Tips Tingkatkan UV Dan PV Blog - Cahaya Hayati

2 Mar 2018

Tips Tingkatkan UV Dan PV Blog

Tips tingkatkan uv dan pv blog. Mesti ramai yang mahu uv dan pv blog tinggi dan kalau boleh nak sampai ratus ribu setiap hari.. Tapi bagaimana? Mommy pun begitu juga. Dari puluh ke seratus uv setiap hari pun dah lega. Sekarang target nak tingkat uv dan pv ke ribu pulak. Lagi banyak uv dan pv, lagi stabil blog tu dan lagi banyak income yang akan masyuk.

Tips tingkatkan uv, tips tingkatkan uv dan pv, tips tingkat pv, cara tingkatkan uv pv, cara naikkan uv pv, pv, cara naikkan page view, cara naikkan unique view, pageview, unique view,
Tips tingkatkan uv dan pv blog


Income blog ni ada banyak antaranya boleh perolehi melalui iklan yang letakkan di blog iaitu, adsense, innity dan nuffnang. Selain itu adalah melalui paid review. Bayaran dan tawaran paid review ni bergantung kepada traffic blog. Lagi tinggi traffic lagi mahal harga review tersebut. Begitu juga dengan pendapatan dari iklan yang di letakkan di blog. Lagi tinggi traffic lagi banyak income dari iklan tersebut dan boleh cash out setiap bulan. Jadi marilah sama-sama kita tingkatkan uv dan pv blog.

Antara tips meningkatkan uv dan pv yang mommy boleh kongsikan adalah seperti di bawah. Mungkin korang pun boleh follow supaya kita sama-sama tingkatkan uv dan pv blog.

Tips Tingkatkan Uv Dan Pv Blog


1. Banyakkan Entry Blog

Yang paling utama untuk tingkatkan uv dan pv blog adalah dengan memperbanyakkan entry. Kalau boleh sehari 5 atau 3 entry. Kalau tak boleh 1 entry sudah memadai. Kalau 1 entry saja sehari biarlah ianya entry yang informative, yang di cari ramai dan di cari sepanjang masa.

Kalau update selalu ada ke orang baj baca? Sama pula fikiran kita yer? Dulu mommy macam ni jugak takut tak dak orang baca entry kita. Jangan takut, update ja apa yang di rasakan betul dan boleh di share. Yang negatif dan menjatuhkan maruah orang takyah ler.. Kita update yang positif ja. Moga dengan entry tu terselit pahala untuk kita.

Takde idea bak update? Up ja walaupun sekadar wordless. Bagaimana nak dapatkan idea untuk update entry nanti mommy share dalam entry yang lain.

2. Seo

Seo sangat-sangat memainkan peranan dalam menaikkan uv dan pv. Entry yang ada kekuatan seo akan mudah mendapat uv dan pv kerana ia berada dalam page pertama carian google. Tak tahu bagaimana nak jadikan ia seo, belajarlah dari yang pandai dan arif.

3. Ping

Ping pun mainkan peranan untuk naikkan uv dan pv blog sebab ada sesetengah orang tak tahu cara nak dapatkan info dari blog. Just baca apa yang terlintas di mata. Kadangkala dari ping jugalah kita dapat followers.

Antara media sosial yang popular  adalah :-
  • Facebook
  • Google +
  • Twitter
  • Instagram

4. Blogwalking

Nak orang kunjung ke blog kita, kita kenalah ke blog orang dulu. Cara ni di panggil Blogwalking.


5. Exchange comment

Ini cara terbaru yang mommy tahu sebab melalui exchange comment, kita dapat tonjolkan blog kita kepada yang join exchange comment tersebut.

Bagaimana nak join exchange comment, yang ni kena rajin tengok status rakan-rakan blogger.

Selamat mencuba tips tingkatkan uv dan pv dari mommy. Nanti mommy kongsikan lagi tips-tips yang lain.


23 comments:

  1. singgah sini , adeh nak taip 5 entri sehari tu mcm tak boleh buat jer huhu

    ReplyDelete
  2. nice sharing.. CT bab satu entry satu hari nak konsisten pun susah. macam mana tu.. mood memang tenggelam timbol sentiasa. kadang rajin but most of the time malas T.T

    ReplyDelete
  3. good tips cik T ;) sekarang ni pun kc usahakan update entri setiap hari atleast satu. biar konsisten gituuu. sebab Google suka blog/website yang selalu update hehe.

    ReplyDelete
  4. In Sha Allah
    akan diikut semua tips2 nih

    ReplyDelete
  5. Betul kak.. Skg pun zaza dh rajin skit update entri.. Klu tak seminggu sekali je hahaa.. Exchange tu mmg kena rjin dan aktif..

    ReplyDelete
  6. bilalah nak capai semula 3-5 entry sehari. Sekarang ni nak upkan satu entry pun jenuhhh....

    ReplyDelete
  7. Tips yang bagus.. Ros pun usaha ikut tips-tips tu. Blogwalking tu penting. Jangan pula ramai yang singgah blog kita, tinggalkan komen, tapi kita tak balas pun jejak mereka. Dan sentiasa updated blog . Jangan dibiarkan blog kita sunyi dari entry baru. Hihi

    ReplyDelete
  8. good tips bolhlah mama jadika panduan nanti

    ReplyDelete
  9. Bagus tips ni, tp saya mampu update 2-3 artikal ,tu kalau tak ngantuk atau kalau rajin

    ReplyDelete
  10. Terima kasih tips ni... Kita tgh amalkan satu2... Alhamdulillh pv naik...hehehe

    ReplyDelete
  11. perkongsian yg menarik sis..tq

    ReplyDelete
  12. Info menarik...
    Nak menulis setiap hari itu yang agak memberatkan...huhu

    ReplyDelete
  13. Tips yang berguna . Semua blogger perlukan PV yg tinggi

    ReplyDelete
  14. Setakat ni semua tips diatas saya memang buat..dan memang berkesan..walaupun PV jatuh 50% sekarang ni tapi masih ribu riban ..

    ReplyDelete
  15. Kinah akan cuba tips yang mommy share ni. Tapi ikut kemampuan kita jugaklah sebab nak siapkan satu entri pun makan masa. Apapun nice sharing

    ReplyDelete
  16. Semua tips tu iday boleh follow kecuali banyakkan entry. hahaha selalu azam nak buat 1 hari 1 post. tapi terbabas jugak. sebab tu iday fokus content yang sedia ada, banyakkan share dan improve ranking. hehehe

    feb 2018 dalam 11 post je. azam nak cukup 28. hahaha kita tengok march ni macam mana. hehe

    ReplyDelete
  17. Bagus tips ni..tapi bab seo belumpakar lagi. Sekarang pun selagi boleh update, nad update

    ReplyDelete
  18. Singgah follow #209 dari http://www.nurzariniismail.com
    :)

    ReplyDelete
  19. Good tips ni kita pun dah buat juga,,, tapi kadang2 tenggelam timbul juga lah... lepas ni kene konsisten lagi.... tq sis sebab share :)

    ReplyDelete
  20. wah.. bagus tips ni. boleh dijadikan panduan untuk mereka2 yang nak naikkan PV blog

    ReplyDelete
  21. blogwalking yg rabia selalu je buat

    ReplyDelete
  22. Tips macam ni biasa baca.. tapi tu la.. nak mengamalkannya tu selalu culas.

    ReplyDelete