52 Weeks Money Saving Challenge - Cahaya Hayati

4 Jan 2018

52 Weeks Money Saving Challenge

52 Week Money Saving Challenge. Dah lama tahu cara menyimpan duit ni tapi tak tergerak hati nak buat. Sebab selama ni dok transfer duit masuk dalam akaun yang takdak online banking. Bila takdak online banking,  susah lah mommy nak ambil atau nak shopping online.. Dan duit tu tersimpan dengan selamatnya dalam akaun tu. Gitu kekdahnya.. Kahkah

Mommy tergerak hati nak 52 Weeks Saving Challenge bila tengok Papaglamz post kat fb. Dalam hati awat aku tak buat? So, bermula dari situ lah mommy nak buat 52 Weeks Saving Challenge. Moga istiqomah dan semoga mommy berjaya menghabiskan challenge ni. 

52 Weeks Money Saving Challenge, cabaran simpanan 52 minggu, cara menyimpan dengan mudah, cara simpan duit dengan mudah, cara mendisiplinkan diri untuk menyimpan, simpan duit mudah, saving, tips simpan duit, money saving tips, money saving challenge, cara mudah menyimpan duit, mudahnya menyimpan duit, belajar meyimpan duit, duit, money, perancangan kewangan, money plan,


Terima kasih kepada PapaG sebab kongsi table 52 Weeks Saving Challenge. Kalau rajin boleh ja korang buat sendiri yang lebih colorful dan menarik. Mommy tak sempat nak buat... So, guna yang ni saja. 

Untuk buat 52 Weeks Saving Challenge ni korang perlukan bekas untuk menyimpan duit dan jadual 52 Weeks Saving Challenge. Boleh guna yang kat atas tu... Kalau boleh tinggal di pejabat atau tempat yang korang susah nak access. Bukan apa, bila senang nak access senanglah nak guna duit tu.

52 Weeks Money Saving Challenge, cabaran simpanan 52 minggu, cara menyimpan dengan mudah, cara simpan duit dengan mudah, cara mendisiplinkan diri untuk menyimpan, simpan duit mudah, saving, tips simpan duit, money saving tips, money saving challenge, cara mudah menyimpan duit, mudahnya menyimpan duit, belajar meyimpan duit, duit, money, perancangan kewangan, money plan,
Bekas dan jadual untuk menyimpan..

Apabila dah ada bekas, lekat jadual 52 Weeks Saving Challenge supaya mudah untuk korang tanda duit dan minggu yang korang dah berjaya buat. Senangkan? 

52 Weeks Money Saving Challenge, cabaran simpanan 52 minggu, cara menyimpan dengan mudah, cara simpan duit dengan mudah, cara mendisiplinkan diri untuk menyimpan, simpan duit mudah, saving, tips simpan duit, money saving tips, money saving challenge, cara mudah menyimpan duit, mudahnya menyimpan duit, belajar meyimpan duit, duit, money, perancangan kewangan, money plan,
Start untuk tahun 2018

52 Weeks Money Saving Challenge, cabaran simpanan 52 minggu, cara menyimpan dengan mudah, cara simpan duit dengan mudah, cara mendisiplinkan diri untuk menyimpan, simpan duit mudah, saving, tips simpan duit, money saving tips, money saving challenge, cara mudah menyimpan duit, mudahnya menyimpan duit, belajar meyimpan duit, duit, money, perancangan kewangan, money plan,
Jangan lupa tanda bila berjaya masukkan dalam bekas

Untuk lebih memotivasikan korang, korang boleh set target nak buat apa dengan duit yang korang simpan ni. Nak beli iphone ke, nak beli gelang dan rantai emas ke atau apa-apa saja yang lebih berharga.... 

Good Luck kepada yang dah mula dan buat. Kepada yang berjaya buat tahun lepas, tahniah korang... Psst korang buat apa dengan duit tu?

Selain dari menyimpan dengan melalui 52 Weeks Saving Challenge, mommy juga pengumpul syiling. Ada saja duit syiling dalam wallet terus masukkan dalam tabung... Jangan tak tahu, jumlah simpanan syiling mommy tahun lepas saja dah RM300. 


52 Weeks Money Saving Challenge, cabaran simpanan 52 minggu, cara menyimpan dengan mudah, cara simpan duit dengan mudah, cara mendisiplinkan diri untuk menyimpan, simpan duit mudah, saving, tips simpan duit, money saving tips, money saving challenge, cara mudah menyimpan duit, mudahnya menyimpan duit, belajar meyimpan duit, duit, money, perancangan kewangan, money plan,
Tabung syiling

Untuk menyimpan duit ada banyak cara sebenarnya. Cuma korang kena explore dan istiqomah dalam menyimpan... Jangan ikut nafsu shopping tau!! 

10 ulasan:

  1. semoga dipermudahkan menabung nanti
    el pun buat jugak..bertabahlah..el tak kuad kdg2 tu

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah kak.. Zaza pun buat jgk guna kotak tabung. Cuma tak dpt saving hari2 sbb yela xbekerja.. Hihi.. Zaza bt mana yg ada duit rm5 zaza bubuh dlm tbung

    BalasPadam
  3. Pernah menabung macam ni , tapi sayangnya hanya sekerat jalan .. kalau lah boleh tahan sampao 52 week bagusnyaa .

    BalasPadam
  4. wahhh kita ada tabung syiling jah.. nak buat yg ni x yakin lagi hahahha good luck sis yati...

    BalasPadam
  5. Good luck.. cik en dlm percubaan simpan rm20 setiap minggu

    BalasPadam
  6. Samalah nak buat jugak...dalam planner sy pun ada..baguskan ada challenge mcm nih

    BalasPadam
  7. Kita simpan duit syling je

    BalasPadam