2018 - Cahaya Hayati

13 Oct 2018

Mommy Nak Susu!

October 13, 2018 0
Mommy Nak Susu!
Mommy Nak Susu!. Ayat yang memang selalu anak-anak ungkapkan bila mereka lapar atau dahaga. Tak kira masa, pagi petang ataupun malam. Mommy suka sangat bila mereka suka minum susu. Tak perlu nak paksa-paksa atau marah-marah. Hasil didikan dari kecil tentang kebaikkan susu. Alhamdulilah mereka suka dan dah jadi minuman kegemaran. So, wajib di ambil waktu pagi dan malam sebelum tidur. Kalau mommy lambat sediakan susu maka akan kedengaranlah suara tiga beradik ni minta susu.. hihi

4 Sebab Susu Fernleaf UHT Menjadi Pilihan, Mommy Nak Susu!, susu, fernleaf, susu fernleaf uht, kenapa susu fernleaf menjadi pilihan, milk, fernleaf uht milk, fernleaf, 100% susu new zealand, pakar tenusu, susu pilihan anak-anak, susu pilihan 2018, susu viral, susu terbaik, lembu tenusu, lembu tenusu new zealand, sebab-sebab susu fernleaf menjadi pilihan,
Mommy nak susu! 

Bila anak-anak suka minum susu, menjadi tanggungjawab kami sebagai ibu bapa untuk memberi susu terbaik kepada mereka. Bukan senang tapi mujurlah kami tahu tentang susu Fernleaf yang banyak kebaikkannya dan sedap. Tak percaya boleh cuba sendiri..Confirm korang nak lagi. 

4 Sebab Susu Fernleaf UHT Menjadi Pilihan


Ladang Tenusu Semulajadi

Untuk menghasilkan susu yang terbaik adalah bahan-bahannya mestilah dari sumber semulajadi. Mengetahui rahsia alam ini, maka pakar susu Fernleaf memastikan lembu-lembu tenusu Fernleaf meragut rumput secara bebas di ladang rumput. Hasilnya, susu yang dihasilkan mempunyai sumber makanan semulajai yang kaya dengan kalsium mudah diserap dan digunakanoleh tubuh badan. Ia juga mempunyai banyak nutrien penting yang berkualiti tinggi, vitamin A dan juga vitamin D.

4 Sebab Susu Fernleaf UHT Menjadi Pilihan, Mommy Nak Susu!, susu, fernleaf, susu fernleaf uht, kenapa susu fernleaf menjadi pilihan, milk, fernleaf uht milk, fernleaf, 100% susu new zealand, pakar tenusu, susu pilihan anak-anak, susu pilihan 2018, susu viral, susu terbaik, lembu tenusu, lembu tenusu new zealand, sebab-sebab susu fernleaf menjadi pilihan,
Lembu tenusu New Zealand tidak di kurung tauuu!



Lembu Tenusu Dan Rumput

Lembu Tenusu di New Zealand tidak dikurung dalam kandang seperti kebanyakkan lembu tenusu yang lain. Mereka di biarkan bebas dan 90% masa dihabiskan untuk meragut rumput secara bebas. Oh yer rumput-rumput di New Zealand adalah rumput yang berkuati tinggi kerana New Zealand merupakan negara yang tanahnya subur, kadar hujan yang baik dan matahari yang banyak. Semua faktor ini menjadikan rumput untuk lembu tenusu berkualiti tinggi sekaligus menghasilkan susu berkhasiat yang berkualiti tinggi.

4 Sebab Susu Fernleaf UHT Menjadi Pilihan, susu fernleaf uht, fernleaf, susu,
100% susu New Zealand


Penghasilan Susu Secara Semulajadi

Susu Fernleaf dihasilkan secara semulajadi tanpa sebarang penggalak susu. Ia dihasilkan dengan hanya memastikan lembu-lembu tenusu meragut rumput yang berkualiti tinggi, iklim yang selesa dan air yang bersih. Kiranya dari awal lagi dah semulajadi dan tiada bahan sampingan. 


Pakar Tenusu

Sepertimana yang kita ketahui, New Zealand merupakan pakar tenusu dan peneraju industri tenusu dunia hari ini serta mempunyai pengalaman lebih 140 tahun dalam perladangan tenusu. Peladang tenusu Fernleaf sangat dedikasi bagi menghasilkan susu yang berkualiti tinggi.

4 Sebab Susu Fernleaf UHT Menjadi Pilihan, Mommy Nak Susu!, susu, fernleaf, susu fernleaf uht, kenapa susu fernleaf menjadi pilihan, milk, fernleaf uht milk, fernleaf, 100% susu new zealand, pakar tenusu, susu pilihan anak-anak, susu pilihan 2018, susu viral, susu terbaik, lembu tenusu, lembu tenusu new zealand, sebab-sebab susu fernleaf menjadi pilihan,
Hanya terbaik menhasilakan 100%Mmmmm..


Setelah mencubanya sendiri, mommy percaya susu Fernleaf UHT 100%Mmmmm memang terbaik, sedap dan semulajadi. Disebabkan itu, mommy ingin sebarkan kepada semua tentang susu yang 100%  susu dari New Zealand. Ia sesuai untuk semua. 


4 Sebab Susu Fernleaf UHT Menjadi Pilihan, Mommy Nak Susu!, susu, fernleaf, susu fernleaf uht, kenapa susu fernleaf menjadi pilihan, milk, fernleaf uht milk, fernleaf, 100% susu new zealand, pakar tenusu, susu pilihan anak-anak, susu pilihan 2018, susu viral, susu terbaik, lembu tenusu, lembu tenusu new zealand, sebab-sebab susu fernleaf menjadi pilihan,
Mommy susu ni sedaplah.

Untuk anak-anak mommy pula, mommy sediakan susu Fernleaf UHT 200ml untuk bekal ke sekolah dan susu Fernleaf 1000ml dirumah. Susu Fernleaf UHT yang penuh dengan 100% manfaat terjamin dari New Zealand didatangkan dalam 3 perisa iaitu Full Cream, Low Fat dan Chocholate. Ofkos, yang menjadi pilihan kami sekeluarga tentulah Full Cream dan Chocolate. 

4 Sebab Susu Fernleaf UHT Menjadi Pilihan, Mommy Nak Susu!, susu, fernleaf, susu fernleaf uht, kenapa susu fernleaf menjadi pilihan, milk, fernleaf uht milk, fernleaf, 100% susu new zealand, pakar tenusu, susu pilihan anak-anak, susu pilihan 2018, susu viral, susu terbaik, lembu tenusu, lembu tenusu new zealand, sebab-sebab susu fernleaf menjadi pilihan,
Susu Fernleaf UHT Terbaik

Mommy nak susu!

Okayyy dah masa untuk minum susu Fernleaf dan tidur. Jangan lupa minum susu Fernleaf ya!

11 Oct 2018

Aisy Turn 4

October 11, 2018 0
Aisy Turn 4
Aisy Turn 4. 24 September hari tu genap umur Aisy 4 tahun tapi mommy dia baru nak update blog. kihkih.. Sambut sikit-sikit saja. Janji besday boy happy dapat kek Spiderman dan ironman. 

Dear Aisy, 

Having you as my son gives me so much love, joy and pride. I love u, happy birthday!





Macam selalu. Kek dari Donna's Touch. Kali ini order kek White Chocolate Macadamia. Sedap sangat sampai menjilat jari... hihi. 

Selain daripada kek, mommy dan daddy beli KFC kesukaan anak-anak dan ofkos KFC kan selalu simbolik untuk hari istimewa. Biar simple tapi janji sambutan ini penuh dengan gelak tawa anak-anak. 

Disebabkan mommy dah peram terlalu lama, mommy pun tak tahu nak karang apa dah... hehe. Moh ler kita sambung buat kerja. 

10 Oct 2018

Festival Makanan Kanak-kanak Sihat | Ayam Brand™ Didik Tentang Pilihan Makanan yang Lebih Sihat

October 10, 2018 0
Festival Makanan Kanak-kanak Sihat | Ayam Brand™ Didik Tentang Pilihan Makanan yang Lebih Sihat
Festival Makanan Kanak-kanak Sihat Ayam Brand™ Didik Tentang Pilihan Makanan yang Lebih Sihat. Semalam mommy berkesempatan untuk pergi ke event Ayam Brand di Pulau Pinang untuk melihat sendiri bagaimana Ayam Brand mendidik kanak-kanak cara makan makanan sihat. Alhamdulillah event yang baik dan happening sekali. 

me

Malaysia dinamakan sebagai sebuah negara yang mempunyai kadar obesiti paling tinggi dalam kalangan kanak-kanak dan dewasa di ASEAN dengan 23.7% daripada mereka mengalami masalah obes .

Pemakanan memerlukan keseimbangan. Obesiti sering dikaitkan dengan tabiat makan yang disemai sejak kecil, di mana kanak-kanak yang mempunyai berat berlebihan biasanya akan menjadi obes ketika dewasa.  

Faktor budaya juga menjadi salah satu sebab yang menyumbang kepada peningkatan masalah obesiti di Malaysia. Ini kerana kebanyakan makanan popular di Malaysia adalah seperti snek yang digoreng dan hidangan yang memiliki kandungan lemak tinggi, selain tidak ada banyak kepelbagaian dalam makanan mereka.  

Sebab itulah Ayam Brand™, jenama pilihan rakyat Malaysia selama 126 tahun menganjurkan Festival Makanan Kanak-kanak Sihat (Healthy KIDS Food Festival) untuk menawarkan pilihan makanan yang lebih baik sebagai sebahagian daripada program tanggungjawab sosial tahunannya. 

Kempen kebajikan pada tahun ini bertujuan memperkasakan kanak-kanak untuk membuat pilihan makanan mereka sendiri menerusi aktiviti-aktiviti yang interaktif. Aktiviti ini dapat membantu mereka mengenal pasti kumpulan makanan yang penting, memahami jumlah makanan dan membuat keputusan bijak tentang makanan berkhasiat dan membentuk tubuh secara positif. 

Ayam Brand™ menyatakan bahawa sumbangan produk kepada rumah-rumah kebajikan yang mengambil bahagian dibuat kerana kebanyakan daripada mereka kurang akses kepada sumber nutrien yang penting untuk pertumbuhan dan kesihatan kanak-kanak.  

 En Nathan Deverre, wakil dari Ayam Brand™ Bersama kanak-kanak dari Rumah Permata Kasih, Children’s Protection Society, Persatuan Kebajikan Anak-anak Islam dan Rumah Kebajikan Seri Cahaya di Pulau Pinang sempena Festival Makanan Kanak-kanak Sihat Ayam Brand 2018.

Sudah memasuki tahun kesebelas, Kempen Penyayang Komuniti Ayam Brand telah berjaya menjangkau sekitar 20,000 orang dari 482 pertubuhan kebajikan, serta menyediakan mereka dengan 1,404,000 hidangan makanan yang sihat dan mudah!  

Mengulas tentang Festival Makanan Kanak-kanak Sihat, wakil Ayam Brand, Encik Nathan Deverre berkata, “Kanak-kanak dapat belajar dengan baik menerusi permainan. Justeru, Ayam Brand telah menganjurkan Festival Makanan Kanak-kanak Sihat dengan pelbagai bentuk permainan yang direka khas buat kanak-kanak agar mereka seronok ketika belajar bagaimana untuk memilih makanan yang betul. Kami harap kanak-kanak yang mengambil bahagian pada hari ini akan mengamalkan apa yang telah mereka pelajari dan berkongsi tips ini dengan rakan-rakan dan menyebarkan mesej mengenai makan secara sihat.” 

MR. Nathan Deverre 

Antara sesi bengkel yang dijalankan ialah ‘Yay or Nay’ di mana kanak-kanak belajar untuk mengenal pasti serta membezakan di antara pilihan makanan yang sihat dan tidak sihat, selain teka silang kata tentang manfaat Omega 3 dan DHA di bengkel ‘Crossword’. Di bengkel ‘Healthy Plate’ pula, kanak-kanak menentukan kuantiti kumpulan makanan berbeza untuk menghasilkan satu diet yang seimbang, manakala di bengkel ‘DIY’, kanak-kanak akan menghidang Nasi Lemak Tuna mereka berdasarkan apa yang telah pelajari. 

aktiviti mewarna sebelum acara bermula


Teka silang kata tentang manfaat Omega 3 dan DHA

Healthy Plate

DIY nasi lemak tuna

Kanak-kanak amat memerlukan Omega-3, iaitu sejenis asid lemak penting untuk perkembangan otak dan mata yang tidak dihasilkan oleh tubuh manusia. Ibu bapa dan penjaga boleh menambah makanan yang kaya dengan kandungan Omega-3 seperti sardin, mackerel dan tuna dalam diet anak-anak. Bagi kanak-kanak yang tidak sukakan bau ikan, ibu bapa perlu jadi lebih kreatif. Jadi, layari laman web www.ayambrand.com.my untuk mendapatkan pelbagai resepi yang mesra kanak-kanak. 

Nasi lemak tuna 

Kelapa pula telah mencapai status makanan super di peringkat global kerana kandungan lemak sihatnya. Ini satu berita baik buat rakyat Malaysia kerana mereka menggemari makanan berlemak seperti Nasi Lemak. 

Sebahagian daripada Festival Makanan Kanak-kanak Sihat, Ayam Brand™ ada memperkenalkan Nasi Lemak yang lebih sihat, mudah dan cepat untuk disediakan yang menggunakan santan jenama ini. Di samping Light Tuna Cili sebagai sambal yang boleh diambil terus daripada tin bersama telur rebus, timun segar, kacang tanah dan ikan bilis untuk menjadi satu hidangan yang enak dan berkhasiat. Kanak-kanak yang menghadiri bengkel ini juga belajar tentang sukatan yang betul bagi setiap makanan untuk diet yang lebih sihat. 

Rumah Kebajikan Seri Cahaya

Rumah Permata Kasih

Children’s Protection Society

Persatuan Kebajikan Anak-anak Islam

“Ramai rakyat Malaysia yang membuat pilihan makanan tanpa memikirkan tentang kesan jangka masa panjang terhadap kesihatan mereka. Ibu bapa perlu menunjukkan teladan yang baik, memberi pemahaman serta menjadikan pengambilan makanan berkhasiat dan seimbang  sebagai amalan sejak anak-anak masih kecil. Kami gembira kerana kanak-kanak dapat belajar tentang asas pemakanan sihat dengan cepat pada hari ini. Ibu bapa dan penjaga boleh mencuba beberapa aktiviti yang telah kami lakukan ini kerana ia mudah dan boleh dilakukan di rumah,” kata Deverre.

Rumah Permata Kasih, Children’s Protection Society, Persatuan Kebajikan Anak-anak Islam dan Rumah Kebajikan Seri Cahaya dari Pulau Pinang menerima bekalan makanan harian produk Ayam Brand selama dua bulan merangkumi ikan sardin, mackerel, tuna dan santan kelapa untuk semua kanak-kanak di bawah jagaan mereka.

Menurut wakil dari Children’s Protection Society, Cik Magdeline Leong, sumbangan produk Ayam Brand™ yang tidak mempunyai bahan pengawet atau MSG tambahan itu sangat dihargai kerana makanan tersebut sihat, pantas dan mudah disertakan ke dalam diet harian mereka.  

“Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada Ayam Brand™ kerana menjemput Children’s Protection Society untuk menyertai acara ini, selain menyumbang produk mereka yang mudah, berkhasiat dan enak. Kanak-kanak sangat seronok pada hari ini dan mereka belajar pelbagai tip nutrisi daripada bengkel-bengkel aktiviti. 

“Kami akan menjalankan beberapa bengkel sama di Children’s Protection Society tidak lama lagi. Sebabnya, daripada apa yang dapat kami lihat pada hari ini, ia dapat membantu kanak-kanak mengamalkan tabiat makanan sihat sepanjang hidup mereka,” kata Cik Leong.

Maklumat lanjut mengenai Ayam Brand™, sila layari laman web Ayam Brand di bawah:- 



8 Oct 2018

Review Kotak Pink Althea Lagi

October 08, 2018 0
Review Kotak Pink Althea Lagi
Review Kotak Pink Althea Lagi. Kali ini mommy nak review product dari Althea yang mommy pilih sendiri hasil reward yang mommy dapat sebagai Angel Althea. Tak banyak yang mommy beli... 4 product saja untuk menghiaskan wajah mommy. 

Produk-product yang mommy pilih terdiri daripada:-

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
Make up dari Althea Korea lagi...

  • ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer
  • Etude House Precious Mineral BB Cream Matte
  • Luxe Gel Eye Liner
  • Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense

Produk-produk ini mommy pilih di sebabkan stok sedia sudah nak habis. Lip Matte tu buat tambah koleksi sebab mommy takde lagi kaler tu... Okaylah jom kita review satu per satu produk-produk ni... 

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer


Sejak-sejak tahu tentang kepentingan menggunakan primer sebelum menggunakan produk make up yang lain, memang mommy akan sentiasa pastikan primer sentiasa ada dalam beg make up.

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer di pilih oleh mommy sebab ia adalah:-

  • Primer muka yang natural, kiranya semua jenis kulit dan warna kulit boleh guna primer ni.
  • Melembapkan dan menyegarkan kulit. Ia bukan saja melindungi kulit dari alahan atau kesan sensitif akibat penggunaan make up tapi ia juga melembapkan dan menyegarkan kulit. So, bila pakai memang rasa best dan selesa. 

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer adalah sejenis primer yang lembut dan halus, cepat meresap ke dalam kulit, berbau wangi dan tidak berminyak. Di datangkan dengan warna natural membolehkan semua warna kulit boleh gunakannya. Make up selepas menggunakan ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer juga lebih sekata dan licin. So, memang rekomen kepada korang untuk cuba primer jenis ni...

Etude House Precious Mineral BB Cream Matte


Kali pertama menggunakan Etude House Precious Mineral BB Cream Matte. Saja nak try produk yang mendapat review best-best. Mommy lebih suka menggunakan BB cream berbanding bedak kerana mommy ada sedikit alah dengan benda berdebu. Kalau pakai juga, confirm jerawat halus akan naik. So, better elak dan guna produk yang sesuai.

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
Etude House Precious Mineral BB Cream Matte

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
Warna sand. 

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
warna sekata dan tampak natural..


Apa yang mommy suka dengan Etude House Precious Mineral BB Cream Matte adalah ia mengandungi SPF50+ yang mampu melindungi kulit mommy serta mencegah jeragat dari bertambah banyak. Bila pakai BB Cream ni, memang ia mampu menyembunyikan cela atau parut yang ada di wajah. Kalau nampak tu taklah ketara sangat. Boleh tengok video yang mommy buat ni...


Oh yer warna yang mommy pilih adalah sand. Sesuai la kan dengan warna kulit mommy... 

Luxe Gel Eye Liner


Mommy ni bukannya pandai atau rajin sangat ber'make up' tapi semangat nak cuba make up tu yang membuatkan mommy beli. kihkih. Kali ini mommy try gel eyeliner berwarna hitam. Saja nak try balik sebab dulu suami pernah kata saya tak sesuai pakai liner hitam. Nampak menonjol sangat mata sebab mata saya dah besar katanya. kofkof..

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
Luxe Gel Eye Liner

Kali ini nak try juga kot-kot sesuai dengan mencuba taktik yang di ajar oleh MUA di media social. Ha nilah hasil yang mommy dapat buat. Sesuai tak? 

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
Nampak tak?

Yang best tentang Luxe Gel Eye Liner ini adaalah ia pensel yang lembut bergel. Bila letak di kelopak mata tu tak terasa sangat. Tengok-tengok dah ada kesan. Yang best, ia senang di cuci. Basahkan tisu jer dah boleh buang gel eyeliner ni.

Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense


Suami tepuk dahi bila tengok dalam kotak ada lipstik lagi. hehehe... Mommy memang suka beli lipstik dan lip matte. Suka pakai sebab setiap warna memberi perasaan yang berlainan. Rasa macam bertenaga dan lebih yakin untuk keluar rumah.

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense

Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense yang mommy pilih ni code 23 warna macam natural dan pastel. Bila pakai memang nampak natural. Tahan lama dan senang di bersihkan... Kalau korang tak suka make up tebal-tebal, boleh cuba Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense ni.

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
sesuaikah?

Taraaaa! Inilah hasil make up menggunaakan 4 product dari Althea. Simple simple saja...  

ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer, Etude House Precious Mineral BB Cream Matte,Luxe Gel Eye Liner,Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense, make up murah, online shopping make best, althea, cara beli make up dari korea, make up korea murah, barang make up best, bb cream, etude house, bb cream etude house, lip tint, lipstik, lip matte, luxe, gel eyeliner, eyeliner, primer, onsaemeein, primer best, primer terbaik,
hasil make up menggunakan 4 produk Althea


Bagi korang yang berminat untuk mendapatkan produk-produk dari Althea bolehlah layari laman web Althea di bawah.

https://my.althea.kr/

Bagi korang yang pertama kali nak shopping di Althea, korang layak untuk dapat diskaun 20% bagi pembelian pertama korang. Klik link di bawah untuk DISKAUN!


4 Oct 2018

Kisah Seram Di UUM - Part 2

October 04, 2018 2
Kisah Seram Di UUM - Part 2
Kisah seram di UUM part 1 hari tu ramai pula yang baca yer... Suka yer korang dengan kisah seram seram ni? So, kita sambung part 2 pula lah yer tapi kisah ni tak berlaku pada mommy tapi mommy saksikan sendiri kejadian tu. Almaklumlah bilik berdepan-depan. Masa kejadian ni mommy dah tahun kedua atau semester 4. Kolej kediaman mana biarlah rahsia sebab takut penghuni di kolej kediaman tu takut pula...



Hari kejadian adalah hari minggu tapi sebagai pelajar senior yang ambil jurusan pendidikan, hari minggu adalah hari yang penuh dengan aktiviti di sekolah-sekolah yang berdekatan dengan UUM. Bukan pergi seorang tapi sekumpulan dan setiap orang ada tugasan masing-masing. Masa berada di sekolah tersebut, tiada apa-apa perkara pelik yang berlaku sehinggalah balik ke bilik masing-masing.

Kelainan pada kakak senior ni disedari oleh room mate dia. Kakak tu macam diam dan nampak sedih katanya. Dia tanya pada senior tu tapi suara budak kecil yang jawab. Lepas tanya tu tiba-tiba kakak senior tu mengamuk dan menjerit. Cepat-cepat room mate yang lain panggilkan warden. Senior-senior bilik sebelah pula pegang kakak tu. Tak silap dalam 8 orang.. Macam tak logik pun ada juga sebab kakak senior yang kena rasuk tu kecil saja orangnya. 

Kami yang lain pakat tengok saja. Nak tolong pun tak tahu nak tolong apa.. Nak pergi dekat pun seram jugak dengan mata terbeliaknya.

Dalam 30 minit selepas tu, warden pun sampai bersama seorang ustaz dan doktor. Ustaz minta semua bilik di aras tersebut baca surah Yassin sampai habis dia rawat. Masa ustaz mula berubat, kakak senior dalam suara budak kecil sebut nama sorang sorang yang tengah period. Dia kata yang tengah period tu semua kawan dia. Apalagi semua pakat takut lah... Lepas dia cakap macam tu, ustaz minta semua yang period pergi ke tingkat atas atau bangunan sebelah. 

Masa ustaz mula berubat, kakak senior tu bertambah kuat sampailah kakak-kakak senior tadi tak larat, berganti dengan yang lain pula termasuklah warden dan doktor. Oh yer doktor dan warden tu lelaki yer.. Ada yang kena tendang, ada yang kena cekam sampai lebam dan kena ludah.

Then, sampailah part ustaz berdialog dengan makhluk yang berada dalam tubuh kakak senior tu. Ustaz tanya kenapa ikut kakak ni? Dia kata dia suka kakak ni sebab baik. Ustaz tanya dia dari mana? Dia cakap dia dari sekolah yang kakak senior pergi tadi. Lepas tu dia kata, kakak di dah masuk dalam kawasan dia. 

Lepas dia cakap macam tu, kakak senior yang pergi sekali tadi iyakan sebab kat sekolah tu ada taman bunga yang cantik. Tapi depa tak buat apa pun just pergi melawat saja.

Ustaz tanya lagi. Asalnya dari mana? Dia kata dia mati kat sekolah tu. Korang boleh imagine tak suara budak umur 6-7 tahun. Suara manja-manja lagi... Kemudian ustaz suruhlah makhluk tu balik. Budak tu cakap tak nak. Dia kata dia sayang kakak ni.. huhu...

Sampailah part sebelum dia balik, dia cakap dia nak tolong kakak ni. Kat sini dia ceritalah semua kisah sedih kakak ni termasuklah kecacatan fizikal di kaki ( sikit saja dan tak ketara pun), kisah family dan termasuklah kisah cinta di tolak. Semuanya betul... Korang bayangkan kitaorang yang dengar budak ni cerita pun rasa sedih. Macam luahan hati kakak tu sebenarnya. Ini dengar sambil baca Yassin. Serius memang tak kusyuk baca Yassin time tu...

Banyaklah dialog antara ustaz dengan budak tu dan jawapan yang di beri pun dalam pelbagai intonasi. Ada yang okay, ada yang seram, ada yang memberontak dan ada yang merayu... Sambil bersoal jawab tu ustaz ada membaca surah-surah untuk mengeluarkan budak tu. Hampir 2 jam juga kejadian tersebut. Ntah macam mana lepas tu suara tu hilang dan kakak tu pun tiba-tiba jadi lembik. Ustaz cakap dah okay dan minta pantau kakak tadi.

Lepas kejadian tu, doktor yang datang bersama suntik ubat tidur kepada kakak senior. Dia juga minta semua yang ada untuk tidak bertanya dan cerita kejadian ini bila dia sedar. Yelah sebab ada aib dia yang dah tersingkap. 

Kiranya lepas tu kami semua buat dan tegur macam biasa saja... Lepas kejadian tu jugaklah baru mommy percaya apa yang orang cerita tentang kena rasuk tu betul. Bukan di buat-buat yer... Moral of the story, kalau ke tempat baru... jangan pandai-pandai sendiri. Sila bertanya kepada tuan rumah dulu ataupun beri salam, jangan main redah saja.  In Sha Allah tiada apa-apa yang akan berlaku. 



3 Oct 2018

Pretty Valet | Kini Di Pulau Pinang

October 03, 2018 0
Pretty Valet | Kini Di Pulau Pinang
Pretty Valet | Kini Di Pulau Pinang. Hai uolls! Pretty Valet kini di buka di Pulau Pinang. Pretty Valet adalah sebuah spa atau pusat kecantikan yang berkonsepkan moden kontemporari. Pretty Valet HQ terletak di Kajang, Selangor dan di Pulau Pinang adalah cawangan pertamanya berikutan permintaan ramai dari orang utara. 

pretty valet, pretty valet penang, pretty valet pulau pinang, pretty valet seberang jaya, lokasi pretty valet pulau pinang, alamat pretty valet penang, produk pretty valet, spa pretty valet, pusat kecantikan pretty valet, pusat kecantikan terbaik di pulau pinang, spa terbaik di penang, spa terbaik dan best di penang, spa best di Penang, skin analyze, analisis kulit, Jenis-Jenis Rawatan Yang Di Tawarkan Di Pretty Valet, Misi Dan Kelebihan Pretty Valet,
Mommy @ Pretty Valet Penang


Pretty Valet | Kini Di Pulau Pinang

Pretty Valet diasaskan oleh Encik Muhammad Shafiz Firhan yang juga merupakan Pengarah Urusan Pretty Valet.


pretty valet, pretty valet penang, pretty valet pulau pinang, pretty valet seberang jaya, lokasi pretty valet pulau pinang, alamat pretty valet penang, produk pretty valet, spa pretty valet, pusat kecantikan pretty valet, pusat kecantikan terbaik di pulau pinang, spa terbaik di penang, spa terbaik dan best di penang, spa best di Penang, skin analyze, analisis kulit, Jenis-Jenis Rawatan Yang Di Tawarkan Di Pretty Valet, Misi Dan Kelebihan Pretty Valet,
Pretty Valet Pulau Pinang

pretty valet, pretty valet penang, pretty valet pulau pinang, pretty valet seberang jaya, lokasi pretty valet pulau pinang, alamat pretty valet penang, produk pretty valet, spa pretty valet, pusat kecantikan pretty valet, pusat kecantikan terbaik di pulau pinang, spa terbaik di penang, spa terbaik dan best di penang, spa best di Penang, skin analyze, analisis kulit, Jenis-Jenis Rawatan Yang Di Tawarkan Di Pretty Valet, Misi Dan Kelebihan Pretty Valet,
Pengasas Pretty Valet - Encik Muhammad Shafiz Firhan

Pretty Valet Pulau Pinang secara rasminya di buka pada 29 September 2018 yang lalu. Mommy dan rakan blogger yang lain sempat ke upacara perasmian Pretty Valet ni sebab dengarnya apa pelbagai program menarik yang di adakan sepanjang hari perasmian tersebut. Antaranya adalah Talk berkaitan kecantikan, cara merawat wajah yang betul, perasmian dan cabutan bertuah. Masa perasmian ni juga ada jamuan makan. Nasi beriani uolls. Sedap!

Perasmian pembukaan Pretty Valet di rasmikan oleh ADUN Seberang Jaya iaitu Dr Afif Baharudin.

pretty valet, pretty valet penang, pretty valet pulau pinang, pretty valet seberang jaya, lokasi pretty valet pulau pinang, alamat pretty valet penang, produk pretty valet, spa pretty valet, pusat kecantikan pretty valet, pusat kecantikan terbaik di pulau pinang, spa terbaik di penang, spa terbaik dan best di penang, spa best di Penang, skin analyze, analisis kulit, Jenis-Jenis Rawatan Yang Di Tawarkan Di Pretty Valet, Misi Dan Kelebihan Pretty Valet,
Di rasmikan oleh ADUN Seberang Jaya iaitu Dr Afif Baharudin

pretty valet, pretty valet penang, pretty valet pulau pinang, pretty valet seberang jaya, lokasi pretty valet pulau pinang, alamat pretty valet penang, produk pretty valet, spa pretty valet, pusat kecantikan pretty valet, pusat kecantikan terbaik di pulau pinang, spa terbaik di penang, spa terbaik dan best di penang, spa best di Penang, skin analyze, analisis kulit, Jenis-Jenis Rawatan Yang Di Tawarkan Di Pretty Valet, Misi Dan Kelebihan Pretty Valet,
Aktiviti Hari Perasmian

pretty valet, pretty valet penang, pretty valet pulau pinang, pretty valet seberang jaya, lokasi pretty valet pulau pinang, alamat pretty valet penang, produk pretty valet, spa pretty valet, pusat kecantikan pretty valet, pusat kecantikan terbaik di pulau pinang, spa terbaik di penang, spa terbaik dan best di penang, spa best di Penang, skin analyze, analisis kulit, Jenis-Jenis Rawatan Yang Di Tawarkan Di Pretty Valet, Misi Dan Kelebihan Pretty Valet,
Aktiviti Hari Perasmian


pretty valet, pretty valet penang, pretty valet pulau pinang, pretty valet seberang jaya, lokasi pretty valet pulau pinang, alamat pretty valet penang, produk pretty valet, spa pretty valet, pusat kecantikan pretty valet, pusat kecantikan terbaik di pulau pinang, spa terbaik di penang, spa terbaik dan best di penang, spa best di Penang, skin analyze, analisis kulit, Jenis-Jenis Rawatan Yang Di Tawarkan Di Pretty Valet, Misi Dan Kelebihan Pretty Valet,
Potong kek sempena perasmian Pretty Valet

Misi Dan Kelebihan Pretty Valet


Setiap perniagaan mempunyai misinya yang tersendiri di mana misi ini mampu menonjolkan dan menarik ramai pelanggan untuk mencuba serta menjadi pelanggan tetap. Begitu juga dengan Pretty Valet, bersandarkan 3 misi ini mampu menjadikan Pretty Valet sebagai pusat kecantikan yang di kenali ramai iaitu:-


  • Untuk memberi rawatan yang sesuai dengan masalah dan kulit pelanggan
  • Untuk memberi rawatan kecantikan yang berkualiti pada harga mampu milik 
  • Untuk memberi nilai tambah dengan menyediakan produk penjagaan dan pemulihan kulit terbaik.

Selain dari  3 Misi di atas, Pretty Valet juga beroperasi dengan 5 Nilai Asas yang menjadikkan Pretty Valet mempunyai kelebihan tersendiri berbanding pusat kecantikan yang lain. Berikut adalah nilai asas tersebut:-

  • Keunikan Individu -  Di Pretty Valet, setiap pelanggan mempunyai kecantikkannya yang tersendiri dan sebab itulah setiap rawatan adalah mengikut masalah dan jenis kulit individu tersebut. 
  • Kepentingan Analisis Kulit - One to one consultant dengan Beauty Consultant adalah penting untuk mengetahui jenis masalah dan perbincangan jenis rawatan yang di perlukan.
  • Pengetahuan Am Kecantikan - Selain dari rawatan kecantikan, Pretty Valet juga akan memberi info dan tunjuk ajar dalam menjaga kulit termasuklah rutin harian. 
  • Sentiasa Membantu - Pretty Valet akan sentiasa membantu dan menyokong pelanggan ketika mendapat rawatan sehinggalah pelanggan memperolehi kesan atau kulit yang di impikan.
  • Pengalaman Khidmat Pelanggan - Pretty Valet akan memberi khidmat pelanggan yang terbaik.

Jenis-Jenis Rawatan Yang Di Tawarkan Di Pretty Valet


Terdapat 8 jenis rawatan yang di tawarkan oleh Pretty Valet iaitu:-

  • Rawatan Pemutihan
  • Rawatan Jerawat
  • Rawatan Parut
  • Signature Treatment
  • Rawatan Jeragat
  • Anti-Ageing Treatment
  • Rawatan Mata
  • Hair Removal Treatment. 

Wahhh banyak juga rawatan yang di tawarkan oleh Pretty Valet dan semua jenis rawatan ini memang sentiasa menjadi pilihan ramai. Oh yer, mommy ada rekod satu video penerangan terperinci rawatan untuk kulit berjeragat. Korang boleh tengok sendiri apa istimewanya atau cara rawatan tersebut di buat untuk menghilangkan jeragat di wajah...



Selain dari memberi rawatan wajah, Pretty Valet juga menjual produk-produk berikut di mana ia merupakan produk yang mendapat permintaan yang tinggi di utara. Produk-produk tersebut terdiri daripada Dermacare, Cosmetics, Nutricare dan Haircare. Kalau korang nak tengok produk-produk ni, bolehlah klik link di bawah ni...





pretty valet, pretty valet penang, pretty valet pulau pinang, pretty valet seberang jaya, lokasi pretty valet pulau pinang, alamat pretty valet penang, produk pretty valet, spa pretty valet, pusat kecantikan pretty valet, pusat kecantikan terbaik di pulau pinang, spa terbaik di penang, spa terbaik dan best di penang, spa best di Penang, skin analyze, analisis kulit, Jenis-Jenis Rawatan Yang Di Tawarkan Di Pretty Valet, Misi Dan Kelebihan Pretty Valet,
Produk-produk Pretty Valet

Dan yang menjadi pilihan mommy untuk mencuba produk Pretty Valet adalah MBH Nutricare Teatox. MBH Nutricare Teatox adalah minuman berperisa teh lemon ais dan ia berfungsi untuk mendetoks. Sedap! Rugi ambil satu saja hari tu...

Oh yer bagi korang yang berminat untuk mengetahui info lanjut tentang Pretty Valet, korang bolehlah layari media sosial Pretty Valet di bawah:-




Bagi yang berminat untuk mendapat rawatan wajah, korang bolehlah walk in sendiri ke Pusat kecantikan Pretty Valet yang beralamat seperti di bawah. Ohh yer, ada DISKAUN ISTIMEWA  sempena bulan pembukaannya. So, cepat-cepat ke Pretty Valet....

NO 6, GROUND FLOOR, 
JALAN TODAK 5, 
PUSAT BANDAR SUNWAY, 
SEBERANG JAYA, PULAU PINANG


Nak lagi senang, korang follow saja google maps ni...

 


Jomlah kita ramai-ramai ke Pretty Valet.... 

1 Oct 2018

Big Bad Wolf Pulau Pinang 2018

October 01, 2018 3
Big Bad Wolf Pulau Pinang 2018
Pesta Buku Big Bad Wolf bakal singgah di Pulau Pinang dalam siri jelajahnya ke utara pada Oktober ini! Pastikan anda tidak melepaskan peluang untuk menyertai pesta buku tersebut yang bakal berlangsung pada 4 hingga 14 Oktober 2018 bertempat di Aras 7, Gurney Paragon. Pesta buku yang amat dinanti-nantikan ini akan berlansung selama 11 hari, bermula pada 10 pagi hingga 12 tengah malam. Masuk adalah PERCUMA, oleh itu pastikan anda tidak datang sendirian. Bawa rakan-rakan serta ahli keluarga dan berkongsi kemeriahan memburu buku kegemaran anda bersama-sama orang yang tersayang. 

Big Bad Wolf Pulau Pinang 2018, pesta buku, pesta buku pulau pinang, penang book sale, book sales, BBW Penang, Tarikh BBW Penang, lokasi BBW Penang, Penang , Big Bad Wplf, BBW, BBW 2018,
Big Bad Wolf Pulau Pinang 2018


Digelar sebagai pesta buku terbesar di dunia, Pesta Buku Big Bad Wolf sememangnya amat terkenal kerana menawarkan diskaun yang tiada tandingannya. Bagi para pencinta buku, bersedia untuk menikmati diskaun 75% hingga 95% keatas beraneka pilihan buku. Para pengunjung boleh menemui buku yang terdiri daripada pelbagai genre seperti novel, sains fiksyen, jenayah, seram, buku perniagaan, reka bentuk dan kesenian, buku memasak, seni bina dan banyak lagi. Para ibu bapa juga boleh menemui beraneka pilihan buku untuk kanak-kanak seperti buku kadbod tebal, buku cerita, buku aktiviti, buku remaja dan banyak lagi. Buku-buku yang ditawarkan di pesta buku berkenaan terdiri daripada tiga bahasa iaitu Inggeris, Melayu dan Cina. 

“Kali terakhir Pesta Buku Big Bad Wolf diadakan di Pulau Pinang ialah pada tahun 2016. Semenjak itu, para peminat kami di Pulau Pinang sering mengalu-alukan kepulangan kami. Pada awal tahun ini, kami telah membuat keputusan untuk berkunjung ke seberapa banyak bandar yang mungkin, selepas Melaka, Ipoh, Kuching dan kini kami sedang menuju ke utara,” kata Pengasas Pesta Buku Big Bad Wolf, Andrew Yap.

“Kami sememangnya berhasrat untuk berkunjung ke lebih banyak lagi bandar di Malaysia bagi memberikan akses yang lebih luas kepada orang ramai untuk mendapatkan buku pada harga yang berpatutan. Kami percaya bahawa buku mampu mencipta peluang, menjadi sumber inspirasi serta membentuk masyarakat yang lebih berwawasan,” tambah Yap lagi. 

Terdapat buku yang sesuai untuk semua orang di Pesta Buku Big Bad Wolf. Para pengunjung boleh menemui buku-buku pendidikan keluaran penerbit terkenal seperti Kualiti, Sasbadi, PTS dan Pelangi, semuanya dengan potongan harga terhebat serta novel kontemporari Malaysia terbitan Buku Fixi, Lejen Press, DuBook Press dan banyak lagi.

Para pengumpul serta peminat barangan vintaj juga boleh mendapatkan beraneka pilihan poster dinding, lencana butang serta barangan eksklusif Big Bad Wolf pada harga yang rendah. 

Pesta Buku Big Bad Wolf telah berkunjung ke beberapa bandar di Malaysia sepanjang 2018 seperti Melaka, Ipoh, Kuching dan kini di Pulau Pinang. Pastikan anda mengetahui bila pesta buku ini akan tiba ke bandar-bandar yang berdekatan dengan anda, agar anda tidak terlepas peluang untuk memiliki buku-buku hebat pada harga yang menakjubkan.  Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan terkini, sila kunjungi laman Facebook rasmi Big Bad Wolf di https://www.facebook.com/bbwbooks/

Maklumat Acara:

Big Bad Wolf Pulau Pinang 2018

Tempat:  Aras 7, Gurney Paragon 

Tempoh jualan:  4 hingga 14 Oktober 2018 

Masa: 10 pagi hingga 12 tengah malam

Masuk adalah PERCUMA!

27 Sep 2018

KISAH SERAM DI UUM - PART 1

September 27, 2018 2
KISAH SERAM DI UUM - PART 1
KISAH SERAM DI UUM - PART 1. Ini kisah mommy masa Matrik UUM tahun 1998. Pertama kali duduk asrama sebenarnya. Selesai pendaftran, mommy di tempatkan di kolej Telekom. Masa Matrik ni, hanya pelajar perempuan saja yang menghuni Kolej Telekom. Pelajar lelaki pula di tempatkan di kolej MISC. Macam tak fair pula sebab Kolej lelaki dekat dengan tempat menunggu bas, dekat dengan tasik dan dekat dengan banyak tempat bestlah... hahaha.

Okaylah setakat ni saja mommy nak cerita pasal uum sebab masa tu uum tak segah sekarang. Dulu di kelilingi hutan saja. Masa mommy graduate, pintu gerbang depan tu baru dok tengah buat... Tak sempat nak selpie.. hahaha.

kisah seram, kisah seram uum, kisah seram kolej telekom, kisah seram kolej telekom uum, uum, universiti utara malaysia, kisah kolej kediaman uum,
kisah seram uum

Kisah seram mommy di UUM bermula pada musim peperiksaan. stay up tu perkara biasalah sebab tak nak kantoi atau repeat matrik. Selalunya mommy stay up dengan kawan-kawan sekelas di tempat belajar aras 1 Kolej Telekom. `Tapi entah macam mana malam tu, kawan-kawan aku pakat masuk bilik apabila jam 12 malam. Sorang-sorang pakat blah sampailah tinggai mommy sorang tapi mommy tak sedar pun depa dah balik. Ingatkan masih ada yang stay up. Manalah nak sedar kalau kat telinga pakai earphone sambil dengar walkman. Zaman ni mana ada lagi phone canggih macam sekarang..

Keadaan makin sunyi tapi mommy masih rasa ada member yang temankan. Rasa angin kuat sekali sekala sebab pintu terbuka dan tepi balkoni. Masih abaikan...

Dalam dok menelaah subjek yang nak exam esoknya, mommy dengar pula ada orang tolak kerusi. Macam nak bangun... Tak pusing kepala tengok tapi mommy tegur la " dah nak balik ke?" Senyap tak berjawab.. Mommy teruskan study macam biasa sebab tak rasa nak balik bilik lagi dan dengan andaian kawan tadi tak dengar apa yang mommy tanya..

Tak lama lepas tu, kerusi jatuh pulak. Pakkkkk... Terus mommy pusing belakang tapi takdak sapa dan takdak kerusi jatuh pun. Tapi yang mommy dengar kerusi jatuh tu betul-betul belakang mommy. Korang rasa??? Terus ambik buku ngan alat tulis semua dan masuk bilik. 

Keesokkan harinya terus tanya depa sapa yang last study dengan mommy tapi depa kata depa semua masuk bilik awal. Habis tu sapa pula yang tolak kerusi tu? Huhuhu... Ada peneman rupanya.. Tidakkk!

Memang start dari malam tu memang mommy yang paling awal balik bilik lepas study. No more stay up di bilik belajar. Kalau stay up pun hanya di bilik sendiri saja. Bukan takut tapi cuma seram saja...

20 Sep 2018

Anak Hadapi Peperiksaan, Apa Mak Ayah Perlu Buat?

September 20, 2018 1
Anak Hadapi Peperiksaan, Apa Mak Ayah Perlu Buat?
Anak Hadapi Peperiksaan, Apa Mak Ayah Perlu Buat? Minggu depan peperiksaan UPSR 2018 akan berlangsung. Jadual peperiksaan pun dah dapat. Untuk tahap 1 pun dah dapat surat cuti untuk sepanjang minggu peperiksaan. Tapi apa peranan mak ayah dalam membantu anak-anak menjawab peperiksaan? Tahu, mesti ramai yang akan kata... dah antar tuisyen, dah bagi macam-macam dan dah beri makan makanan yang terbaik termasuklah suplement. Semua tu betul, tak salah pun tapi ini mommy kongsikan sedikit tips yang mommy dapat dari majalah keluarga online... Tapi dengar kata tips ni sebenarnya dari ustaz Ebit. Tak kisah dari siapa sebab mana yang baik kita amalkan...

Anak Hadapi Peperiksaan, Apa Mak Ayah Perlu Buat?


Anak Hadapi Peperiksaan, Apa Mak Ayah Perlu Buat?, tips peperiksaan, amalan oleh ibu bapa bila anak periksa, upsr, tips untuk ibu bapa bila anak periksa, peranan ibubapa ketika anak ambil periksa

1. Mak ayah kena maafkan anak

Anak Hadapi Peperiksaan, Apa Mak Ayah Perlu Buat?, tips peperiksaan, amalan oleh ibu bapa bila anak periksa, upsr, tips untuk ibu bapa bila anak periksa, peranan ibubapa ketika anak ambil periksa

2. Mak ayah kena berpuasa sunat sambil doakan anak sepanjang hari


3. Mak ayah kena buat solat sunat hajat dan taubat.

Anak Hadapi Peperiksaan, Apa Mak Ayah Perlu Buat?, tips peperiksaan, amalan oleh ibu bapa bila anak periksa, upsr, tips untuk ibu bapa bila anak periksa, peranan ibubapa ketika anak ambil periksa

4. Mak ayah kena sentiasa doa dan zikir sepanjang anak berada dalam dewan peperiksaan.

Anak Hadapi Peperiksaan, Apa Mak Ayah Perlu Buat?, tips peperiksaan, amalan oleh ibu bapa bila anak periksa, upsr, tips untuk ibu bapa bila anak periksa, peranan ibubapa ketika anak ambil periksa

5. Mak ayah kena buat solat Dhuha untuk luaskan rezeki anak jawab periksa.

Anak Hadapi Peperiksaan, Apa Mak Ayah Perlu Buat?, tips peperiksaan, amalan oleh ibu bapa bila anak periksa, upsr, tips untuk ibu bapa bila anak periksa, peranan ibubapa ketika anak ambil periksa

6. Mak ayah kena hantar gelombang positif, bayangkan anak jawab dengan lancar dan tenang. 

Anak Hadapi Peperiksaan, Apa Mak Ayah Perlu Buat?, tips peperiksaan, amalan oleh ibu bapa bila anak periksa, upsr, tips untuk ibu bapa bila anak periksa, peranan ibubapa ketika anak ambil periksa

7. Mak ayah kena sedekah dan niatkan pahala untuk anak.

Anak Hadapi Peperiksaan, Apa Mak Ayah Perlu Buat?, tips peperiksaan, amalan oleh ibu bapa bila anak periksa, upsr, tips untuk ibu bapa bila anak periksa, peranan ibubapa ketika anak ambil periksa

8. Mak ayah kena amalkan surah Al fatihah, selawat Nabi, zikir  dan doa untuk anak. 

Anak Hadapi Peperiksaan, Apa Mak Ayah Perlu Buat?, tips peperiksaan, amalan oleh ibu bapa bila anak periksa, upsr, tips untuk ibu bapa bila anak periksa, peranan ibubapa ketika anak ambil periksa

In Sha Allah dengan amalkan tips ini, anak-anak akan mudah dan berjaya menjawab periksa dengan lancar. Moga apa target yang di setkan, akan di perolehi nanti....