January 2018 - Cahaya Hayati

31 Jan 2018

BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata

January 31, 2018 8
BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata
BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata. Hi korang! Menjaga mata atau deria penglihatan kita bukanlah senang... Silap sikit kita boleh hilang nikmat penglihatan iaitu mata yang di anugerah oleh tuhan, malah kita memerlukan alat bantuan pula untuk melihat secara dekat atau jauh. Dulu mommy suka sangat membaca, janji ada cahaya walaupun tak terang. Rupanya tabiat membaca dalam cahaya yang tak cukup tu menyebabkan mommy menjadi rabun jauh. Nak undur pun dah tak boleh... Sekarang mommy menggunakan contact lens untuk membantu mommy melihat tulisan atau apa saja yang jauh terutamanya ketika memandu. Mommy akui juga yang mommy menggunakan contact lens melebihi 12 jam di samping bekerja menggunakan komputer setiap hari. Ini menyebabkan tahap kerabunan semakin meningkat. Bayangkan mommy telah membuat pemeriksaan mata baru-baru ini dan tahap rabun mommy telah meningkat dari 250 ke 325. Perghhhh dalam masa 6 bulan saja sampaikan optometrist mommy mencadangkan mommy membuat cermin mata khas untuk mengelakkan tahap rabun semakin meningkat. Tapi mommy belum beri kata putus lagi sebab mommy nak cuba dulu produk natural yang membantu untuk melindungi dan mengekalkan kesihatan serta penglihata mata iaitu BerryBright.

BerryBright, BerryBright Eye Nourishing Drink, BerryBright Original,BerryBright Stevia,Kelebihan BerryBright, berrybright review, siapa patut ambil berrybright, cara menyediakan berrybright, eye supplement, supplement, eye, eyecare, review berrybright, kelebihan berrybright, kenapa  perlu ambil berrybright, fakta berrybright,eye nourishing drink, minuman kesihatan mata, cara mengatasi rabun, rabun, supplement untuk rabun, BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata, anugerah yang di terima oleh berrybright, cara menyediakan berrybright,
BerryBright

Mommy bukan saja-saja mencuba BerryBright tapi bila melihat nutrisi yang terdapat dalam BerryBright terus mommy teringat akan sejarah sakit mata mommy. Hampir dua hari mommy tak boleh buka mata... Bila buka saja confirm sakit. Bukan setakat mata sakit dan merah, dia complete dengan bengkak sampai nak buka mata pun tak boleh. Serik! Doktor inform ada infection sebab guna contact lens untuk tempoh lama dan menyebabkan mata menjadi kering. Alhamdulillah selepas dua hari mata menjadi baik dengan mengambil ubatan dari klinik tapi mommy tak nak masalah ini berulang lagi. So, jom tahu kelebihan supplement yang mommy ambil dan amalkan setiap hari ni...


BerryBright Eye Nourishing Drink


BerryBright adalah supplement mata yang berasakan makanan utuh yang dilengkapi nutrisi penting untuk melindungi dan mengekalkan kesihatan serta penglihatan mata. Ia boleh di amalkan oleh semua kecuali kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke bawah.

BerryBright, BerryBright Eye Nourishing Drink, BerryBright Original,BerryBright Stevia,Kelebihan BerryBright, berrybright review, siapa patut ambil berrybright, cara menyediakan berrybright, eye supplement, supplement, eye, eyecare, review berrybright, kelebihan berrybright, kenapa  perlu ambil berrybright, fakta berrybright,eye nourishing drink, minuman kesihatan mata, cara mengatasi rabun, rabun, supplement untuk rabun, BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata, anugerah yang di terima oleh berrybright, cara menyediakan berrybright,
BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata

Antara fakta yang perlu diketahui oleh semua, BerryBright merupakan pemenang anugerah -anugerah berikut:-

  • Malaysia Health & Wellness Brand Awards 2017. Anugerah ini di anjurkan bersama Sinchew Daily and Life Magazine di mana ia disokong dan disahkan sepenuhnya oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Anugerah yang di menangi adalah dibawah kategori Makanan Kesihatan (Health Food).
  • Natural Health Readers' Choice Awards untuk tahun 2017, 2015 dan 2014 di mana ia merupakan pemenang untuk kategori Suplemen Penjagaan Mata Semulajadi.
  • Long Life Health & Beauty Awards untuk tahun 2015 dan 2014. Menang bagi kategori Eye Care.

Lebih dari satu anugerah yang di menangi oleh BerryBright. Ini menunjukkan BerryBright bukanlah produk biasa tapi terbukti hebat dan mendapat pengiktirafan. Terbaikkan?

BerryBright, BerryBright Eye Nourishing Drink, BerryBright Original,BerryBright Stevia,Kelebihan BerryBright, berrybright review, siapa patut ambil berrybright, cara menyediakan berrybright, eye supplement, supplement, eye, eyecare, review berrybright, kelebihan berrybright, kenapa  perlu ambil berrybright, fakta berrybright,eye nourishing drink, minuman kesihatan mata, cara mengatasi rabun, rabun, supplement untuk rabun, BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata, anugerah yang di terima oleh berrybright, cara menyediakan berrybright,
 BerryBright Stevia dan Original

Bagi yang belum tahu dan tidak pernah mencuba lagi.... Terdapat 2 jenis BerryBright iaitu:- 

BerryBright Original


BerryBright Original mengandungi gula semulajadi di kandungan gula tersebut bersamaan dengan setengah biji epal dan ia mengandungi 38 kalori bagi setiap sachet. 

BerryBright Stevia

BerryBright Stevia pula tidak mengandungi gula tambahan. Ia menggunakan stevia sebagai pemanis dan mengandungi 31 kalori bagi setiap sachet atau hidangan. Selain itu ia di perkayakan dengan antosianinn Bilberi Eropah serta campuran berry yang lain. 

BerryBright Stevia amat di syorkan kepada individu yang ingin mengurangkan pengambilan gula dan juga pesakit kencing manis. Yelah kita semua tahu, pesakit kencing manis kronik akan mengalami masalah mata yang boleh menyebabkan buta. Jadi pengambilan supplement memang amat di galakkan.

Kedua-dua BerryBright ni mempunyai faedah yang sama cuma dibezakan penggunaan gula semulajadi untuk yang tidak mengidap penyakit diabetis dan stevia pula untuk pesakit diabetis. Walaubagaimanapun, yang tidak mengidap diabetis boleh saja amalkan BerryBright stevia kerana ia sesuai untuk semua.


Kelebihan BerryBright


BerryBright mempunyai kelebihan yang tersendiri di mana ia telah menyumbang kepada anugerah dan pengiktirafan yang di terima. Kelebihan tersebut adalah :-
  • Setiap sachet memberikan faedah yang sama dengan memakan 100 buah blackcurrant
  • Tinggi kandungan Vitamin C di mana 500mg setiap sachet ataupun bersamaan dengan 10 biji buah oren. 
  • Tanpa pewarna dan pengawet.
  • Sesuai untuk vegetarian.
  • Halal
BerryBright, BerryBright Eye Nourishing Drink, BerryBright Original,BerryBright Stevia,Kelebihan BerryBright, berrybright review, siapa patut ambil berrybright, cara menyediakan berrybright, eye supplement, supplement, eye, eyecare, review berrybright, kelebihan berrybright, kenapa  perlu ambil berrybright, fakta berrybright,eye nourishing drink, minuman kesihatan mata, cara mengatasi rabun, rabun, supplement untuk rabun, BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata, anugerah yang di terima oleh berrybright, cara menyediakan berrybright,
Kelebihan-kelebihan BerryBright


Apabila melihat kelebihan-kelebihan BerryBright, patutlah ia sangat di syorkan kepada :-

1. Pengguna Contact Lens, Mata Kering dan Letih

Ini kerana BerryBright mengandungi nutrien larut air yang membolehkan ia diserap dengan pantas dan memberi kelegaan dan sokongan kepada mata.

2. Berhadapan Dengan Skrin Untuk Jangka Masa Panjang

Sangat sesuai kepada yang bekerja di depan skrin lebih dari 8 jam kerana dalam BerryBright mengandungi lutien yang mampu melindungi retina mata dari sinaran biru yang merbahaya ( datang dari telefon pintar, tv, komputer dan lain-lain) yang boleh menyebabkan kerosakan dan mempercepatkan penuaan mata. Patutlah mata mommy makin rabun... huhu


3. Lingkaran Hitam Bawah Mata

BerryBright di formulasikan untuk meningkatkan peredaran darah yang menyingkirkan toksin, mengurangkan pembentukan lingkaran hitam bawah mata dan memberi penglihatan yang lebih segar dan jelas.

4. Pengamal Gaya Hidup Moden

BerryBright sangat sesuai kepada pengamal gaya hidup moden sebagai sokongan nutrisi dan pemakanan untuk kesihatan mata yang lebih baik dan ia juga untuk mengelak pelbagai penyakit timbul serta untuk mengekalkan penglihatan mata.

Sejak mengambil dan mengamalkan BerryBright, mommy dapat rasakan sedikit perubahan dekat mata mommy di mana mata tidak cepat letih, kering dan penglihatan lebih jelas walaupun mengadap komputer berjam-jam lamanya. Mommy hanya amalkan satu sachet sehari saja tapi bagi yang ada masalah mata yang serius, pengambilan yang di cadangkan adalah 2-4 sachet sehari.

Dengan hanya 3 langkah mudah, BerryBright sedia di nikmati:

BerryBright, BerryBright Eye Nourishing Drink, BerryBright Original,BerryBright Stevia,Kelebihan BerryBright, berrybright review, siapa patut ambil berrybright, cara menyediakan berrybright, eye supplement, supplement, eye, eyecare, review berrybright, kelebihan berrybright, kenapa  perlu ambil berrybright, fakta berrybright,eye nourishing drink, minuman kesihatan mata, cara mengatasi rabun, rabun, supplement untuk rabun, BerryBright | Suplement Terbaik Untuk Mata, anugerah yang di terima oleh berrybright, cara menyediakan berrybright,
  • Sediakan 150ml air pada suhu bilik atau sejuk
  • Tambah 1 sachet BerryBright
  • Kacau, gaul rata dan minum segera bagi mengelakkan pengaksidaan.

Bagi yang berminat untuk mendapatkan BerryBright, mommy ada diskaun 15% untuk korang. Korang hanya perlu masuk ke laman web BerryBright dan masukkan kod diskaun di bawah sebelum checkout. Oh yer, kod discount ni hanya sah sehingga 15 March 2018. So, kalau nak beli tu cepat-cepatlah yer...

hayatidc01


Untuk maklumat lanjut dan pembelian BerryBright, korang bolehlah layari laman web dan media social BerryBright berikut:-

Website: 

Facebook:

Instagram :




23 Jan 2018

Menangi Percutian Percuma Sempena Chinese New Year

January 23, 2018 11
Menangi Percutian Percuma Sempena Chinese New Year
Menangi Percutian Percuma Sempena Chinese New Year. Hi korang... Tak lama lagi Chinese New Year akan tiba. Seronoknya cuti lagi... hikhik. Tapi tahun ni company mommy tak tawarkan cuti panjang kerana Chinese New Year tahun ini jatuh pada hari jumaat dan sabtu... Kalau tahun lepas, kami di beri cuti panjang di mana satu atau dua hari akan di tolak annual leave. Jadi boleh la bawak famili jalan-jalan. Walaupun tahun ni cuti tidak sepanjang tahun lepas, tapi mommy sekeluarga tetap akan pergi bercuti. Of course agen percutian kami adalah Traveloka. Dengan hanya klik-klik segala sudah di tempah dan tinggal nak bawa diri ke tempat tersebut. 

Traveloka, contest traveloka, traveloka CNY 2018 Contest, Chinese New Year Contest, Sebab Mengapa Kita Perlu Pergi Bercuti, 10 sebab untuk bercuti, why we must go for vacation, why vacation, kenapa bercuti, bercuti, kenapa perlu bercuti, alasan kenapa perlu bercuti, 10 alasan untuk bercuti


Oh yer, dalam entry ni.... Mommy nak beritahu kat hangpa semua yang sempena Chinese New Year ni, Traveloka telah anjurkan Traveloka Fly & Win CNY Contest. Teruja tak? Tapi sebelum tu, mommy nak korang baca sebab kenapa perlu pergi bercuti... 

Sebab Mengapa Kita Perlu Pergi Bercuti

Bila bekerluarga sendiri, mommy mempunyai sebab tersendiri mengapa perlu bercuti dua atau tiga kali setahun.. Psst bergantung kepada budget juga. So, disini mommy kongsikan dengan korang kenapa mommy perlu pergi bercuti. Baca tau!

Traveloka, contest traveloka, traveloka CNY 2018 Contest, Chinese New Year Contest, Sebab Mengapa Kita Perlu Pergi Bercuti, 10 sebab untuk bercuti, why we must go for vacation, why vacation, kenapa bercuti, bercuti, kenapa perlu bercuti, alasan kenapa perlu bercuti, 10 alasan untuk bercuti
Sebab Mengapa Kita Perlu Pergi Bercuti

1. Kurangkan Tekanan

Bebanan kerja dan aktiviti rutin seharian boleh menyebabkan kita menjadi tertekan. Jadi bercuti boleh memberi prluang kepada kita untuk berehat dan melepaskan tekanan. Bukan nak kata pergi bercuti tu takde tekanan langsung... Ada tetapi tekanan yang hadapi dalam tempoh percutian adalah bersifat positif dan sementara berbanding tekanan bekerja dan aktiviti harian. 


2. A Necessary Escape

Bercuti umpama pelarian sementara atau yang di perlukan. Ia adalah terapi untuk kita mengubah diri, mengubah minda, mengubah aktiviti harian dan juga untuk menjadi lebih positif. Ini kerana dalam tempoh pelarian ini kita tidak menjadi diri kita sendiri. Sepanjang percutian kita berusaha untuk menikmati percutian tersebut dan percutian kita adalah percutian yang penuh aktiviti. Jadi apabila balik dari bercuti, perasaan yang wujud dalam diri kita adalah lebih baik, lebih aktif dan lebih positif. 


3. Learning and Education

Bagi mommy, bercuti juga sebagai proses learning and education. Bagaimana? Seperti yang kita tahu, sekiranya kita mahu pergi ke tempat yang bahasa pertuturannya adalah bahasa asing, kita akan berusaha untuk belajar bahasa asing tersebut. Mungkin yang simple, walaupun sekadar ucapan selamat dan terima kasih. Dan apabila kita telah berada di negara tersebut, kita akan cuba untuk belajar dan memahami budaya rakyat negara tersebut. Itulah sebab mengapa bercuti adalah satu proses learning and education. 


4. Keluar dari Zon Selesa

Bagi mommy bercuti juga adalah untuk keluar dari zon selesa. Ini kerana untuk pergi bercuti kita perlu mengumpul atau memperolehi sejumlah wang. Lagi jauh kita hendak pergi, lagi banyak wang yang di perlukan dan lagi banyak usaha yang akan di lakukan. Jadi, proses pengumpulan wang tadi dikatakan sebagai keluar dari zon selesa. 

Di sebabkan usaha yang di lakukan untuk pergi bercuti, ia menjadi satu rutin untuk mengubah hidup kita ke arah yang lebih baik dan berjaya. 


5. Kembalikan Semangat Bekerja

Selalunya selepas kembali dari bercuti, kita akan lebih bersemangat untuk bekerja keras. Ia seolah-olah kita mendapat suntikan semangat baru ketika bercuti.

Yang mana sekarang rasa kurang bersemangat walaupun masih awal tahun, korang patut ambil peluang ketika cuti Chinese New Year ini untuk percutian pendek atau short escape.


6. Cabaran

Percutian juga merupakan satu cabaran di mana kita berusaha mencabar diri kita untuk pergi ke tempat yang tak pernah kita jejaki. Hanya bergantung kepada travel agency ataupun info-info yang diperolehi dari internet dan juga buku-buku berkaitan tempat percutian tersebut.

Paling salute kepada backpackers traveller. Mereka memang menikmati percutian yang penuh cabaran.. Cabaran untuk sampai ke tempat yang di tuju dengan hanya menaiki kenderaan awam. Mereka enjoy percutian dengan cara sendiri dan penuh cabaran.

Mommy juga berharap suatu hari, bila anak-anak dah besar... Mommy boleh aturkan percutian secara backpacker. Of course Traveloka masih lagi menjadi partner untuk tempah penginapan dan transport. 


7. Sharpens Your Mind

Bercuti juga menajamkan minda. Inu kerana untuk pergi ke tempat yang taj pernah sampai lagi, kita akan berusaha untuk mengumpul maklumat, membuat itinerary dan juga kos atau perbelanjaan yang di perlukan ketika bercuti.

Kalau tak pergi bercuti, ada kita nak buat semua tu? Confirm taklah kan.. Setakat belanja harian dan bulanan yang wajib di belanjakan.

8. Menghargai Rumah

Bercuti juga menjadikan kita seorang yang lebih menghargai rumah. Ini kerana apabila jauh dari rumah kita akan merasa rindu kepada rumah kita. Home Sweet Home tak kiralah selesa macammana pun hotel yang kita inap. Tak kiralah tempat yang kita pergi itu cantik, mewah dan juga moden. Rindu tetap rindu yang akan membuatkan kita lebih menghargai rumah


9. Mencipta Memori

Bercuti juga mencipta memori dalam ingatan kita. Ada yang sweet sampai bersemut, ada yang lucu dan ada juga kenangan yang sedih dan tak boleh di lupakan. 


10. Mengeratkan Hubungan

Mommy suka percuti kerana ia dapat mengeratkan perhubungan di antara ahli keluarga. Ketika bercuti di tempat asing kita saling menjaga dan bergantung di antara satu sama lain. Semua itu dapat mengerat hubungan.

Itu saja sebab kenapa mommy suka bercuti. Korang pula kenapa suka bercuti? Sharelah.

Oh yer sempena Chinese New Year 2018, Traveloka ada anjurkan contest. Mommy rasa korang pun patut join... Kalau rezeki korang boleh menang dan pergi bercuti secara percuma. Info lanjut di bawah ya...


Traveloka Fly & Win CNY Contest


Traveloka CNY 2018 contest ini adalah sebuah mini games di mana peserta perlu mengumpul angpau sebanyak mungkin dengan memandu kapal terbang dan melepasi halangan yang ada.. Traveloka Fly & Win CNY terbuka kepada semua rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas kecuali pekerja dan family members Traveloka. Contest ini berlangsung dari 22 Januari sehingga 28 Januari 2018

Traveloka, contest traveloka, traveloka CNY 2018 Contest, Chinese New Year Contest, Sebab Mengapa Kita Perlu Pergi Bercuti, 10 sebab untuk bercuti, why we must go for vacation, why vacation, kenapa bercuti, bercuti, kenapa perlu bercuti, alasan kenapa perlu bercuti, 10 alasan untuk bercuti
CNY 2018 Contest

CNY 2018 Contest ini ada dua peringkat di mana peringkat pertama adalah peringkat qualify dan peringkat akhir. Setiap peringkat ini ada syarat tersendiri di mana korang boleh baca dalam Term & Conditions CNY 2018 Contest. Senang ja tau... Nak menang confirm boleh buat semua Term & Condition yang telah di tetapkan oleh Traveloka. Amacam boleh menang tak?

Hadiah dia menarik tau! Ini pasti buat korang lagi teruja... Tiga hadiah utama untuk yang menang mini games di mana hadiah-hadiah tersebut adalah :- 

  • 6D5N Seoul
  • 5D4N Phuket'
  • 4D3N Langkawi

Yang bestnya hadiah percutian ini merangkumi tiket pernerbangan pergi balik dan penginapan. Selain dari hadiah menang Mini Games, ada juga hadiah untuk peserta yang kongsi ke FB dimana peserta berpeluang untuk menang voucher RM 1000 dari Traveloka. So, semua orang berpeluang untuk menang... So, jom join ramai-ramai.


Good Luck!


20 Jan 2018

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM

January 20, 2018 13
Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM
Guna Point TM Rewards Untuk Bayar Bil TM. Hi korang... Hari ni nak kongsikan tentang TM Reward. Kalau hangpa pelanggan TM confirm ada akaun TM Reward. Apa? Takdak lagi... isk isk. Kesian kat hangpa. Awat tak register? Untung tau kalau register sebab points yang terkumpul dalam TM Reward boleh di gunakan untuk 3 cara iaitu:-
  • Donation for charity 
  • Hypp Flicks Plus Voucher 
  • TM Bill Rebate
Mommy up entry sebab tak mahu points korang expired macam tu saja ataupun tiap-tiap bulan korang bayar tapi tak dapat apa-apa. Gitewww! Tiap-tiap bulan mommy dapat email dari TM Rewards beritahu berapa point yang ada dan berapa banyak yang akan expired. Dulu, mommy selalu redeem voucher KFC tapi sekarang dah takdak. Yang ada 3 pilihan di atas saja iaitu rebate bil bulanan, derma dan voucher Hypp Flicks Plus ( Bagi yang langgan Hypp TV). 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Entry ni juga nak suruh korang register TM Rewards agar korang boleh kumpul points dan buat pilihan-pilihan yang ada di atas dari tak dapat apa-apa kan... Lagi-lagi korang yang ambil pakej mahal. Macam mommy, mommy pilih untuk bayar bil TM. Kurang la sikit bil bulan ni sebab dah tertunggak sebulan sebenarnya. kihkih... 

Firstly untuk guna points ni, korang log in ke website TM Reward. Masuk ID dan Password korang...  Then, klik 'SUBMIT'.

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Lepas submit akan terus ke page Membership Account Details. Di situ akan tunjuk berapa point yang korang ada, jumlah point sepanjang anda mendaftar dengan TM Rewards, Point yang di gunakan untuk redeem dan juga points yang telah expired. Banyak juga points mommy yang dah expired rupanya.. 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Untuk Redeem Point bagi membayar atau pelarasan bil korang boleh klik ke tab Use My Rewards Points

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Auto pop out ke page Use My Reward Points. Di situ korang pilih TM Bill Rebate. Lepas tu pilih akaun yang korang nak bayar bil. Kalau satu akaun tak perlu pilih tapi kalau ada banyak akaun kena pilih ler.. 

Lepas itu, korang kena pilih berapa banyak points yang korang nak guna. 1 mewakili 500 points. 

Then 'SUBMIT'. 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points
Dah settle. Untuk semak redemption tadi, korang boleh pergi ke tab My Redemption Story... Dekat situ ada status dan statement penebusan yang di buat tadi dan juga penebusan sebelum-sebelum ni. Nampak sangat dah 3 tahun tak redeem. Rugi rugi...

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Ini statement penebusan yang di buat oleh mommy sebab mommy ada 5000 lebih point so dapatlah RM 55 ringgit... Settle tunggakan bil bulan lepas. hihi. Oh yer kalau korang nak tahu setiap 500 points bersamaan RM 5. Kalau ada 5000 points dapatlah RM 50 camtu... 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Kalau korang nak tahu, 1 point bersamaan RM 1. So, kalau bil korang ada RM100 setiap bulan dan jumlah bayaran juga RM100... korang akan dapat 100 points lah. Lagi banyak bil korang lagi tinggilah points tu.. 

Guna Points TM Reward Untuk Bayar Bil TM, cara tebus points TM Reward, TM rewards, guna points tm reward untuk bayar bil, points tm reward boleh tebus apa, perlu ke register tm reward, tm reward registration, cara mendaftar tm reward, kumpul point tm reward, cara memperolehi tm reward, how to eans tm reward points

Bagi yang belum register TM Reward lagi, korang register kat SINI

Happy collecting points uolls!

19 Jan 2018

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?

January 19, 2018 16
Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?
Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ? Hi Korang... Baru-baru ni mommy ada cuba baby balm keluaran Tasneem Naturel. Dah lama tak guna balm sebenarnya. Yelah Aisy dah nak masuk 4 tahun dah... Jarang batuk, selesema ataupun berhingus. Mungkin sebab masa pregnant dia dulu mommy banyak ambil supplement... Jadi antibodi dia kuat sikit berbanding kakak dan abang dia. Walaupun jarang sakit, mommy masih sediakan ubat, minyak angin dan lain-lain keperluan untuk kecemasan. 

Tambah-tambah lagi bila dia masuk taska. Tahu kan bila anak duduk taska.. kebarangkalian anak di jangkiti virus selesema dan batuk adalah tinggi. Tak hantar anak ke taska, kita nak kerja... Takkan nak tegur mak bapak yang anak tak sihat tuuuu... Jadi sebagai langkah pencegahan, mommy akan sapukan Balm Tasneem di perut, dada, belakang dan di di kedua tapak kaki Aisy sebelum tidur ataupun bila dia balik dari taska dengan keadaan berhingus. Alhamdulillah mujarab dan bila malam Aisy dapat tidur dengan lena dan selesa. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Balm Tasneem Naturel

Balm Tasneem Naturel 


Bagi readers yang belum pernah nampak, beli atau guna Balm Tasneem ni bolehlah baca sampai habis sebab mommy akan terangkan sejarah dan kegunaan Balm-Balm Tasneem ni. 

Tasneem Naturel adalah sebuah syarikat bumiputera yang menghasilkan balm bayi yang berasaskan  kombinasi essential oil yang bermutu tinggi. Balm Bayi Tasneem Naturel merupakan kit bayi semulajadi yang memberi manfaat kepada ibu bapa yang mempunyai bayi atau anak kecil.. . Bahan yang di gunakan dalam menghasilkan Balm Tasneem ni adalah 100% bahan semulajadi, tanpa sebarang bahan kimia berbahaya seperti paraben, SLS dan bahan pewarna. Jadinya ia selamat di gunakan dari bayi sehinggalah orang dewasa dan ia telah mendapat kelulusan daripada KKM.

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Rangkaian Balm Tasneem Naturel 

Oh yer, Balm Tasneem Naturel ni bukan ada satu saja tau tapi ada 4 jenis di mana ia di datangkan dalam bekas bulat serta packaging yang comel. Balm-Balm tersebut adalah :-

  • Coughflu Rub
  • Tummy Rub
  • Calm Time
  • Sleep Time


Setiap satu balm-balm ini mempunyai kelebihan tersendiri. Di sini, mommy akan terangkan kelebihan-kelebihan setiap balm ni. So, baca sampai habis tau!


TASNEEM NATUREL COUGHFLU RUB

Coughflu Rub atapun CF Rub digunakan untuk mengatasi masalah batuk, selsema, berhingus dan juga bersin yang di sebabkan oleh resdung terutamanya pada waktu pagi. Ini yang selalu terjadi kepada kakak Aisya. Kadang-kadang tu bersin sehingga bengkak mata dan hidung... Sejak ada Balm tasneem CF Rub ni, mommy gunakan untuk redakan masalah bersin dan hidung berair dia. Alhamdulillah memberansangkan... Bersin dan hingus tu tetap ada tapi dah kurang banyak dan kakak Aisya boleh bernafas dengan selesa. Untuk kakak Aisya mommy sapukan pagi sebelum ke sekolah dan malam sebelum tidur. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Coughflu Rub

Kelebihan Tasneem Naturel Coughflu Rub

Terdapat 4 kelebihan Tasneem Naturel Coughflu Rub

  • Membantu kurangkan selesema
  • Membantu mencarikan kahak
  • Membantu melegakan athma
  • Membantu mengurangkan suhu ketika demam

Cara Guna Tasneem Naturel Coughflu Rub

Sapuan nipis di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada


So, kalau korang ada masalah yang sama macam kakak Aisya korang boleh cuba Balm Tasneem CF Rub ni. 


TASNEEM NATUREL TUMMY RUB

Anak kecil dan masalah kembung perut dah sinonim. Salah makan sikit kembung perut, makan banyak sikit pun kembung perut, susu sejuk pun kembung perut... Almaklumlah perut bayi dan anak kecil masih belum boleh menerima makanan yang di makan oleh ibu bapa atau makanan yang belum pernah di terima oleh perut. Sebab itulah ada peringkat-peringkat umur untuk makanan bayi di mana ia bermula dengan susu dan seterusnya bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran. Sebagai ibu bapa jangan takut nak beri anak cuba makan-makanan yang di sediakan... Sebagai penyelesaian masalah kembung bayi dan anak kecil boleh guna Tummy Rub. Fungsi Tummy Rub ini adalah untuk memberi keselesaan kepada perut bayi dan anak kecil. Opps orang dewasa pun sama tau...

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Tummy Rub

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Tummy Rub

Kelebihan Tasneem Naturel Tummy Rub

  • Bertindak seperti minyak telon
  • Dapat membuang angin dalam perut
  • Membantu melegakan perut sebu
  • Membantu melegakan kembung perut


 Cara Guna Tasneem Naturel Tummy Rub

Sapuan nipis di perut dan tapak kaki.


 TASNEEM NATUREL CALM TIME


Pernah tak anak korang tantrum? Dah tantrum, tak makan pujuk pulak tu.. Apa korang buat eh? Dulu mommy buat tak peduli ja... Lantak lah. Macam kejam kan? Confirm lepas tu rasa bersalah... Mak mak memang macam ni cepat nak marah, cepat juga rasa bersalah. Tapi sekarang mommy dah ada pembantu untuk tenangkan anak yang tantrum. Nampak atau rasa-rasa anak macam nak tantrum, mommy cepat-cepat sapukan Tasneem Naturel Calm Time. Bila dah sapu, bukan saja anak yang tenang... Mommy pun sama. Bau dia yang wangi dan lembut tu amat menenangkan... Tak jadi tantrum dan mak pun tak jadi nak marah. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Calm Time

Kelebihan Tasneem Naturel Calm Time

  • Memberikan keselesaan
  • Mengurangkan tekanan
  • Mengurangkan keletihan
  • Membantu anak lebih tenang

Cara Menggunakan Tasneem Naturel Calm Time

Sapuan nipis di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.


TASNEEM NATUREL SLEEP TIME

Mommy memang ada masalah susah nak tidur tapi kalau dah tidur tu memang lena lah. Sebelum tidur tu confirm pusing kiri pusing kanan, bangun minum dan kalau tak boleh tidur juga memang mommy akan ambil buku baca sampai terlelap sendiri. Tak tahu apa masalah.. Nak kata da masalah besar tak juga. kihkih. Tapi sekarang tak lagi... Ni test kat diri sendiri tau! Setiap malam sapu saja Sleep Time ni kat dada, hidung dan pergelangan tangan masa nak tidurkan Aisy... Mommy pun tak sedar bila masa mommy terlena. Sedar-sedar saja dengar bunyi jam. Nampak tak betapa senangnya mommy tertidur dengan Tasneem Naturel Sleep Time

So korang atau anak korang yang ada masalah nak tidur boleh guna balm ni. Moga ia membantu untuk mendapat tidur yang berkualiti. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Tasneem Naturel Sleep Time

Kelebihan Tasneem Naturel Sleep Time

  • Membantu tidur lena
  • Membantu supaya mudah tidur
  • Membantu bangun dalam mood ceria
  • Memberikan tidur yang berkualiti

Cara Menggunakan Tasneem Naturel Sleep Time

Sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.


Ternyata keempat-empat Balm Tasneem mempunyai fungsi yang berlainan dan ia seiring dengan keperluan pembesaran bayi dan anak kecil. Selain dari kegunaan di atas, Balm Tasneem Naturel juga mempunyai kelebihan berikut:-

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kelebihan-Kelebihan Balm Tasneem Naturel

  • Ada KKM
  • 90% berkesan - mengikut fungsi balm tersebut
  • Boleh di gunakan oleh pelbagai peringkat umur
  • Semulajadi, tiada campuran bahan kimia
  • boleh di gunakan seisi keluarga
  • Jimat. satu bekas boleh tahan sehingga 3 bulan (mengikut cara penggunaan)
  • Kecil dan mudah di bawa
  • Bau yang sedap dan menenangkan 
  • Tak panas, tak melekit dan tidak pedih
  • Diperbuat di kilang OEM bertaraf GMP (good manufactoring practice)
  • Campuran Essential oil yang baik iaitu beeswax, shea butter, dan sweet almond oil
  • Harga yang di tawarkan seiring dengan kualiti
  • Ia adalah produk muslim
Disebabkan banyak kelebihan Balm Tasneem ni, mommy syorkan korang untuk beli dan guna. Ramai yang telah guna dan beri feedback yang positif. 

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,
Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Kenapa Perlu Guna Balm Tasneem Naturel ?, Tasneem Naturel, Balm tasneem Naturel, Tasneem Naturel Balm, cara guna balm tasneem, cara guna balm tasneem naturel, Kandungan balm tasneem, kelebihan Balm tasneem, jenis-jenis balm tasneem, Tasneem Naturel Coughflu Rub, Tasneem Naturel Tummy Rub, Tasneem Naturel Calm Time, Tasneem Naturel Sleep Time, testimoni balm tasneem, cara nak beli balm tasneem,

Nampak kan betapa berkesannya Balm Tasneem Naturel. Itulah sebab kenapa perlu guna Balm Tasneem Naturel. Bukan saja-saja tau. Anak selesa, mak pun happy... Yang penting ia boleh di gunakan seisi keluarga.

Bagi yang berminat dengan Balm Tasneem Naturel ni, bolehlah layari laman web dan media sosial berikut:


Website

Facebook

Instagram

Whatsapp
011-2096 4665

17 Jan 2018

Jalan Jalan Cari Makan Di Ban Pecah, Tanjung Piandang

January 17, 2018 8
Jalan Jalan Cari Makan Di Ban Pecah, Tanjung Piandang
Jalan Jalan Cari Makan Di Ban Pecah, Tanjung Piandang. Dah lama entry ni dok dalam draf. Hari baru sempat nak karang... Ini kali kedua CH ke Ban Pecah, Tanjung Piandang. Masa kali pertama dulu, jalan persisir pantai Ban Pecah masih belum di turap dengan jalan tar. Baru-baru ni pergi, jalan tersebut dah berturap. Baru best sebab dah tak berdebu bila kereta atau motor lalu. 

Ban Pecah ni port kaki pancing sebab masa CH lalu tempohari, ramai pemancing sedang pancing... Nampak meriah tambah-tambah lagi yang memancing dengan family. Siap berkelah lagi... 

mee rebus, kedai lan ban pecah, ban pecah, tanjung piandang, tenpat menarik di tanjung piandang, lan ban pecah, tempat memanjing di tanjung piandang, port memancing di tanjung piandang, jalan-jalan di tanjung piandang, jalan-jalan cari makan di tanjung piandang, tempat makan di tanjung piandang, jjcm tanjung piandang
Jalan Jalan Cari Makan Di Ban Pecah, Tanjung Piandang

Sebelum sampai ke Ban Pecah, kami sempat singgah ke Tanjung Piandang untuk membeli pelbagai jenis hasil laut yang segar. Rupanya peniaga di situ sediakan ais untuk pembeli yang datang jauh. Kita cuma sediakan bekas saja... Jadi ikan, udang dan sotong yang di beli kekal segar....

Di Ban Pecah kami singgah di kedai Lan Ban Pecah untuk menjamu selera. Kedai kecil atau kedai kampung saja dan menu yang ada pun dua tiga menu saja... Saja singgah sebab nak tengok sunset di situ. Lagipun belakang kedai Lan Ban pecah ni terdapat surau. Lepas tengok sunset boleh ke surau terus untuk mengerjakan solat maghrib. 

Di Kedai Lan Ban Pecah, encik suami order mee rebus udang sotong dan CH order maggi rebus udang sotong. Rasa dia okayyy ja.. Nak kata sedap sangat tu taklah. Boleh di terima tekak...  Itu bagi CH dan suamilah. Kalau orang lain mungkin sedap dan kena dengan selera. 

Inilah rupa mee dan maggi rebus udang sotong yang kami order. RM 10 semangkuk... 

mee rebus, kedai lan ban pecah, ban pecah, tanjung piandang, tenpat menarik di tanjung piandang, lan ban pecah, tempat memanjing di tanjung piandang, port memancing di tanjung piandang, jalan-jalan di tanjung piandang, jalan-jalan cari makan di tanjung piandang, tempat makan di tanjung piandang, jjcm tanjung piandang
Mee rebus udang sotong

mee rebus, kedai lan ban pecah, ban pecah, tanjung piandang, tenpat menarik di tanjung piandang, lan ban pecah, tempat memanjing di tanjung piandang, port memancing di tanjung piandang, jalan-jalan di tanjung piandang, jalan-jalan cari makan di tanjung piandang, tempat makan di tanjung piandang, jjcm tanjung piandang
Mee rebus udang sotong

mee rebus, kedai lan ban pecah, ban pecah, tanjung piandang, tenpat menarik di tanjung piandang, lan ban pecah, tempat memanjing di tanjung piandang, port memancing di tanjung piandang, jalan-jalan di tanjung piandang, jalan-jalan cari makan di tanjung piandang, tempat makan di tanjung piandang, jjcm tanjung piandang
Maggi rebus udang sotong

mee rebus, kedai lan ban pecah, ban pecah, tanjung piandang, tenpat menarik di tanjung piandang, lan ban pecah, tempat memanjing di tanjung piandang, port memancing di tanjung piandang, jalan-jalan di tanjung piandang, jalan-jalan cari makan di tanjung piandang, tempat makan di tanjung piandang, jjcm tanjung piandang
Maggi rebus udang sotong
Okaylah sebab udang 5 ekor dan sotong pun banyak. So, boleh singgah sini untuk makan sambil melihat sunset.

16 Jan 2018

Set Hadiah Enchanteur Paris Dengan Wangian Penuh Keindahan

January 16, 2018 9
Set Hadiah Enchanteur Paris Dengan Wangian Penuh Keindahan
Set Hadiah Enchanteur Paris Dengan Wangian Penuh Keindahan.  Siapa pun pasti suka menerima hadiah. Tak kiralah hadiah itu sejambak bunga, sejambak coklat ataupun kad hadiah. Yang pastinya hadiah-hadiah itu memberi senyumanan dan kebahagian kepada penerima. Apatah lagi menerima dari yang tersayang. Simbolik dengan itu. Enchanteur Paris telah mengeluarkan set hadiah Enchanteur Paris dengan wangian penuh keindahan. Set hadiah sebegini sangat serbaguna untuk dijadikan hadiah pada mana-mana majlis atau ulang tahun memandangkan rekaan pembungkusan serba indah dan lengkap dengan rangkaian rejim penjagaan diri yang mengandungi wangian EDT dan losyen. Pemberian wangian dilambangkan seperti memberi sejambak bunga yang besar, tetapi lebih praktikal dan mengandungi intipati kuntuman bunga semerbak. Lebih penting lagi, haruman ini membawakan gabungan simbolik keintiman dan kemewahan.

Penerima akan dapat menikmati pengalaman hadiah penuh wangian. Perasaan indah yang kembali mekar semula akan mengeratkan hubungan baik biarpun di antara si anak- si ibu, adik beradik, teman istemewa, malah hubungan antara pelajar dan guru. Sedikit sentuhan perincian akan mengekalkan detik-detik penuh keajaiban setiap hari.

Set Hadiah Enchanteur Paris, enchanteur paris, enchanteur paris gift set, enchanteur, edt enchanteur, belle amour, mon amie, romantic, adore, charming, harga set hadiah enchanteur paris, di mana boleh beli set hadiah enchanteur paris, jenis-jenis set hadiah enchanteur paris, saiz edt enchanteur paris, pek wangian mesra perjalanan, wangian untuk traveller,
Set Hadiah Enchanteur Paris

Menyedari penghargaan yang diberikan terhadap wangian EDT, ENCHANTEUR memperkenalkan 5 set wangian tersendiri yang disediakan dalam bingkisan yang direka cantik, sesuai untuk semua perayaan - sama ada hari ulang tahun, perayaan, hari lahir, anugerah pencapaian dan hari penghargaan. Pek EDT mesra perjalanan  bersaiz 15ml ini menjadikan hadiah ini sesuai sebagai kejutan dan mudah dibawa di dalam beg tangan.

ENCHANTEUR telah membina reputasi sebagai jenama haruman dan penjagaan diri yang terkemuka dan berkualiti, diilhamkan dari Kota Perancis. Setiap aromanya telah dipilih oleh pakar wangian Perancis. Kami berbangga kerana dapat memenuhi keperluan wanita untuk mencipta sebuah pengembaraan cinta menakjubkan yang penuh dengan tujuan dan keanggunan. 


Set Hadiah Enchanteur Paris, enchanteur paris, enchanteur paris gift set, enchanteur, edt enchanteur, belle amour, mon amie, romantic, adore, charming, harga set hadiah enchanteur paris, di mana boleh beli set hadiah enchanteur paris, jenis-jenis set hadiah enchanteur paris, saiz edt enchanteur paris, pek wangian mesra perjalanan, wangian untuk traveller,
Set Hadiah Enchanteur Paris

SET HADIAH EDT MINI ENCHANTEUR PARIS (BELLE AMOUR & MON AMIE)


Mon Amie jika diterjemahkan, bermaksud My Friend (Sahabatku), memberikan wanita aroma yang menyenangkan dengan penuh kesegaran apabila berada di luar; manakala Belle Amour yang membawa erti Beautiful Love (Keindahan Cinta), satu wangian yang didambakan terhadap seorang gadis impianmu. Kedua-dua wangian floral ini melambangkan persahabatan dan hubungan cinta yang mekar direka khas dengan bahan unik dapat menjamin mood keseronokan pada siang hari serta pengalaman suasana temu janji malam yang indah. 

Set Hadiah Enchanteur Paris, enchanteur paris, enchanteur paris gift set, enchanteur, edt enchanteur, belle amour, mon amie, romantic, adore, charming, harga set hadiah enchanteur paris, di mana boleh beli set hadiah enchanteur paris, jenis-jenis set hadiah enchanteur paris, saiz edt enchanteur paris, pek wangian mesra perjalanan, wangian untuk traveller,
Set Hadiah Enchanteur Paris

Set ini sangat sesuai dijadikan hadiah sempena apa jua sambutan kerana wangian ini hadir dalam botol bersaiz comel dengan penutup berbentuk reben ENCHANTEUR Paris yang tersendiri -  seolah-olah hadiah yang diikat dengan reben. Kedua-dua wangian ini telah digubah di dalam kotak yang sangat cantik bersama Menara Eiffel ENCHANTEUR Paris. Set hadiah yang mengandungi 15ml wangian EDT Belle Amour dan Mon Amie boleh didapati secara eksklusif di kedai farmasi Watsons seluruh negara.


Set Hadiah Enchanteur Paris, enchanteur paris, enchanteur paris gift set, enchanteur, edt enchanteur, belle amour, mon amie, romantic, adore, charming, harga set hadiah enchanteur paris, di mana boleh beli set hadiah enchanteur paris, jenis-jenis set hadiah enchanteur paris, saiz edt enchanteur paris, pek wangian mesra perjalanan, wangian untuk traveller,
Set Hadiah Enchanteur Paris - Belle Amour

Set Hadiah Enchanteur Paris, enchanteur paris, enchanteur paris gift set, enchanteur, edt enchanteur, belle amour, mon amie, romantic, adore, charming, harga set hadiah enchanteur paris, di mana boleh beli set hadiah enchanteur paris, jenis-jenis set hadiah enchanteur paris, saiz edt enchanteur paris, pek wangian mesra perjalanan, wangian untuk traveller,
Set Hadiah Enchanteur Paris - Mon Amie

Selain dari set hadiah Bell Amour dan Mon Amie, terdapat lagi 4 set hadiah Enchanteur Paris untuk di cuba atau di hadiahkan kepada yang tersayang.. 


SET HADIAH EDT MINI ENCHANTEUR PARIS (MON AMIE & ADORE)


Mengandungi 2 wangian EDT Mon Amie dan Adore bersaiz 15ml, set hadiah ini digubah khas untuk memikat dan menawan hati orang di sekeliling. Mon Amie adalah aroma personaliti menawan dalam semua hubungan, yang merangkumi persona terang, dan ceria si gadis. Wangian Adore pula menggambarkan haruman gadis idamanmu yang comel dan sentiasa meninggalkan kesan yang mendalam. Set hadiah yang sungguh menakjubkan ini meningkatkan mood si gadis agar dirinya sentiasa berasa istimewa dan berkeyakinan. Set eksklusif ini boleh didapati di kedai Watsons sahaja.  

SET HADIAH ENCHANTEUR PARIS MON AMIE


Set mempesonakan ini mengandungi sebotol wangian EDT bersaiz 15ml serta losyen badan dan tangan Light & Fresh yang segar dan melembapkan kulit dalam pek size 100ml, kedua-duanya dalam variasi wangian Mon Amie. Haruman ini meremajakan, manakala losyen yang diperkaya dengan lidah buaya, portulaca, ekstrak liquorice dan ejen pelindung matahari bertujuan untuk melindungi kulit agar lebih lembut, cerah, lembap dan sentiasa dilindungi dari sinaran UV. Diformulasikan agar bertekstur ringan dan tidak berminyak, membolehkan si gadis melakukan aktiviti harian dengan mudah dan selesa. Gabungan set ini akan memberikan kenalan gadismu bau haruman sepanjang hari serta penjagaan asas hariannya terjaga rapi. Luahkan penghargaan anda kepadanya kerana sentiasa tampil mempesona seperti permata! Dua barangan ini digubah dalam kotak berwarna yang ceria dan boleh didapati secara eksklusif di farmasi Guardian seluruh negara. 

SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (MON AMIE AND CHARMING)


Set hadiah ini terdiri daripada wangian Mon Amie dan Charming bersaiz 15ml setiap satu, yang berkonsepkan siang dan malam. Set ini melengkapi gaya hidup si gadis yang gemar menggunakan aroma berbeza untuk waktu yang berbeza. Pada siang hari, dia mempunyai persona Mon Amie – individu yang periang, dan mudah didekati manakala pada waktu malam, dia akan bersiap untuk keluar dengan haruman sofistikated yang menonjolkan keanggunan diri serta membuat si dia terpikat. Set hadiah ini boleh didapati di kedai runcit utama di seluruh negara, serta laman membeli belah atas talian- LAZADA.

SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (BELLE AMOUR & ROMANTIC)


Diilhamkan dari personaliti romantis si gadis, ENCHANTEUR memperkenalkan set hadiah di dalam kotak merah jambu – di dalamnya mengandungi wangian Belle Amour dan Romantic bersaiz 15ml setiap satu. Kedua-dua wangian menyenangkan ini bertujuan untuk menyemarakkan cinta dan kasih sayang untuk menjadikan setiap detik bersama berharga. Anda pasti terpesona dengan keanggunan dan kecantikannya yang memukau. Bingkisan set ini dijual di kedai runcit utama di seluruh negara dan laman membeli belah atas talian- LAZADA.  

ENCHANTEUR PARIS MINIATURE EDT GIFT SETS dijual pada harga RM34.90 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). 

ENCHANTEUR PARIS MON AMIE GIFT SET berharga RM23.50 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). 

ENCHANTEUR MINIATURE GIFT SETS dijual pada harga RM34.90 di Semenanjung Malaysia & RM36.70 di Sabah dan Sarawak.

11 Jan 2018

Positif 2018

January 11, 2018 13
Positif 2018
Positif 2018. Tajuk bukan main lagi. kihkih... Bila umur semakin meningkat ni, kesihatan kita kena jaga elok-elok. Takut penyakit yang susah nak hilang melekat dan bila dah melekat kena pantang banyak benda. Jadinya pada tahun 2018 ni target nak kurus untuk sihat. Kurus tu bermakna kandungan gula dan kolesterol dalam badan terkawal, tekanan darah tinggi pun di paras normal.. Kalau boleh tak mahu la terkena sebab pengalaman dari arwah mak dulu yang mengidap darah tinggi dan paras kolesterol tinggi sangat menakutkan. Tambah-tambah lagi part kena makan berjenis-jenis ubat. Boleh pitam mommy kalau kena makan ubat sebanyak tu... huhu

Iktibar dari itu, mommy pun berazam untuk memperolehi tahap kesihatan yang terbaik. Sebagai langkah permulaan adalah dengan melakukan aktiviti yang boleh mengeluarkan peluh, membakar lemak dan meningkatkan tahap stamina. 

bukit bm, panjat bukit tokun, panjat bukit bm, kali pertama panjat bukit bm, lokasi bukit tokun, maps ke tokun hill, cherok tokun, cherok tokun hillm cherok tokun nature park, nature park, Bukit Mertajam Recreational Forest, taman rimba cherok tokun,

Sebagai permulaan kami sekeluarga memanjat Bukit Tokun atau Bukit Mertajam.  Dah lama rancang tapi minggu lepas baru dapat laksanakan. hihi... Kiranya kali pertama memanjat bukit ni. Mommy pun dah 15 tahun tinggal aktiviti panjat bukit, masuk hutan dan lain-lain yang seangkatan dengannya. 

Last mommy masuk hutan adalah masa belajar dulu iaitu panjat Gunung Senyum yang terletak di Jengka, Pahang. Serik masuk hutan Gunung Senyum sebab pacat dia banyak dan besar-besar. Geli giler...  Nasib baik bff yang tolong buangkan. Serik!

bukit bm, panjat bukit tokun, panjat bukit bm, kali pertama panjat bukit bm, lokasi bukit tokun, maps ke tokun hill, cherok tokun, cherok tokun hillm cherok tokun nature park, nature park, Bukit Mertajam Recreational Forest, taman rimba cherok tokun,

Gerak dari rumah seawal jam 8.30 pagi. Lambat dah sebenarnya tapi menunggu masing-masing bersiap plus pakej breakfast lagi, punyalah lama. Ingat nak cancel dah... Nasib baik jadi juga. 

Bekalan kami masa memanjat adalah air botol sorang satu. 

bukit bm, panjat bukit tokun, panjat bukit bm, kali pertama panjat bukit bm, lokasi bukit tokun, maps ke tokun hill, cherok tokun, cherok tokun hillm cherok tokun nature park, nature park, Bukit Mertajam Recreational Forest, taman rimba cherok tokun,

Masa plan tu, kawan encik suami suruh naik ikut jalan tar. Dia kata kali pertama naik ikut jalan tar dulu. Nasib kami tak berapa baik hari tu, jalan tersebut di tutup kerana ada pokok tumbang dan lain-lain masalah yang boleh mengundang bahaya kepada pengunjung. 

So, kami pun naik ikut track hiking... Mula-mula okay sebab sebab jalan nak masuk tu di turap dengan simen. Dah sampai di papan tanda tu dah jalan hutan. Track dia kecil saja.. Plus licin sikit sebab malam tu hujan. 

bukit bm, panjat bukit tokun, panjat bukit bm, kali pertama panjat bukit bm, lokasi bukit tokun, maps ke tokun hill, cherok tokun, cherok tokun hillm cherok tokun nature park, nature park, Bukit Mertajam Recreational Forest, taman rimba cherok tokun,

Yang paling eksaited adalah si kakak dan si kecik tu. Stamina depa dua tinggi... Asyik dok cakap kita naik lagi.. lagi. Depa tak tau yang mommy depa dah semput. kihkih

Masa nak naik lagi lawak sebab abang tanya ' kenapa kita tak naik tahun depan ja?' Korang nak tahu tak apa mommy jawab? Mommy jawab 'Kalau tahun depan awak lagi tak larat nak naik.' Berat dia sekarang dah 50kg uolls. Tak padan dengan umur dia baru nak masuk sembilan tahun. Aktiviti memanjat bukit ini adalah untuk abang Ammar lebih aktif dan sihat. 

bukit bm, panjat bukit tokun, panjat bukit bm, kali pertama panjat bukit bm, lokasi bukit tokun, maps ke tokun hill, cherok tokun, cherok tokun hillm cherok tokun nature park, nature park, Bukit Mertajam Recreational Forest, taman rimba cherok tokun,


Panjat punya panjat dan dua kali take 5, mommy ajak turun.. Tak larat dah dan rasa nak pitam. Giler betul dan stamina takdak langsung.. Baru pertengahan jalan dah berhenti. Hahaha. Masa panjat ni, kagum betul dengan uncle aunties chinese yang naik sampai atas. Siap senyum dan tegur serta bagi semangat lagi kat kitaorang. Thanks you uncle aunties...

Dah selamat turun, terus terpa ke gerai yang menjual buah-buahan di situ. Siap beli sorang sepotong.... Dalam kereta encik suami kata next week kita mai lagi. Tapi camna nak pi sebab abang Ammar ada latihan tekwondo setiap pagi sabtu. huhu.

Share google maps untuk ke sana, Kot kot ada yang tak tahu jalan nak ke sana...