officemate. Cafe ni baru buka saja sebab sebelum ni dia jual burger saja.. So, yang baru ni di upgrade menjadi cafe yang menjual western food. Dia tiga orang officemate dah pergi dan asyik bagi review sedap dan berbaloi dengan harga, so alang-alang dah sampai SP mommy ajaklah daddy singgah di StabThe Stone | Cafe Western Food Sedap Di Tikam Batu. 

StabThe Stone | Cafe Western Food Sedap Di Tikam Batu, StabTheStoneWestern, Tempat makan best di Tikam Batu, Tempat makan best dan sedap di Sungai Petani, JJCM sungai petani, jjcm tikam batu, Dinner best di tikam batu, sedapnya western food di sungai petani, sedapnya western food di tikam batu, kedai western food murah di sungai petani, kedai western food sedap di sungai petani.
StabThe Stone | Cafe Western Food Sedap Di Tikam Batu

Cafe StabTheStone ni terletak di jalan untuk ke Pantai Merdeka. Kiranya kena masuk dalam sikit, baru jumpa StabTheStone. Jangan risau sebab korang boleh je guna google maps. Kat bawah nanti mommy kongsi google maps ni. 

So, apa yang sedap? Mommy dan family order Lamb Chop, lamb Rack, Meatball, Fish & Chips dan Pasta Carbonara. Semua yang di order sedap dan sangat puashati. Anak-anak siap request nak mai lagi.. 

StabThe Stone | Cafe Western Food Sedap Di Tikam Batu, StabTheStoneWestern, Tempat makan best di Tikam Batu, Tempat makan best dan sedap di Sungai Petani, JJCM sungai petani, jjcm tikam batu, Dinner best di tikam batu, sedapnya western food di sungai petani, sedapnya western food di tikam batu, kedai western food murah di sungai petani, kedai western food sedap di sungai petani.
Us at StabTheStoneWestern

Ini lamb chop mommy. Sos yang sangat sedap dan tak muak... Habis sepinggan ni. hihi...

StabThe Stone | Cafe Western Food Sedap Di Tikam Batu, StabTheStoneWestern, Tempat makan best di Tikam Batu, Tempat makan best dan sedap di Sungai Petani, JJCM sungai petani, jjcm tikam batu, Dinner best di tikam batu, sedapnya western food di sungai petani, sedapnya western food di tikam batu, kedai western food murah di sungai petani, kedai western food sedap di sungai petani.

Pasta Carbonara ni si kakak Aisya yang order tapi share dengan si Aisy. Sedap depa kata... Untuk gambar meatball dan Fish & Chip tak sempat nak ambil.. Laju ja depa makan. hahaha

StabThe Stone | Cafe Western Food Sedap Di Tikam Batu, StabTheStoneWestern, Tempat makan best di Tikam Batu, Tempat makan best dan sedap di Sungai Petani, JJCM sungai petani, jjcm tikam batu, Dinner best di tikam batu, sedapnya western food di sungai petani, sedapnya western food di tikam batu, kedai western food murah di sungai petani, kedai western food sedap di sungai petani.

Ini antara menu-menu yang di jual di StabTheStone. Bukan biasher biasher. Semuanya nampak menarik dan sedap. 

StabThe Stone | Cafe Western Food Sedap Di Tikam Batu, StabTheStoneWestern, Tempat makan best di Tikam Batu, Tempat makan best dan sedap di Sungai Petani, JJCM sungai petani, jjcm tikam batu, Dinner best di tikam batu, sedapnya western food di sungai petani, sedapnya western food di tikam batu, kedai western food murah di sungai petani, kedai western food sedap di sungai petani.
Set long sausage

StabThe Stone | Cafe Western Food Sedap Di Tikam Batu, StabTheStoneWestern, Tempat makan best di Tikam Batu, Tempat makan best dan sedap di Sungai Petani, JJCM sungai petani, jjcm tikam batu, Dinner best di tikam batu, sedapnya western food di sungai petani, sedapnya western food di tikam batu, kedai western food murah di sungai petani, kedai western food sedap di sungai petani.
Set meatball

StabThe Stone | Cafe Western Food Sedap Di Tikam Batu, StabTheStoneWestern, Tempat makan best di Tikam Batu, Tempat makan best dan sedap di Sungai Petani, JJCM sungai petani, jjcm tikam batu, Dinner best di tikam batu, sedapnya western food di sungai petani, sedapnya western food di tikam batu, kedai western food murah di sungai petani, kedai western food sedap di sungai petani.
Set chicken chop

StabThe Stone | Cafe Western Food Sedap Di Tikam Batu, StabTheStoneWestern, Tempat makan best di Tikam Batu, Tempat makan best dan sedap di Sungai Petani, JJCM sungai petani, jjcm tikam batu, Dinner best di tikam batu, sedapnya western food di sungai petani, sedapnya western food di tikam batu, kedai western food murah di sungai petani, kedai western food sedap di sungai petani.
Homemade burger
So, bila dah tengok menu-menu ni, mommy dah tahu nak order apa bila singgah sekali lagi nanti.. Mommy teringin nak rasa homemade burger tu... Nampak sedap kan?

Oklah, bagi yang nak rasa sendiri keenakkan menu di StabTheStone, korang boleh pergi sendiri dan just follow google maps ni.


3 comments:

  1. nanti klau g SP lagi..boleh la cubaaa

    ReplyDelete
  2. Sedapnyaaa...SA plak dah lama tak makan western..kalau tk memang pilihan setiap masa kan..sebulan 2-3 kali makan..ni dari bulan 10 SA tak makan western...

    ReplyDelete
  3. Huyoo.. berger dia meriah dengan sayur..

    ReplyDelete