Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM - Cahaya Hayati

20 Jan 2018

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM

Guna Point TM Rewards Untuk Bayar Bil TM. Hi korang... Hari ni nak kongsikan tentang TM Reward. Kalau hangpa pelanggan TM confirm ada akaun TM Reward. Apa? Takdak lagi... isk isk. Kesian kat hangpa. Awat tak register? Untung tau kalau register sebab points yang terkumpul dalam TM Reward boleh di gunakan untuk 3 cara iaitu:-
  • Donation for charity 
  • Hypp Flicks Plus Voucher 
  • TM Bill Rebate
Mommy up entry sebab tak mahu points korang expired macam tu saja ataupun tiap-tiap bulan korang bayar tapi tak dapat apa-apa. Gitewww! Tiap-tiap bulan mommy dapat email dari TM Rewards beritahu berapa point yang ada dan berapa banyak yang akan expired. Dulu, mommy selalu redeem voucher KFC tapi sekarang dah takdak. Yang ada 3 pilihan di atas saja iaitu rebate bil bulanan, derma dan voucher Hypp Flicks Plus ( Bagi yang langgan Hypp TV). 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Entry ni juga nak suruh korang register TM Rewards agar korang boleh kumpul points dan buat pilihan-pilihan yang ada di atas dari tak dapat apa-apa kan... Lagi-lagi korang yang ambil pakej mahal. Macam mommy, mommy pilih untuk bayar bil TM. Kurang la sikit bil bulan ni sebab dah tertunggak sebulan sebenarnya. kihkih... 

Firstly untuk guna points ni, korang log in ke website TM Reward. Masuk ID dan Password korang...  Then, klik 'SUBMIT'.

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Lepas submit akan terus ke page Membership Account Details. Di situ akan tunjuk berapa point yang korang ada, jumlah point sepanjang anda mendaftar dengan TM Rewards, Point yang di gunakan untuk redeem dan juga points yang telah expired. Banyak juga points mommy yang dah expired rupanya.. 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Untuk Redeem Point bagi membayar atau pelarasan bil korang boleh klik ke tab Use My Rewards Points

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Auto pop out ke page Use My Reward Points. Di situ korang pilih TM Bill Rebate. Lepas tu pilih akaun yang korang nak bayar bil. Kalau satu akaun tak perlu pilih tapi kalau ada banyak akaun kena pilih ler.. 

Lepas itu, korang kena pilih berapa banyak points yang korang nak guna. 1 mewakili 500 points. 

Then 'SUBMIT'. 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points
Dah settle. Untuk semak redemption tadi, korang boleh pergi ke tab My Redemption Story... Dekat situ ada status dan statement penebusan yang di buat tadi dan juga penebusan sebelum-sebelum ni. Nampak sangat dah 3 tahun tak redeem. Rugi rugi...

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Ini statement penebusan yang di buat oleh mommy sebab mommy ada 5000 lebih point so dapatlah RM 55 ringgit... Settle tunggakan bil bulan lepas. hihi. Oh yer kalau korang nak tahu setiap 500 points bersamaan RM 5. Kalau ada 5000 points dapatlah RM 50 camtu... 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Kalau korang nak tahu, 1 point bersamaan RM 1. So, kalau bil korang ada RM100 setiap bulan dan jumlah bayaran juga RM100... korang akan dapat 100 points lah. Lagi banyak bil korang lagi tinggilah points tu.. 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Bagi yang belum register TM Reward lagi, korang register kat SINI

Happy collecting points uolls!

13 ulasan:

  1. bagusnya kalau points tu boleh guna untuk pembayaran bil..Jadi takdelah rugi kan melanggan Tm

    BalasPadam
  2. Satu oengetahuan utk zaza.. Sbb zaza mmg xtahu bab bayar bill tm.. Semua mak ayh yg uruskan

    BalasPadam
  3. Wah, tak pernah tau ada point tm ni

    BalasPadam
  4. BAGus ada sistem macam ni. Boleh tebus point yang ada untuk bayar bil.. menguntungkan juga pada kita..

    BalasPadam
  5. Wahh..terbaik..Sally takde akaun TM..tapi kumpul point mmg bagus..mcm Sally byr bil Astro & redeem minyak kat Perron guna points

    BalasPadam
  6. Mujur ingatkan..saya pun dah agak lama tak guna points TM ni .. ingt nak kumpul banyak..nanti nak check..

    BalasPadam
  7. Oh tm ada sistem point yg blh redeem utk bayar bil ke? Menarik jugak.

    BalasPadam
  8. Menarik ni... Pakkal kita xguna TM.. Heheh..boleh ka share kt org lain nnti..

    BalasPadam
  9. Oooo.. Baru tahu. Nanti nak registerlah

    BalasPadam
  10. Wah bagusnya..baru tau ni..berguna sangat ni

    BalasPadam
  11. Tak tahu pulak pasal benda ni. Rumah kita xde pakai Tm. Tp rumah mak memang guna TM. Boleh la tengok nanti.

    BalasPadam
  12. Saya belum check ni. Rasa banyak dah expired la. Aiya

    BalasPadam