Februari 2018 - Cahaya Hayati

21 Feb 2018

10 Cara Jimat Membeli Kereta

Februari 21, 2018 0
10 Cara Jimat Membeli Kereta
10 Cara Jimat Membeli Kereta. Membeli kereta bukanlah mudah tambah-tambah bila kali pertama membeli. Banyak benda atau faktor yang kena pertimbangkan sebab kereta adalah liabiliti dan bukannya aset. Ia mempunyai nilai susut walaupun nilai pembeliannya sama seperti membeli aset. Dengan membeli kereta juga, kita terpaksa mengeluarkan wang untuk pembayaran ansuran, takaful kenderaan, cukai jalan, servis enjin, servis tayar, cuci kereta, minyak enjin, minyak gear, ganti wiper, dan lain-lain lagi. Nampakkan komitmen atau kos yang perlu di keluarkan apabila membeli kereta, tak kiralah kereta baru atau kereta secondhand. Jadi, sebelum membeli kereta korang kena baca 10 Cara Jimat Membeli Kereta ini terlebih dahulu. Bukan apa supaya korang tak terbeban dengan kos-kos yang wujud apabila membeli kereta. Selesa memang selesa tapi kalau terbeban, hati dan otak yang tak selesa jadinya. 

10 Cara Jimat Membeli Kereta, Cara Jimat Membeli Kereta, tips jimat beli kereta,

10 Cara Jimat Membeli Kereta


1. Beli Kereta Secara Tunai

Wow jarang kita dengar ada orang membeli kereta secara tunai tapi ada. Mereka ini menggunakan simpanan dan membeli kereta yang sama nilai dengan simpanan tersebut. Tak kiralah kereta baru atau secondhand. Orang jenis ini tidak suka kepada komitmen bulanan dan mereka suka bebas hutang. Dengan cara ini juga, mereka tidak akan menanggung kos atau faedah pinjaman. Jimat tu!


2. Deposit Tinggi

Selain daripada membeli kereta secara cash, ada juga yang membayar deposit tinggi agar jumlah pinjaman yang di buat tidak banyak serta jumlah komitmen kurang dari sepatutnya ataupun jumlah tahun bayar juga kurang. Jimat di sini adalah jumlah komitmen bulanan dan tempoh komitmen kurang dari sepatutnya. 


3. Beli Kereta Yang Harganya Sama  Dengan Setahun Gaji

Kereta idaman hati berharga xxxxxx.xx tapi berbaloi ke? Yelah gaji sebulan baru RM 3K. Komitmen bulanan kereta  1.5K. Baki gaji RM 1.5K tapi belum tolak komitmen yang lain lagi.. Cara terbaik adalah dengan membeli kereta yang harganya kurang ataupun sama dengan setahun gaji. Dengan cara ini komitmen bulanan masih terkawal. 


4. Formula 20:5:15

~ sumber Jomurusduit.com

Formula ini mungkin lebih ketat berbanding formula deposit tinggi ataupun harga kereta sama dengan setahun gaji. .

20:5:15 merujuk kepada 20% deposit, 5 tahun tempoh pembiayaan/pinjaman dan 15% ansuran bulanan daripada pendapatan bulanan.

Bagaimana nak kira harga kereta yang layak dibeli? Boleh lihat contoh kiraan mudah yang berikut bagi mereka yang bergaji RM 3,000 sebulan.

Untuk ansuran bulanan 15%, maka jumlahnya 15% x RM 3,000 = RM 450

Maka harga kereta yang layak dibeli (anggaran kadar faedah pembiayaan/pinjaman kereta = 3%):

(RM 450 x 60 bulan) + (RM 450 x 60 bulan)(5 tahun x 3/100) = RM 31,050

Ya, dengan gaji RM 3,000, harga kereta yang layak dibeli dengan tempoh pembiayaan/pinjaman selama 5 tahun adalah sekitar RM 31,000 sahaja. Itupun perlu disediakan deposit 20% iaitu sebanyak RM 6,200 menjadikan jumlah pembiayaan/pinjaman yang perlu dilakukan adalah RM 24,800.00


5. Jana Pendapatan Dengan Kereta Tersebut

Jana pendapatan? Yelah sekarang kan dah ada UBER dan GRAB. So, bolehlah korang jana pendapatan dengan dengan membuat part time sebagai pemandu UBER atau GRAB. Dengar kata pendapatan sebagai pemandu UBER atau GRAB agak lumayan. Jadi, dengan pendapatan tersebut bolehlah di gunakan untuk membayar komitmen bulanan. Korang pun tak perlu nak keluarkan duit gaji untuk membayar komitmen bulanan. 


6. Cari Kereta Yang Tawarkan Tempoh Panjang Service Percuma

Antara perkara yang boleh jimat ketika membeli kereta adalah dengan mencari kereta yang tawarkan service percuma untuk tempoh yang panjang. Setakat ini yang paling banyak, adalah 5 tahun. Tapi bukan semua jenama yang tawarkannya. So, korang kena pandai-pandai cari yer... Tempoh service percuma yang lama ini boleh menjimatkan kos penyelenggaraan atau baikpulih kenderaan. 

Macam mommy, sepanjang tempoh service percuma ini dah dua tiga kali tukar barang yang rosak atau tidak puashati. Termasuklah cover pintu belah dalam yang ada hitam-hitam sikit. Bukan satu pintu di tukar tapi semua pintu tau. So, dah jimat duit penyelenggaraan atau kos membeli sparepart yang baru. 


7. Beli Kereta Yang Tawarkan Diskaun/ Rebate Yang Banyak

Untuk jimat membeli kereta, cari kereta yang tawarkan diskaun atau rebat yang banyak. Boleh dapat sampai RM 10K rebate bergantung kepada jenama kereta tersebut. Selalunya diskaun atau rebate ini di tawarkan ketika hujung tahun, musim perayaan dan juga untuk kereta yang kurang laris di pasaran. 


8. Komitmen Bulanan Kereta Menggunakan Duit Dividen ASB/ASN ataupun Unit Trust

Lagi cantik kalau korang boleh beli kereta dengan hanya menggunakan duit dividen yang di perolehi dari ASB/ASN atau mana-mana unit trust. Sangat jimat sebab korang tak kacau langsung duit gaji dan simpanan. Tapi yang perlu korang ada adalah simpanan dalam amanah saham dan unit trust adalah banyak serta boleh bayar komitmen kereta selama setahun. Jadi korang kena menabung dulu sebelum membeli kereta.


9. Beli Kereta Yang Bukan Terkini Di Pasaran

Beli kereta baru dan terkini memang sangat mengujakan tapi ia tidak menjimatkan sebab harga dia dan tiada rebate di tawarkan. So, langkah terbaik untuk jimat adalah dengan membeli kereta yang bukan terkini di pasaran. Jangan fikir sangat pasal design atau apa orang nak kata janji kita dapat kereta yang berkualiti dan mampu jimat duit poket kita. 


10. Suruh Yang Tersayang Hadiahkan

Kalau korang ada buah hati aka suami yang mampu belikan anda kereta, mintalah darinya. Untuk yang tersayang kan? Bila dapat hadiah kereta, anda tak perlu fikir lagi untuk membeli... Jimat sangat!


20 Feb 2018

VESSBROZ - ALBUM PERTAMA DENGAN ARTIS DARI 5 KONTINEN

Februari 20, 2018 0
VESSBROZ - ALBUM PERTAMA DENGAN ARTIS DARI 5 KONTINEN
VESSBROZ - ALBUM PERTAMA DENGAN ARTIS DARI 5 KONTINEN. Kini, Vessbroz sudah bersedia untuk melancarkan album antarabangsa yang pertama, mengabungkan artis dari seluruh dunia - Amerika Syarikat, Eropah, Timur Tengah, Afrika dan Asia. Ia telah menjadi satu usaha besar untuk mengumpulkan kesemua artis ke dalam satu album, bagi memupuk semangat keamanan global. Album "LOST" adalah campuran beberapa genre muzik untuk mencipta sesuatu yang sangat unik, hasilnya, ia mempunyai Electro-Pop sebagai genre utama dan House Music sebagai genre kedua. Vessbroz telah mencipta bunyi unik mereka terutama pada drum. Album "LOST" telah ditetapkan sebagai Album Rasmi bagi Filem Inggeris Malaysia yang mempunyai bajet yang besar yang berjudul "C144". Lagu ini juga menjadi lagu tema untuk filem ini. Beberapa buah lagu dari album ini akan diselitkan di dalam filem ini juga. 

vessbroz, VESSBROZ - ALBUM PERTAMA DENGAN ARTIS DARI 5 KONTINEN, album vessbroz, electro pop, lost vessbroz,

vessbroz, VESSBROZ - ALBUM PERTAMA DENGAN ARTIS DARI 5 KONTINEN, album vessbroz, electro pop, lost vessbroz,

vessbroz, VESSBROZ - ALBUM PERTAMA DENGAN ARTIS DARI 5 KONTINEN, album vessbroz, electro pop, lost vessbroz,

vessbroz, VESSBROZ - ALBUM PERTAMA DENGAN ARTIS DARI 5 KONTINEN, album vessbroz, electro pop, lost vessbroz,

vessbroz, VESSBROZ - ALBUM PERTAMA DENGAN ARTIS DARI 5 KONTINEN, album vessbroz, electro pop, lost vessbroz,


Album pertama ini dilancarkan selepas Vessbroz melancarkan sepuluh (10) 'singles" tahun lepas. Walaupun baru memasuki industri muzik pada tahun 2015, Vessbroz telah berjaya menyampaikan lagu-lagu dari genre "deep house" sehingga "dance floor". Sebagai jurutera audio yang mahir dengan latar belakang belajar muzik klasik, selain bunyi EDM yang mereka telah dikenali, ia membantu mereka mencapai kejayaan dalam dua (2) pertandingan antarabangsa tahun lepas untuk Lagu "Original" Terbaik dan Video Muzik Terbaik. Dengan lebih daripada 1,000,000 "views" atas Vevo & YouTube dan lebih daripada 4.35 juta pendengar di Soundcloud, mereka telah membuktikan diri mereka mempunyai kedalaman dan keluasan sebagai Penerbit Musik / Artis Muzik. Pada April 2017, Vessbroz telah melancarkan "Single" berjudul "Dreams" di pelbagai platfom sosial media dan dalam talian. Ia terus menjadi "viral". Lagu tersebut mendapat sambutan hangat dan testimoni yang positif daripada banyak orang. Ia bahkan juga dipaparkan pada Blog Rasmi 50 Cent dengan komen ini:

"Video muzik terbaru Vessbroz sedang "viral" !!!! Vessbroz telah mengeluarkan video muzik baru berjudul "DREAMS". Mereka menulis dan membuat lagu ini tentang kehidupan mereka! Semak video muzik yang hebat ini."

Sejajar dengan pelancaran Album Antarabangsa pada November 2017 dan pelancaran Filem "C144" akhir tahun depan, Vessbroz akan mengadakan Lawatan Promosi ke China, Hong Kong, Thailand, Indonesia & London, serta lawatan ke seluruh Malaysia. Album ini akan diedarkan di bawah label Sony Music Malaysia. Untuk menambah impak yang lebih besar untuk Lawatan Promosi, Vessbroz akan mengedarkan satu video lirik dan satu video muzik untuk setiap lagu yang terkandung di Album ini.


Antara artis Malaysia yang terlibat (menyanyi) di dalam album ini ialah Farahdhiya, Dato' Zainal Abidin dan Nadeera.

Untuk maklumat lanjut, permintaan promo atau untuk membuat temu bual, sila hubungi:

Sam Kassim
Pengurus Promosi
Telepon: +60192112288
E-mel: samkassim@gmail.com
Laman web: www.vessbroz.com
Platfom Vevo: VessbrozVevo
FB: Facebook.com/Vessbroz
IG: Instagram.com/Vessbroz

19 Feb 2018

VESSBROZ Membawa Genre Electro Pop Tentang Kehidupan

Februari 19, 2018 0
VESSBROZ Membawa Genre Electro Pop Tentang Kehidupan
VESSBROZ Membawa Genre Electro Pop Tentang Kehidupan. Mommy ni jarang sikit ambil tahu tentang muzik tempatan tetapi sejak anak dara mommy dok nyanyi hari-hari, mommy pun tertarik untuk mengetahuinya. Lagu yang hari-hari bermain-main di bibir anak dara mommy adalah lagu 'Nothing' dari kumpulan VessBroz. Korang kenal tak kumpulan Vessbroz? Vessbroz merupakan kumpulan dua beradik berasal dari Iran dan kini menetap di Malaysia iaitu Armia dan Arsham. Selain daripada menyanyi mereka juga merupakan EDM (Elektronic Dance Music), DJ dan Remixing Duo. Sebab itulah lagu lagu yang dihasilkan semuanya segar dan sedap di dengar di halwa telinga. Demi anak dara tercinta, mommy dah pun memiliki album lagu Vessbroz untuk di hadiahkan kepadanya nanti. Korang pun patut ada juga album VESSBROZ Membawa Genre Electro Pop Tentang Kehidupan ini.

VESSBROZ Membawa Genre Electro Pop Tentang Kehidupan, vessbroz,review album vessbroz,


VESSBROZ Membawa Genre Electro Pop Tentang Kehidupan


Untuk album yang mommy miliki ini terdapat lagu Vessbroz yang duet atau bekerjasama dengan penyanyi Malaysia iaitu Dato' Zainal Abidin, Farahdhiya dan Nadeera. Sebab itulah semua lagu ini sedap di dengar. Yelah bergabung dengan penyanyi lagenda dan terbaik dari Malaysia.  Ketiga tiga artis ini telah menandatangani kontrak dengan Vessbroz. Ini membuktikan artis kita juga mempunyai aura dan mutu nyanyian tersendiri. Tahniah buat ketiga-tiga penyanyi Malaysia ini


VESSBROZ Membawa Genre Electro Pop Tentang Kehidupan, vessbroz,review album vessbroz,

VESSBROZ Membawa Genre Electro Pop Tentang Kehidupan, vessbroz,review album vessbroz,

VESSBROZ Membawa Genre Electro Pop Tentang Kehidupan, vessbroz,review album vessbroz,

Selain daripada artis Malaysia, Vessbroz juga ada berduet dengan beberapa artis dari negara lain iaitu Kyle Davis, Black Gs, Britney Nieves, Dylan Thomas, Arastella dan Mehrdad Mozart. Patutlah lagu -lagu Vessbroz ini mendapat sambutan hangat di kalangan peminat mereka tau. Kalau korang tak percaya korang boleh view lagu lagu mereka di Youtube. Kebanyakan mendapat lebih dari 1,000,000 views tau.

Bagi yang belum pernah mendengar lagu Vessbroz, korang bolehlah dengar dan layan youtube mereka. Confirm korang akan jatuh cinta...




Untuk sebarang urusan mengetahui lebih lanjut mengenai Vessbroz dan ingin buat sebarang temubual korang boleh hubungi maklumat seperti di bawah :

Sam Kassim
Pengurus Promosi
Telefon : +6019-211 2288
Email : samkassim@gmail.com
Web : www.vessbroz.com
Vevo : Vessbroz Vevo
FB : www.facebook.com/Vessbroz
IG : www.instagram.com/Vessbroz

18 Feb 2018

Merasai Sendiri Keenakan Pulut Durian Viral Di Milla Hana Pulut Kedah

Februari 18, 2018 0
Merasai Sendiri Keenakan Pulut Durian Viral Di Milla Hana Pulut Kedah
Merasai Sendiri Keenakan Pulut Durian Viral Di Milla Hana Pulut Kedah. Hai uolls! Esok dah start keja... Minggu lepas kan mommy dan family jalan-jalan ke Tanjung Dawai dengan tujuan untuk shopping ikan bilis dan lain-lain ikan kering. Tak plan pun sebab lepas makan di Din Ikan Bakar Kepala Batas, terus encik suami kata jom pi Tanjung Dawai... Mommy pun okies sajalah sebab dalam kepala memang nak memborong ikan bilis di sana. Kat Tanjung Dawai bolehlah dapat harga yang murah sikit dan ada pelbagai jenis ikan kering yang berkualiti. Lepas shopping di Tanjung Dawai, encik suami ajak makan pulut durian viral di Pulut Kedah pula. Dia kata alang-alang dah sampai sini... Mommy is on sajalah. Dah lama tak jalan-jalan sebab encik suami berdiet.. Ni start balik jalan-jalan cari makan tapi hanya pada hari cheat day saja. Tak kisahlah janji boleh merasai sendiri keenakan makanan yang di viralkan tu. Tapi apa yang di viralkan tu betul ke sedap? Bila nak tahu, kita kenalah rasa sendiri dan dari situ bolehlah tahu sedap atau tak, harga berpatutan atau tak? 

Merasai Sendiri Keenakan Pulut Durian Viral Di Milla Hana Pulut Kedah, Pulut Durian Viral, Milla Hana Pulut Kedah, pulut kedah, pulut viral,

Jadi, dari Tanjung Dawai kami singgah di Milla Hana Pulut Kedah yang terletak di Tikam Batu. Senang saja nak carinya. Terletak di hadapan market Tikam Batu. Kalau nak senang, korang follow saja google maps ni. Terus sampai depan kafe Milla Hana Pulut Kedah. 



Sampai di sana lebih kurang dalam pukul 5 lebih. Masa kami sampai orang tak ramai lagi... Masih ada banyak meja kosong. Kafe Milla Hana menyediakan dua ruang untuk makan iaitu open air dan ruang ber 'aircond' . Di sebab cuaca panas, kami memilih ruang ber'aircond'. Sejuk sikit berbanding di luar. 

Di sini kami memilih menu seperi pulut durian, durian crepe, seri muka durian, cendol durian, aiskrim durian dan aiskrim mangga. Kat bawah nanti mommy bagi review. Sekarang korang layan dulu gambar-gambar yang mommy ambil di Milla Hana Pulut Kedah. 


Merasai Sendiri Keenakan Pulut Durian Viral Di Milla Hana Pulut Kedah, Pulut Durian Viral, Milla Hana Pulut Kedah, pulut kedah, pulut viral,
Aisy si hantu Durian

Merasai Sendiri Keenakan Pulut Durian Viral Di Milla Hana Pulut Kedah, Pulut Durian Viral, Milla Hana Pulut Kedah, pulut kedah, pulut viral,
Sedap sangat ke Aisy?

Merasai Sendiri Keenakan Pulut Durian Viral Di Milla Hana Pulut Kedah, Pulut Durian Viral, Milla Hana Pulut Kedah, pulut kedah, pulut viral,
Abang Ammar dengan Aiskrim Duriannya

Merasai Sendiri Keenakan Pulut Durian Viral Di Milla Hana Pulut Kedah, Pulut Durian Viral, Milla Hana Pulut Kedah, pulut kedah, pulut viral,
Serimuka Durian Milla Hana Pulut Kedah

Merasai Sendiri Keenakan Pulut Durian Viral Di Milla Hana Pulut Kedah, Pulut Durian Viral, Milla Hana Pulut Kedah, pulut kedah, pulut viral,
Durian Crepe Milla Hana Pulut Kedah

Merasai Sendiri Keenakan Pulut Durian Viral Di Milla Hana Pulut Kedah, Pulut Durian Viral, Milla Hana Pulut Kedah, pulut kedah, pulut viral,
Pulut Durian Milla Hana Pulut Kedah

Merasai Sendiri Keenakan Pulut Durian Viral Di Milla Hana Pulut Kedah, Pulut Durian Viral, Milla Hana Pulut Kedah, pulut kedah, pulut viral,
Posing dulu sebelum makan

Merasai Sendiri Keenakan Pulut Durian Viral Di Milla Hana Pulut Kedah, Pulut Durian Viral, Milla Hana Pulut Kedah, pulut kedah, pulut viral,
Cendol Durian Milla Hana Pulut Kedah
Rasa nak makan tak? Okayylah ini review yang mommy boleh bagi tapi ini apa yang lidah dan tekak mommy rasalah. Mungkin deria rasa korang rasa lain... Jujur mommy katakan semua menu sedap terutamanya cendol pulut tu. Pulut Durian pun sedap cuma mommy rasa lagi berbaloi kalau mommy beli durian dan masak pulut sendiri. Untuk Aiskrim tu, mommy tak boleh nak bagi review sebab mommy tak rasapun. Bila tanya Abang Ammar sedap atau tak, dia kata tak rasa durian pun... Cuma mommy sedikit keciwa dengan serimuka durian dan durian crepe sebab takde rasa durian pun. Sedap tapi duriannya tak terasa berbanding kalau mommy beli di pasar malam atau di tepi jalan di Kulim.  

Bila dah rasa sendiri... Mommy dah tahu apa yang best dan tak best di sana. So, kalau singgah ke sana lagi bolehlah order yang best-best saja. 


17 Feb 2018

Tips Penjagaan Bateri Yang Betul Dari Bateriku.Com

Februari 17, 2018 3
 Tips Penjagaan Bateri Yang Betul Dari Bateriku.Com
Tips Penjagaan Bateri Yang Betul Dari Bateriku.Com ~ Sakit hati tau bila lelaki asyik kata perempuan bukan tau tentang kereta, nak baiki kereta apatah lagi.. Bukan tak tau tapi saja ja tak nak ambil tau sebab kalau perempuan tahu semua, buat apa ada orang lelaki di sebelah. Kitaorang just nak bagi korang jadi lebih gagah dan perkasa jer.. kahkah. Okaylah mommy mengaku bab-bab kereta ni memang mommy tak tahu sangat sebab semuanya di buat oleh encik suami. Tapi kalau bab nak dapatkan pertolongan sebab kereta tak boleh start atau tak hidup mommy tahu kat mana nak dapatkan pertolongan yang cepat walaupun di mana sahaja kereta mommy tersadai. Sebab itulah mommy kata tadi, kalau bab kereta jangan pandang wanita sebelah mata. Nak di jadikan cerita petang semalam sebelum baik kerja, tiba-tiba kereta mommy tidak boleh start. Dua tiga kali cuba masih tak boleh juga. Nak call encik suami, encik suami dalam line pula dan phone tak boleh nak get thru. Kalau dapat pun bukan dia boleh keluar la la tu jugak. Dalam dok fikir-fikir tu tetiba teringat tentang Bateriku.Com yang menawarkan perkhidmatan jika kereta tidak boleh start di seluruh Semenanjung Malaysia. 

Jadi, mommy pun cubalah call depa di 1-300-22-2324. Sekali call saja dah ada yang jawab. pantas betul customer service Bateriku.Com. Dah dapat, mommy pun ceritalah masalah mommy kepada customer service tu. Dia inform ada agen mereka yang berdekatan dengan tempat kerja mommy dan akan sampai dalam masa 30 minit. Fuhhh lega rasanya.

Bateriku.Com, bateri, masalah bateri, kereta tidak boleh start, kereta tidak boleh hidup, tips menjaga bateri, cara menjaga bateri kereta dengan betul, mekanik yang boleh di percayai, contact number bateriku.com, cara hubungi bateriku.com, website bateriku.com, kenapa bateriku.com menjadi pilihan, kelebihan bateriku.com, review bateriku.com,   wanita dan kereta, tips kereta, tips bateri kereta, kereta tak boleh start, kereta tidak hidup, masalah kereta tak hidup, bateri kong,
Van Bateriku.Com

Bateriku.Com, bateri, masalah bateri, kereta tidak boleh start, kereta tidak boleh hidup, tips menjaga bateri, cara menjaga bateri kereta dengan betul, mekanik yang boleh di percayai, contact number bateriku.com, cara hubungi bateriku.com, website bateriku.com, kenapa bateriku.com menjadi pilihan, kelebihan bateriku.com, review bateriku.com,   wanita dan kereta, tips kereta, tips bateri kereta, kereta tak boleh start, kereta tidak hidup, masalah kereta tak hidup, bateri kong,
Staff Bateriku.Com yang di hantar

Bateriku.Com, bateri, masalah bateri, kereta tidak boleh start, kereta tidak boleh hidup, tips menjaga bateri, cara menjaga bateri kereta dengan betul, mekanik yang boleh di percayai, contact number bateriku.com, cara hubungi bateriku.com, website bateriku.com, kenapa bateriku.com menjadi pilihan, kelebihan bateriku.com, review bateriku.com,   wanita dan kereta, tips kereta, tips bateri kereta, kereta tak boleh start, kereta tidak hidup, masalah kereta tak hidup, bateri kong,
Terus periksa bateri untuk ketahui masalah kereta mommy

Check punya check (propa lebih ni), rupanya ayaq bateri dah takdak. kahkah... Terlupa pulak bateri yang tukar tahun lepas guna bateri basah bukan bateri kering. Aduhhhh... Buat malu ja kat adik bateriku.com tu. Sorrylah adik.. Akak tak terfikir tadi yang kereta tak boleh start sebab air bateri kering. Bagusnya adik ni sebab bagi mommy tips untuk menjaga bateri kereta sambil tolong mommy yang comel ni top up air bateri. hihi


Tips Penjagaan Bateri Yang Betul Dari Bateriku.Com


Disebabkan mommy dapatkan tips ini secara percuma maka mommy pun kongsi dengan korang. Sharing is caring. gitewww!

1. Kedudukan Bateri Dalam Kereta


Seperti yang kita tahu, semua bateri kenderaan mempunyai kotak plastik yang tahan lasak dengan dua sambungan terminal iaitu positif dan negatif. Bahagian terminal ini biasanya di buat dari plumbum ataupun tembaga. Untuk bateri kereta, ianya di ikat dengan skru agar kedudukannya stabil ketika kenderaan bergerak dan tidak mudah tercabut.

Bateriku.Com, bateri, masalah bateri, kereta tidak boleh start, kereta tidak boleh hidup, tips menjaga bateri, cara menjaga bateri kereta dengan betul, mekanik yang boleh di percayai, contact number bateriku.com, cara hubungi bateriku.com, website bateriku.com, kenapa bateriku.com menjadi pilihan, kelebihan bateriku.com, review bateriku.com,   wanita dan kereta, tips kereta, tips bateri kereta, kereta tak boleh start, kereta tidak hidup, masalah kereta tak hidup, bateri kong,
Kedudukan bateri dalam kereta

Jadi, apabila ingin menanggal dan memasangkannya, pastikan ia di bersih terlebih dahulu serta pastikan kedudukan terminal positif dan negatif berada di kedudukan yang betul. Setelah semuanya betul, barulah pasang semula skru dan start enjin kereta.

2. Periksa Aras Air Bateri Setiap 2 Atau 3 Bulan Sekali


Okayyy yang ni yang mommy terlupa buat. Yelah dok ingatkan guna bateri kering yang maintenance free. Sekali guna yang bateri basah. So, air bateri perlu tambah dari masa ke semasa. Kegagalan memeriksa aras air bateri akan menyebabkan tempoh hayat bateri berkurangan dari tempoh sepatutnya.  Aras air bateri sepatutnya mencecah bahagian bawah lubang isian setiap kali isian.

  • Buka penutup untuk memeriksa aras air bateri. Sesetengah bateri memang tidak mempunyai penutup (biasanya bateri bebas-selenggara).
  • Tambah air bateri jika arasnya terlalu rendah. Gunakan corong dan tambah secukupnya. Jangan sampai melimpah keluar.


3. Bersihkan Terminal Bateri


Kena bersihkan terminal bateri rupanya. Ingatkan biar saja sampai tukar yang baru... kahkah. Itulah bila encik suami berleter buat tak tahu lagi. Kalau nak bersihkan pun ada caranya. So, info baru untuk mommy dan korang pun boleh follow cara ni :-

  • Tanggalkan kabel sambungan daripada terminal bateri dan jauhkannya daripada terminal bateri.
  • Bersihkan terminal dengan berus dawai dengan bancuhan air dan soda bikarbonat. Gosok perlahan-lahan sehingga bersih daripada kesan garam asid.
  • Jangan menggunakan tukul sewaktu memasang kembali sambungan ke terminal bateri. Longgarkan skru sambungan untuk memudahkan pemasangan kembali.

4. Sapu Gris Tahan Panas


Walaupun ianya di saluti plumbum atau tembaga, ianya masih boleh menjadi karat. Jadi, langkah terbaik untuk mengelak terminal bateri menjadi karat atau terhakis, adalah dengan menyapu gris tahan panas. 

5. Periksa Voltan Bateri


Yang ini boleh di lakukan ketika menghantar kereta untuk servis ataupun diselenggara, pastikan voltan bateri diperiksa sekali oleh mekanik. Mereka biasanya mempunyai peralatan khusus untuk memeriksa voltan bateri. Bergantung pada saiz dan jenis bateri, bateri bercas penuh biasa mempunyai bacaan 12.5 ke 12.6 volt.

Bateriku.Com, bateri, masalah bateri, kereta tidak boleh start, kereta tidak boleh hidup, tips menjaga bateri, cara menjaga bateri kereta dengan betul, mekanik yang boleh di percayai, contact number bateriku.com, cara hubungi bateriku.com, website bateriku.com, kenapa bateriku.com menjadi pilihan, kelebihan bateriku.com, review bateriku.com,   wanita dan kereta, tips kereta, tips bateri kereta, kereta tak boleh start, kereta tidak hidup, masalah kereta tak hidup, bateri kong,
memeriksa voltan bateri

Pastikan bateri anda mempunyai cas penuh sebelum diuji. Kadangkala, alat penguji bateri akan  memberi bacaan “Bad Battery” jika bateri yang diuji tidak mampunyai cas penuh, walaupun bateri tersebut dalam keadaan baik.

6. Periksa Penebat Bateri Jika Ada


Tak pasti pula dekat kereta mommy ada atau tak? Hahaha... Nasib baik adik Bateriku.Com ini tunjuk. Akak pun tak tahu tu benda apa. Rupanya penebat bateri berfungsi untuk melindungi bateri daripada kepanasan melampau, sekaligus mengeringkan cecair bateri dengan cepat. Penebat ini mesti ada ditempatnya dan dalam keadaan baik.

7. Periksa Bateri Setiap 5,000 Kilometer


Cara terbaik untuk memelihara bateri kereta anda ialah dengan memastikan ianya diperiksa dan diuji setiap 5,000 kilometer ataupun 3 bulan sekali oleh juruteknik yang berpengalaman. Ini kerana bateri kereta merupakan komponen paling penting di dalam kenderaan. Jadi, sewajarnya diberi perhatian yang serius. Harganya yang mahal juga bererti anda terpaksa mengeluarkan wang yang lebih jika ia meninggal sebelum waktunya.

Bateriku.Com, bateri, masalah bateri, kereta tidak boleh start, kereta tidak boleh hidup, tips menjaga bateri, cara menjaga bateri kereta dengan betul, mekanik yang boleh di percayai, contact number bateriku.com, cara hubungi bateriku.com, website bateriku.com, kenapa bateriku.com menjadi pilihan, kelebihan bateriku.com, review bateriku.com,   wanita dan kereta, tips kereta, tips bateri kereta, kereta tak boleh start, kereta tidak hidup, masalah kereta tak hidup, bateri kong,
voltan bateri mesti 100%

Terima kasih adik Bateriku.Com. Mommy akan cuba praktikkan tips-tips yang di beri. Bukan senang rupanya nak jaga bateri kereta tapi bila di jaga dengan elok, ia dapat mengurangkan kos maintenance kereta dan kereta pun tak akan tersadai di tempat parking. hihi.

Bateriku.Com, bateri, masalah bateri, kereta tidak boleh start, kereta tidak boleh hidup, tips menjaga bateri, cara menjaga bateri kereta dengan betul, mekanik yang boleh di percayai, contact number bateriku.com, cara hubungi bateriku.com, website bateriku.com, kenapa bateriku.com menjadi pilihan, kelebihan bateriku.com, review bateriku.com,   wanita dan kereta, tips kereta, tips bateri kereta, kereta tak boleh start, kereta tidak hidup, masalah kereta tak hidup, bateri kong,
selfie sekeping

Bateriku.Com menjadi pilihan mommy kerana ia menawarkan PERCUMA - Penghantaran, Pemeriksaan, Pemasangan. Selain itu jika bukan masalah bateri, kita TIDAK PERLU BELI bateri tersebut. Macam case mommy ni... Mommy tak perlu bayar apa-apapun sebab memang dah ada air bateri dalam simpanan. Puas hati sangat! 

Antara maklumat lain yang mommy perolehi ketika sesi sembang tersebut, Bateriku.Com mempunyai bengkel di Bagan Ajam di mana terdapat 3 staff tetap dan 1 freelance. Mereka beroperasi dari jam 8 pagi sehingga 12 tengahmalam. Berkenaan waktu atau tempoh yang di janjikan untuk sampai kepada pelanggan adalah di antara 30 minit sehingga 1 jam. Tempoh ini bergantung juga kepada traffik dan jarak tempat tersebut.

Bateriku.Com yang tiba di tempat pelanggan membawa peralatan lengkap untuk memeriksa bateri, 2 jenis bateri, jumper dan lain-lain peralatan. Jadi, tak hairanlah jika mereka dapat mengetahui masalah pelanggan dalam tempoh yang cepat.

Bateriku.Com, bateri, masalah bateri, kereta tidak boleh start, kereta tidak boleh hidup, tips menjaga bateri, cara menjaga bateri kereta dengan betul, mekanik yang boleh di percayai, contact number bateriku.com, cara hubungi bateriku.com, website bateriku.com, kenapa bateriku.com menjadi pilihan, kelebihan bateriku.com, review bateriku.com,   wanita dan kereta, tips kereta, tips bateri kereta, kereta tak boleh start, kereta tidak hidup, masalah kereta tak hidup, bateri kong,
Bateri dan alatan yang ada dalam van Bateriku.Com


Walaupun ini kali pertama mommy menggunakan perkhidmatan Bateriku.Com, mommy merasakan sangat puashati, yakin dan selamat. Tahniah mommy ucapkan kepada Bateriku.Com atas perkhidmatan yang sangat baik, cekap dan memahami kehendak pelanggan.

Jadi jangan ragu-ragu menggunakan Bateriku.Com. Gerenti korang pun berpuashati.... So, kalau korang ada masalah tak boleh nak start atau hidupkan kereta macam mommy, bolehlah hubungi Bateriku.Com di contact number di bawah ataupun dengan men 'download' applikasi Bateriku.Com di Google playstore ataupun Apple store. 

Bateriku.Com, bateri, masalah bateri, kereta tidak boleh start, kereta tidak boleh hidup, tips menjaga bateri, cara menjaga bateri kereta dengan betul, mekanik yang boleh di percayai, contact number bateriku.com, cara hubungi bateriku.com, website bateriku.com, kenapa bateriku.com menjadi pilihan, kelebihan bateriku.com, review bateriku.com,   wanita dan kereta, tips kereta, tips bateri kereta, kereta tak boleh start, kereta tidak hidup, masalah kereta tak hidup, bateri kong,
Cakap kat adik Bateriku.com yang mommy nak buat entry blog. Terus bagi posing baik punya..

Call : 1-300-22-2324
Whatsapp : 012-245 8027
Email : customersupport@bateriku.com

16 Feb 2018

10 Cara Jimat Masa Melipat Baju

Februari 16, 2018 9
10 Cara Jimat Masa Melipat Baju
10 cara jimat masa melipat baju. Kalau bab melipat baju, mommy memang malas sikit. Nak buat hari-hari memang taklah jawabnya. Mommy buat seminggu sekali, itupun bila ada mood rajin. Hihi. Kalau tanya ibu-ibu yang lain, pasti jawapannya sama juga. Kalau ada pun confirm dia seorang yang rajin. Mommy rajin lipat baju pun masa zaman bujang sebab time tu baju sendiri dan tak banyak. Sekarang sekali basuh pun dah penuh raga. Serius sampai muak tengok baju yang tak lipat tu.. Walaupun mommy lipat baju seminggu sekali tapi mommy ada cara jimat masa melipat baju. 

Cara jimat masa lipat baju, 10 cara jimat masa lipat baju,
Cara jimat masa lipat baju


10 Cara Jimat Masa Melipat Baju


Tips yang mommy kongsikan ni simple saja tapi ia amat menjimatkan masa melipat baju. Masa melipat pun lebih relaks dan tenang.

1. Prinsip No Handphone, No TV

Prinsip ini memang wajib di amalkan sebab baju yang boleh lipat dalam 30 minit boleh jadi 3 jam sebab 5 minit lipat baju, 30 minit layan fb, whatsapp dan lain-lain. 

Kalau tengok tv pula, time iklan baru nak lipat baju. Bila nak habisnya?

2. Lipat Baju Masa 'Me Time'

Mommy selalu lipat baju masa 'me time' sebab mommy tak suka ada gangguan bila lipat baju. Dua tiga kali bangun, confirm lepas tu mommy tak sambung lipat dah.

3. Ajak Dan Ajar Anak Bantu Lipat

Langkah ni mommy selalu praktikkan sebab nak ajar anak-anak yang dah sekolah belajar lipat baju. Biar tak cantik tapi ada hasilnya. Untuk anak-anak belajar lipat, mommy sediakan alat lipat baju. Depa pun cepat  belajar.
Cara jimat masa lipat baju, 10 cara jimat masa lipat baju,
Alat lipat baju

Bila anak-anak lipat baju masing-masing, baju yang tinggal untuk mommy lipat dah tak banyak. Jimat masa mommy. 

4. Bahagikan Tugasan

Disebabkan kami suami isteri bekerja, kami bahagikan tugasan. Kalau suami cuti banyak dan dia dalam mood rajin, dia lipatlah ataupun dia tolong sangkutkan baju-baju yang perlu di sangkut. Jadi, mommy hanya perlu lipat baju yang tinggal saja. Proses asingkan ni saja dah boleh jimat 15 sehingga 30 minit masa untuk lipat baju.

5. Pasang Radio

Sambil kerja sambil berhibur. Pilihan yang tepat tentulah radio sebab kita tidak menggunakan deria mata untuk berhibur. Selain itu, mendengar radio juga mengatasi rasa bosan yang timbul apabila melipat baju bajan yang dah jadi gunung ganang. 

6. Asingkan Jenis Laundry

Asingkan jenis laundry sebab bila kita asingkan proses melipat menjadi mudah dan cepat. 

7. Alih Baju Siap-Siap

Kalau boleh, masa angkap baju atau laundry dari penyidai.. Kita alih siap-siap agar masa melipat kita just lipat saja bukan perlu step alih dan lipat lagi.

8. Lipat Baju atau Laundry Yang Besar Dan Tebal Dahulu

Bila tengok baju atau laundry dah jadi gunung ganang, mesti rasa malas tu semakin tebal dan tinggi. Untuk kurangkan rasa malas tersebut, kita lipat baju atau laundry yang bersaiz besar dan tebal terlebih dahulu. Selalunya laundry yang besar dan tebal,  mommy akan terus lipat sebaik saja angkat dari ampaian. Yang tinggal hanyalah saiz kecil-kecil yang tak perlu bangun apabila nak lipatnya. 

9. Lipat Baju Dan Seluar Anak Sekali atau Bercantum

Mommy suka lipat baju anaj-anak sepasang sepasang sebab ia memudahkan anak-anak memilih dan memakai pakaian sendiri. Ia juga mampu menjimatkan masa melipat sebab sekali lipat untuk dua helai pakaian.

10. Lipat Pakaian Dalam, Stokin dan lain-lain Akhir Sekali

Mommy jenis lipat pakaian dalam, stokin dan lain-lain pakaian kecik last sekali sebab time ni perlu matching stokin. Untuk stokin dan underwear mommy suka jadikan ia bentuk bulat sebab senang nak campak dalam laci dan senang depa nak cari. Bila lipat bulat-bulat ni, tak perlu susun cantik-cantik dan kita pun tak rasa nak marah bila ia berselerak.

Moga cara cepat lipat baju ini bermanfaat untuk korang sebab saya tak boleh nak tolong lipat. Boleh kongsi tips ja untuk tolong korang lipat baju korang yang dah jadi gunung ganang tu..

Selamat melipat baju uolls!


13 Feb 2018

Penuhi Selera Di Din Ikan Bakar Kepala Batas

Februari 13, 2018 3
Penuhi Selera Di Din Ikan Bakar Kepala Batas
Penuhi Selera Di Din Ikan Bakar Kepala Batas. Hari minggu yang lepas, mommy dan keluarga telah menjamu selera di Din Ikan Bakar, Kepala Batas Pulau Pinang. Din Ikan Bakar di memang femes sejak zaman mommy bujang lagi. Dari satu kedai telah di besarkan dengan mengambil restoran sebelah. Di samping itu, terdapat gerai-gerai kecil yang menjual kuih muih, madu dan buah buahan.

Disebabkan dah lama tak singgah makan di Din Ikan Bakar, mommy pun ajak Daddy ke sana. Sekali sekala makan jauh dari rumah. Rasa masih sama dan penuhi selera. Dulu-dulu masa kerja di Kepala Batas, memang hari-hari mommy lunch di sini. Sedap!

Din Ikan Bakar, Din Ikan Bakar Kepala Batas, maps ke din ikan bakar, peta ke din ikan bakar, tempat makan best di Kepala Batas, Tempat makan sedap di Kepala Batas, Jalan-jalan cari makan pulau pinang, makan tengahari sedap di kepala batas,
Restoran Din Ikan Bakar

Menu yang ada dah bertambah. Dari sup daging, gulai batang pisang, ikan, sotong, udang, ayam dan daging bakar serta pelbagai sambal dan ulaman dah ada menu baru seperti ayam goreng berempah, sambal dan lain-lain lagi.  Kalau korang tak pernah ke sana, silalah sebab ia memang tempat makan yang femes di Seberang Perai Utara. Lepas makan, confirm korang nak mai lagi... 

Din Ikan Bakar, Din Ikan Bakar Kepala Batas, maps ke din ikan bakar, peta ke din ikan bakar, tempat makan best di Kepala Batas, Tempat makan sedap di Kepala Batas, Jalan-jalan cari makan pulau pinang, makan tengahari sedap di kepala batas,
Tarikan utama Di Din Ikan Bakar
Selalunya kalau makan di Din Ikan Bakar, mommy dan suami memang tak akan lepas untuk ambil daging bakar ataupun harimau menangis. Sedap uolls, tambah-tambah lagi apabila di cicah dengan sambal kicap. Lepas tu tambah dengan sup atau gulai kawah serta ulam dan sambal. Lengkap satu hidangan. Satu keping daging bakar boleh untuk satu atau dua orang makan... Ikut koranglah nak berapa. 

Oh yer, terbaru ada juga kambing bakar.... Sedap. 

Din Ikan Bakar, Din Ikan Bakar Kepala Batas, maps ke din ikan bakar, peta ke din ikan bakar, tempat makan best di Kepala Batas, Tempat makan sedap di Kepala Batas, Jalan-jalan cari makan pulau pinang, makan tengahari sedap di kepala batas,
favorite Sambal Kicap

Din Ikan Bakar, Din Ikan Bakar Kepala Batas, maps ke din ikan bakar, peta ke din ikan bakar, tempat makan best di Kepala Batas, Tempat makan sedap di Kepala Batas, Jalan-jalan cari makan pulau pinang, makan tengahari sedap di kepala batas,
Penambah selera - Ulaman dan sambal
kredit kpd nuha ahmad
Ini pula menu yang kami ambil hari tu..  Terlebih sampai kena bungkus bawak balik. Itulah sebab sorang nak ini, sorang nak itu... last-last tak habis. 

Share google maps untuk korang ke sana...




Din Ikan Bakar, Din Ikan Bakar Kepala Batas, maps ke din ikan bakar, peta ke din ikan bakar, tempat makan best di Kepala Batas, Tempat makan sedap di Kepala Batas, Jalan-jalan cari makan pulau pinang, makan tengahari sedap di kepala batas,
Kakak Aisya & Abang Ammar

Senyum lebar encik suami . Kononnya cheat day dia...  Cheat la sangat sebab makan sampai terlebih. hahaha.

Din Ikan Bakar, Din Ikan Bakar Kepala Batas, maps ke din ikan bakar, peta ke din ikan bakar, tempat makan best di Kepala Batas, Tempat makan sedap di Kepala Batas, Jalan-jalan cari makan pulau pinang, makan tengahari sedap di kepala batas,
Daddy & Aisy

Ni gambar mommy terlebih gebu sebab guna phone encik suami. Dia punya beauty setting sampai terlebih gebu. hahaha. 

Din Ikan Bakar, Din Ikan Bakar Kepala Batas, maps ke din ikan bakar, peta ke din ikan bakar, tempat makan best di Kepala Batas, Tempat makan sedap di Kepala Batas, Jalan-jalan cari makan pulau pinang, makan tengahari sedap di kepala batas,
Mommy 

Okaylah nanti mommy update lagi destinasi seterusnya. Sebab lepas Din Ikan Bakar ada lagi destinasi untuk cheat day ...  Jadi, korang jangan tanya kenapa diet mommy tak menjadi. hihi

7 Feb 2018

Susahnya Nak Turunkan Berat Badan

Februari 07, 2018 7
Susahnya Nak Turunkan Berat Badan
Susahnya Nak Turunkan Berat Badan. Ya Allah susah sungguh nak turunkan berat badan ni. kihkih. Time melantak tak ingat pun nak jaga badan tu. Seriuosly, bila usaha sungguh-sungguh nak turunkan berat badan... tapi berat badan tu tak turun pun. Jarum kat penimbang tunjuk angka yang sama juga. Rasa macam malas nak diet dah. Tapi bila tengok suami yang usaha untuk turunkan berat badan sejak November hari tu, baru 5 kg turun... Rasa macam motivate balik. Diet kami takdelah diet sampai tak makan, masih makan tapi kurangkan jumlah tu di samping exercise seperti joging dan hiking. Encik suami saja pergi gym... 

Bila tengok jarum penimbang tak turun dan tunjuk angka yang sama, mommy rasa mommy kena ubah pola pemakanan mommy sampai mommy dapat berat yang mommy nak. So, mulai minggu ni.. eh akujanji pada diri sendiri ni. No more nasi lemak, bihun, koay teow, mee, maggi goreng waktu pagi atau malam... Sila ambil oat dan bijirin yang lain, lebihkan sayur, buah-buahan dan air. Oppps kurangkan minum minuman manis. Maniskan senyuman takpa. 

Agaknya berat badan lepas bersalin susah turun sebab hormon, stress dan lain-lain faktor. Faktor yang mommy pasti adalah faktor rajin masak sebab itulah berat badan susah nak turun. Asal masak saja, makan mesti bertambah.. hahaha. 

Yang pasti, mommy cuba agar tidak tergoda dengan makanan yang sedap, berlemak dan manis. Eh terbayang cheese cake pula. Doakan semoga dalam tempoh 3 bulan ni boleh turun 10 kg. Mampu ke mampusss...

breakfast ni sajalah setiap hari


Sebelum teruskan diet, kita perlu kenalpasti faktor-faktor yang menyebabkan berat badan kita susah nak turun. So, mommy dah kenalpasti sebab-sebab yang menyebabkan berat badan mommy naik dan susah nak turun. Apabila dah kenalpasti faktor-faktor yang menyebabkan mommy gemuk dan susah nak turun berat badan, jadi mommy kena elak atau tidak buat agar mommy dapat turunkan berat badan seperti yang di kehendaki. In Sha Allah.


SEBAB-SEBAB SUSAH TURUNKAN BERAT BADAN

Sumber: Google


  • Pengambilan Air Soda Dan Kafein
  • Kurang Tidur
  • Tidak Sarapan
  • Makan Terlalu Cepat
  • Kurang Minum Air Putih
  • Makan Ketika Stress
  • Pengambilan Karbohidrat Berlebihan
  • Terlalu Banyak Menonton Televisyen
  • Menggunakan Pinggan Bersaiz Besar
  • Pesan Combo Makanan
  • Minum Kordial
  • Makan Dalam Portion Yang Besar
  • Malas Bersenam
  • Makan Lewat Malam

5 Feb 2018

Si Manja Lebih Aktif Dan Waktu Mandi Lebih Seronok Dengan Carrie Junior

Februari 05, 2018 6
Si Manja Lebih Aktif Dan Waktu Mandi Lebih Seronok Dengan Carrie Junior
Si Manja Lebih Aktif Dan Waktu Mandi Lebih Seronok Dengan Carrie Junior . Kita telah mencapai zaman di mana teknologi mula mengambil alih interaksi ibu bapa dengan anak-anak secara perlahan-lahan. Kanak-kanak yang terdedah kepada teknologi akan lebih cenderung ke arah menjalani gaya hidup tidak aktif kerana leka dengan alatan gajet. Kanak-kanak secara semulajadi gemar bermain dan mereka seharusnya digalakkan untuk menjadi aktif. Latihan sukan dan permainan memberikan peluang untuk anak-anak bersenam bagi memastikan mereka kekal sihat dan membantu perkembangan fizikal mereka

Hiking - antara aktiviti aktiviti anak-anak mommy

berbasikal
Mandi air terjun

Bermain dengan air merupakan aktiviti yang paling dinantikan kanak-kanak, dan waktu mandi sememangnya merupakan masa yang paling sesuai untuk bermain bersama permainan mereka. Walaupun mainan seringkali dilihat sekadar permainan dan sesuatu yang menyeronokkan, namun ia sebenarnya lebih dari itu. Mainan sekurang-kurangnya dapat menyediakan peluang untuk si manja belajar dalam pelbagai aspek pembangunan diri. Ia menyediakan ruang untuk kanak-kanak mengukuhkan kemahiran fizikal mereka, menggilap kemahiran sosial dan emosi, serta meningkatkan perkembangan bahasa dan pertuturan.

Carrie Junior

CARRIE JUNIOR telah me reka 6 figura mainan comel yang dikenali sebagai ‘Sukan Ria’ bagi membantu perkembangan imaginasi dan minda mereka. CARRIE JUNIOR bukan sahaja sentiasa menggalakkan keseronokan masa mandi, ia juga turut menekankan amalan nilai murni di dalam interaksi semasa bermain dengan permainan dengan cara yang kreatif dan imaginatif.

Sebanyak 6 figura mainan comel iaitu: 

  • CARRIE JUNIOR- si gajah yang gemar bermain bola sepak
  • SPEEDY TOMMY- si kura kura yang terpantas di atas trek larian
  • TUFFY TEDDY- si beruang yang paling kuat
  • DRIBBLY MINKY- si racoon yang mahir dalam sukan hoki
  • SMASHY MACKY- si monyet yang tangkas bermain ping pong
  • trofi kejohanan sukan yang akan di bungkus setiap satu di dalam setiap produk CARRIE JUNIOR bersaiz 700ml
Carrie Junior


Carrie Junior


Sama seperti pembungkusan CARRIE JUNIOR sebelum ini, koleksi mainan baharu ini akan disembunyikan di dalam ‘ruangan rahsia’ yang akan menempatkan figura mainan ‘misteri’ dan menggalakkan anak-anak untuk meneroka, merangsang sifat ingin tahu dan memberikan mereka keseronokan. Dengan koleksi mainan CARRIE JUNIOR Sukan Ria yang baharu, masa mandian si manja pasti akan menjadi satu pengembaraan yang menyeronokkan kerana dapat menggunakan imaginasi mereka.

Carrie Junior

Koleksi figura CARRIE JUNIOR & Buddies boleh didapati bersama mana-mana variasi bersaiz 700ml:-

  • CARRIE JUNIOR Baby Bath
  • CARRIE JUNIOR Baby Shampoo
  • CARRIE JUNIOR Baby Hair & Body Wash
  • CARRIE JUNIOR Kids Shampoo 


3 Feb 2018

Femingra Membantu Menyempurnakan Hidup Wanita

Februari 03, 2018 13
Femingra Membantu Menyempurnakan Hidup Wanita
Femingra Membantu Menyempurnakan Hidup Wanita. Menjadi wanita yang sempurna bukanlah mudah sebab setiap wanita tu ada kelemahan yang tersendiri walaupun pada lahiriahnya tampak kuat dan sempurna. Tapi itulah uniknya wanita. Di sebabkan uniknya wanita itu, lahirlah produk Femingra untuk membantu wanita menjaga kesihatan, kecantikan luaran dan dalaman. Ianya pakej lengkap untuk wanita. 

FEMINGRA


Femingra dirumuskan khusus daripada 100% sumber semulajadi yang organik dan terbukti membantu untuk meningkatkan tahap libido, tahap kesuburan dan menseimbangkan hormon. Ia bertindakbalas dengan pantas dan selamat di gunakan oleh wanita di semua peringkat usia. Walaubagaimanapun, jika ragu-ragu terutamanya wanita mengandung. menyusu dan ada masalah kesihatan... Mohon untuk dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan terlebih dahulu.

Femingra
Femingra

Sebelum up entry ini, mommy dah minum hampir 9 sachet Femingra dan dah rasa kesannya. Jadi, mommy nak korang baca entry ni sampai habis... Barulah korang tahu kenapa Femingra sangat baik untuk korang yang baca entry ni dan juga kepada semua wanita di luar sana. Yang baik dan berkesan, kita sebarkan dan moga manfaat buat semua wanita. 

Di dalam sekotak Femingra terdapat 15 sachet dan ia di ambil sehari sekali sebelum makan. Kenapa sebelum makan? Ini kerana Femingra akan lebih berkesan dan memberi tindakbalas yang cepat jika sebelum makan dan ketika itu perut masih kosong. 


Femingra
8 bahan utama dalam Femingra


KANDUNGAN FEMINGRA DAN KELEBIHANNYA


Oh yer,  terdapat 8 bahan utama dalam Femingra di mana setiap bahan tersebut mempunyai manfaat dan kelebihannya tersendiri. Jadi apabila di gabungkan menjadi satu produk, ianya memang satu set suplemen lengkap untuk wanita. Tak perlu suplemen tambahan dah...  Jom tengok kandungan-kandungan di dalam femingra dan kelebihannya.

Debunga Pain ( Pine Pollen)

  • Merupakan egen peransang hormon terbaik
  • Mengandungi mineral, protien dan vitamin yang lengkap untuk tubuh badan
  • Terdapat lebih dari 20 asid amino dan 8 asid amino yang penting
  • Anti penuaan
  • Mengimbang hormon dan meningkatkan testosteron untuk meningkatkan libido
  • Mampu mengurangkan gejala-gejala tidak baik menopause.
  • meningkatkan stamina,kecergasan dan kesihatan wanita


Buah Markisa

  • Kaya dengan nutrisi, mineral dan vitamin serta protien. 
  • Antioksidan
  • Membantu meningkatkan peredaran darah
  • Membantu sistem pencernaan
  • Meransang dan Menguatkan imun serta tulang

Horny Goat Weed


  • Merangsang libido & daya seksual wanita 
  • Menggalakkan aliran darah 
  • Membantu mengimbangi hormon semasa PMS atau menopause 
  • Mengandungi icariin yang membantu mengurangkan gejala menopause 


Akar Maca 


  • Afrodisiak yang hebat 
  • Mengimbangi hormon seks 
  • Meningkatkan keinginan seksual 
  • Melaraskan gejala menopause seperti panas badan, gangguan tidur, berpeluh ketika malam, dan kemurungan 
  • Perangsang kesuburan wanita 


Manjakani 


  • Mengetatkan tisu dalaman wanita 
  • Menegangkan kulit 
  • Terbaik untuk faraj atau prolaps rahim, gejala pendarahan rahim tidak normal, masalah keputihan  dan lendiran tidak normal di dalam faraj 
  • Menghapuskan bau di kawasan kemaluan 
  • Membantu menegangkan payudara  


Habbatus Sauda


  • Membantu mengawal pendarahan haid 
  • Mengawal intensiti kitaran bulanan 
  • Mengurangkan masalah penghadaman 
  • Pelembap yang baik untuk kulit & rambut 
  • Mempunyai ciri-ciri anti-radang 
  • Sangat tinggi antioksidan 


Tribulus Terrestris 


  • Meningkatkan prestasi seksual dan sensitiviti wanita 
  • Mengurangkan gejala menopause seperti panas badan, kemurungan dan ketidakstabilan    emosi 
  • Mengawal insomnia, tekanan darah tinggi, cepat marah, dan kehilangan minat seksual 


Pueraria Mirifica 


  • Melegakan gejala menopause 
  • Merangsang nafsu seks 
  • Meningkatkan kelembapan faraj 
  • Meningkatkan saiz payudara 
  • Menggalakkan penghasilan kolagen
  • Memberi kesan awet muda

 

femingra
15 sachet sekotak Femingra

Rahsia Keberkesanan Femingra


Hebatnya Femingra di sebabkan bahan penting yang terdapat didalamnya iaitu Pine Pollen. Pine Pollen adalah super food yang menjadi trend terkini. Sepertimana yang dinyatakan di atas, Pine Pollen atau Debunga Pain mengandungi pelbagai vitamin dan mineral seperti Vitamin A B-Karotena, B1, B2, B3, B6, Asid folik, Vitamin D, Vitamin E dan juga pelbagai mineral seperti kalsium, zink, besi fosfurus, potassium dan lain-lain lagi.

Femingra
Mommy dah amalkan. Korang?

Debunga Pain juga mengandungi lebih daripada dua puluh asid amino dan kesemua lapan jenis asid amino yang penting dalam tubuh manusia seperti anti penuaan, pemulihan keinginan seksual, menyeimbangkan hormon, mengembalikan stamina dan kecergasan serta mencegah penyakit.

Jadi tiada sebab untuk mengatakan TIDAK kepada Femingra.


SIAPA WAJIB AMBIL FEMINGRA? 


Bagi persoalan ini, Femingra patut di amalkan oleh semua wanita kerana ia mampu :-
  • Merawat masalah sukar hamil
  • Untuk wanita yang ada masalah hormon, period, keletihan dan sentiasa tidak sihat
  • Mengurangkan gejala menopaus

REVIEW FEMINGRA

Alhamdulillah sejak mengamalkan Femingra walaupun baru sembilan sachet, kesannya mommy dah alami. Secara luaran memang tak nampak sebab Femingra lebih kepada dalaman. Hanya yang mengamalkannya saja yang tahu. Yang pasti mommy rasa hormon mommy semakin stabil, rasa sakit kepala dan pinggang ketika period juga berkurangan dan mommy makin aktif sebab stamina mommy juga makin meningkat. Seperti pagi tadi, mommy dapat sampai ke station 2 Bukit Tokun, Bukit mertajam berbanding sebelum mommy ambil Femingra. Baru suku perjalanan, mommy dah rasa nak pitam bagai.. Tapi kali ini mommy tak rasa letih langsung, nak pitam pun takdak, yang ada rasa tak sabar nak sampai puncak bukit tu... Itulah perubahan yang mommy rasa sendiri. 

Femingra
Femingra ni sedap. Bila minum rasa macam minum jus markisa

Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web dan follow media sosial di bawah atau hubungi pegawai khidmat pelanggan di +6012-326 3304 atau Email di info@maxwellhealth.com.my.


Laman Web 

Facebook 

Instagram 

Alamat
MAX WELL HEALTH SDN BHD (1187418-K)
21-1, Jalan Cempaka SD12/2, Bandar Sri Dam