loading...

Air Mata Daddy

8:00 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Bila berjanji mesti tunaikan. Begitu juga mommy dan daddy. Selalunya apabila anak-anak minta sesuatu, kami akan minta balasan iaitu dengan memberi result yang baik dalam peperiksaan. Ini juga salah satu cara mommy & daddy untuk anak-anak lebih berusaha untuk memperolehi apa yang dihajati. Tiada yang percuma sekarang ni anak-anak!

Seminggu sebelum cuti sekolah sibuk dengan ujian 1. Minggu ni mommy pula sibuk check result ujian 1 anak-anak. Hahaha. 

So, wassap la daddy tunjuk result anak-anak. 


Nangis ayaq mata daddy. Satu gembira dan satu lagi nak kena tunaikan janji... Sila tunaikan janji daddy. Ayaq mata pun takpa janji demi anak-anak. 

Kipidap & dongibab anak-anak. Semoga anak-anak mommy berjaya meraih kejayaan demi kejayaan dunia dan akhirat.  In sha Allah.

0 comments:

Sihat Berseri & Cerah Sempurna Dengan SAFI BALQIS OxyWhite

Assalamualaikum wbt. Sihat Berseri & Cerah Sempurna Dengan SAFI BALQIS OxyWhite

Impian setiap gadis dan wanita adalah memiliki kulit sihat berseri dan cerah sempurna. Tapi untuk memilikinya bukanlah senang dan ia satu cabaran pada wanita dan gadis. Mommy pun tidak ketinggalan. Sejak remaja lagi, jenama SAFI telah sinonim dengan mommy dan mommy merupakan pengguna tegar produk SAFI. 

Bagi mommy, cantik bukan hanya kerana solekan tapi cantik asli. Bila tidak mengenakan solekan pun, wajah masih cantik. Alhamdulillah, jika dulu mommy hanya menggunakan pencuci dan penyegar sahaja dan ia serasi dengan mommy.

Sekarang SAFI telah keluarkan produk barunya dan mommy teruja untuk mencubanya agar kulit mommy bebas dari cela dan sentiasa lembap plus lebih muda. Produk tersebut adalah SAFI BALQIS OxyWhite

 SAFI BALQIS OxyWhite

SAFI BALQIS OxyWhite


Proses pencerahan kulit wajah menjadi lebih cepat dan efektif apabila kulit berada dalam keadaan yang sihat serta mempunyai oksigen yang mencukupi. Keadaan udara yang tercemar serta sinaran UV yang berbahaya menyebabkan oksigen yang terdapat di dalam kulit semakin berkurangan.Tambahan pula, ramai tidak sedar akan sinaran IR (Infra-merah) daripada matahari dan benda berbahang dapat menyebabkan kulit menjadi semakin kusam dan gelap.

Memahami impian setiap gadis untuk memiliki kulit wajah cerah sempurna, SAFI jenama halal no 1 tempatan memperkenalkan formulasi baharu dalam rangkaian penjagaan kulit SAFI Balqis yang diperkaya dengan Formulasi OxyWhite iaitu gabunganNano Oxygen dan Nano BioWhite agar kulit wajah tampil lebih sihat dan cerah sempurna. Kelahiran baharu dalam legasi kecantikan SAFI ini dikenali sebagai SAFI BALQIS OxyWhite.

Menurut Pengurus Pemasaran SAFI, Puan Mahsuri Sulaiman “Kami di keluarga SAFI menggambarkan SAFI BALQIS sebagai sahabat sejati yang sentiasa sedia memberikan nasihat kecantikan untuk anda tampil cerah secara semulajadi dan yakin.Dengan kelahiran baharu SAFI BALQIS OxyWhite bukan sahaja memberikan kulit 2 tona lebih cerah, malah menjadikan kulit sihat dari dalam secara semulajadi.Setiap satu daripada variasi produknya memberikan manfaat sendiri dalam mengatasi masalah kulit yang gelap dan kusam”.

Berbicara tentang kualiti produk dan keberkesanannya , “Setiap penghasilan produk keluaran SAFI dilakukan berdasarkan penyelidikan oleh SAFI Excelence in Research & Innovation (SERI Research Institute) yang terletak di Subang Jaya. Makmal Research & Development (R&D) Halal terbesar di Asia Tenggara ini menggunakan sumber bahan global yang berkualiti tinggi dan tidak diuji pada haiwan, agar dapat menjamin keberkesanan produk dan memperkukuhkan falsafah SAFI- Selamat dan Suci. Gabungan teknologi serta kepakaran yang kami ada menjadikan produk tempatan ini setanding dengan produk jenama antarabangsa,” jelas Puan Mahsuri 

Kata beliau lagi, “Formulasi OxyWhite terhasil daripada gabungan teknologi Nano Oxygen dengan Nano Biowhite supaya kulit wajah kelihatan sihat berseri dan cerah sempurna. Teknologi Nano Oxygen bertindak membebaskan oksigen tambahan kedalam lapisan epidermis kulit wajah agar mengaktifkan sel kulit supaya membantu Nano BioWhite untuk mempercepatkan proses pencerahan kulit secara efektif dengan memperlahankan pembentukan melanin yang menjadi punca pigmentasi sambil meratakan tona kulit. Hasilnya, kulit menjadi lebih sihat berseri dan cerah sempurna”.

“Bukan sekadar menggabungkan dua jenis teknologi nano, keberkesanan formulasi sedia ada turut dipertingkat di dalam produk baru ini. Penanggal solekan SAFI kini dilengkapi dengan teknologi Micellar yang mampu menanggal solekan, minyak dan habuk dalam satu sapuan pada permukaan wajah. Manakala manfaat perlindungan yang terkandung dalam Krim Siang SAFI juga dipertingkat dengan teknologi Pelindung IR (Infra-Merah) bagi melindungi wajah daripada sinaran Infra-Merah dari matahari dan bahang yang boleh menyebabkan kulit menjadi kusam dan gelap” 

 SAFI BALQIS OxyWhite

Menambah keceriaan dalam legasi kecantikan keluarga SAFI, SAFI berbangga untuk memperkenalkan Sarah Hildebrand, pelakon, model serta pengacara program televisyen sebagai duta SAFI BALQIS OxyWhite.“Bagi kami, Sarah merupakan epitome gadis masa kini.Beliau mempunyai personaliti yang bersahaja, namun penuh dengan kecantikan dalam setiap aspek. Raut wajah yang manis, tutur kata yang lembut, perwatakan yang ceria dan penuh jenaka tetapi masih mengekalkan ciri-ciri kesopanan dalam tingkah laku. Sikapnya yang aktif dan sentiasa kelihatan segar di lapangan kerjaya, meniup nafas baharu dalam industri. Setiap gerakannya yang mempesona menjadikan Sarah individu yang paling sesuai sebagai Gadis Balqis terbaharu kami,” terang Puan Mahsuri.

Mengulas tentang kredibiliti Sarah mempromosikan SAFI BALQIS OxyWhite, Puan Mahsuri berkata, “Dengan personaliti down to earth Sarah, beliau akan membawa SAFI BALQIS untuk lebih dekat dengan pengguna, khususnya para gadis yang mengimpikan kulit wajah cerah sempurna. Dengan pengalaman sendiri beliau sebagai pengguna dan duta SAFI BALQIS OxyWhite, Sarah akan menjadi contoh, dan ‘sahabat sejati’ dalam membantu gadis-gadis seusia mencari solusi pencerahan wajah yang terbaik. Sikapnya yang mesra dan mudah didekati membawa keyakinan terhadap produk kami bagi menyampaikan mesej kecantikan kepada semua wanita”.

Alami kulit wajah yang cerah dan sihat dengan tona lebih sekata melalui rejim penjagaan Rangkaian Produk Penjagaan Kulit Safi BALQIS OxyWhite yang dicipta khas untuk setiap gadis.

Formulasi baharu SAFI BALQIS OxyWhite hadir dalam rona bungkusan serta reka bentuk produk yang menarik dan mudah di bawa kemana sahaja.Kombinasi warna biru laut dan hijau cerah yang menaikkan jiwa gadis agar tampil segar dan berseri digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite bagi kulit wajah normal, manakala gabungan rona jingga dan kuning yang memberikan mood ceria dan penuh keyakinan pula digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite kawalan minyak.

Seiring dengan rekaan pembungkusan berwajah baharu ini, SAFI turut menukar reka bentuk logo dan tipografi agar kelihatan lebih moden, dan menarik perhatian pengguna. Logo baharu ini tampil lebih simple & trendy sepadan dengan personaliti SAFI BALQIS yang muda, segar dan yakin sentiasa. 

Berikan nafas baharu pada kulit wajah anda melalui rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite yang berikut:


Rangkaian Produk Penjagaan Kulit SAFI BALQIS OxyWhite (Untuk Kulit Wajah Normal)

SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka

Saiz Pek : 50g/ 100g
RCP : RM7.30/ RM12.30 (selepas 6% GST)

Aktiviti harian dan faktor persekitaaran punca kulit kotor, kusam dan tidak bermaya. Formulasi dengan Teknologi Mikro-Buih yang mewah berkrim ini bertindak:
  • Membersih jauh ke dalam liang pori
  • Menghilangkan baki kotoran dan sisa solekan
  • Mengekalkan kelembapan selepas penggunaan
  • Sesuai untuk semua jenis kulit


SAFI BALQIS OxyWhite Krim Skrub

Saiz Pek : 100g
RCP : RM 12.90 (selepas 6% GST)

 SAFI BALQIS OxyWhite

Sel kulit mati dan sisa kotoran punca kulit muka kusam, kotor dan tidak bermaya. Formulasi tanpa buih diperkaya dengan butiran halus manik Aprikot bertindak:
  • Menanggalkan sisa kulit mati serta bintik hitam tanpa mencalarkan kulit
  • Membersih secara mendalam ke liang pori untuk menanggalkan kotoran dan sebum yang terperangkap
  • Dirumus dengan pH seimbang
  • Sesuai untuk semua jenis kulit

SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih & Penyegar 2 dalam 1

Saiz Pek : 150ml
RCP : RM17.40 (selepas 6% GST)

 SAFI BALQIS OxyWhite

Kesibukan dan jadual harian yang padat menjadi punca kulit wajah kusam dan tidak bermaya. Pembersih ini bertindak:
  • Membersih dengan mendalam untuk mengeluarkan sisa kotoran sambil mengecilkan pori
  • Manik mikro dengan Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E bertindak sebagai antioksida untuk memberiperlindungan optimum pada kulit
  • Formulasi tanpa sabun mengekalkan kelembapan pH kulit
  • Kandungan Mentol menyejuk dan menyegarkan kulit muka

SAFI BALQIS OxyWhite Esen Pencerah

Saiz Pek : 20ml
RCP : RM28.10 (selepas 6% GST)

Formulasi yang diperhebat dengan Nano Oxygen dan Nano BioWhite yang 1000X lebih efektif daripada Vitamin C bertindak:
  • Mencerah dengan lebih intensif dan pantas
  • Memudarkan pigmentasi secara mendalam
  • Menyamaratakan tona kulit muka
  • Memperbaharui kulit muka agar lebih berseri
  • Mengurangkan kemerahan dan kerengsaan
  • Melembut dan menghidrasi kulit

SAFI BALQIS OxyWhite Penyegar

Saiz Pek : 100ml
RCP : RM10.90 (selepas 6% GST)

 SAFI BALQIS OxyWhite

Liang pori akan terbuka selepas membersih kulit wajah lalu menyebabkan kulit terdedah kepada kotoran. Penyegar SAFI BALQIS OxyWhite bertindak:
  • Mengecilkan liang pori agar kulit wajah bersih dengan Ekstrak Cendawan
  • Menyediakan kulit wajah untuk menerima produk seterusnya dengan lebih berkesan
  • Memberi kesegaran tanpa meninggalkan rasa melekit dengan formulasi tanpa alkohol

SAFI BALQIS OxyWhite Krim CC SPF25PA++

Saiz Pek : 20g
RCP : RM 21.70 (selepas 6% GST)

 SAFI BALQIS OxyWhite

Krim ini merupakan asas solekan dengan manfaat krim pelembab bertekstur ringan dan berasaskan air yang bukan sahaja menjadikan kulit lebih mulus malah bertindak:
  • Menutup cela tanpa menyumbat liang pori agar kulit bebas bernafas
  • Mencerahkan kulit serta merta
  • Menyemaratakan tona kulit agar cerah semulajadi
  • Menyamar bekas jerawat dan bintik hitam
  • Melindungi kulit daripada sinaran UVA & UVB berbahayadengan SPF25PA++
  • Melembap kulit wajah
  • Mengurangkan kilap pada permukaan wajah yang berminyak

SAFI BALQIS OxyWhite Krim Pelembap Siang SPF20PA++IR

Saiz Pek   : 45g
RCP         : RM 20.20 (selepas 6% GST)
Sinaran matahari dan penghawa dingin punca kulit wajah menjadi kusam, gelap dan kering. Krim pelembap siang ini bertindak:
  • Menjadikan kulit 2 tona lebih cerah
  • Melindungi daripada radiasi UVA & UVBdengan SPF20PA++
  • Mencegah kulit jadi gelap akibat radiasi infra-merah (IR) dengan Pelindung IR
  • Melindungi kulit daripada radikal bebas secara 100%
  • Mencerah kulit dengan pantas dan intensif
  • Menghaluskan kulit
  • Menyaramatakan tona kulit

SAFI BALQIS OxyWhite Pelembap Gel

Saiz Pek : 45g
RCP : RM 20.20 (selepas 6% GST)

SAFI BALQIS OxyWhite

Pelembap gel yang berasaskan air dengan tekstur ringan yang memberi lembapan sehingga 24 jam bertindak:
  • Mencerah dan meredakan ketidakselesaan pada kulit wajah
  • Vitamin B3 menyamaratakan tona kulit muka
  • Asid Hialuronik memberi lembapan mendalam dan berpanjangan
  • Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
  • Sesuai untuk kulit kombinasi dan kulit berminyak, siang ataupun malam

SAFI BALQIS OxyWhite Krim Pencerah Lengkap SPF15

Saiz Pek : 40g
RCP : RM14.90(selepas 6% GST)

 SAFI BALQIS OxyWhite

Krim pencerah lengkap yang berasaskan air ini diperkaya dengan Mineral Insta-Cerah bertindak:
  • Mencerahkan kulit wajah dengan ketara
  • Menyamaratakan tona kulit wajah dengan ketara
  • Melindungi kulit wajah daripada sinaran UV berbahaya
  • Mengurangkan pembentukan bintik hitam
  • Memberi lembapan berpanjangan tanpa rasa melekit
  • Mengurangkan kilap pada kulit wajah yang berminyak

SAFI BALQIS OxyWhite Krim Kecantikan

Saiz Pek : 16g
RCP : RM8.60 (selepas 6% GST)

 SAFI BALQIS OxyWhite

Tona kulit wajah yang tidak sekata menyebabkan muka kurang menyerlah. Krim ini bertindak:
  • Sebagai asas solekan untuk menutup cela dengan sempurna
  • Melindungi kulit daripada sinaran UV di samping memudarkan pigmentasi
  • Mengekalkan lembapan dan melembutkan kulit wajah
  • Menyamaratakan tona kulit

SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Solekan

Saiz Pek : 200ml
RCP : RM17.40 (selepas 6% GST)

 SAFI BALQIS OxyWhite

Solekan yang tidak dibersihkan dengan sempurna akan menyebabkan liang pori tersumbat. Pembersih solekan dengan Teknologi Micellar berasaskan air ini bertindak:
  • Menanggalkan solekan serta kotoran dengan mudah dan sempurna
  • Mengekalkan kelembapan dan meningkatkan keanjalan kulit dengan kandungan Bio Hialuronik 
  • Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif


Rangkaian Produk Penjagaan Kulit SAFI BALQIS OxyWhite (Kawalan Minyak)

SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka Kawalan Minyak & Jerawat

Saiz Pek : 50g/ 100g
RCP : RM7.30/ RM12.30 (after 6% GST)

 SAFI BALQIS OxyWhite

Kulit wajah yang berminyak menjadi punca pembiakan bakteria serta pembentukan sebum yang akan menghasilkan jerawat di kulit muka. Pembersih wajah khas untukkulit berminyak ini bertindak:
  • Membersih dengan mendalam agar kulit bebas kotoran dan minyak
  • Mengawal jerawat dengan menyerap lebihan minyak dan kotoranyang terkumpul di dalam liang pori kulit
  • Mineral Zink Mikro mengawal pembentukan sebum untuk mencegah jerawat
  • Sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat

SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih & Penyegar Kawalan Minyak & Jerawat 2 Dalam 1

Saiz Pek : 150ml
RCP : RM17.40ml (selepas 6% GST)

 SAFI BALQIS OxyWhite

Sisa kotoran dari udara tercemar adalah punca kulit wajah berminyak dan berjerawat. Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 ini bertindak:
  • Membersih dengan mendalam untuk mengurangkan sisa kotoran sambil mengecilkan pori
  • Manik Mikro dengan kandungan Minyak Tea Tree dan Vitamin E membantu mengurangkan pembentukan jerawat
  • Zink Mineral Mikro mengawal pembentukan sebum 
  • Formulasi tanpa sabun mengekalkan kelembapan pH kulit 
  • Kandungan Mentol menyejuk dan menyegarkan kulit muka


SAFI BALQIS OxyWhite Krim Anti Jerawat

Saiz Pek : 15g
RCP : RM11.90 (selepas 6% GST)

 SAFI BALQIS OxyWhite

Kulit wajah yang berjerawat menyebabkan anda berasa tidak yakin dan kurang selesa. Dengan formulasi 99.9% Anti-Bakteria, krim ini bertindak:
  • Sebagai rawatan intensif anti jerawat
  • Menghalang pembentukan bintik hitam
  • Memudarkan parut jerawat
  • Mineral Zink Mikro mengawal pembentukan sebum untuk mencegah jerawat
  • Meredakan kulit kemerahan dengan Lipid Enhancer semulajadi meredakan kemerahan
  • AHA semula jadi mengawal jerawat punca bakteria

Bagi yang ingin mendapatkannya, produk ini boleh didapati di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan pasaraya hiper utama. Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman Instagram SAFI@safimalaysia dan saluran Youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia


0 comments:

Menang Contest MyTown GooseySelfie

8:00 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Assalamualaikum wbt. Menang Contest MyTown GooseySelfie

Alhamdulillah 3x. Serius mommy tak sangka akan terpilih sebagai salah seorang pemenang #GooseySelfie yang telah dianjurkan oleh MYTown Shopping Centre. Yelah ramai lagi yang kreatif dan selfie mereka cantik sangat berbanding mommy yang kurang kekreatifannya. hahaha

Klik SINI untuk baca entry tentang #GooseySelfie.


Menerima email menyatakan mommy menang memang mengujakan dan menceriakan hari minggu mommy. Yang tak bestnya kena collect pada hari yang sama. Nasib baiklah sepupu encik suami tinggal berdekatan dengan MyTown. So, minta tolong dia ambilkan.. Terima kasih lala.



Inilah hadiah yang di terima oleh mommy - Gift Card Ikea yang bernilai RM150. Alhamdulillah. Bolehlah mommy shopping langsir raya di ikea. :D

Tahniah juga kepada pemenang-pemenang yang lain. 

Terima kasih Mytown
Terima kasih Ikea

0 comments:

Print Gambar Berkualiti Dengan Aplikasi Droprint

Assalamualaikum wbt. Mudah Dan Murah Print Gambar Dengan Aplikasi Droprint

Hi Korang. Dah 3,4,5 hari tak update blog. Biasalah bila mommy bercuti dan anak-anak pun ada sekali. So, blog pun bercuti jugaklah. hihi.

Korang, biasanya atau selalunya korang print gambar kat mana? Mommy dah lama tak print gambar. Selalu biar dalam memory card saja. Tapikan... Baru-baru ni kad memori mommy rosak. Banyak gambar hilang. huhu. Dah la gambar time depa kecik-kecik. Nyesal pun tak gunakan.

Pengajaran dari kad memori rosak tu, mommy pun  belajar mem'print' semula gambar anak-anak. Agar memori indah ketika depa membesar dapat di lihat semula pada masa akan datang. Pasti ia akan membuahkan senyuman mommy & daddy.

DROPRINT

Dalam mencari tempat untuk print gambar, mommy terjumpa aplikasi Droprint. Aplikasi ini boleh di download di Apple Store bagi IOS dan Google Play Store bagi Android. 

Droprint menawarkan 3 perkhidmatan pencetakan iaitu print gambar, photobook dan giftbox. Setiap satu mempunyai pilihan yang pasti akan memenuhi kehendak pengguna. 


DROPRINT


Cara menggunakan Droprint amatlah mudah. 

  • Download aplikasi. 
  • Sign in dengan menggunakan FB atau Google Plus
  • Membuat pilihan pencetakan yang di ingini.
  • Muat naik gambar yang akan di cetak
  • Tekan 'Next' untuk masukkan dalam My Cart
  • Proceed dengan Checkout
  • Masukkan Shipping address bagi pengguna yang pertama kali guna aplikasi ini.
  •  Tekan Next. Proses upload gambar akan berlaku. Tempoh upload gambar adalah bergantung kepada saiz gambar dan juga kelajuan internet yang digunakan.
  • Proceed dengan Payment. Boleh pilih cara bayaran yang dikehendaki.
  • Selesai & Tunggu gambar yang di print sampai ke alamat yang di beri.

Mudah kan? Inilah gambar-gambar yang mommy print dengan aplikasi Droprint


droprint

Gambar-gambar yang mommy terima sangat berkualiti kerana penggunaan kertas dan ink yang berkualiti tinggi. Memang puashati. So, kalau nak print gambar anak, family, kawan-kawan ataupun gambar kahwin bolehlah print melalui aplikasi Droprint.

droprint


Bagi yang berminat untuk print gambar seperti mommy boleh lah download aplikasi droprint di link di bawah:


1 comments:

Lazada Birthday Surprise Lebih Memahami Kehendak Wanita

8:00 PG Cahaya Hayati 0 Comments

Assalamualaikum wbt. Lazada Birthday Surprise Lebih Memahami Kehendak Wanita
Lazada Birthday Surprise Lebih Memahami Kehendak Wanita kerana banyak barangan yang diinginkan/ di kehendaki oleh wanita di tawarkan oleh LAZADA dengan diskaun sehingga 90%. Bukan itu saja, kebanyakan jenama antarabangsa yang berada di pasaran tempatan di tawarkan diskaun sehingga 90%. 

Mommy sendiri dah add to cart beberapa barang kecantikan yang mommy inginkan. Biasalah wanita dan produk kecantikan memang tak dapat dipisahkan.

Bagi yang ingin membeli produk kecantikan, mommy cadangkan korang untuk klik dekat tab 'Beauty Party'.


Beauty Party


Dalam tab beauty party, terdapat pelbagai kategori produk kecantikan sama ada untuk luaran, dalaman malah gadget untuk kelihatan lebih cantik juga ada di sini.

Dalam LAZADA Surprise Box mommy ada 5 jenis barang untuk kecantikan dari jenama antarabangsa. Antaranya adalah Maybelline, Loreal, Nyx, Skinz Enchanteur dan banyak lagi. 


Maybelline

Hampir semua produk Maybelline mommy  telah cuba termasuklah Super BB Cushion Fresh Matte. Ini kerana strukturnya yang lembut, tidak berminyak, kekal lama dan tidak bercapuk. Ia juga tidak memberi alahan kepada mommy apabila memakainya.

Kepada yang tidak pernah mencuba Super BB Cushion Fresh Matte ni Uolls patut mencubanya kerana sekali pakai pasti akan jatuh cinta dengan hasilnya. Oh yer, harga yang ditawarkan di LAZADA adalah RM 69. Setiap pembelian akan mendapat Maybelline Clean Express Miracle Water. 




Loreal Brow Artist


Mommy belum pernah mencuba brow artist tetapi sejak dua menjak di dekat timeline asyik lalu cara membuat kening menjadi cantik, maka mommy pun mahu mencubanya. Nak jugak kening cantik bak di patih dan terukir cantik. hihi

NYX Blusher

Dah dapat bedak yang sesuai, kena dengan kulit muka dan dah buat kening cantik mestilah kena letak blusher agar seri dimuka naik. 


Eversoft Skinz Youth Recall Booster Mist (75ml) 

Eversoft Skinz Mist berfungsi untuk menyegarkan wajah. Dan ia juga digunakan untuk mengekalkan make up.


Enchanteur Paris Parfume losyen


Enchanteur Paris Parfume losyen adalah antara jenama dan produk yang mommy suka sebab apabila memakainya, wangian losyen ini kekal lama dan ia menjadikan kulit tangan mommy sehalus dan selembab bayi. Harga yang di tawarkan adalah RM6.90.

Dengan memperolehi barangan make up / kecantikan ini, dapatlah mommy menambah koleksi make up mommy. Jangan terkejut pulak kalau mommy bermake up siang dan malam.


Kinohimitsu Collagen Diamond 



Sepertimana yang mommy cakapkan tadi, produk penjagaan dalaman juga ada dalam Beuty Party.

Produk penjagaan dalaman yang ada dalam LAZADA Surprise Box adalah Kinohimitsu Collagen Diamond. Bertambah awet mudalah mommy.

Kinohimitsu Collagen Diamond adalah antara kolagen yang terbaik yang berada di pasaran. Mommy suka dengan kolagen ini kerana ia tidak berbau hanyir atau muak seperti sesetengah kolagen. Selain dari itu, Kinohimitsu Collagen Diamond 5300mg ini diperbuat daripada collagen, perilla seed extract, silk protein and soy isoflavone dan di sedapkan dengan perisa apple, lemon dan lychee. Tak manis, tiada bahan tambahan dan ia 100% bahan semulajadi. Sesuai juga kepada vegetarian.


NESTUM 3in1 Banana Caramel 10x28g  

Selain daripada make up dan penjagaan dalaman, LAZADA juga memahami wanita yang pentingkan dan mahukan bentuk badan yang ramping. Jadi, Nestum Banana Caramel adalah minuman bijirin terbaik untuk wanita untuk di ambil ketika sarapan pagi.

Mommy suka nestum banana caramel ini kerana rasa karamel dan banana yang sedap. Selain dari itu, ia juga melancarkan sistem pembuangan badan mommy. 


Selain dari Nestum, hampir semua barangan Nestle ditawarkan pada harga yang lebih rendah dari harga pasaran. Jadi, jika korang adalah penggemar MILO, NESCAFE dan lain-lain produk, bolehlah grab di LAZADA. Jimat uolls.

A6 Size Notebook Bottle

Tahukah korang, bahawa setiap supplement yang di ambil perlu di iringi dengan pengambilan air yang secukupnya. Sekurang-kurangnya 3 liter sehari.

Disebabkan memahami wanita, Lazada tampil dan keluarkan botol air A6 Size Notebook Bottle. Saiz dan bentuk botol ini membolehkan wanita membawanya ke mana saja. Saiz & bentuknya juga dapat dimasukkan ke dalam handbag. Jadi, tiada alasan lagi untuk minum kurang air.

Harga yang ditawarkan adalah RM 27.59. 


Levi's DIY Kit

Lazada juga tahu yang wanita amat suka dengan dengan perkara yang unik dan yang boleh beri kelainan kepada pakaian, kotak DIY kit dari Levi's amatlah sesuai. Dalam kotak ini terdapat pelbagai butang, kain jeans dan juga stickers comel dan menarik untuk dijahit pada jaket atau seluar jeans levi's. Jadi, jeans atau jaket Levi's kita adalah lain daripada yang lain. Malah boleh bergaya bak retis.




Kotak DIY kit Levi's ini secara percuma dengan setiap pembelian produk Levi's berjumlah RM 300 dan ke atas. Ia terhad kepada 50 pelanggan yang pertama saja. Rugi tau kalau tak grab Levi's DIY Kit ni.


Mommy ni dok membebel panjang-panjang pula. Korang pula, dah shopping ke? Kalau belum, haa pi la shopping lekaih. Tinggai hari ni saja.

Oklah.. Mommy nak sambung shopping juga. Ada lagi barang yang mommy berkenan.hikhik.

LAZADA 


0 comments:

Bag Dan Handbag Branded Murah Sempena Ulang Tahun Ke - 5 LAZADA

11:06 PG Cahaya Hayati 2 Comments

Assalamualaikum wbt. Beli Handbag Murah Sempena Ulang Tahun Ke - 5 LAZADA

Selamat pagi korang. Dah breakfast? Mommy tengah breakfast sambil tengok handbag di LAZADA ni. Kan hari dah start offer.. Bila lagi nak grab? Time offer ni jelah boleh beli handbag branded dengan harga yang murah (diskaun). Kalau time tak offer mampu tengok ja. Sapa serupa cam mommy angkat tangan sikit.

lazada
KLIK BANNER UNTUK KE WEB LAZADA

Antara bag yang mommy dok eye-on di LAZADA adalah dari jenama BONIA. Mommy tahu mahal sebab tu lah mommy kata mampu tengok saja. 


SURPRISE BOX LAZADA


Alhamdulillah mommy terpilih sebagai penerima 'Surprise Box LAZADA'. Dalam surprise box ni ada bermacam-macam barang yang di hadiahkan kepada blogger. Untungkan blogger. hahaha

lazada surprise box
Dua budak yang teruja dengan Surprise Box LAZADA

Bermacam-macam barangkan yang ada dalam Surprise Box ni. Bila mommy post kat fb ramai yang spotted kat kotak BONIA tu. hehehe. Nampak jer korang ni...


Disebabkan ramai yang spotted kat kotak BONIA tu,  mommy nak reveal tentang bag syiling dan clutch yang mommy terima dulu. Mommy pasti ramai pembaca blog mommy yang minat dengan bag kan kan. 

BONIA BB the Dog Coin Pouch 

Kecil dan comel bag syiling BONIA ni tapi harga dia boleh merecik peluh di dahi mommy. Harga yang ditawarkan adalah RM 239.00. Walaubagaimanapun pembeli boleh mendapat diskaun 8% dengan memasukkan kod diskaun ini  LZDBONIA8. 

BONIA BB the Dog Coin Pouch (Red)
Klik SINI untuk direct terus ke store BONIA

NICHII CLUTCH

NICHII Clutch yang mommy terima ini sangat halus design nya. Di perbuat dari material authentic. Lembut dan senang di bawa. Harga yang ditawarkan adalah RM 69. Walaubagaimanapun bagi kempen LAZADA ini, bagi setiap barangan NICHII ada diskaun tersendiri up to 20%. 

Selain dari bag, NICHII juga merupakan pengeluar dress, tops dan bottom. Di mana setiap keluarannya mempunyai design dan nilai tersendiri.

Nichii 

So, raya ni mommy tak perlu fikir nak beli bag baru dah. Jimat duit mommy. kihkih.

So, tunggu apa lagi, Jom shopping bag di LAZADA. Banyak lagi brand dan bag/handbag cantik yang murah di LAZADA tapi korang kenalah terjah sendiri.

2 comments:

Glow V Fit Sesuai Untuk Wanita Bekerjaya Dan Aktif

Assalamualaikum wbt. Glow V Fit | Sesuai Untuk Wanita Bekerjaya Dan Aktif. Menjadi wanita bukanlah mudah. Lebih-lebih lagi yang memikul tanggungjawab sebagai anak, isteri, ibu dan kerjaya. Banyak perkara yang perlu di beri perhatian dan itu memerlukan tenaga yang boleh tahan lama (fit). Di samping sentiasa fit (kekal aktif dan bertenaga), wanita juga perlu menjaga kesihatan dalam dan luaran. Tak mudahkan? Disebabkan terlampau sibuk dengan tugas harian, ramai wanita masa kini tidak dapat meluangkan masa untuk bersenam dan juga menjaga kecantikan. Jadi bagaimanakah wanita hendak menjadi fit sekaligus cantik. Iyer, memang ada caranya. Cara Mommy adalah dengan mengambil supplement Glow V Fit atau di kenali juga dengan nama Jus GVF. 

Jus gvf
Glow V Fit

Glow V Fit

Glow V Fit | Jus GVF adalah formula terbaik dari ekstrak buah delima, vitamin C, Chia Seed, Garcinia Cambogia, Manjakani, Kacip Fatimah dan 13 jenis herba yang berkesan untuk menurunkan berat badan, merapatkan dan menjada dalaman wanita serta memutihkan kulit. So, kalau mommy yang dah berkulit cerah ni makin putih la.. Boleh jadi model blog sendiri. Chia chia... 

Jus GVF
Glow V Fit

Kelebihan-Kelebihan Pengambilan Glow V Fit | Jus GVF

Kelebihan utama pengambilan Glow V Fit | Jus GVF adalah mengawal selera makan dan ini telah terbukti apabila ramai pengguna memberi feedback yang positif.



Antara kelebihan lain apabila mengambil Glow V Fit | Jus GVF secara berterusan adalah:-

  • Menjaga kestabilan gula dan darah
  • Menyekat penyerapan lemak dan meningkatkan metabolisme
  • Membantu menyingkirkan lemak dan menurunkan berat badan tanpa kesan sampingan yang merbahaya.
  • Membuang toksin dan racun dalam tubuh
  • Mengawal berat badan
  • Menghalang pembentukan lemak.
  • Merapatkan bahagian intim
  • Merawat dalam wanita
  • Menghilangkan keputihan
  • Merawat dan memutihkan kulit dari dalam
  • Merawat jerawat, masalah kulit dan kedutan
  • Menambahkan susu badan dengan kurma dan habbatussauda
  • Sebagai tonik untuk menguatkan ketahanan badan
  • Agen awet muda
  • Anti kanser
  • Menukarkan lemak yang tersimpan kepada tenaga
  • Menurunkan kolesterol
  • Menurunkan tekanan darah
  • Melancarkan perjalanan darah
  • Tidak perlu berlapar dan bersenam
  • Mencegah penyakit kronik
Fuhh banyaknya kelebihan-kelebihan Glow V Fit | Jus GVF jika pengambilan adalah berterusan. Mommy yang baru seminggu consume pun dah terasa ringan badan, tidak mudah letih dan kekal bertenaga. Masalah keputihan yang mommy alami pun semakin kurang. Harap-harap hilang terus. Nak kembali rapat, cantik serta bertenaga macam zaman anak dara dulu-dulu.


Yang masih bergelar anak dara dan berumur atas 15 tahun pun boleh consume tau sebab nanti korang akan jadi lebih cantik, kesihatan dalam yang kuat dan berseri bila jadi tiba hari bahagia nanti. Di samping tu ia juga membantu kelihatan lebih langsing. Boleh la pakai baju pengantin yang di idam-idamkan.

Jus GVF
Glow V Fit

Glow V Fit | Jus GVF ni sesuai untuk ibu menyusu dan berpantang  serta boleh diambil ketika period. Walaubagaimanapun, Glow V Fit | Jus GVF tidak sesuai untuk ibu mengandung, remaja berumur bawah 15 tahun, pesakit jantung dan pesakit kronik. 

Perbezaan dan kesan perubahan perubahan akan di rasa seawal satu minggu. Walaubagaimanapun ia bergantung kepada individu, tahap metabolisme dan hormon. Untuk tindakbalas lebih berkesan, pengguna di galakkan minum air kosong sebanyak 3 liter agar proses pembuangan lemak dan toksin dapat berjalan dengan lancar. Lemak dan toksin dikeluarkan melalui peluh dan kencing. 


Jus GVF
mommy & Glow V Fit

Cara Pengambilan Glow V Fit | Jus GVF

Pengambilan Glow V Fit | Jus GVF amatlah mudah iaitu 2 sudu ( Plastik)  pagi sebelum sarapan dan 2 sudu ( Plastik)  malam sebelum tidur ( PASTIKAN PERUT KOSONG). Senangkan. Sebelum makan pagi dan sebelum tidur. 

Testimoni Glow V Fit | Jus GVF

Berikut adalah testimoni bagi pengguna Glow V Fit | Jus GVF dan telah berjaya dan alami perubahan yang di kehendaki.

Testimoni Glow V Fit
Dah kuruih, cantik dan period teratur..

Testimoni Glow V Fit
Dalaman semakin mantap, kulit semakin lembap dan tak penat..

Testimoni Glow V Fit
Miss V bersih dan tak penat

Testimoni Glow V Fit
Kulit kusam tiada, Miss V mantap

Testimoni Glow V Fit
Kurus dengan hanya 2 botol..
Oklah bagi yang berminat untuk mencuba dan consume Glow V Fit | Jus GVF, bolehlah hubungi di contact number berikut:

Latifah Abu Bakar
013 669 3620 
aleynaherbs@gmail.com

0 comments:

Pengikut

Google+ Followers