February 2019 - Cahaya Hayati

26 Feb 2019

Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand

February 26, 2019 1
Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand
Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand. Mommy memang rabun sejak zaman sekolah lagi. Rabun akibat suka membaca tapi dengan cahaya yang tak mencukupi. Dulu tak ketara sangat tapi sejak 2 tahun lepas, rabun makin teruk tambah dengan silau pun tinggi juga. Kena buat spek baru tapi mommy malas nak buat sebab mommy rasa muka mommy tak sesuai pakai spek. Nampak matang sangat. Bila pakai spek memang on off sajalah. Rasa nak pakai baru pakai, kalau tak memang tak pakai. Tak selesa satu hal juga...  So, tukar ke contact lens. Barulah makin muda. kofkof..

Walaupun dah pakai contact lens tapi mommy pakai yang natural jer.. Belum berani nak pakai yang kaler walaupun hati teringin sangat-sangat. Takut lupa daratan eh takut tak sesuai sebab pernah tengok orang pakai contact lens yang nampak menakutkan bukannya bertambah cantik. Sebab itulah mommy tak berani nak pakai yang kaler dan bercorak. Karang kena bahan jer dengan daddy.. 

Tapi sekarang mommy tidak lagi takut sebab dah jumpa tempat yang tawarkan contact lens secantik mata barbie. Bukan mudah nak cari seller yang sesuai sebab kadang bila dah jumpa yang cantik harga pula tak berbaloi, dah jumpa harga yang murah, corak dan warna tak menarik pula. Pening kan? 

So, bila dah jumpa web/tempat yang best untuk beli contact lens kaler mommy akan kongsi dengan korang. Supaya korang pun boleh ada mata cantik macam barbie. Web tersebut adalah Barbie Eyesland


Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie Eyes Land


Pertama kali masuk web Barbie Eyesland ni, mommy teruja sangat. Tak tahu nak pilih yang mana satu sebab banyak sangat pilihan. Nak warna apa, nak corak apa dan saiz apa semua ada... Rambang mata sekejap #facepalm. 

Barbie Eyesland, contact lens murah, web beli contact lens murah, contact lens murah dan berkualiti, contact lens cantik dan murah, Review Contact Lens Barbie Eyesland, Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand, beli contact lens online, web yang jual contact lens online, warna contact lens yang cantik,

Dalam rambang mata tu, mommy telah memilih 3 saja sebab setelah dipilih saiz, warna dan tahap rabun, dah tak banyak pilihan yang menarik. Kena selalu masuk barulah boleh grab yang menarik dan kebaboom. hahaha. So, inilah pilihan yang mommy telah buat dengan power 300 kedua-dua belah....

  • Aura Brown 16mm
Barbie Eyesland, contact lens murah, web beli contact lens murah, contact lens murah dan berkualiti, contact lens cantik dan murah, Review Contact Lens Barbie Eyesland, Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand, beli contact lens online, web yang jual contact lens online, warna contact lens yang cantik,

Barbie Eyesland, contact lens murah, web beli contact lens murah, contact lens murah dan berkualiti, contact lens cantik dan murah, Review Contact Lens Barbie Eyesland, Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand, beli contact lens online, web yang jual contact lens online, warna contact lens yang cantik,

  • Oh My Galaxy Black 16mm
Barbie Eyesland, contact lens murah, web beli contact lens murah, contact lens murah dan berkualiti, contact lens cantik dan murah, Review Contact Lens Barbie Eyesland, Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand, beli contact lens online, web yang jual contact lens online, warna contact lens yang cantik,

Barbie Eyesland, contact lens murah, web beli contact lens murah, contact lens murah dan berkualiti, contact lens cantik dan murah, Review Contact Lens Barbie Eyesland, Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand, beli contact lens online, web yang jual contact lens online, warna contact lens yang cantik,

  • Secret Grey 15mm

Barbie Eyesland, contact lens murah, web beli contact lens murah, contact lens murah dan berkualiti, contact lens cantik dan murah, Review Contact Lens Barbie Eyesland, Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand, beli contact lens online, web yang jual contact lens online, warna contact lens yang cantik,

Barbie Eyesland, contact lens murah, web beli contact lens murah, contact lens murah dan berkualiti, contact lens cantik dan murah, Review Contact Lens Barbie Eyesland, Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand, beli contact lens online, web yang jual contact lens online, warna contact lens yang cantik,

So, inilah kali pertama mommy memakai contact lens berwarna. Warna pilihan adalah Aura Brown. Okay tak? Nampak menakutkan tak? Takkan tapi mata still cantik menarik.. Yang paling mommy perasan, bila pakai ada lah 2, 3 orang yang mommy kenal pandang mommy dua tiga kali. Mata i cantik eh? 

Barbie Eyesland, contact lens murah, web beli contact lens murah, contact lens murah dan berkualiti, contact lens cantik dan murah, Review Contact Lens Barbie Eyesland, Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand, beli contact lens online, web yang jual contact lens online, warna contact lens yang cantik,


14 Sebab Kenapa Perlu Beli Contact Lens Dari Barbie Eyesland


Disebabkan mommy dah beli dan guna contact lens dari Barbie Eyesland, mommy nak kongsikan sebab-sebab korang pun kena beli contact lens dari Barbie Eyesland.

  • Harga yang sangat berbaloi iaitu RM 25 sepasang
  • Contact lens yang berkualiti tinggi dan 100% authentic.
  • Jangka hayat yang lama iaitu 3 bulan dengan penggunaan selama 8 jam sehari
  • Pilihan power dari 0-800 ( kena tahu tahap kerabunan korang. Untuk first timer sila check mata anda di kedai cermin mata yang berdekatan. Tahap rabun cermin mata dan contact lens adalah berbeza.
  • Pilihan diameter dari 14mm hingga 17.5 mm. 
  • Website yang sangat mesra pengguna. 
  • Packaging menarik dan tak mudah pecah.
  • Pilihan payment yang pelbagai termasuklah bayaran melalui paypal
  • Penghantaran ke seluruh Malaysia dan juga Singapore.
  • Pengesahan order dalam tempoh 24 jam dan tempoh shipping 2-3 hari saja.
  • Free shipping.
  • Diskaun menarik ( based on month promo) 
  • Boleh mix power 
  • Design dan warna yang sangat cantik


Barbie Eyesland, contact lens murah, web beli contact lens murah, contact lens murah dan berkualiti, contact lens cantik dan murah, Review Contact Lens Barbie Eyesland, Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand, beli contact lens online, web yang jual contact lens online, warna contact lens yang cantik,

Untuk memudahkan pengguna, setiap packaging terdapat cara guna. Ikut saja cara tersebut untuk memastikan contact lens tahan lama dan tidak cepat rosak.

Barbie Eyesland, contact lens murah, web beli contact lens murah, contact lens murah dan berkualiti, contact lens cantik dan murah, Review Contact Lens Barbie Eyesland, Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand, beli contact lens online, web yang jual contact lens online, warna contact lens yang cantik,

Review Contact Lens Barbie Eyesland


Mommy baru guna satu saja contact lens dari Barbie Eyesland iaitu Aura Brown berdiameter 16mm dan power 300, tempoh pemakaian pula lebih dari 8 jam. Kiranya dari pagi sampai balik kerja.. Warna Aura Brown ni taklah menonjol sangat. Nampak soft saja tapi corak di contact lens tu cantik. Sekali tengok tak puas, kena tengok sekali lagi. hahaha... 

Lens ni nipis dan soft saja. Mata pun tak cepat kering... Sebab tulah mommy boleh pakai lebh dari 8 jam. So, mommy bagi 5/5 untuk contact lens dari Barbie Eyesland

Untuk pengetahuan korang, mommy baru mencuba satu warna ni saja. Sayang nak buka contact lens warna lain sebab yang sepasang ni pun tahan sehingga 3 bulan. So, bila dah sampai tempohnya nanti mommy pakai yang lain pula. Selalu-selalulah tengok mata mommy... 

Barbie Eyesland, contact lens murah, web beli contact lens murah, contact lens murah dan berkualiti, contact lens cantik dan murah, Review Contact Lens Barbie Eyesland, Mata Cantik Bak Barbie Dengan Contact Lens Dari Barbie EyesLand, beli contact lens online, web yang jual contact lens online, warna contact lens yang cantik,


Kalau korang berminat dan nak cuba contact lens dari Barbie Eyesland, korang bolehlah layari media sosial berikut: 


24 Feb 2019

Melayan Selera Di Foodcourt Pasar Awam Samagagah

February 24, 2019 2
Melayan Selera Di Foodcourt Pasar Awam Samagagah

Melayan Selera Di Foodcourt Pasar Awam Samagagah. Bila sebut tentang selera, mommy memang sampai tak tahu nak breakfast apa area Kulim. Nampak sangat hari-hari atur kedai. #facepalm. Kadang-kadang tu cari juga kedai yang menjual menu rare tapi banyak yang dah tutup. Naper eh? Yang ada kebanyakkan menu yang sama. Beza hanya rasa sedap ngan tidak ja.. Kadang-kadang tu rasa tak best pun tapi harga, ya ampunnn tak berbaloi langsung. 

So, pagi ni cadangnya nak ke warung kak nik yang jual nasi kerabu di area Kelang Lama. Tapi... Warung tu tutup pulak. Sob sobs. 

Disebabkan warung kak nik tutup, daddy decide nak ke Market Samagagah sebab dok viral breakfast best. Bila pergi tak tahu stall yang mana satu. So, kita ikut gerak hati dan selera sajalah.

Mommy pilih moi sup daging. Sedap dan kena dengan selera. 



Daddy pula, pilih nasi lemuni. Dia cakap dah lama tak makan dan susah nak jumpa di Kulim. Walaupun simple nasi, sambal, ikan bilis dan telur dadar saja.. tapi rasa dia sangat mabeles. 



So, boleh mai lagi lain kali untuk rasa menu menu lain yang ada di sini. Depa kata ada nasi lemak sedap kat sini😘

21 Feb 2019

Wordless | Cantiknya Matahari Terbenam Di Ban Pecah Tanjung Piandang

February 21, 2019 2
Wordless  | Cantiknya Matahari Terbenam Di Ban Pecah Tanjung Piandang

Cantiknya Matahari Terbenam Di Ban Pecah Tanjung Piandang















20 Feb 2019

Sedapnya Pulut Durian Pak Yeop Corner

February 20, 2019 1
Sedapnya Pulut Durian Pak Yeop Corner
Sedapnya Pulut Durian Pak Yeop Corner. Dalam entry yang lepas, mommy ada mention yang mommy telah singgah  ke Pak Yeop Corner untuk merasa sekali lagi keenakkan pulut durian. Tak tahu kenapa teringat-ingat pulut durian Pak Yeop sedangkan pulut tu boleh ja buat sendiri. Tak sama... Ke sebab durian kat sana sedap. 

Sedapnya Pulut Durian Pak Yeop Corner, Pak Yeop Corner, Pulut Durian Pak Yeop Corner, pulut durian sedap, sedapnya pulut durian, pulut durian changkat jering, pulut durian sedap di Taiping, lokasi pulut durian sedap di Taiping, lokasi pulut durian sedap di changkat jering, lokasi pulut durian sedap di Perak, JJCM Perak, jalan-jalan cari makan perak, Tempat makan sedap di Trong, JJCM Trong,
Pak Yeop Corner Pulut Durian

Inilah pulut durian Pak Yeop. RM 8 sepinggan.. Ada gabungan durian kampung dan durian D24. Sedap!

Sedapnya Pulut Durian Pak Yeop Corner, Pak Yeop Corner, Pulut Durian Pak Yeop Corner, pulut durian sedap, sedapnya pulut durian, pulut durian changkat jering, pulut durian sedap di Taiping, lokasi pulut durian sedap di Taiping, lokasi pulut durian sedap di changkat jering, lokasi pulut durian sedap di Perak, JJCM Perak, jalan-jalan cari makan perak, Tempat makan sedap di Trong, JJCM Trong,
 Pulut Durian

Dua orang budak ni memang hantu durian. Tak cukup sepinggan dan nak durian lagi tapi kat Pak Yeop takdak buah durian extra. Daddy janji nanti singgah beli durian di tepi jalan... Yuhuuuu. 

Sedapnya Pulut Durian Pak Yeop Corner, Pak Yeop Corner, Pulut Durian Pak Yeop Corner, pulut durian sedap, sedapnya pulut durian, pulut durian changkat jering, pulut durian sedap di Taiping, lokasi pulut durian sedap di Taiping, lokasi pulut durian sedap di changkat jering, lokasi pulut durian sedap di Perak, JJCM Perak, jalan-jalan cari makan perak, Tempat makan sedap di Trong, JJCM Trong,

Sedapnya Pulut Durian Pak Yeop Corner, Pak Yeop Corner, Pulut Durian Pak Yeop Corner, pulut durian sedap, sedapnya pulut durian, pulut durian changkat jering, pulut durian sedap di Taiping, lokasi pulut durian sedap di Taiping, lokasi pulut durian sedap di changkat jering, lokasi pulut durian sedap di Perak, JJCM Perak, jalan-jalan cari makan perak, Tempat makan sedap di Trong, JJCM Trong,

Selain dari pulut durian, ada juga menu lain seperti cendol, ABC, makan goreng-goreng dan juga sup daging serta tulang. 

Sedapnya Pulut Durian Pak Yeop Corner, Pak Yeop Corner, Pulut Durian Pak Yeop Corner, pulut durian sedap, sedapnya pulut durian, pulut durian changkat jering, pulut durian sedap di Taiping, lokasi pulut durian sedap di Taiping, lokasi pulut durian sedap di changkat jering, lokasi pulut durian sedap di Perak, JJCM Perak, jalan-jalan cari makan perak, Tempat makan sedap di Trong, JJCM Trong,

Sedapnya Pulut Durian Pak Yeop Corner, Pak Yeop Corner, Pulut Durian Pak Yeop Corner, pulut durian sedap, sedapnya pulut durian, pulut durian changkat jering, pulut durian sedap di Taiping, lokasi pulut durian sedap di Taiping, lokasi pulut durian sedap di changkat jering, lokasi pulut durian sedap di Perak, JJCM Perak, jalan-jalan cari makan perak, Tempat makan sedap di Trong, JJCM Trong,


 So, kalau korang nak rasa sendiri keenakkan pulut durian Pak Yeop, korang bolehlah datang sendiri di alamat sini.

Pak Yeop Pulut Durian
Batu 9 Jalan Trong, 34850 Trong
Perak


19 Feb 2019

Zoo Taiping | Mengenali Haiwan Dengan Lebih Dekat

February 19, 2019 0
Zoo Taiping | Mengenali Haiwan Dengan Lebih Dekat
Zoo Taiping | Mengenali Haiwan Dengan Lebih Dekat. Cuti Chinese New Year yang lepas, anak-anak request untuk ke Zoo Taiping. Nak tengok haiwan katanya. Almaklumlah anak-anak mommy ni anak bandar. Tengok ayam pun dah 'perak '. Apatah lagi haiwan-haiwan yang lain. So, ke Zoo Taiping lah kita untuk mendekatkan anak-anak dengan haiwan dan alam semulajadi. 

Port wajib bergambar bila sampai Zoo Taiping. 



Sementara tunggu daddy pergi parking, kita bergambar dulu di port-port yang menarik di sekitar pintu masuk Zoo Taiping. Dah macam-macam style bergambar dah depa buat... Nasib baik depa mau layan mommy. hihi..



Ini pula keluasan dan peta Zoo Taiping. Sangat berguna kepada mereka yang mahu jalan kaki mengelilingi Zoo. Hasrat di hati nak kelilingi Zoo dengan jalan kaki tapi .... So, kita naik kereta api sajalah. 

Tiket untuk dewasa berharga RM 16 seorang dan tiket kanak-kanak ataupun senior citizen berharga RM 8 seorang. 


Pengunjung pun ramai masa kami masuk. Maklumlah sekolah cuti panjang. Masa tunggu train, train yang ke-4 baru dapat naik. Sabarrrr.. Nasib baiklah cuaca di Taiping tak panas. kalau tak mau berpeluh-peluh menunggu train. 

Si Aisy tu pakai jaket sebab nak hoodie juga macam kakak. Pujuk pujuk pun tak nak buka juga. Sukahatilah labuuuu. 


Penat naik train, kita rehat dan minum dulu. Jangan tiru tau kalau korang tengah diet tapi mommy minum gak sebab tergoda dengan air ni. kahkah..


Lepas rehat sekejap, daddy bawak kiddos jalan kaki tengok haiwan yang anak-anak tak puas tengok masa dalam train. Barulah best dan seronok. Dalam kereta asyik dok bercerita tentang haiwan yang depa tengok. Siap nak datang lagi lainkali. Mommy okay ja... 





So, kalau korang tak tahu nak ke mana-mana pada hujung minggu atau cuti sekolah... Bolehlah bawa anak-anak datang sini sambil jalan-jalan cari makan. 

Lepas Zoo, kami terus JJCM. Tempat pilihan makan adalah Pulut Durian Pak Yob. Teringin pulut durian Pak Yob padahal boleh masak sendiri. Feeling dan rasa tu tak sama dengan makan kat kedai. Nanti mommy update tentang Pak Yob Pulut Durian. Tunggu naaa... 

18 Feb 2019

Kopitiam D'Kulim Restoren Vegetarian Melayu Pertama Di Kulim

February 18, 2019 0
Kopitiam D'Kulim Restoren Vegetarian Melayu Pertama Di Kulim
Kopitiam D'Kulim Restoren Vegetarian Melayu Pertama Di Kulim. Hai korang.. 2 minggu lepas, mommy baru singgah ke kedai vegetarian melayu yang pertama rasanya di Kulim. Selalunya restoran melayu jarang yang into vege. Selalunya more kepada daging, ayam ataupun kedai makan seafood. So, bila ada yang buat restoran vegetarian, rasa teruja nak mencuba...


Di sebabkan teruja, kami pun pergilah mencuba. 

Bila masuk saja restoran ni, ia berkonsepkan kopitiam atau kedai makan chinese. Dekorasi pun menarik. Tak percaya, boleh tengok si Aisy yang asyiksuruh mommy tangkap gambar dia..



Ini menu yang ada di Kopitiam D'Kulim. Banyak juga pilihan dan harga pun berpatutan. 


Bossku yang paling teruja nak mencuba. Nak try menu lain tapi dah habis so, ambil mee goreng. Sedap. 



Inilah mee goreng tersebut. Siap ada bendera Malaysia lagi...


Ini pula koay teow goreng si Aisy. Tanpa sayur dan tak pedas. Request letak telur mata... Rasa? Sedap. 


Kakak Aisya pula try mee kuah. Dia kata sedap... Mommy tak sempat rasapun. Tengok-tengok dah habis. Laju betul makan. 


So, korang yang mahu kelainan dan into vegie... bolehlah mai cuba di sini. Ini lokasi Kopitiam D'Kulim. 

D'KULIM KOPITIAM 
2555, Jln Selasih 2b/1, Taman Selasih, 09000 Kulim, Kedah

17 Feb 2019

Koleksi Make Up Althea | Cantik, Menawan Dan Tertawan

February 17, 2019 10
Koleksi Make Up Althea | Cantik, Menawan Dan Tertawan
Hai korang!! Buat apa tu? Mommy busy sikit tapi ada kan juga masa untuk update blog dan kongsi dengan korang koleksi Make Up Althea yang cantik, menawan dan tertawan. Sapa yang tertawan? Mommy ler. hehe...  Banyak yang mommy telah kongsikan dengan korang tentang produk-produk Althea Korea. Dari skincare, mask, make up dan lain-lain lagi. Brand macam-macam ada tapi yang paling best adalah produk-produk di bawah label Althea sendiri. Sebab? Sebab harga sangat mampu milik, berkesan dan authentic. 

Kiranya, sejak menggunakan produk-produk Althea... Mommy tidak lagi risau tentang kesan sampingan atau breakout. Kulit bertambah baik sejak mengenali Althea.kr . Sebab itulah bila Althea keluarkan produk baru, mommy sangat teruja untuk mencubanya termasuklah koleksi make up terbaru walaupun mommy bukanlah kaki make up. So, jom tengok apa yang ada untuk koleksi make up Althea... 

Koleksi Make Up Althea | Cantik, Menawan Dan Tertawan


Untuk koleksi Make Up Althea kali ini terdiri dari set solekan asas iaitu:- 

  • BCL x Althea Eye Palette Sunrise & Moonrise
  • Althea Flawless Creamy Concealer 
  • Althea Spotlight Eye Glitter
  • Althea Water Colour Cream Tint 
  • Althea Skin Relief Spot Film Gel

Mommy akan review satu-satu untuk produk yang telah mengubah wajah mommy dari biasyer-biasyer ke luarbiasyer. hahahaa... Gurau jer sebab nanti nak suruh korang nilai sendiri. 


BCL x Althea Eye Palette Sunrise & Moonrise


Bila buka saja box Althea, BCL x Althea Eye Palette Sunrise & Moonrise ni yang nampak dulu. Teruja beb! Bila dah buka lagi la sebab warna-warna dia sangat cantik. Rasa sayang nak guna. hihii...


BCL x Althea Eye Palette Sunrise & Moonrise adalah kolaborasi exclusive diantara Althea dengan bintang popular Indonesia iaitu Bunga Cinta Lestari. Hadir dalam  8 pigmented colour shade lengkap dengan matte, shimmer, glitter. Packaging dia pun cantik sangat dengan motif bunga-bunga. 

Walaupun hadir dengan 8 pigmented colour shade, tapi dengan padanan yang sesuai untuk solekan mata korang, ia mampu memberi kesan glamour kepada korang. Sangat sesuai di gunakan sebagai solekan siang, solekan malam ataupun solekan untuk majlis rasmi. 8 warna eye palette ini sangat sesuai untuk wanita asia.


Mommy dah cuba dan ia sesuai untuk mommy. Kalau korang nak, dapatkan  Palette Sunrise & Moonrise 15.5g pada harga RM140 dengan klik sahaja di link ini my.althea.kr/eye-palette-sunrise-moonrise-bcl


Althea Flawless Creamy Concealer


Althea Flawless Creamy Concealer bukan sekadar concealer sebab ia mampu menutupi parut jerawat, jeragat dan kesan cela pada wajah serta memberikan kesan flawless pada wajah. hadir dengan 4 pilihan warna iaitu :-

  • #01 Vanilla
  • #02 Ginger 
  • #03 Honey 
  • #04 Mocha


Korang boleh pilih warna yang sesuai dengan kulit korang tapi kalau nak kesemuanya pun boleh sebab setiap warna memberi kesan yang berlainan. Setahu mommy, warna yang gelap sikit tu selalunya MUA atau kaki make up akan gunakan sebagai shading supaya hidung nampak mancung, pipi bak pauh melayang dan lain-lain lagi.


Althea Flawless Creamy Concealer ni  mempunyai tekstur yang lembut dan ringan. Paling best bila solekan tidak menjadi crack selepas beberapa jam memakainya. Ia juga mempunyai formulasi kelembapan untuk mempastikan kulit wajah kita tidak kering dan sentiasa lembap sepanjang masa memakainya sebagai asas solekan. Ia memberikan sentuhan kemasan wajah semi-matte. 

Bagi yang berminat, untuk setiap satu Althea Flawless Creamy Concealer (6g) ni cuma berharga RM15 dan klik sahaja di my.althea.kr/flawless-creamy-concealer


Althea Spotlight Eye Glitter


Spotlight Eye Glitter? First time mommy guna dan ada koleksi ni. Boleh dijadikan solekan sebagai  eyeshadow ataupun eyeliner agar solekan mata korang kelihatan perky dan glamor. Sesuai sangat untuk gaya solekan yang berani dan ranggi.




Diformulasikan dengan NATURAL MOISTURIZING COMPLEX untuk melembapkan kelopak mata dengan moisturizing gel matrix memberikan sentuhan kilauan. Ia juga mampu bertahan lama selepas penggunaan solekan mata. Hadir dengan dua pilihan variasi warna 
  • #01Gold light 
  • #02 Pink Light

Untuk pembelian Althea Spotlight Eye Glitter 4.5ml berharga RM24 dan klik disini my.althea.kr/spotlight-eye-glitter


Althea Water Colour Cream Tint


Hat ni mommy suka sebab warna-warna dia sangat cantik dan menawan kalbu gituuu. Boleh digunakan untuk ke pejabat, santai ataupun ke majlis-majlis tertentu.


Althea Water Colour Cream Tint merupakan pewarna bibir yang tahan lama dan mampu melembapkan bibir. Hadir dengan gabungan warna bold dan glossy sheen. Empat pilihan variasi warna menarik sangat iaitu 

  • #01 Plum Cream 
  • #02 Strawberry Cream 
  • #03 Peach Cream
  • #04 Marron Cream


Mommy dah guna keempat-empat code ni. Semuanya warna cantik. Lagi best bila mommy campur atau adunkan dengan 2, 3 warna sekaligus, ia menghasilkan warna baru yang lagi meletops. So, korang pun kena cuba dan dapatkan koleksi lip tint  ni. 

Watercolor Cream Tint mempunyai isipadu 4.5ml dan berhara cuma berharga RM20. Untuk pembelian dan maklumat lanjut, korang boleh klik di sini  my.althea.kr/watercolor-cream-tint


Althea Skin Relief Spot Film Gel


Mommy ada jerawat sebenarnya. Sebab itulah jarang sangat ber'make up'. Takut jerawat semakin galak naik. Tapi orang kata, semakin banyak jerawat bermakna kulit semakin muda. Betoi ka? Apa-apa jerlah kan tapi untuk atasi masalah jerawat, mommy mencuba Althea Skin Relief Spot Film Gel.


Althea Skin Relief Spot Film Gel adalah gel jernih untuk merawat jerawat di wajah. Gel ini  mengandungi Tea tree oil ,Centella asiatica extract ( ekstrack pegaga ) dan juga ekstrack daun Pine di mana kesemua bahan semulajadi ini kaya dengan antioxidants untuk merawat dan melegakan kerengsaan wajah. Sebab itulah ada rasa sejuk dan dingin apabila menggunakannya.


Untuk pembelian Skin Relief Spot Film Gel 15ml berharga RM 19 ini, korang klik sahaja di my.althea.kr/skin-relief-spot-film-gel

Menarikkan koleksi Make Up Althea kali ini?. So, mommy kongsikan dengan korang cara mommy menggunakan produk-produk Althea dan perubahan wajah mommy dari besyer besyer ke luarbesyer. Saja nak bagi korang muntah. hahahaha



Banyak kekurangan dalam video tu tapi mommy cuba jugak. So, inilah hasilnya versi photo...

sebelum

selepas

selepas tukar tudung. 
Amacam meletops tak? So, kalau korang berminat untuk mendapatkan produk-produk Althea yang mommy gunakan ini, korang bolehlah dapatkannya di link di bawah dan ianya direct dari Korea.