BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata - Cahaya Hayati

31 Jan 2018

BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata

BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata. Hi korang! Menjaga mata atau deria penglihatan kita bukanlah senang... Silap sikit kita boleh hilang nikmat penglihatan iaitu mata yang di anugerah oleh tuhan, malah kita memerlukan alat bantuan pula untuk melihat secara dekat atau jauh. Dulu mommy suka sangat membaca, janji ada cahaya walaupun tak terang. Rupanya tabiat membaca dalam cahaya yang tak cukup tu menyebabkan mommy menjadi rabun jauh. Nak undur pun dah tak boleh... Sekarang mommy menggunakan contact lens untuk membantu mommy melihat tulisan atau apa saja yang jauh terutamanya ketika memandu. Mommy akui juga yang mommy menggunakan contact lens melebihi 12 jam di samping bekerja menggunakan komputer setiap hari. Ini menyebabkan tahap kerabunan semakin meningkat. Bayangkan mommy telah membuat pemeriksaan mata baru-baru ini dan tahap rabun mommy telah meningkat dari 250 ke 325. Perghhhh dalam masa 6 bulan saja sampaikan optometrist mommy mencadangkan mommy membuat cermin mata khas untuk mengelakkan tahap rabun semakin meningkat. Tapi mommy belum beri kata putus lagi sebab mommy nak cuba dulu produk natural yang membantu untuk melindungi dan mengekalkan kesihatan serta penglihata mata iaitu BerryBright.

BerryBright, BerryBright Eye Nourishing Drink, BerryBright Original,BerryBright Stevia,Kelebihan BerryBright, berrybright review, siapa patut ambil berrybright, cara menyediakan berrybright, eye supplement, supplement, eye, eyecare, review berrybright, kelebihan berrybright, kenapa  perlu ambil berrybright, fakta berrybright,eye nourishing drink, minuman kesihatan mata, cara mengatasi rabun, rabun, supplement untuk rabun, BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata, anugerah yang di terima oleh berrybright, cara menyediakan berrybright,
BerryBright

Mommy bukan saja-saja mencuba BerryBright tapi bila melihat nutrisi yang terdapat dalam BerryBright terus mommy teringat akan sejarah sakit mata mommy. Hampir dua hari mommy tak boleh buka mata... Bila buka saja confirm sakit. Bukan setakat mata sakit dan merah, dia complete dengan bengkak sampai nak buka mata pun tak boleh. Serik! Doktor inform ada infection sebab guna contact lens untuk tempoh lama dan menyebabkan mata menjadi kering. Alhamdulillah selepas dua hari mata menjadi baik dengan mengambil ubatan dari klinik tapi mommy tak nak masalah ini berulang lagi. So, jom tahu kelebihan supplement yang mommy ambil dan amalkan setiap hari ni...


BerryBright Eye Nourishing Drink


BerryBright adalah supplement mata yang berasakan makanan utuh yang dilengkapi nutrisi penting untuk melindungi dan mengekalkan kesihatan serta penglihatan mata. Ia boleh di amalkan oleh semua kecuali kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke bawah.

BerryBright, BerryBright Eye Nourishing Drink, BerryBright Original,BerryBright Stevia,Kelebihan BerryBright, berrybright review, siapa patut ambil berrybright, cara menyediakan berrybright, eye supplement, supplement, eye, eyecare, review berrybright, kelebihan berrybright, kenapa  perlu ambil berrybright, fakta berrybright,eye nourishing drink, minuman kesihatan mata, cara mengatasi rabun, rabun, supplement untuk rabun, BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata, anugerah yang di terima oleh berrybright, cara menyediakan berrybright,
BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata

Antara fakta yang perlu diketahui oleh semua, BerryBright merupakan pemenang anugerah -anugerah berikut:-

  • Malaysia Health & Wellness Brand Awards 2017. Anugerah ini di anjurkan bersama Sinchew Daily and Life Magazine di mana ia disokong dan disahkan sepenuhnya oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Anugerah yang di menangi adalah dibawah kategori Makanan Kesihatan (Health Food).
  • Natural Health Readers' Choice Awards untuk tahun 2017, 2015 dan 2014 di mana ia merupakan pemenang untuk kategori Suplemen Penjagaan Mata Semulajadi.
  • Long Life Health & Beauty Awards untuk tahun 2015 dan 2014. Menang bagi kategori Eye Care.

Lebih dari satu anugerah yang di menangi oleh BerryBright. Ini menunjukkan BerryBright bukanlah produk biasa tapi terbukti hebat dan mendapat pengiktirafan. Terbaikkan?

BerryBright, BerryBright Eye Nourishing Drink, BerryBright Original,BerryBright Stevia,Kelebihan BerryBright, berrybright review, siapa patut ambil berrybright, cara menyediakan berrybright, eye supplement, supplement, eye, eyecare, review berrybright, kelebihan berrybright, kenapa  perlu ambil berrybright, fakta berrybright,eye nourishing drink, minuman kesihatan mata, cara mengatasi rabun, rabun, supplement untuk rabun, BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata, anugerah yang di terima oleh berrybright, cara menyediakan berrybright,
 BerryBright Stevia dan Original

Bagi yang belum tahu dan tidak pernah mencuba lagi.... Terdapat 2 jenis BerryBright iaitu:- 

BerryBright Original


BerryBright Original mengandungi gula semulajadi di kandungan gula tersebut bersamaan dengan setengah biji epal dan ia mengandungi 38 kalori bagi setiap sachet. 

BerryBright Stevia

BerryBright Stevia pula tidak mengandungi gula tambahan. Ia menggunakan stevia sebagai pemanis dan mengandungi 31 kalori bagi setiap sachet atau hidangan. Selain itu ia di perkayakan dengan antosianinn Bilberi Eropah serta campuran berry yang lain. 

BerryBright Stevia amat di syorkan kepada individu yang ingin mengurangkan pengambilan gula dan juga pesakit kencing manis. Yelah kita semua tahu, pesakit kencing manis kronik akan mengalami masalah mata yang boleh menyebabkan buta. Jadi pengambilan supplement memang amat di galakkan.

Kedua-dua BerryBright ni mempunyai faedah yang sama cuma dibezakan penggunaan gula semulajadi untuk yang tidak mengidap penyakit diabetis dan stevia pula untuk pesakit diabetis. Walaubagaimanapun, yang tidak mengidap diabetis boleh saja amalkan BerryBright stevia kerana ia sesuai untuk semua.


Kelebihan BerryBright


BerryBright mempunyai kelebihan yang tersendiri di mana ia telah menyumbang kepada anugerah dan pengiktirafan yang di terima. Kelebihan tersebut adalah :-
  • Setiap sachet memberikan faedah yang sama dengan memakan 100 buah blackcurrant
  • Tinggi kandungan Vitamin C di mana 500mg setiap sachet ataupun bersamaan dengan 10 biji buah oren. 
  • Tanpa pewarna dan pengawet.
  • Sesuai untuk vegetarian.
  • Halal
BerryBright, BerryBright Eye Nourishing Drink, BerryBright Original,BerryBright Stevia,Kelebihan BerryBright, berrybright review, siapa patut ambil berrybright, cara menyediakan berrybright, eye supplement, supplement, eye, eyecare, review berrybright, kelebihan berrybright, kenapa  perlu ambil berrybright, fakta berrybright,eye nourishing drink, minuman kesihatan mata, cara mengatasi rabun, rabun, supplement untuk rabun, BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata, anugerah yang di terima oleh berrybright, cara menyediakan berrybright,
Kelebihan-kelebihan BerryBright


Apabila melihat kelebihan-kelebihan BerryBright, patutlah ia sangat di syorkan kepada :-

1. Pengguna Contact Lens, Mata Kering dan Letih

Ini kerana BerryBright mengandungi nutrien larut air yang membolehkan ia diserap dengan pantas dan memberi kelegaan dan sokongan kepada mata.

2. Berhadapan Dengan Skrin Untuk Jangka Masa Panjang

Sangat sesuai kepada yang bekerja di depan skrin lebih dari 8 jam kerana dalam BerryBright mengandungi lutien yang mampu melindungi retina mata dari sinaran biru yang merbahaya ( datang dari telefon pintar, tv, komputer dan lain-lain) yang boleh menyebabkan kerosakan dan mempercepatkan penuaan mata. Patutlah mata mommy makin rabun... huhu


3. Lingkaran Hitam Bawah Mata

BerryBright di formulasikan untuk meningkatkan peredaran darah yang menyingkirkan toksin, mengurangkan pembentukan lingkaran hitam bawah mata dan memberi penglihatan yang lebih segar dan jelas.

4. Pengamal Gaya Hidup Moden

BerryBright sangat sesuai kepada pengamal gaya hidup moden sebagai sokongan nutrisi dan pemakanan untuk kesihatan mata yang lebih baik dan ia juga untuk mengelak pelbagai penyakit timbul serta untuk mengekalkan penglihatan mata.

Sejak mengambil dan mengamalkan BerryBright, mommy dapat rasakan sedikit perubahan dekat mata mommy di mana mata tidak cepat letih, kering dan penglihatan lebih jelas walaupun mengadap komputer berjam-jam lamanya. Mommy hanya amalkan satu sachet sehari saja tapi bagi yang ada masalah mata yang serius, pengambilan yang di cadangkan adalah 2-4 sachet sehari.

Dengan hanya 3 langkah mudah, BerryBright sedia di nikmati:

BerryBright, BerryBright Eye Nourishing Drink, BerryBright Original,BerryBright Stevia,Kelebihan BerryBright, berrybright review, siapa patut ambil berrybright, cara menyediakan berrybright, eye supplement, supplement, eye, eyecare, review berrybright, kelebihan berrybright, kenapa  perlu ambil berrybright, fakta berrybright,eye nourishing drink, minuman kesihatan mata, cara mengatasi rabun, rabun, supplement untuk rabun, BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata, anugerah yang di terima oleh berrybright, cara menyediakan berrybright,
  • Sediakan 150ml air pada suhu bilik atau sejuk
  • Tambah 1 sachet BerryBright
  • Kacau, gaul rata dan minum segera bagi mengelakkan pengaksidaan.

Bagi yang berminat untuk mendapatkan BerryBright, mommy ada diskaun 15% untuk korang. Korang hanya perlu masuk ke laman web BerryBright dan masukkan kod diskaun di bawah sebelum checkout. Oh yer, kod discount ni hanya sah sehingga 15 March 2018. So, kalau nak beli tu cepat-cepatlah yer...

hayatidc01


Untuk maklumat lanjut dan pembelian BerryBright, korang bolehlah layari laman web dan media social BerryBright berikut:-

Website: 

Facebook:

Instagram :




8 ulasan:

  1. mudah je nk sediakan ye sis

    BalasPadam
  2. Bagus ni..k.el pun sllù pakai lens ngadap pc n henpong jer

    BalasPadam
  3. Lepas ni mata bertambah sihat dan cantiklah ya

    BalasPadam
  4. kesian nya...saya tak pernah la ada masalah mata sampai tak boleh buka tu..Mata kalau tumbuh ketumbit pun dah gelabah rasa tak tahu nak buat apa..ni pulak kalau jadi radang pada mata.. Elok la amalkan supplement ni..

    BalasPadam
  5. Produk yg baik untuk mata.. Nak berkesan kena amalkan selalu.. Zaza pun mmg suka pakai lens..

    BalasPadam
  6. Last few days, saya ada terbaca tentang Berry Bright ni. Selepas baca artikel ni mungkin saya boleh cuba Berry Bright ni coz saya rabun >_< hehe

    BalasPadam
  7. Hai thanks info menarik ni.
    Nanti bebilerr free, join GA Lubuk Seni:

    http://www.lubukseni.com/2018/01/giveaway-lubukseni-kali-ke-3.html

    BalasPadam
  8. Sayangi mata anda. 1 drpd nikmat yg sering kita lupa

    BalasPadam