Januari 2018 - Cahaya Hayati

20 Jan 2018

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM

Januari 20, 2018 0
Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM
Guna Point TM Rewards Untuk Bayar Bil TM. Hi korang... Hari ni nak kongsikan tentang TM Reward. Kalau hangpa pelanggan TM confirm ada akaun TM Reward. Apa? Takdak lagi... isk isk. Kesian kat hangpa. Awat tak register? Untung tau kalau register sebab points yang terkumpul dalam TM Reward boleh di gunakan untuk 3 cara iaitu:-
  • Donation for charity 
  • Hypp Flicks Plus Voucher 
  • TM Bill Rebate
Mommy up entry sebab tak mahu points korang expired macam tu saja ataupun tiap-tiap bulan korang bayar tapi tak dapat apa-apa. Gitewww! Tiap-tiap bulan mommy dapat email dari TM Rewards beritahu berapa point yang ada dan berapa banyak yang akan expired. Dulu, mommy selalu redeem voucher KFC tapi sekarang dah takdak. Yang ada 3 pilihan di atas saja iaitu rebate bil bulanan, derma dan voucher Hypp Flicks Plus ( Bagi yang langgan Hypp TV). 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Entry ni juga nak suruh korang register TM Rewards agar korang boleh kumpul points dan buat pilihan-pilihan yang ada di atas dari tak dapat apa-apa kan... Lagi-lagi korang yang ambil pakej mahal. Macam mommy, mommy pilih untuk bayar bil TM. Kurang la sikit bil bulan ni sebab dah tertunggak sebulan sebenarnya. kihkih... 

Firstly untuk guna points ni, korang log in ke website TM Reward. Masuk ID dan Password korang...  Then, klik 'SUBMIT'.

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Lepas submit akan terus ke page Membership Account Details. Di situ akan tunjuk berapa point yang korang ada, jumlah point sepanjang anda mendaftar dengan TM Rewards, Point yang di gunakan untuk redeem dan juga points yang telah expired. Banyak juga points mommy yang dah expired rupanya.. 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Untuk Redeem Point bagi membayar atau pelarasan bil korang boleh klik ke tab Use My Rewards Points

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Auto pop out ke page Use My Reward Points. Di situ korang pilih TM Bill Rebate. Lepas tu pilih akaun yang korang nak bayar bil. Kalau satu akaun tak perlu pilih tapi kalau ada banyak akaun kena pilih ler.. 

Lepas itu, korang kena pilih berapa banyak points yang korang nak guna. 1 mewakili 500 points. 

Then 'SUBMIT'. 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points
Dah settle. Untuk semak redemption tadi, korang boleh pergi ke tab My Redemption Story... Dekat situ ada status dan statement penebusan yang di buat tadi dan juga penebusan sebelum-sebelum ni. Nampak sangat dah 3 tahun tak redeem. Rugi rugi...

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Ini statement penebusan yang di buat oleh mommy sebab mommy ada 5000 lebih point so dapatlah RM 55 ringgit... Settle tunggakan bil bulan lepas. hihi. Oh yer kalau korang nak tahu setiap 500 points bersamaan RM 5. Kalau ada 5000 points dapatlah RM 50 camtu... 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Kalau korang nak tahu, 1 point bersamaan RM 1. So, kalau bil korang ada RM100 setiap bulan dan jumlah bayaran juga RM100... korang akan dapat 100 points lah. Lagi banyak bil korang lagi tinggilah points tu.. 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Bagi yang belum register TM Reward lagi, korang register kat SINI

Happy collecting points uolls!

19 Jan 2018

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?

Januari 19, 2018 13
Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?
Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ? Hi Korang... Baru-baru ni mommy ada cuba baby balm keluaran Tasneem Naturel. Dah lama tak guna balm sebenarnya. Yelah Aisy dah nak masuk 4 tahun dah... Jarang batuk, selesema ataupun berhingus. Mungkin sebab masa pregnant dia dulu mommy banyak ambil supplement... Jadi antibodi dia kuat sikit berbanding kakak dan abang dia. Walaupun jarang sakit, mommy masih sediakan ubat, minyak angin dan lain-lain keperluan untuk kecemasan. 

Tambah-tambah lagi bila dia masuk taska. Tahu kan bila anak duduk taska.. kebarangkalian anak di jangkiti virus selesema dan batuk adalah tinggi. Tak hantar anak ke taska, kita nak kerja... Takkan nak tegur mak bapak yang anak tak sihat tuuuu... Jadi sebagai langkah pencegahan, mommy akan sapukan Balm Tasneem di perut, dada, belakang dan di di kedua tapak kaki Aisy sebelum tidur ataupun bila dia balik dari taska dengan keadaan berhingus. Alhamdulillah mujarab dan bila malam Aisy dapat tidur dengan lena dan selesa. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Balm Tasneem Naturel

Balm Tasneem Naturel 


Bagi readers yang belum pernah nampak, beli atau guna Balm Tasneem ni bolehlah baca sampai habis sebab mommy akan terangkan sejarah dan kegunaan Balm-Balm Tasneem ni. 

Tasneem Naturel adalah sebuah syarikat bumiputera yang menghasilkan balm bayi yang berasaskan  kombinasi essential oil yang bermutu tinggi. Balm Bayi Tasneem Naturel merupakan kit bayi semulajadi yang memberi manfaat kepada ibu bapa yang mempunyai bayi atau anak kecil.. . Bahan yang di gunakan dalam menghasilkan Balm Tasneem ni adalah 100% bahan semulajadi, tanpa sebarang bahan kimia berbahaya seperti paraben, SLS dan bahan pewarna. Jadinya ia selamat di gunakan dari bayi sehinggalah orang dewasa dan ia telah mendapat kelulusan daripada KKM.

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Rangkaian Balm Tasneem Naturel 

Oh yer, Balm Tasneem Naturel ni bukan ada satu saja tau tapi ada 4 jenis di mana ia di datangkan dalam bekas bulat serta packaging yang comel. Balm-Balm tersebut adalah :-

  • Coughflu Rub
  • Tummy Rub
  • Calm Time
  • Sleep Time


Setiap satu balm-balm ini mempunyai kelebihan tersendiri. Di sini, mommy akan terangkan kelebihan-kelebihan setiap balm ni. So, baca sampai habis tau!


TASNEEM NATUREL COUGHFLU RUB

Coughflu Rub atapun CF Rub digunakan untuk mengatasi masalah batuk, selsema, berhingus dan juga bersin yang di sebabkan oleh resdung terutamanya pada waktu pagi. Ini yang selalu terjadi kepada kakak Aisya. Kadang-kadang tu bersin sehingga bengkak mata dan hidung... Sejak ada Balm tasneem CF Rub ni, mommy gunakan untuk redakan masalah bersin dan hidung berair dia. Alhamdulillah memberansangkan... Bersin dan hingus tu tetap ada tapi dah kurang banyak dan kakak Aisya boleh bernafas dengan selesa. Untuk kakak Aisya mommy sapukan pagi sebelum ke sekolah dan malam sebelum tidur. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Coughflu Rub

Kelebihan Tasneem Naturel Coughflu Rub

Terdapat 4 kelebihan Tasneem Naturel Coughflu Rub

  • Membantu kurangkan selesema
  • Membantu mencarikan kahak
  • Membantu melegakan athma
  • Membantu mengurangkan suhu ketika demam

Cara Guna Tasneem Naturel Coughflu Rub

Sapuan nipis di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada


So, kalau korang ada masalah yang sama macam kakak Aisya korang boleh cuba Balm Tasneem CF Rub ni. 


TASNEEM NATUREL TUMMY RUB

Anak kecil dan masalah kembung perut dah sinonim. Salah makan sikit kembung perut, makan banyak sikit pun kembung perut, susu sejuk pun kembung perut... Almaklumlah perut bayi dan anak kecil masih belum boleh menerima makanan yang di makan oleh ibu bapa atau makanan yang belum pernah di terima oleh perut. Sebab itulah ada peringkat-peringkat umur untuk makanan bayi di mana ia bermula dengan susu dan seterusnya bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran. Sebagai ibu bapa jangan takut nak beri anak cuba makan-makanan yang di sediakan... Sebagai penyelesaian masalah kembung bayi dan anak kecil boleh guna Tummy Rub. Fungsi Tummy Rub ini adalah untuk memberi keselesaan kepada perut bayi dan anak kecil. Opps orang dewasa pun sama tau...

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Tummy Rub

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Tummy Rub

Kelebihan Tasneem Naturel Tummy Rub

  • Bertindak seperti minyak telon
  • Dapat membuang angin dalam perut
  • Membantu melegakan perut sebu
  • Membantu melegakan kembung perut


 Cara Guna Tasneem Naturel Tummy Rub

Sapuan nipis di perut dan tapak kaki.


 TASNEEM NATUREL CALM TIME


Pernah tak anak korang tantrum? Dah tantrum, tak makan pujuk pulak tu.. Apa korang buat eh? Dulu mommy buat tak peduli ja... Lantak lah. Macam kejam kan? Confirm lepas tu rasa bersalah... Mak mak memang macam ni cepat nak marah, cepat juga rasa bersalah. Tapi sekarang mommy dah ada pembantu untuk tenangkan anak yang tantrum. Nampak atau rasa-rasa anak macam nak tantrum, mommy cepat-cepat sapukan Tasneem Naturel Calm Time. Bila dah sapu, bukan saja anak yang tenang... Mommy pun sama. Bau dia yang wangi dan lembut tu amat menenangkan... Tak jadi tantrum dan mak pun tak jadi nak marah. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Calm Time

Kelebihan Tasneem Naturel Calm Time

  • Memberikan keselesaan
  • Mengurangkan tekanan
  • Mengurangkan keletihan
  • Membantu anak lebih tenang

Cara Menggunakan Tasneem Naturel Calm Time

Sapuan nipis di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.


TASNEEM NATUREL SLEEP TIME

Mommy memang ada masalah susah nak tidur tapi kalau dah tidur tu memang lena lah. Sebelum tidur tu confirm pusing kiri pusing kanan, bangun minum dan kalau tak boleh tidur juga memang mommy akan ambil buku baca sampai terlelap sendiri. Tak tahu apa masalah.. Nak kata da masalah besar tak juga. kihkih. Tapi sekarang tak lagi... Ni test kat diri sendiri tau! Setiap malam sapu saja Sleep Time ni kat dada, hidung dan pergelangan tangan masa nak tidurkan Aisy... Mommy pun tak sedar bila masa mommy terlena. Sedar-sedar saja dengar bunyi jam. Nampak tak betapa senangnya mommy tertidur dengan Tasneem Naturel Sleep Time

So korang atau anak korang yang ada masalah nak tidur boleh guna balm ni. Moga ia membantu untuk mendapat tidur yang berkualiti. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Sleep Time

Kelebihan Tasneem Naturel Sleep Time

  • Membantu tidur lena
  • Membantu supaya mudah tidur
  • Membantu bangun dalam mood ceria
  • Memberikan tidur yang berkualiti

Cara Menggunakan Tasneem Naturel Sleep Time

Sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.


Ternyata keempat-empat Balm Tasneem mempunyai fungsi yang berlainan dan ia seiring dengan keperluan pembesaran bayi dan anak kecil. Selain dari kegunaan di atas, Balm Tasneem Naturel juga mempunyai kelebihan berikut:-

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kelebihan-Kelebihan Balm Tasneem Naturel

  • Ada KKM
  • 90% berkesan - mengikut fungsi balm tersebut
  • Boleh di gunakan oleh pelbagai peringkat umur
  • Semulajadi, tiada campuran bahan kimia
  • boleh di gunakan seisi keluarga
  • Jimat. satu bekas boleh tahan sehingga 3 bulan (mengikut cara penggunaan)
  • Kecil dan mudah di bawa
  • Bau yang sedap dan menenangkan 
  • Tak panas, tak melekit dan tidak pedih
  • Diperbuat di kilang OEM bertaraf GMP (good manufactoring practice)
  • Campuran Essential oil yang baik iaitu beeswax, shea butter, dan sweet almond oil
  • Harga yang di tawarkan seiring dengan kualiti
  • Ia adalah produk muslim
Disebabkan banyak kelebihan Balm Tasneem ni, mommy syorkan korang untuk beli dan guna. Ramai yang telah guna dan beri feedback yang positif. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Nampak kan betapa berkesannya Balm Tasneem Naturel. Itulah sebab kenapa perlu guna Balm Tasneem Naturel. Bukan saja-saja tau. Anak selesa, mak pun happy... Yang penting ia boleh di gunakan seisi keluarga.

Bagi yang berminat dengan Balm Tasneem Naturel ni, bolehlah layari laman web dan media sosial berikut:


Website

Facebook

Instagram

Whatsapp
011-2096 4665

17 Jan 2018

Jalan Jalan Cari Makan Di Ban Pecah, Tanjung Piandang

Januari 17, 2018 7
Jalan Jalan Cari Makan Di Ban Pecah, Tanjung Piandang
Jalan Jalan Cari Makan Di Ban Pecah, Tanjung Piandang. Dah lama entry ni dok dalam draf. Hari baru sempat nak karang... Ini kali kedua CH ke Ban Pecah, Tanjung Piandang. Masa kali pertama dulu, jalan persisir pantai Ban Pecah masih belum di turap dengan jalan tar. Baru-baru ni pergi, jalan tersebut dah berturap. Baru best sebab dah tak berdebu bila kereta atau motor lalu. 

Ban Pecah ni port kaki pancing sebab masa CH lalu tempohari, ramai pemancing sedang pancing... Nampak meriah tambah-tambah lagi yang memancing dengan family. Siap berkelah lagi... 

mee rebus, kedai lan ban pecah, ban pecah, tanjung piandang, tenpat menarik di tanjung piandang, lan ban pecah, tempat memanjing di tanjung piandang, port memancing di tanjung piandang, jalan-jalan di tanjung piandang, jalan-jalan cari makan di tanjung piandang, tempat makan di tanjung piandang, jjcm tanjung piandang
Jalan Jalan Cari Makan Di Ban Pecah, Tanjung Piandang

Sebelum sampai ke Ban Pecah, kami sempat singgah ke Tanjung Piandang untuk membeli pelbagai jenis hasil laut yang segar. Rupanya peniaga di situ sediakan ais untuk pembeli yang datang jauh. Kita cuma sediakan bekas saja... Jadi ikan, udang dan sotong yang di beli kekal segar....

Di Ban Pecah kami singgah di kedai Lan Ban Pecah untuk menjamu selera. Kedai kecil atau kedai kampung saja dan menu yang ada pun dua tiga menu saja... Saja singgah sebab nak tengok sunset di situ. Lagipun belakang kedai Lan Ban pecah ni terdapat surau. Lepas tengok sunset boleh ke surau terus untuk mengerjakan solat maghrib. 

Di Kedai Lan Ban Pecah, encik suami order mee rebus udang sotong dan CH order maggi rebus udang sotong. Rasa dia okayyy ja.. Nak kata sedap sangat tu taklah. Boleh di terima tekak...  Itu bagi CH dan suamilah. Kalau orang lain mungkin sedap dan kena dengan selera. 

Inilah rupa mee dan maggi rebus udang sotong yang kami order. RM 10 semangkuk... 

mee rebus, kedai lan ban pecah, ban pecah, tanjung piandang, tenpat menarik di tanjung piandang, lan ban pecah, tempat memanjing di tanjung piandang, port memancing di tanjung piandang, jalan-jalan di tanjung piandang, jalan-jalan cari makan di tanjung piandang, tempat makan di tanjung piandang, jjcm tanjung piandang
Mee rebus udang sotong

mee rebus, kedai lan ban pecah, ban pecah, tanjung piandang, tenpat menarik di tanjung piandang, lan ban pecah, tempat memanjing di tanjung piandang, port memancing di tanjung piandang, jalan-jalan di tanjung piandang, jalan-jalan cari makan di tanjung piandang, tempat makan di tanjung piandang, jjcm tanjung piandang
Mee rebus udang sotong

mee rebus, kedai lan ban pecah, ban pecah, tanjung piandang, tenpat menarik di tanjung piandang, lan ban pecah, tempat memanjing di tanjung piandang, port memancing di tanjung piandang, jalan-jalan di tanjung piandang, jalan-jalan cari makan di tanjung piandang, tempat makan di tanjung piandang, jjcm tanjung piandang
Maggi rebus udang sotong

mee rebus, kedai lan ban pecah, ban pecah, tanjung piandang, tenpat menarik di tanjung piandang, lan ban pecah, tempat memanjing di tanjung piandang, port memancing di tanjung piandang, jalan-jalan di tanjung piandang, jalan-jalan cari makan di tanjung piandang, tempat makan di tanjung piandang, jjcm tanjung piandang
Maggi rebus udang sotong
Okaylah sebab udang 5 ekor dan sotong pun banyak. So, boleh singgah sini untuk makan sambil melihat sunset.

16 Jan 2018

Set Hadiah Enchanteur Paris Dengan Wangian Penuh Keindahan

Januari 16, 2018 9
Set Hadiah Enchanteur Paris Dengan Wangian Penuh Keindahan
Set Hadiah Enchanteur Paris Dengan Wangian Penuh Keindahan.  Siapa pun pasti suka menerima hadiah. Tak kiralah hadiah itu sejambak bunga, sejambak coklat ataupun kad hadiah. Yang pastinya hadiah-hadiah itu memberi senyumanan dan kebahagian kepada penerima. Apatah lagi menerima dari yang tersayang. Simbolik dengan itu. Enchanteur Paris telah mengeluarkan set hadiah Enchanteur Paris dengan wangian penuh keindahan. Set hadiah sebegini sangat serbaguna untuk dijadikan hadiah pada mana-mana majlis atau ulang tahun memandangkan rekaan pembungkusan serba indah dan lengkap dengan rangkaian rejim penjagaan diri yang mengandungi wangian EDT dan losyen. Pemberian wangian dilambangkan seperti memberi sejambak bunga yang besar, tetapi lebih praktikal dan mengandungi intipati kuntuman bunga semerbak. Lebih penting lagi, haruman ini membawakan gabungan simbolik keintiman dan kemewahan.

Penerima akan dapat menikmati pengalaman hadiah penuh wangian. Perasaan indah yang kembali mekar semula akan mengeratkan hubungan baik biarpun di antara si anak- si ibu, adik beradik, teman istemewa, malah hubungan antara pelajar dan guru. Sedikit sentuhan perincian akan mengekalkan detik-detik penuh keajaiban setiap hari.

Set Hadiah Enchanteur Paris, enchanteur paris, enchanteur paris gift set, enchanteur, edt enchanteur, belle amour, mon amie, romantic, adore, charming, harga set hadiah enchanteur paris, di mana boleh beli set hadiah enchanteur paris, jenis-jenis set hadiah enchanteur paris, saiz edt enchanteur paris, pek wangian mesra perjalanan, wangian untuk traveller,
Set Hadiah Enchanteur Paris

Menyedari penghargaan yang diberikan terhadap wangian EDT, ENCHANTEUR memperkenalkan 5 set wangian tersendiri yang disediakan dalam bingkisan yang direka cantik, sesuai untuk semua perayaan - sama ada hari ulang tahun, perayaan, hari lahir, anugerah pencapaian dan hari penghargaan. Pek EDT mesra perjalanan  bersaiz 15ml ini menjadikan hadiah ini sesuai sebagai kejutan dan mudah dibawa di dalam beg tangan.

ENCHANTEUR telah membina reputasi sebagai jenama haruman dan penjagaan diri yang terkemuka dan berkualiti, diilhamkan dari Kota Perancis. Setiap aromanya telah dipilih oleh pakar wangian Perancis. Kami berbangga kerana dapat memenuhi keperluan wanita untuk mencipta sebuah pengembaraan cinta menakjubkan yang penuh dengan tujuan dan keanggunan. 


Set Hadiah Enchanteur Paris, enchanteur paris, enchanteur paris gift set, enchanteur, edt enchanteur, belle amour, mon amie, romantic, adore, charming, harga set hadiah enchanteur paris, di mana boleh beli set hadiah enchanteur paris, jenis-jenis set hadiah enchanteur paris, saiz edt enchanteur paris, pek wangian mesra perjalanan, wangian untuk traveller,
Set Hadiah Enchanteur Paris

SET HADIAH EDT MINI ENCHANTEUR PARIS (BELLE AMOUR & MON AMIE)


Mon Amie jika diterjemahkan, bermaksud My Friend (Sahabatku), memberikan wanita aroma yang menyenangkan dengan penuh kesegaran apabila berada di luar; manakala Belle Amour yang membawa erti Beautiful Love (Keindahan Cinta), satu wangian yang didambakan terhadap seorang gadis impianmu. Kedua-dua wangian floral ini melambangkan persahabatan dan hubungan cinta yang mekar direka khas dengan bahan unik dapat menjamin mood keseronokan pada siang hari serta pengalaman suasana temu janji malam yang indah. 

Set Hadiah Enchanteur Paris, enchanteur paris, enchanteur paris gift set, enchanteur, edt enchanteur, belle amour, mon amie, romantic, adore, charming, harga set hadiah enchanteur paris, di mana boleh beli set hadiah enchanteur paris, jenis-jenis set hadiah enchanteur paris, saiz edt enchanteur paris, pek wangian mesra perjalanan, wangian untuk traveller,
Set Hadiah Enchanteur Paris

Set ini sangat sesuai dijadikan hadiah sempena apa jua sambutan kerana wangian ini hadir dalam botol bersaiz comel dengan penutup berbentuk reben ENCHANTEUR Paris yang tersendiri -  seolah-olah hadiah yang diikat dengan reben. Kedua-dua wangian ini telah digubah di dalam kotak yang sangat cantik bersama Menara Eiffel ENCHANTEUR Paris. Set hadiah yang mengandungi 15ml wangian EDT Belle Amour dan Mon Amie boleh didapati secara eksklusif di kedai farmasi Watsons seluruh negara.


Set Hadiah Enchanteur Paris, enchanteur paris, enchanteur paris gift set, enchanteur, edt enchanteur, belle amour, mon amie, romantic, adore, charming, harga set hadiah enchanteur paris, di mana boleh beli set hadiah enchanteur paris, jenis-jenis set hadiah enchanteur paris, saiz edt enchanteur paris, pek wangian mesra perjalanan, wangian untuk traveller,
Set Hadiah Enchanteur Paris - Belle Amour

Set Hadiah Enchanteur Paris, enchanteur paris, enchanteur paris gift set, enchanteur, edt enchanteur, belle amour, mon amie, romantic, adore, charming, harga set hadiah enchanteur paris, di mana boleh beli set hadiah enchanteur paris, jenis-jenis set hadiah enchanteur paris, saiz edt enchanteur paris, pek wangian mesra perjalanan, wangian untuk traveller,
Set Hadiah Enchanteur Paris - Mon Amie

Selain dari set hadiah Bell Amour dan Mon Amie, terdapat lagi 4 set hadiah Enchanteur Paris untuk di cuba atau di hadiahkan kepada yang tersayang.. 


SET HADIAH EDT MINI ENCHANTEUR PARIS (MON AMIE & ADORE)


Mengandungi 2 wangian EDT Mon Amie dan Adore bersaiz 15ml, set hadiah ini digubah khas untuk memikat dan menawan hati orang di sekeliling. Mon Amie adalah aroma personaliti menawan dalam semua hubungan, yang merangkumi persona terang, dan ceria si gadis. Wangian Adore pula menggambarkan haruman gadis idamanmu yang comel dan sentiasa meninggalkan kesan yang mendalam. Set hadiah yang sungguh menakjubkan ini meningkatkan mood si gadis agar dirinya sentiasa berasa istimewa dan berkeyakinan. Set eksklusif ini boleh didapati di kedai Watsons sahaja.  

SET HADIAH ENCHANTEUR PARIS MON AMIE


Set mempesonakan ini mengandungi sebotol wangian EDT bersaiz 15ml serta losyen badan dan tangan Light & Fresh yang segar dan melembapkan kulit dalam pek size 100ml, kedua-duanya dalam variasi wangian Mon Amie. Haruman ini meremajakan, manakala losyen yang diperkaya dengan lidah buaya, portulaca, ekstrak liquorice dan ejen pelindung matahari bertujuan untuk melindungi kulit agar lebih lembut, cerah, lembap dan sentiasa dilindungi dari sinaran UV. Diformulasikan agar bertekstur ringan dan tidak berminyak, membolehkan si gadis melakukan aktiviti harian dengan mudah dan selesa. Gabungan set ini akan memberikan kenalan gadismu bau haruman sepanjang hari serta penjagaan asas hariannya terjaga rapi. Luahkan penghargaan anda kepadanya kerana sentiasa tampil mempesona seperti permata! Dua barangan ini digubah dalam kotak berwarna yang ceria dan boleh didapati secara eksklusif di farmasi Guardian seluruh negara. 

SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (MON AMIE AND CHARMING)


Set hadiah ini terdiri daripada wangian Mon Amie dan Charming bersaiz 15ml setiap satu, yang berkonsepkan siang dan malam. Set ini melengkapi gaya hidup si gadis yang gemar menggunakan aroma berbeza untuk waktu yang berbeza. Pada siang hari, dia mempunyai persona Mon Amie – individu yang periang, dan mudah didekati manakala pada waktu malam, dia akan bersiap untuk keluar dengan haruman sofistikated yang menonjolkan keanggunan diri serta membuat si dia terpikat. Set hadiah ini boleh didapati di kedai runcit utama di seluruh negara, serta laman membeli belah atas talian- LAZADA.

SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (BELLE AMOUR & ROMANTIC)


Diilhamkan dari personaliti romantis si gadis, ENCHANTEUR memperkenalkan set hadiah di dalam kotak merah jambu – di dalamnya mengandungi wangian Belle Amour dan Romantic bersaiz 15ml setiap satu. Kedua-dua wangian menyenangkan ini bertujuan untuk menyemarakkan cinta dan kasih sayang untuk menjadikan setiap detik bersama berharga. Anda pasti terpesona dengan keanggunan dan kecantikannya yang memukau. Bingkisan set ini dijual di kedai runcit utama di seluruh negara dan laman membeli belah atas talian- LAZADA.  

ENCHANTEUR PARIS MINIATURE EDT GIFT SETS dijual pada harga RM34.90 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). 

ENCHANTEUR PARIS MON AMIE GIFT SET berharga RM23.50 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). 

ENCHANTEUR MINIATURE GIFT SETS dijual pada harga RM34.90 di Semenanjung Malaysia & RM36.70 di Sabah dan Sarawak.

11 Jan 2018

Positif 2018

Januari 11, 2018 13
Positif 2018
Positif 2018. Tajuk bukan main lagi. kihkih... Bila umur semakin meningkat ni, kesihatan kita kena jaga elok-elok. Takut penyakit yang susah nak hilang melekat dan bila dah melekat kena pantang banyak benda. Jadinya pada tahun 2018 ni target nak kurus untuk sihat. Kurus tu bermakna kandungan gula dan kolesterol dalam badan terkawal, tekanan darah tinggi pun di paras normal.. Kalau boleh tak mahu la terkena sebab pengalaman dari arwah mak dulu yang mengidap darah tinggi dan paras kolesterol tinggi sangat menakutkan. Tambah-tambah lagi part kena makan berjenis-jenis ubat. Boleh pitam mommy kalau kena makan ubat sebanyak tu... huhu

Iktibar dari itu, mommy pun berazam untuk memperolehi tahap kesihatan yang terbaik. Sebagai langkah permulaan adalah dengan melakukan aktiviti yang boleh mengeluarkan peluh, membakar lemak dan meningkatkan tahap stamina. 

bukit bm, panjat bukit tokun, panjat bukit bm, kali pertama panjat bukit bm, lokasi bukit tokun, maps ke tokun hill, cherok tokun, cherok tokun hillm cherok tokun nature park, nature park, Bukit Mertajam Recreational Forest, taman rimba cherok tokun,

Sebagai permulaan kami sekeluarga memanjat Bukit Tokun atau Bukit Mertajam.  Dah lama rancang tapi minggu lepas baru dapat laksanakan. hihi... Kiranya kali pertama memanjat bukit ni. Mommy pun dah 15 tahun tinggal aktiviti panjat bukit, masuk hutan dan lain-lain yang seangkatan dengannya. 

Last mommy masuk hutan adalah masa belajar dulu iaitu panjat Gunung Senyum yang terletak di Jengka, Pahang. Serik masuk hutan Gunung Senyum sebab pacat dia banyak dan besar-besar. Geli giler...  Nasib baik bff yang tolong buangkan. Serik!

bukit bm, panjat bukit tokun, panjat bukit bm, kali pertama panjat bukit bm, lokasi bukit tokun, maps ke tokun hill, cherok tokun, cherok tokun hillm cherok tokun nature park, nature park, Bukit Mertajam Recreational Forest, taman rimba cherok tokun,

Gerak dari rumah seawal jam 8.30 pagi. Lambat dah sebenarnya tapi menunggu masing-masing bersiap plus pakej breakfast lagi, punyalah lama. Ingat nak cancel dah... Nasib baik jadi juga. 

Bekalan kami masa memanjat adalah air botol sorang satu. 

bukit bm, panjat bukit tokun, panjat bukit bm, kali pertama panjat bukit bm, lokasi bukit tokun, maps ke tokun hill, cherok tokun, cherok tokun hillm cherok tokun nature park, nature park, Bukit Mertajam Recreational Forest, taman rimba cherok tokun,

Masa plan tu, kawan encik suami suruh naik ikut jalan tar. Dia kata kali pertama naik ikut jalan tar dulu. Nasib kami tak berapa baik hari tu, jalan tersebut di tutup kerana ada pokok tumbang dan lain-lain masalah yang boleh mengundang bahaya kepada pengunjung. 

So, kami pun naik ikut track hiking... Mula-mula okay sebab sebab jalan nak masuk tu di turap dengan simen. Dah sampai di papan tanda tu dah jalan hutan. Track dia kecil saja.. Plus licin sikit sebab malam tu hujan. 

bukit bm, panjat bukit tokun, panjat bukit bm, kali pertama panjat bukit bm, lokasi bukit tokun, maps ke tokun hill, cherok tokun, cherok tokun hillm cherok tokun nature park, nature park, Bukit Mertajam Recreational Forest, taman rimba cherok tokun,

Yang paling eksaited adalah si kakak dan si kecik tu. Stamina depa dua tinggi... Asyik dok cakap kita naik lagi.. lagi. Depa tak tau yang mommy depa dah semput. kihkih

Masa nak naik lagi lawak sebab abang tanya ' kenapa kita tak naik tahun depan ja?' Korang nak tahu tak apa mommy jawab? Mommy jawab 'Kalau tahun depan awak lagi tak larat nak naik.' Berat dia sekarang dah 50kg uolls. Tak padan dengan umur dia baru nak masuk sembilan tahun. Aktiviti memanjat bukit ini adalah untuk abang Ammar lebih aktif dan sihat. 

bukit bm, panjat bukit tokun, panjat bukit bm, kali pertama panjat bukit bm, lokasi bukit tokun, maps ke tokun hill, cherok tokun, cherok tokun hillm cherok tokun nature park, nature park, Bukit Mertajam Recreational Forest, taman rimba cherok tokun,


Panjat punya panjat dan dua kali take 5, mommy ajak turun.. Tak larat dah dan rasa nak pitam. Giler betul dan stamina takdak langsung.. Baru pertengahan jalan dah berhenti. Hahaha. Masa panjat ni, kagum betul dengan uncle aunties chinese yang naik sampai atas. Siap senyum dan tegur serta bagi semangat lagi kat kitaorang. Thanks you uncle aunties...

Dah selamat turun, terus terpa ke gerai yang menjual buah-buahan di situ. Siap beli sorang sepotong.... Dalam kereta encik suami kata next week kita mai lagi. Tapi camna nak pi sebab abang Ammar ada latihan tekwondo setiap pagi sabtu. huhu.

Share google maps untuk ke sana, Kot kot ada yang tak tahu jalan nak ke sana...


10 Jan 2018

Nikmati Keenakan The Manhattan Fish Market Ketika Promosi

Januari 10, 2018 9
Nikmati Keenakan The Manhattan Fish Market Ketika Promosi
Nikmati Keenakan The Manhattan Fish Market Ketika Promosi. Hi korang! Lamanya mommy tak update blog. Sikit busy bila anak tak sihat plus ada banyak kerja yang nak kena settle sebelum pukul 4 petang sebab company mommy bagi pelepasa awal untuk ibu-ibu yang ada anak berumur 15 tahun ke bawah. Alhamdulillah tapi mommy kena hati-hati gak sebab takut ada udang sebalik batu. Best tapi takut sekadar satu kajian untuk mencari alternatif mengurangkan kos. Bukan untuk menjadi negatif tapi kena beringat juga takut harapkan panas sampai ke petang tapi rupanya hujan di tengahari. So, selagi benefit tu tak mendatangkan masalah kita enjoy dulu.. Janji kerja atau task yang di beri siap..So, semalam staff mommy ajak mommy ke The Manhattan Fish Market sebab nak celebrate duit insentif yang mereka dapat. kihkih... Untung jadi staff ni sebab achieve target ja dapat insentif. Nasib baik depa ingat kat mommy gak. :D

The Manhattan Fish Market, review The Manhattan Fish Market
The Manhattan Fish Market

First time masuk The Manhattan Fish Market masa celerate birthday mommy pada tahun 2016 hari tu... Masa tu takde promosi. Alang-alang dah ada promosi sekarang ni, kita nikmati makanan yang kita inginkan... Murah sebab buy 1 free 1. Makanan pun sedap.. Promosi yang di buat oleh The Manhattan Fish Market ni sehingga 12 Januari 2018. So, kalau korang nak rasa sedap ke tak Fish Manhattan Market ni, korang bolehlah pergi masa promosi ni... 

The Manhattan Fish Market, review The Manhattan Fish Market
promosi The Manhattan Fish Market

Okaylah tak nak bebel panjang-panjang. Nilah menu yang kami ambil... 2 set nasi , 1 set pasta  dan 1 set mixed seafood dan fries. 

The Manhattan Fish Market, review The Manhattan Fish Market
IceFish & Chicken Tenders

The Manhattan Fish Market, review The Manhattan Fish Market
IceFish Medley

The Manhattan Fish Market, review The Manhattan Fish Market
icefish & manhattan prawn

The Manhattan Fish Market, review The Manhattan Fish Market
Sedap!

The Manhattan Fish Market, review The Manhattan Fish Market
Sweet Alabama. Sedap!
So, kalau korang nak lepak, makan sambil chit chat dengan kawan-kawan memang rekomen sangat korang datang sini. Tempat santai yang tenang gitew!

4 Jan 2018

52 Weeks Money Saving Challenge

Januari 04, 2018 10
52 Weeks Money Saving Challenge
52 Week Money Saving Challenge. Dah lama tahu cara menyimpan duit ni tapi tak tergerak hati nak buat. Sebab selama ni dok transfer duit masuk dalam akaun yang takdak online banking. Bila takdak online banking,  susah lah mommy nak ambil atau nak shopping online.. Dan duit tu tersimpan dengan selamatnya dalam akaun tu. Gitu kekdahnya.. Kahkah

Mommy tergerak hati nak 52 Weeks Saving Challenge bila tengok Papaglamz post kat fb. Dalam hati awat aku tak buat? So, bermula dari situ lah mommy nak buat 52 Weeks Saving Challenge. Moga istiqomah dan semoga mommy berjaya menghabiskan challenge ni. 

52 Weeks Money Saving Challenge, cabaran simpanan 52 minggu, cara menyimpan dengan mudah, cara simpan duit dengan mudah, cara mendisiplinkan diri untuk menyimpan, simpan duit mudah, saving, tips simpan duit, money saving tips, money saving challenge, cara mudah menyimpan duit, mudahnya menyimpan duit, belajar meyimpan duit, duit, money, perancangan kewangan, money plan,


Terima kasih kepada PapaG sebab kongsi table 52 Weeks Saving Challenge. Kalau rajin boleh ja korang buat sendiri yang lebih colorful dan menarik. Mommy tak sempat nak buat... So, guna yang ni saja. 

Untuk buat 52 Weeks Saving Challenge ni korang perlukan bekas untuk menyimpan duit dan jadual 52 Weeks Saving Challenge. Boleh guna yang kat atas tu... Kalau boleh tinggal di pejabat atau tempat yang korang susah nak access. Bukan apa, bila senang nak access senanglah nak guna duit tu.

52 Weeks Money Saving Challenge, cabaran simpanan 52 minggu, cara menyimpan dengan mudah, cara simpan duit dengan mudah, cara mendisiplinkan diri untuk menyimpan, simpan duit mudah, saving, tips simpan duit, money saving tips, money saving challenge, cara mudah menyimpan duit, mudahnya menyimpan duit, belajar meyimpan duit, duit, money, perancangan kewangan, money plan,
Bekas dan jadual untuk menyimpan..

Apabila dah ada bekas, lekat jadual 52 Weeks Saving Challenge supaya mudah untuk korang tanda duit dan minggu yang korang dah berjaya buat. Senangkan? 

52 Weeks Money Saving Challenge, cabaran simpanan 52 minggu, cara menyimpan dengan mudah, cara simpan duit dengan mudah, cara mendisiplinkan diri untuk menyimpan, simpan duit mudah, saving, tips simpan duit, money saving tips, money saving challenge, cara mudah menyimpan duit, mudahnya menyimpan duit, belajar meyimpan duit, duit, money, perancangan kewangan, money plan,
Start untuk tahun 2018

52 Weeks Money Saving Challenge, cabaran simpanan 52 minggu, cara menyimpan dengan mudah, cara simpan duit dengan mudah, cara mendisiplinkan diri untuk menyimpan, simpan duit mudah, saving, tips simpan duit, money saving tips, money saving challenge, cara mudah menyimpan duit, mudahnya menyimpan duit, belajar meyimpan duit, duit, money, perancangan kewangan, money plan,
Jangan lupa tanda bila berjaya masukkan dalam bekas

Untuk lebih memotivasikan korang, korang boleh set target nak buat apa dengan duit yang korang simpan ni. Nak beli iphone ke, nak beli gelang dan rantai emas ke atau apa-apa saja yang lebih berharga.... 

Good Luck kepada yang dah mula dan buat. Kepada yang berjaya buat tahun lepas, tahniah korang... Psst korang buat apa dengan duit tu?

Selain dari menyimpan dengan melalui 52 Weeks Saving Challenge, mommy juga pengumpul syiling. Ada saja duit syiling dalam wallet terus masukkan dalam tabung... Jangan tak tahu, jumlah simpanan syiling mommy tahun lepas saja dah RM300. 


52 Weeks Money Saving Challenge, cabaran simpanan 52 minggu, cara menyimpan dengan mudah, cara simpan duit dengan mudah, cara mendisiplinkan diri untuk menyimpan, simpan duit mudah, saving, tips simpan duit, money saving tips, money saving challenge, cara mudah menyimpan duit, mudahnya menyimpan duit, belajar meyimpan duit, duit, money, perancangan kewangan, money plan,
Tabung syiling

Untuk menyimpan duit ada banyak cara sebenarnya. Cuma korang kena explore dan istiqomah dalam menyimpan... Jangan ikut nafsu shopping tau!! 

3 Jan 2018

Review | Lipstik Elianto

Januari 03, 2018 11
Review | Lipstik Elianto
Hi uolls. Dalam entry yang lepas mommy habaq yang mommy ada berbelanja di butik Elianto. Memula tu mommy saja ja masuk sebab tengok ramai orang dalam butik Elianto dan nak tengok apa yang menarik. Rupanya ada tawaran menarik sempena pembukaan butik Elianto di Queensbay Mall

Di sebabkan tawaran pembukaan butim Elianto sangat menarik, mommy pun tak lepaskan peluang untuk berbelanja di situ.

Hajat di hati nak tambah lipstik. Dalam dok mencari, salesgirl Elianto datang dan inform kalau buy 1 RM29.90 tapi kalau buy 2 RM36.90... Main psikologi betul Elianto ni. Daripada beli satu baik mommy beli dua. Hahaha...

Elianto, Elianto In-Matte lipstik, lipstik elianto, lipstik, lipstik cantik, lipstik best, warna lipstik yang cantik, lipstik tahan lama dan murah, lipstik matte yang bagus dan tahan lama, lipstik tahan lama dan tak kering, serlahkan kecantikkan dengan lipstik,
Elianto in-matte lipstick

So, inilah hasil shopping di Elianto. Dua batang lipstik. Satu kaler rose wood dan lagi aatu kaler deep lilac. Deep lilac tu aja ambil sebab nampak ramai pakai lipstik purple dan nampak cantik. Lagi cantik bila pakai dengan tudung purple. Nampak seri tu...

Elianto, Elianto In-Matte lipstik, lipstik elianto, lipstik, lipstik cantik, lipstik best, warna lipstik yang cantik, lipstik tahan lama dan murah, lipstik matte yang bagus dan tahan lama, lipstik tahan lama dan tak kering, serlahkan kecantikkan dengan lipstik,
Deep Lilac & Rose Wood

Ni pula hasil apabila mommy pakai. Yay or Nay?


Elianto, Elianto In-Matte lipstik, lipstik elianto, lipstik, lipstik cantik, lipstik best, warna lipstik yang cantik, lipstik tahan lama dan murah, lipstik matte yang bagus dan tahan lama, lipstik tahan lama dan tak kering, serlahkan kecantikkan dengan lipstik,
Elianto In-Matte Lipstik - Rose Wood

Elianto, Elianto In-Matte lipstik, lipstik elianto, lipstik, lipstik cantik, lipstik best, warna lipstik yang cantik, lipstik tahan lama dan murah, lipstik matte yang bagus dan tahan lama, lipstik tahan lama dan tak kering, serlahkan kecantikkan dengan lipstik,
Elianto In-Matte Lipstik - Deep Lilac
Yang warna Rose Wood tu mommy ambil gambar dengan cahaya semula jadi. Deep Lilac pula di bawah cahaya lampu kalimantang office mommy. Sesuai tak warna purple dengan mommy? 

Bila dah guna, baru mommy perasan lipstik ni tahan lama termasuk jalan-jalan, makan minum... Yang bestnya dia tak melekit dan bila pakai tak comot. Nampak sekata saja dengan bibir. Patutlah ramai yang suka dengan brand Elianto.

Oh yer, masa mommy up kat ig ramai yang kata lip matte dia best dan tahan lama... Okayyy nanti mommy cari. Cer suggest sikit kaler apa yang best untuk lip matte tu?  Kalau boleh nak yang natural ja...