Review Kotak Pink Althea Lagi - Cahaya Hayati

8 Oct 2018

Review Kotak Pink Althea Lagi

Review Kotak Pink Althea Lagi. Kali ini mommy nak review product dari Althea yang mommy pilih sendiri hasil reward yang mommy dapat sebagai Angel Althea. Tak banyak yang mommy beli... 4 product saja untuk menghiaskan wajah mommy. 

Produk-product yang mommy pilih terdiri daripada:-

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
Make up dari Althea Korea lagi...

  • ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer
  • Etude House Precious Mineral BB Cream Matte
  • Luxe Gel Eye Liner
  • Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense

Produk-produk ini mommy pilih di sebabkan stok sedia sudah nak habis. Lip Matte tu buat tambah koleksi sebab mommy takde lagi kaler tu... Okaylah jom kita review satu per satu produk-produk ni... 

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer


Sejak-sejak tahu tentang kepentingan menggunakan primer sebelum menggunakan produk make up yang lain, memang mommy akan sentiasa pastikan primer sentiasa ada dalam beg make up.

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer di pilih oleh mommy sebab ia adalah:-

  • Primer muka yang natural, kiranya semua jenis kulit dan warna kulit boleh guna primer ni.
  • Melembapkan dan menyegarkan kulit. Ia bukan saja melindungi kulit dari alahan atau kesan sensitif akibat penggunaan make up tapi ia juga melembapkan dan menyegarkan kulit. So, bila pakai memang rasa best dan selesa. 

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer adalah sejenis primer yang lembut dan halus, cepat meresap ke dalam kulit, berbau wangi dan tidak berminyak. Di datangkan dengan warna natural membolehkan semua warna kulit boleh gunakannya. Make up selepas menggunakan ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer juga lebih sekata dan licin. So, memang rekomen kepada korang untuk cuba primer jenis ni...

Etude House Precious Mineral BB Cream Matte


Kali pertama menggunakan Etude House Precious Mineral BB Cream Matte. Saja nak try produk yang mendapat review best-best. Mommy lebih suka menggunakan BB cream berbanding bedak kerana mommy ada sedikit alah dengan benda berdebu. Kalau pakai juga, confirm jerawat halus akan naik. So, better elak dan guna produk yang sesuai.

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
Etude House Precious Mineral BB Cream Matte

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
Warna sand. 

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
warna sekata dan tampak natural..


Apa yang mommy suka dengan Etude House Precious Mineral BB Cream Matte adalah ia mengandungi SPF50+ yang mampu melindungi kulit mommy serta mencegah jeragat dari bertambah banyak. Bila pakai BB Cream ni, memang ia mampu menyembunyikan cela atau parut yang ada di wajah. Kalau nampak tu taklah ketara sangat. Boleh tengok video yang mommy buat ni...


Oh yer warna yang mommy pilih adalah sand. Sesuai la kan dengan warna kulit mommy... 

Luxe Gel Eye Liner


Mommy ni bukannya pandai atau rajin sangat ber'make up' tapi semangat nak cuba make up tu yang membuatkan mommy beli. kihkih. Kali ini mommy try gel eyeliner berwarna hitam. Saja nak try balik sebab dulu suami pernah kata saya tak sesuai pakai liner hitam. Nampak menonjol sangat mata sebab mata saya dah besar katanya. kofkof..

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
Luxe Gel Eye Liner

Kali ini nak try juga kot-kot sesuai dengan mencuba taktik yang di ajar oleh MUA di media social. Ha nilah hasil yang mommy dapat buat. Sesuai tak? 

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
Nampak tak?

Yang best tentang Luxe Gel Eye Liner ini adaalah ia pensel yang lembut bergel. Bila letak di kelopak mata tu tak terasa sangat. Tengok-tengok dah ada kesan. Yang best, ia senang di cuci. Basahkan tisu jer dah boleh buang gel eyeliner ni.

Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense


Suami tepuk dahi bila tengok dalam kotak ada lipstik lagi. hehehe... Mommy memang suka beli lipstik dan lip matte. Suka pakai sebab setiap warna memberi perasaan yang berlainan. Rasa macam bertenaga dan lebih yakin untuk keluar rumah.

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense

Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense yang mommy pilih ni code 23 warna macam natural dan pastel. Bila pakai memang nampak natural. Tahan lama dan senang di bersihkan... Kalau korang tak suka make up tebal-tebal, boleh cuba Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense ni.

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
sesuaikah?

Taraaaa! Inilah hasil make up menggunaakan 4 product dari Althea. Simple simple saja...  

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
hasil make up menggunakan 4 produk Althea


Bagi korang yang berminat untuk mendapatkan produk-produk dari Althea bolehlah layari laman web Althea di bawah.

https://my.althea.kr/

Bagi korang yang pertama kali nak shopping di Althea, korang layak untuk dapat diskaun 20% bagi pembelian pertama korang. Klik link di bawah untuk DISKAUN!


No comments:

Post a Comment