2018 - Cahaya Hayati

20 Jun 2018

Raya 2018

June 20, 2018 0
Raya 2018
Raya 2018. Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin uolls! Masih beraya atau dah masuk kerja? Mommy dah masuk kerja hari ni walaupun kepala masih ting tong penangan tak cukup rehat beraya sakan. hahaha. Mommy tahu ramai yang ambil cuti panjang sempena Raya 2018 ni. So, enjoy your raya and holiday. Dah habis cuti jangan lupa masuk kerja pulak yer...

Sama seperti tahun lepas, mommy sekeluarga beraya di Kulim dan Penang sebelah encik suami tercinta. Ewahhh...

OOTD Raya 2018 adalah bertemakan Deep Blue aka kaler kerajaan lama. hihi.. Ingatkan tak ramai yang buat kaler ni. Sekali kat masjid masa sembahyang raya, nampak warna biru saja. Mengenang kerajaan lama eh?


Kakak ipar mommy komen, elok ja bargambar sefamili. Jangan tak tau, macam-macam ragam sebelum nak dapat gambar yang helokkkk tu... Siap kena kepit tangan lagi. hahaha...


Gambar 3 beradik pulak. Anak-anak tak bagi chance kat mommy dan daddy nak bergambar berdua.. So, takdaklah gambar berdua... 



Part paling susah masa raya. U maafkan segala salah dan silap i tauuuu... 




Anak-anak punya turn pula.. Macam-macam ayat yang keluar.. Okayyy mommy dan daddy maafkan salah dan silap anak-anak dan perbaiki mana yang kurang tu yer.. Jadi anak yang soleh dan solehah. Semoga berjaya dunia akhirat. Aminn.


Hidangan istimewa raya pertama baru-baru ni, mommy masak nasi hujan panas,kari daging dan ayam goreng berempah tapi tak sempat nak ambil gambar... Tak kisahlah yang penting kita #rayasakan.

Selepas tu, kami beraya di rumah abah encik suami pula. Sekali lagi terHAHAHA sebab sama tema kaler pula tahun ni..

Abah dan Mak Cik 
Lepas beraya di rumah abah encik suami, kami gerak ke Penang pula untuk beraya di sebelah keluarga emak encik suami. Gambar beraya di Penang takdak juga sebab mommy malas nak ambil gambar dan tak pegang handphone sangat masa beraya. Terperam dalam handbag jer... 

Hari raya kedua, kami beraya di kampung sebelah keluarga mommy. Ziarah kubur mak ayah dulu. Kemudian baru singgah ke rumah mak bapak saudara yang terdekat sampai lewat petang.. Itu pun ada juga yang tak sempat nak singgah.. In sha Allah lain kali kami singgah.

Kali ini kami tak balik tidur di rumah kampung. Kami raya staycation di BDB Hotel & Resort di Jitra. Saja nak bagi anak-anak seronok dan kononnya pergi bercuti masa cuti sekolah... 2 in 1 lah kiranya.  Pandaikan mommy & daddy... hihi


Raya ketiga singgah balik kampung semula sebab ada kenduri kahwin anak sepupu. Simple tapi meriah...


Lepas kenduri singgah dusun buah-buahan kakak sekejap. Singgah rehat dan solat. Then terus balik Kulim. Kita beraya di Kulim pula...

Raya ke-empat di Bedong, Sungai Petani pula. Acara tetap famili belah suami.. BBQ untuk mengeratkan sillaturrahim. 


Raya ke-lima balik Kulim balik.

Raya ke-enam, dah kerja... 

Itu saja cerita raya mommy. Raya korang macam mana pula? 

8 Jun 2018

OST DRAMA NUR | Tak Pernah Hilang

June 08, 2018 1
 OST DRAMA NUR | Tak Pernah Hilang
OST DRAMA NUR | Tak Pernah Hilang. Adoi semalam trending #supbunjut gara-gara kak ecah dalam Drama NUR tak kenal sup bunjut dan di sangkakannya bunjut sihir. Penuh timeline FB dengan scene ni.. Memang satu rumah gelak tengok part ni... Mommy memang penonton setia drama NUR ni sampai MIL pun terjebak sekali. Dia tak layan awal-awal episod sebab dia ingat kisah cinta. Sekali mommy cerita kat dia, terus melekat melayan drama NUR. 

Mommy suka dengan OST Drama NUR yang ada lirik ni 'Tiada siapa yg pernah tau, Tiada siapa yg pernah rasa, Biar mereka coba mau, Cuba ada dengan ku... '. Terus mommy cari lirik penuh lagu ni..  Dah dapat, mommy share dengan korang jugak. Best sangat. Thumb up kepada Kaer Azami dan Amylea. 


 OST DRAMA NUR | Tak Pernah Hilang. 

Kaer & Amylea

Kaer: Tiada siapa yg pernah tau Tiada siapa yg pernah rasa Biar mereka cuba mau Cuba ada dgn ku Amylea: Mestikah perlu kau menjauh Mestikah perlu kau menghalang Perasaan yg pernah datang Ia tak pernah hilang Chorus: Aku yg merindumu Selalu menantikan dirimu Yg selalu memahami Tiap getar hati mu Bridge: solo music Kaer: Jika aku yg engkau ingin Ku nantikan satu jawapan Perasaan yg pernah dtg Ia tak pernah hilang

Kuih Raya | Buat Sendiri Atau Beli?

June 08, 2018 3
Kuih Raya | Buat Sendiri Atau Beli?
Kuih Raya | Buat Sendiri Atau Beli?. Hai uolls! Banyak ke kuih raya korang? Buat sendiri atau beli? Kalau korang buat sendiri, mommy memang salute sangat dengan korang. Sempat lagi buat kuih raya yang berjenis-jenis malah ada yang sanggup berjaga tengah malam untuk buat kuih raya. Ada juga yang siap buat untuk rumah sendiri, rumah mak sendiri dan juga rumah mak mertua. Rajinnya korang!

Mommy sendiri dah lama tak buat kuih raya. Last buat rasanya masa zaman bujang dulu. Bila dah ada anak, memang tak buat dah. Bukan tak cuba, cuba malah dah siap beli bahan buat kuih raya tapi akhirnya tak terbuat. Membazir saja bahan yang mommy beli... Sejak itulah mommy dah tak buat kuih raya. Mommy rasa tempah atau beli lagi jimat berbanding mommy beli bahan tapi tak jadi kuihnya.. hihi

kuih raya, raya 2018, beli atau buat sendiri kuih raya?, Kuih Raya | Buat Sendiri Atau Beli?, berbaloi ke beli kuih raya?
Antara kuih raya 2018. Yang ni beli dari Kampung Huma Sungai Petani...Murah dan sedap sangat. Tat Nanas tu baru RM16 sebalang. 

Selalunya mommy tak tempah banyak kuih raya setakat empat atau lima jenis saja. Selebihnya mommy akan beli kerepek, rempeyek dan kacang untuk penuhkan balang kuih raya yang ada kat rumah. Pengalaman mommy menyambut raya... Kacang, rempeyek ngan kerepek yang paling laku bila adik beradik berkumpul..

kuih raya, raya 2018, beli atau buat sendiri kuih raya?, Kuih Raya | Buat Sendiri Atau Beli?, berbaloi ke beli kuih raya?
Yang tempah dengan dealer lain...  Masa rasa hari tu sedap.

kuih raya, raya 2018, beli atau buat sendiri kuih raya?, Kuih Raya | Buat Sendiri Atau Beli?, berbaloi ke beli kuih raya?
RM 29 untuk 50 biji...  Nasib baik tempah sebalang saja. hihi

Bagi mommy, kuih raya tu buat sendiri atau beli... Tak salah pun yang penting kita sambut raya dengan meriah, saling memaafkan dengan hati yang ikhlas dan tidak lupa pada saudara mara yang dekat dan jauh. Itu yang sebetulnya kan?

Wordless | Apa Itu Dhuha?

June 08, 2018 1
Wordless | Apa Itu Dhuha?
Wordless | Apa Itu Dhuha?

Dhuha, apa itu dhuha, maksud dhuha
Maksud Dhuha yang sebenarnya..

7 Jun 2018

Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya Dengan Dettol

June 07, 2018 0
Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi  Kemeriahan Hari Raya Dengan Dettol
Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya Dengan Dettol. Dum Dam Dum Dam bunyi mercun sana sini. Dah terasa kemeriahan hari raya dalam 10 hari terakhir Ramadan ini. Tapi masih risau sebab anak-anak ni bila main bungai api dan mercun, mereka lupa tentang bahan kimia yang melekat di tangan, badan dan baju. Pernah terjadi anak mommy sampai terkena serangan asma apabila bermain bunga api banyak sangat. Kenalah tahan wad 5 hari... Tak berayalah kitaorang pada tahun tu. Sejak dari hari tu, mommy akan lebih berhati-hati dan berpada-pada dalam keghairahan menyambut hari raya tanpa menyekat kemahuan dan keseronokkan anak-anak untuk menyambut hari raya sebab mommy dah tahu cara untuk kekal di lindungi. Tak lain dan tak bukan adalah dengan menggunakan DETTOL. 

Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi  Kemeriahan Hari Raya Dengan Dettol, dettol, produk dettol, kempen raya dettol, kempen dettol raya 2018, produk dettol, Kempen Dettol “Kekal Dilindungi, Kebaikan Dikongsi", kempen dettol, dettol 2018, cara jaga kebersihan, kenapa perlu jaga kebersihan
Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi  Kemeriahan Hari Raya Dengan Dettol

Mommy akan pastikan anak-anak bersih selepas bermain bunga api dengan menggunakan sabun mandi, pencuci tangan dan tisu lembap dari Dettol. Selain itu, mommy akan pastikan anak-anak tidak menggunakan baju yang sama untuk tidur. Ini adalah untuk mengelakkan bahan kimia dan asap yang melekat di pakaian memberi kesan yang tidak baik. 

Begitu juga ketika perjalanan jauh. Mommy akan pastikan anak-anak utamakan kebersihan terlebih dahulu tak kira di mana. 

Oh yer, produk dettol terbaru ini lebih wangi dan tidak lagi berbau antiseptik. Ini yang mommy suka...  Ini adalah antara produk yang mommy telah cuba. Best sangat dan sangat di syorkan untuk di gunakan. 

Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi  Kemeriahan Hari Raya Dengan Dettol, dettol, produk dettol, kempen raya dettol, kempen dettol raya 2018, produk dettol, Kempen Dettol “Kekal Dilindungi, Kebaikan Dikongsi", kempen dettol, dettol 2018, cara jaga kebersihan, kenapa perlu jaga kebersihan
produk dettol yang mommy guna..

Oh yer sempena Hari Raya 2018 ini, Dettol melancarkan kempen ' Kekal DiLindungi, Kebaikkan DiKongsi '. Baca sampai habis, untuk maklumat lanjut..

Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi  Kemeriahan Hari Raya Dengan Dettol


Hari Raya adalah musim perayaan yang amat dinanti-nantikan bagi bertemu sanak saudara serta orang tersayang selepas sebulan berpuasa di bulan Ramadan. Ketika seluruh rakyat Malaysia bersalam-salaman dan menikmati juadah sambil bertanya khabar, Dettol Malaysia ingin membantu dan melindungi mereka untuk menikmati suasana ini. 

Umpama seorang ibu yang mahu memberikan perlindungan sepenuhnya kepada anak-anak mereka, jenama ini komited untuk menjaga kebersihan keluarga sepanjang musim perayaan agar mereka boleh berkongsi kasih sayang tanpa sebarang kerisauan. 


Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi  Kemeriahan Hari Raya Dengan Dettol, dettol, produk dettol, kempen raya dettol, kempen dettol raya 2018, produk dettol, Kempen Dettol “Kekal Dilindungi, Kebaikan Dikongsi", kempen dettol, dettol 2018, cara jaga kebersihan, kenapa perlu jaga kebersihan
Dettol membantu menjaga kebersihan di mana saja..

Ketika kebanyakan warga Malaysia menggunakan lebuh raya utama untuk pulang beraya, Dettol akan menjalankan kempen kesedaran kebersihan tangan di 20 buah kawasan Rehat & Rawat (R&R) di seluruh Semenanjung Malaysia. 

Apabila pengguna berhenti di kawasan R&R ini untuk ke bilik air, mereka akan dibimbing untuk membersihkan tangan secara berkesan dengan tujuh langkah mudah. Cecair Pencuci Tangan Dettol juga akan disediakan di singki supaya pengguna boleh mempraktikkan cara yang betul untuk mencuci tangan mereka. 

Wakil-wakil Dettol juga akan berada di kawasan R&R pada tarikh tertentu untuk memberi sampel produk dan mendidik pengguna tentang kepentingan amalan kebersihan yang baik di rumah. Sampel yang ringan dan dibungkus secara mudah ini boleh dibawa oleh pengguna di dalam bagasi mereka. Pengguna juga boleh memanfaatkan sampel ini sewaktu berada di kampung untuk melindungi mereka dan keluarga daripada kuman.

Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi  Kemeriahan Hari Raya Dengan Dettol, dettol, produk dettol, kempen raya dettol, kempen dettol raya 2018, produk dettol, Kempen Dettol “Kekal Dilindungi, Kebaikan Dikongsi", kempen dettol, dettol 2018, cara jaga kebersihan, kenapa perlu jaga kebersihan

“Hari Raya adalah hari untuk bertemu dan berkumpul dengan sanak saudara dan sahabat handai. Itulah sebabnya penting untuk Dettol melindungi rakyat Malaysia daripada kuman supaya mereka boleh menikmati sepenuhnya pertemuan mereka,” kata Kim Minyoung, Pengarah Pemasaran Dettol Malaysia dan Singapura.

Menurut Kim, bagi memenuhi hasrat ini, Dettol melancarkan kempen ini untuk mengingatkan warga Malaysia supaya menjaga kebersihan dan kesihatan mereka walaupun sewaktu menikmati kemeriahan perayaan.

“Sebagai jenama perlindungan kuman No.1 di negara ini*, Dettol sentiasa mendidik warga Malaysia tentang amalan kebersihan tangan bagi melawan kuman yang wujud dalam persekitaran kita setiap hari. Kami turut bekerjasama dengan para ibu untuk menyokong mereka dalam menyediakan perlindungan yang sepenuhnya kepada keluarga di mana sahaja mereka berada,” tambah beliau.

Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi  Kemeriahan Hari Raya Dengan Dettol, dettol, produk dettol, kempen raya dettol, kempen dettol raya 2018, produk dettol, Kempen Dettol “Kekal Dilindungi, Kebaikan Dikongsi", kempen dettol, dettol 2018, cara jaga kebersihan, kenapa perlu jaga kebersihan

Ena Abas, Pengurus Jenama Dettol Malaysia dan Singapura, berkongsi pengalaman peribadi beliau dan menekankan bahawa mengekalkan tangan yang bersih membantu menjauhi kuman.

“Pulang ke kampung untuk beraya perlu melalui perjalanan yang jauh dan orang ramai selalunya akan berhenti sebentar di kawasan R&R. Saya tahu bahawa sesebuah keluarga mungkin perlu melalui perjalanan sejauh 6 hingga 12 jam menaiki kereta jika hendak ke kampung mereka di Pantai Timur dari Kuala Lumpur. Meluangkan masa beberapa minit untuk membasuh tangan dapat melindungi pengguna serta keluarga daripada kuman. Dettol berharap untuk membawa mesej ini kepada seberapa ramai warga Malaysia dalam usaha kami untuk menggalakkan mereka mengamalkan tabiat kebersihan yang baik bagi menikmati Hari Raya dan berkongsi saat kegembiraan tanpa sebarang kerisauan.”


“Bagi yang meraikan Hari Raya dan mungkin akan berhenti di kawasan R&R dalam perjalanan pulang ke kampung masing-masing, kempen ini akan mendidik mereka tentang langkah penting dalam kebersihan seperti membasuh dan mengekalkan kebersihan tangan ke mana sahaja mereka pergi. Dalam erti kata lain, lebih ramai warga Malaysia yang mendapat perlindungan daripada kuman,” jelas Ena. 

“Kami berharap orang ramai sentiasa berada di dalam keadaan sihat dan dilindungi sepanjang musim perayaan ini supaya Hari Raya boleh disambut dengan meriah bersama keluarga dan sahabat handai. Dettol Malaysia mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua rakyat Malaysia yang menyambutnya dan selamat pulang ke kampung masing-masing!” kata Kim.

Kempen Dettol “Kekal Dilindungi, Kebaikan Dikongsi"


Sempena bulan Ramadan yang mulia ini, Dettol Malaysia akan turut memberi sumbangan kepada para pengguna serta mereka yang memerlukan. Slogan kempen adalah “Kekal Dilindungi, Kebaikan Dikongsi”, dan para pembeli boleh melakukan kedua-duanya dengan hanya membeli produk Dettol bernilai RM25 dalam satu resit. Bukan sahaja setiap pembelian menerima baucar ganjaran bernilai RM5, malah sebahagian daripada jualan akan disumbangkan kepada pertubuhan kebajikan terpilih.

Promosi ini berlangsung mulai 1 Mei 2018 hingga 30 Jun 2018. ‘Suka’ dan layarilah Facebook Dettol Malaysia di www.facebook.com/DettolMalaysia untuk butiran lanjut.


5 Jun 2018

Pengalaman Shopping Baju Raya Anak-Anak Tanpa Daddy

June 05, 2018 10
Pengalaman Shopping Baju Raya Anak-Anak Tanpa Daddy
Pengalaman Shopping Baju Raya Anak-Anak Tanpa Daddy. Hai uolls? Dah shopping atau belum baju raya? Mommy? Alhamdulillah dah settle dan cuma tinggal part songkok anak-anak serta kain pelekat daddy ja... Bila settle awal-awal ni rasa lega ja sebab tak perlu nak sesak mencari baju raya last minute. Mommy ni bukanlah jenis yang sanggup berada dalam suasana yang sesak dan beratur panjang untuk membeli baju raya. Mommy suka keadaan yang tenang dan santai terutamanya apabila mahu memilih baju raya anak-anak. Barulah tak salah membuat keputusan dan anak-anak pun tak buat perangai. 

Tahun ni merupakan kali pertama mommy shopping baju raya anak-anak tanpa daddy. Susah nak  mencari masa yang sesuai terutamanya time sales. Setelah berbincang dan keputusan telah di buat.. Mommy pergi shopping dengan anak-anak saja. Agak sukar sebenarnya sebab mommy takut tak terkawal anak-anak dan suara tarzan akan kedengaran dalam shopping complex. hihihi...

shopping, pengalaman shopping, pengalaman shopping di JUSCO, JUSCO, pengalaman shopping dengan anak-anak, strategi untuk anak-anak behave ketika shopping, tempat shopping best untuk anak-anak, baju raya, shopping baju raya, program mewarna didi & friends anjuran JUSCO
upah jadi budak baik..

Apabila shopping dengan anak-anak saja, mommy perlu ada strategi yang terbaik supaya keadaan tak jadi huru hara. hahaha... So, strategi mommy yang mommy gunakan adalah pertamanya, dapatkan troli untuk letak kepada budak kecik yang tak reti dok diam tu. Keduanya, minta kakak dan abang tengokkan adik sementara mommy mencari dan memilih baju. Ketiga, upah. Hahaha. Part upah ni yang paling depa suka. So, masing-masing behave la sepanjang mommy mencari baju raya. 

shopping, pengalaman shopping, pengalaman shopping di JUSCO, JUSCO, pengalaman shopping dengan anak-anak, strategi untuk anak-anak behave ketika shopping, tempat shopping best untuk anak-anak, baju raya, shopping baju raya, program mewarna didi & friends anjuran JUSCO
fitting.. Nasib baik ada saiz..

Bila dah dapat baju dan saiz yang sesuai, barulah mommy akan suruh anak-anak mencuba. 4 beranak dalam fitting room. Riuh sekejap..

Time anak-anak cuba time tulah mommy akan whatsapp daddy tentang baju, warna, design dan lain-lain lagi. Nasib baik semuanya okay dan daddy approved. 

shopping, pengalaman shopping, pengalaman shopping di JUSCO, JUSCO, pengalaman shopping dengan anak-anak, strategi untuk anak-anak behave ketika shopping, tempat shopping best untuk anak-anak, baju raya, shopping baju raya, program mewarna didi & friends anjuran JUSCO
Sorang 2 pasang ja... 

Dah settle semua, barulah buat bayaran. 

OTW nak ke parking ada program mewarna didi & friends anjuran JUSCO. Anak-anak pun sukalah nak join. Mommy okay ja janji depa behave dan enjoy...

shopping, pengalaman shopping, pengalaman shopping di JUSCO, JUSCO, pengalaman shopping dengan anak-anak, strategi untuk anak-anak behave ketika shopping, tempat shopping best untuk anak-anak, baju raya, shopping baju raya, program mewarna didi & friends anjuran JUSCO
program mewarna didi & friends anjuran JUSCO

shopping, pengalaman shopping, pengalaman shopping di JUSCO, JUSCO, pengalaman shopping dengan anak-anak, strategi untuk anak-anak behave ketika shopping, tempat shopping best untuk anak-anak, baju raya, shopping baju raya, program mewarna didi & friends anjuran JUSCO
Pandai ke tu?

shopping, pengalaman shopping, pengalaman shopping di JUSCO, JUSCO, pengalaman shopping dengan anak-anak, strategi untuk anak-anak behave ketika shopping, tempat shopping best untuk anak-anak, baju raya, shopping baju raya, program mewarna didi & friends anjuran JUSCO
tekunnya... 

shopping, pengalaman shopping, pengalaman shopping di JUSCO, JUSCO, pengalaman shopping dengan anak-anak, strategi untuk anak-anak behave ketika shopping, tempat shopping best untuk anak-anak, baju raya, shopping baju raya, program mewarna didi & friends anjuran JUSCO
kusyuknya... 

Habis ja mewarna kami pun balik... settle dan Alhamdulillah anak-anak behave ja. Oh yer, time mommy shopping tu waktu pagi sebaik saja JUSCO buka pintu. hihi... Awal dan tak sesak. 

3 Jun 2018

CHOMEL Membantu Menjaga Kebersihan Dan Kesihatan Si Kecil

June 03, 2018 0
CHOMEL Membantu Menjaga Kebersihan Dan Kesihatan Si Kecil
CHOMEL Membantu Menjaga Kebersihan & Kesihatan Si Kecil. Mommy percaya semua ibu-ibu risau tentang anak-anak dan tidak mahu anak-anak yang di sayangi jatuh sakit atau di jangkiti penyakit yang berjangkit melalui sentuhan. Tambah-tambah lagi anak yang suka menyentuh apa saja, di mana saja dan tidak kira kotor atau tidak.. Mommy juga begitu sebab anak mommy yang kecil, Aisy suka sentuh kucing dan bermain di mana saja. Malah, Aisy juga pernah di jangkiti penyakit kaki, tangan dan mulut (HFMD). Nasib baik tidak teruk. Sejak dari itu, mommy memang pentingkan kebersihan terutamanya ketika di luar rumah. Nasib baiklah ada produk CHOMEL yang banyak membantu mommy menjaga kebersihan Aisy. Nak tahu kenapa mommy suka dengan produk CHOMEL?

Chomel, CHOMEL, Produk bayi CHOMEL, produk bayi jenama CHOMEL, CHOMEL Foaming Hand Wash, CHOMEL Hand Sanitizer, produk bayi natural, produk bayi tiada bahan kimia, produk bayi semulajadi, status halal produk CHOMEL,
Produk-produk dari CHOMEL


CHOMEL 


CHOMEL adalah satu jenama produk barangan bayi yang dirumus lembut semulajadi, selamat, berkesan dan mesra alam. Ia tiada bahan kimia bahaya, hypoallergenik, sedia lupus dan yang paling penting ianya HALAL. Ia boleh di gunakan seisi keluarga.

Chomel, CHOMEL, Produk bayi CHOMEL, produk bayi jenama CHOMEL, CHOMEL Foaming Hand Wash, CHOMEL Hand Sanitizer, produk bayi natural, produk bayi tiada bahan kimia, produk bayi semulajadi, status halal produk CHOMEL,
Mommy suka guna produk comel sebab tiada paraben, natural dan tiada pewarna

Mommy mula mengenali jenama CHOMEL apabila mommy menang giveaway yang di anjurkan oleh CHOMEL. Produk yang mommy menang adalah Breast Pumb & Bottle Cleanser.  Boleh baca di SINI.

Ianya produk yang best, terbaik dan sangat sesuai untuk bayi. Ini kerana kulit bayi adalah lebih nipis, mempunyai sifat keresapan seperti span dan lebih cepat hilang kelembapan daripada kulit dewasa. Selain itu, kulit bayi juga sensitif dan mudah di jangkiti penyakit serta ekzema. Jadi produk CHOMEL yang terbaru sangat membantu. Produk tersebut adalah:-

  • CHOMEL Foaming Hand Wash

  • CHOMEL Hand Sanitizer
Chomel, CHOMEL, Produk bayi CHOMEL, produk bayi jenama CHOMEL, CHOMEL Foaming Hand Wash, CHOMEL Hand Sanitizer, produk bayi natural, produk bayi tiada bahan kimia, produk bayi semulajadi, status halal produk CHOMEL,
CHOMEL Foaming Hand Wash

Chomel, CHOMEL, Produk bayi CHOMEL, produk bayi jenama CHOMEL, CHOMEL Foaming Hand Wash, CHOMEL Hand Sanitizer, produk bayi natural, produk bayi tiada bahan kimia, produk bayi semulajadi, status halal produk CHOMEL,
CHOMEL hand sanitiser

Kedua-dua produk ini sangat membantu mommy untuk menghalang penyakit berjangkit pada zaman sekarang selain HFMD seperti E Coli, S Aureus dan P Airuginosa. Cara menggunakannya pun semudah ABC.

Untuk CHOMEL Hand Sanitiser mommy letak dalam handbag agar senang apabila keluar dengan anak-anak. Mommy akan pastikan mereka tangan mereka sentiada di sanitize selepas mereka menyentuh atau bermain di tempat awam.

Alhamdulillah. Dengan adanya CHOMEL, mommy tidak risau lagi...                                                                                                             

1 Jun 2018

Awas! 10 Perangkap Syaitan.

June 01, 2018 1
Awas! 10 Perangkap Syaitan.
Awas! 10 Perangkap Syaitan. Sedar tak sedar, dah 16 hari kita mengerjakan ibadah puasa ramadan. Kita cuba memperbaiki mana yang tak elok kepada yang elok, saling bermaafan dan juga meningkatkan segala amalan yang boleh kita lakukan.... Mungkin semua itu hanya bermain di hati atau fikiran. Tak terlaksana pun. Kenapa? Ini kerana kita telah terkena perangkap syaitan... Jom kenali 10 perangkap syaitan yang menyebabkan kita TIDAK melakukan kebaikan dan amalan-amalan sunat yang lain. 


Dah tahu, jom keluar dari perangkap syaitan dan tingkatkan amalan kita... 


Pak Mat Kerang Rebus | Style Orang Perak Selepas Terawih

June 01, 2018 13
Pak Mat Kerang Rebus | Style Orang Perak Selepas Terawih
Pak Mat Kerang Rebus | Style Orang Perak Selepas Terawih  . Malam isnin yang lepas, jalan-jalan cari makan di Parit Buntar untuk merasai sendiri keenakkan kerang rebus. Rupanya Pak Mat Kerang Rebus ni  dah lama di kenali cuma mommy saja yang lambat tahu. Tahu pun tahun lepas masa masuk majalah 3. hihi... 

Masa sampai di Parit Buntar hujan lebat dengan tiba-tiba. Alang-alang dah sampai, kami teruskan juga. Follow Google Maps terus sampai depan kedai dan parking pun senang.. Full house walaupun hari hujan. Memang ramai peminat Pak Mat Kerang Rebus rupanya. 

Pak Mat Kerang Rebus, kerang rebus, kerang rebus sedap di parit buntar, kerang rebus sedap, sedapnya kerang rebus, sedapnya kerang rebus di parit buntar, sedapnya pak mat kerang rebus, jalan-jalan cari makan parit buntar, tempat makan best di perak, tempat makan sedap di Parit Buntar, parit buntar, Pak Mat Kerang Rebus
Pak Mat Kerang Rebus

Nasib baik ada tempat lagi...

Pak Mat Kerang Rebus, kerang rebus, kerang rebus sedap di parit buntar, kerang rebus sedap, sedapnya kerang rebus, sedapnya kerang rebus di parit buntar, sedapnya pak mat kerang rebus, jalan-jalan cari makan parit buntar, tempat makan best di perak, tempat makan sedap di Parit Buntar, parit buntar, Pak Mat Kerang Rebus
Tinggalkan jejak itu wajib.. hahaha

Ammar muka mengantuk sebab tertidor dalam perjalanan... Mata pun tak larat nak buka. hahaha

Pak Mat Kerang Rebus, kerang rebus, kerang rebus sedap di parit buntar, kerang rebus sedap, sedapnya kerang rebus, sedapnya kerang rebus di parit buntar, sedapnya pak mat kerang rebus, jalan-jalan cari makan parit buntar, tempat makan best di perak, tempat makan sedap di Parit Buntar, parit buntar, Pak Mat Kerang Rebus
Muka mengantuk... 

Bagusnya di Pak Mat Kerang Rebus adalah service yang cepat. Cepat ambil order, cepat hantar air dan makanan. Tak perlu tunggu lama... Terbaik!

Disebabkan masing-masing masih kenyang, kami cuma order kerang rebus saiz besar, siput saiz kecil, mee rebus dan laksa. Nampak sikit tapi saiz dia besar-besar. Ada kepah tapi kena tunggu... So, tak order. 

Pak Mat Kerang Rebus, kerang rebus, kerang rebus sedap di parit buntar, kerang rebus sedap, sedapnya kerang rebus, sedapnya kerang rebus di parit buntar, sedapnya pak mat kerang rebus, jalan-jalan cari makan parit buntar, tempat makan best di perak, tempat makan sedap di Parit Buntar, parit buntar, Pak Mat Kerang Rebus
Pak Mat Kerang Rebus | Style Orang Perak Selepas Terawih  

Pak Mat Kerang Rebus, kerang rebus, kerang rebus sedap di parit buntar, kerang rebus sedap, sedapnya kerang rebus, sedapnya kerang rebus di parit buntar, sedapnya pak mat kerang rebus, jalan-jalan cari makan parit buntar, tempat makan best di perak, tempat makan sedap di Parit Buntar, parit buntar, Pak Mat Kerang Rebus
Kerang besar...

Style orang Perak, kerang dan siput rebus cicah dengan kuah kacang. Sedap rupanya... Kalau orang kedah selalunya cicah dengan air asam ataupun makan saja.

Pak Mat Kerang Rebus, kerang rebus, kerang rebus sedap di parit buntar, kerang rebus sedap, sedapnya kerang rebus, sedapnya kerang rebus di parit buntar, sedapnya pak mat kerang rebus, jalan-jalan cari makan parit buntar, tempat makan best di perak, tempat makan sedap di Parit Buntar, parit buntar, Pak Mat Kerang Rebus
Kerang Rebus Kuah Kacang

Inilah mee rebus yang di sajikan di Pak Mat Kerang Rebus. Tak menarik, tapi rasanya sedap. Memang berbaloi order.

Pak Mat Kerang Rebus, kerang rebus, kerang rebus sedap di parit buntar, kerang rebus sedap, sedapnya kerang rebus, sedapnya kerang rebus di parit buntar, sedapnya pak mat kerang rebus, jalan-jalan cari makan parit buntar, tempat makan best di perak, tempat makan sedap di Parit Buntar, parit buntar, Pak Mat Kerang Rebus
mee rebus pak mat kerang rebus

Untuk mommy, order laksa. Rasa dia boleh di makan. Tak berapa nak kena dengan selera mommy.. hihi. Mungkin kena selera dan sedap di tekak orang lain. Apa-apapun korang kena cuba sendiri untuk tahu sedap atau tak....

Pak Mat Kerang Rebus, kerang rebus, kerang rebus sedap di parit buntar, kerang rebus sedap, sedapnya kerang rebus, sedapnya kerang rebus di parit buntar, sedapnya pak mat kerang rebus, jalan-jalan cari makan parit buntar, tempat makan best di perak, tempat makan sedap di Parit Buntar, parit buntar, Pak Mat Kerang Rebus

Nampak kan betapa ramainya peminat Pak Mat Kerang Rebus, Parit Buntar. So, korang boleh datang sini untuk rasai keenakkan kerang rebus dan lain-lain siput. 

Pak Mat Kerang Rebus, kerang rebus, kerang rebus sedap di parit buntar, kerang rebus sedap, sedapnya kerang rebus, sedapnya kerang rebus di parit buntar, sedapnya pak mat kerang rebus, jalan-jalan cari makan parit buntar, tempat makan best di perak, tempat makan sedap di Parit Buntar, parit buntar, Pak Mat Kerang Rebus
Budak tak nak pi taska.. 

30 May 2018

SAFI SHAYLA Untuk Gaya Hidup Wanita Aktif

May 30, 2018 8
SAFI SHAYLA Untuk Gaya Hidup Wanita Aktif
SAFI SHAYLA Untuk Gaya Hidup Wanita Aktif. Produk-produk keluaran SAFI bukan asing lagi di pasaran. Mommy mula mengenali produk Safi sejak zaman sekolah lagi. Terbaru, SAFI mengeluarkan produk yang lebih menumpukan kepada wanita yang mempunyai gaya hidup aktif dan mementingkan masa iaitu SAFI SHAYLA. 

SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA untuk gaya hidup aktif

SAFI SHAYLA Untuk Gaya Hidup Wanita Aktif


Pada era yang moden ini, masa merupakan sesuatu yang amatlah penting dan tidak boleh dijual beli. Oleh kerana dunia yang semakin pesat membangun dan masa tidak menunggu sesiapa pun, ramai diantara golongan wanita terutamanya yang bertudung sering menghadapi masalah rambut rapuh dan kegatalan kulit kepala. Ini boleh berpunca dari pelbagai faktor antaranya kekalutan dan tekanan bekerja mahupun kekotoran dan habuk akibat pencemaran.

SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
mommy pun guna SAFI SHAYLA

Keyakinan diri adalah kunci utama bagi golongan wanita untuk menjalankan tugasan seharian dengan lebih berkualiti dan bertenaga. Oleh sebab itu, golongan  wanita yang bertudung mahupun tidak, kini usah risau, gentar mahupun kecewa kerana SAFI yang merupakan rangkaian produk Halal yang terbesar di dunia dalam produk penjagaan diri memahami masalah yang dihadapi oleh golongan tersebut. SAFI telah mengeluarkan rangkaian lengkap produk penjagaan rambut wanita bertudung – SAFI SHAYLA.  Produk ini bukan hanya ditambah baik di dalam variasi syampu tetapi SAFI SHAYLA kini memperkenalkan Mist 2 dalam 1 Rambut & Hijab, Serum Rambut dan Minyak Rambut yang membantu golongan wanita bertudung dengan penjagaan rambut yang rapi untuk memberikan rambut yang sihat dan bersinar. 


SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA

SAFI SHAYLA kini mempunyai formulasi baru yang mengandungi 1001 manfaat Habbatus Sauda dan kebaikan Micro Bamboo Charcoal. Habbatus Sauda merupakan ekstrak yang digunakan sejak zaman dahulu lagi dan dipercayai dapat memberikan manfaat kepada penggunanya. SAFI memperkenalkan Habbatus Sauda di dalam produknya kerana ia dapat membantu mengurangkan kegatalan kulit kepala dengan cara mencegah penghasilan bakteria. Tambahan pula, Habbatus Sauda dapat mengekalkan rambut sihat kerana ia dapat menghindari keguguran rambut dan membuat rambut lebih lembap dan bersinar.  

Micro Bamboo Charcoal membantu menghilangkan toksin daripada kulit kepala, mengurangkan rambut berminyak dan memberikan sinar kepada rambut. Dengan mengeluarkan minyak dan kotoran, Micro Bamboo Charcoal menjadikan rambut lebih lebat dan pada masa yang sama dapat mengawal bau rambut. Bau rambut merupakan sesuatu yang penting untuk golongan wanita bertudung kerana ia dapat meningkatkan keyakinan diri. 

SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
Rangkaian produk SAFI SHAYLA

SAFI SHAYLA kini mengeluarkan rangkaian produk syampu yang baru yang bukan sahaja mengandungi formulasi  Habbatus Sauda dan Micro Bamboo Charcoal tetapi ia juga disertakan dengan pembungkusan baru yang menarik di dalam pelbagai saiz dan disertakan juga dengan haruman yang menyegarkan. Menariknya, haruman ini, ia dapat dapat bertahan selama 48 jam

Pakar dalam penjagaan diri, SAFI SHAYLA memahami masalah yang menghantui golongan wanita bertudung kerana sudah ramai wanita yang kecundang apabila berhadapan dengan soal penjagaan rambut. Dengan rangkaian produk terbaru ini, SAFI SHAYLA ingin membantu golongan wanita bertudung untuk merasa lebih yakin dengan diri bagi mengejar impian dan cita-cita setinggi gunung, tidak kira di dalam bidang apa sekalipun. Golongan wanita ini dapat mencapai impian bukan sekadar dengan menggunakan syampu yang baharu tetapi juga dengan bantuan rangkaian penjagaan rambut  syampu  Mist 2 dalam 1  Rambut & HIjab, Serum Rambut dan Minyak Rambut untuk mendapat rambut ikal mayang dan kulit kepala yang sihat.

Mist 2 dalam 1 Rambut & HIjab boleh disembur terus ke rambut atau hijab kerana sifatnya yang cepat kering. Berbeza dengan produk lain di pasaran yang meninggalkan kesan, jangan khuatir kerana produk ini tidak meninggalkan sebarang kesan ke atas rambut ataupun hijab. Bagi wanita moden, SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1  Rambut & HIjab sangat sesuai dalam kehidupan seharian kerana ia meninggalkan haruman yang menyegarkan di mana ia dapat bertahan selama 24 jam. Selain itu, ia juga dapat mengekalkan kelembapan rambut, mengembalikan sinar, memberikan lebih kelembutan, bermaya dan membuatkan rambut lebih ringan.

Hasil gabungan ramuan syampu dan serum SAFI SHAYLA ia dapat menghasilkan rambut lebih lembut dan ringan. SAFI SHAYLA Serum Rambut didatangi dengan 2 variasi iaitu – Licin Terurus dan Hitam Menawan. 

Minyak rambut SAFI SHAYLA pula dapat memberikan rambut yang lembut serta licin sekaligus memberikan rambut kelihatan sihat serta memberikan keharuman yang berpanjangan. 

Setiap variasi produk yang dihasilkan dan diformulasi oleh SAFI SHAYLA adalah untuk melengkapi satu sama lain. Dengan menggunakan variasi produk dalam rangkaian SAFI SHAYLA, ia dapat memastikan golongan wanita bertudung memperoleh lebih keyakinan diri dengan mempunyai rambut selembut sutera dan sihat. 

Rangkaian produk SAFI SHAYLA boleh didapati dalam pelbagai saiz dengan harga mampu milik : 

1. Syampu – 160G (RM8.35) / 320G (RM13.65) (8 variasi)


SAFI SHAYLA Syampu Segar & Bermaya 


SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Syampu Segar & Bermaya 

Mengandungi Nano Lipid Enhancer dimana ia dapat melindungi rambut dan mengeluarkan kekotoran minyak pada rambut. Selain itu, ia juga dapat membersihkan kulit kepala dengan lebih berkesan dan hasilnya memberikan rambut rasa segar dan bermaya.

SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus


SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus

Mengandungi Teknologi Perawatan Rambut Lembut yang dapat meluruskan, melembutkan, melindungi dan mengurangkan rambut kerinting. Ia dapat menjadikan rambut anda lebih 
mudah untuk djaga/dimanja.

SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur


SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur

Mengandungi Micro ZPT Complex dimana ia dapat mengurangkan 99.9% kulat yang boleh menyebabkan kelemumur hanya dengan basuhan yang pertama.

SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Gugur


SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Gugur

Mengandungi Pro-Vitamin B5, protein gandum yang dapat mengukuhkan struktur rambut dan mengurangkan keguguran rambut.

SAFI SHAYLA Syampu Hitam Menawan

SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Syampu Hitam Menawan

Juga mengandungi Sheen Lock yang merupakan ejen pengunci kilauan yang dapat membuat rambut hitam berkilat, sihat, lembut dan mudah diurus.

SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol


SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol

Mengandungi minyak argan dan mentol yang dapat menyegarkan dan menghapuskan bau di kulit kepala. Minyak Argan dan mentol akan membuatkan kulit kepala terasa sejuk dan segar seperti berada di awang-awangan.

SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Minyak


SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Minyak

Mengandungi citrus dan mentol dimana ia dapat membantu dalam pengawalan rambut berminyak dengan membersihkan liang-liang roma secara mendalam dan memusnahkan minyak yang berlebihan. Citrus dan mentol juga dapat menghilangkan kekotoran dan menyegarkan kulit kepala.

SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Rosak


SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018

Mengandungi amino complex yang membantu dalam pemulihan rambut rosak dengan memelihara selaput rambut sekaligus memberikan kelembapan pada rambut.

Selain dari packaging berbentuk botol, Safi Shayla juga di keluarkan dalam bentuk Pouch dan Pump untuk memudahkan pengguna membuat pilihan yang sesuai dengan gaya hidup:-

Syampu pouch – 480G (RM14.65) (5 Variasi)

  • SAFI SHAYLA Syampu Kawalan  Rambut Gugur
  • SAFI SHAYLA Syampu Segar Bermaya
  • SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol 
  • SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur
  • SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus


Syampu pump – 520G (RM19.90) (5 Variasi)

  • SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Gugur
  • SAFI SHAYLA Syampu Segar Bermaya
  • SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol 
  • SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur
  • SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus


2. SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1 Rambut dan Hijab – 100ML (RM17.90)


Terdapat dua variasi iaitu Licin Terus dan Hitam Menawan. Kedua-dua variasi SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1 Rambut dan Hijab mengandungi Habbatus Sauda Organik, perapi asas semulajadi, Pro-Vit B5 dimana ia membekalkan rambut dengan nutrisi, anti-bakteria, perlindungan dari cahaya matahari, memberi kelembapan, mengembalikan sinar, menghindari rambut rosak dan pada masa yang sama ia membuatkan rambut lebih lebat dan sihat.
SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1 Rambut dan Hijab
SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1 Rambut dan Hijab

3. SAFI SHAYLA Serum Rambut – 50ML (RM17.90)


Juga terdapat dalam dua variasi. Formulasi SAFI SHAYLA Serum Rambut mengandungi:

Minyak organik Habbatus Sauda

Memberikan perlindungan UV, membekalkan nutrisi untuk rambut yang mengandungi anti-bakteria.
SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Serum Rambut

Minyak Moroccan Argan Organik

Kaya dengan vitamin, mineral dan anti-oxida yang dapat membantu dalam hidrasi rambut. Dengan itu ia dapat menghasilkan rambut yang lebih lembut dan mengurangkan kerosakan rambut rapuh dengan meningkatkan keanjalan rambut. Pada masa yang sama ianya dapat memulihkan kilauan rambut. 
SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Serum Rambut
Kedua-dua serum rambut ini juga di perkayakan lagi dengan :-

  • Minyak Zaitun Asli – Menyegarkan kembali rambut kering, kusam dan kerinting.
  • Minyak Vitamin E – Mengekalkan rambut yang kuat dan sihat kerana minyak vitamin E mengandungi anti-oxida yang dapat meneutralkan radikal di rambut.


4.0 SAFI SHAYLA Minyak Rambut – 100ML (RM11.90)


SAFI SHAYLA Minyak Rambut difomulasikan dengan Habbatus Sauda organik dan juga Minyak Zaitun asli. SAFI SHAYLA Minyak Rambut mempunyai 3 variasi iaitu:-


  • SAFI SHAYLA Anti-Kekeringan – Mengandungi Vitamin E, A & C yang dapat menjadikan kulit kepala lebih sihat dan melindunginya daripada sinaran  cahaya matahari.

SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Minyak Rambut - Anti-Kekeringan


  • SAFI SHAYLA Kawalan Rambut Gugur – Mengandungi minyak argan yang membantu memberikan rambut kelihatan lebih bersinar dan mengurangkan rambut rapuh.
SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Minyak Rambut - Kawalan Rambut Gugur 


  • SAFI SHAYLA Anti-Kelemumur – Mengandungi ajen anti-kelemumur dan mentol di mana ia berkesan dalam mengurangkan kelemumur, kegatalan kulit kepala dan kulit kepala yang berminyak. Berbeza daripada 2 minyak rambut yang disebutkan di atas, minyak rambut SAFI Shayla Anti_Kelemumur dipakai sebelum mencuci rambut. Urutkan secara perlahan-lahan minyak rambut di permukaan kulit kepala hingga ke hujung rambut. Biarkan selama 3 – 5 minit, kemudian basuh dan bilas bersama rangkaian produk syampu SAFI SHAYLA.
SAFI SHAYLA, safi shayla, syampu untuk wanita aktif dan lasak, syampoo untuk wanita aktif, Safi Shayla Untuk Wanita Moden Dan Aktif, syampu safi shayla, minyak rambut safi shayla, serum rambut safi shayla, mist rambut safi shayla, produk-produk safi shayla, review produk safi shayla, kesan menggunakan safi shayla, akibat menggunakan produk safi shayla, produk-produk safi, keluaran terbaru safi shayla, safi shayla, safi shayla 2018
SAFI SHAYLA Minyak Rambut - Anti-Kelemumur


Rangkaian penjagaan rambut SAFI SHAYLA melengkapi antara satu sama lain dan ia dapat membuahkan hasil yang baik bagi golongan wanita bertudung atau pun tidak.  SAFI SHAYLA ini sangatlah bersesuaian bagi semua golongan wanita daripada wanita bekerjaya sebagai pemain drum, pemain papan luncur, pengajar zumba ataupun penunggang jet-ski kerana SAFI SHAYLA mengurangkan kegatalan dan masalah kulit kepala berminyak sambil meninggalkan kesan haruman sepanjang hari. 

Rangkaian produk SAFI SHAYLA adalah dalam lingkungan harga mampu milik dan memiliki sijil halal. SAFI SHAYLA boleh didapati di pasaraya besar, pasar raya dan juga di laman web dalam talian. Untuk keterangan lanjut mengenai produk SAFI, sila log masuk ke laman sesawang berikut: