8 Idea Menarik Untuk Jadikan Bilik Tidur Anda Seperti Bilik Hotel Mewah - Cahaya Hayati

22 Dis 2017

8 Idea Menarik Untuk Jadikan Bilik Tidur Anda Seperti Bilik Hotel Mewah

8 Idea Menarik Untuk Jadikan Bilik Tidur Anda Seperti Bilik Hotel Mewah ~ Setiap kali membuka laman web hotel, selain melihat harga bilik yang ditawarkan, anda pasti akan melihat bagaimana rupa hiasan dalaman bagi setiap jenis bilik yang ada di hotel tersebut. Walaupun setiap orang mempunyai citarasa yang berbeza dalam menilai hiasan dalaman sesebuah bilik, kebiasaannya hiasan bilik di hotel mewah sering menambat hati pelanggan. 

Jika anda mahu jadikan bilik tidur di rumah anda seakan bilik di hotel mewah bertaraf lima bintang, jom lihat bagaimana professional interior designers lakukannya.  

8 Idea Menarik Untuk Jadikan Bilik Tidur Anda Seperti Bilik Hotel Mewah


1. Gantikan lampu tidur biasa dengan lampu gantung yang serupa, dan gantungkannya selari dengan meja tepi katil.

8 Idea Menarik Untuk Jadikan Bilik Tidur Anda Seperti Bilik Hotel Mewah, bilik tidur, bilik tidur menarik dan cantik, hias bilik tidur, rekabentuk bilik tidur, cara bagi bilik tidur cantik dan menarik, bilik tidur seolah hotel, bilik tidur seperti hotel mewah, hiasan dalaman bilik tidur, bilik tidur cantik, bilik tidur mewah, tips hias bilik tidur, rooms, beautiful room, bedroom, bedroom design, tempat tidur, bilik tidur idaman, rekabentuk bilik tidur, hias bilik tidur,
Nice Style Interior Design


2. Tempah kepala katil khas dengan reka bentuk Chesterfield agar bilik tidur anda kelihatan lebih mewah.

8 Idea Menarik Untuk Jadikan Bilik Tidur Anda Seperti Bilik Hotel Mewah, bilik tidur, bilik tidur menarik dan cantik, hias bilik tidur, rekabentuk bilik tidur, cara bagi bilik tidur cantik dan menarik, bilik tidur seolah hotel, bilik tidur seperti hotel mewah, hiasan dalaman bilik tidur, bilik tidur cantik, bilik tidur mewah, tips hias bilik tidur, rooms, beautiful room, bedroom, bedroom design, tempat tidur, bilik tidur idaman, rekabentuk bilik tidur, hias bilik tidur,
Box Creative
  
3. Tambah cove lighting di sekitar bilik tidur untuk menghasilkan suasana yang lebih romantik.

8 Idea Menarik Untuk Jadikan Bilik Tidur Anda Seperti Bilik Hotel Mewah, bilik tidur, bilik tidur menarik dan cantik, hias bilik tidur, rekabentuk bilik tidur, cara bagi bilik tidur cantik dan menarik, bilik tidur seolah hotel, bilik tidur seperti hotel mewah, hiasan dalaman bilik tidur, bilik tidur cantik, bilik tidur mewah, tips hias bilik tidur, rooms, beautiful room, bedroom, bedroom design, tempat tidur, bilik tidur idaman, rekabentuk bilik tidur, hias bilik tidur,
 The Arch

4. Lengkapkan bilik tidur anda dengan perabot dan perhiasan berwarna neutral.

8 Idea Menarik Untuk Jadikan Bilik Tidur Anda Seperti Bilik Hotel Mewah, bilik tidur, bilik tidur menarik dan cantik, hias bilik tidur, rekabentuk bilik tidur, cara bagi bilik tidur cantik dan menarik, bilik tidur seolah hotel, bilik tidur seperti hotel mewah, hiasan dalaman bilik tidur, bilik tidur cantik, bilik tidur mewah, tips hias bilik tidur, rooms, beautiful room, bedroom, bedroom design, tempat tidur, bilik tidur idaman, rekabentuk bilik tidur, hias bilik tidur,
 Designers Interior Solution. Sumber.
5. Pilih warna tema untuk kelengkapan dan perhiasan bilik tidur.

8 Idea Menarik Untuk Jadikan Bilik Tidur Anda Seperti Bilik Hotel Mewah, bilik tidur, bilik tidur menarik dan cantik, hias bilik tidur, rekabentuk bilik tidur, cara bagi bilik tidur cantik dan menarik, bilik tidur seolah hotel, bilik tidur seperti hotel mewah, hiasan dalaman bilik tidur, bilik tidur cantik, bilik tidur mewah, tips hias bilik tidur, rooms, beautiful room, bedroom, bedroom design, tempat tidur, bilik tidur idaman, rekabentuk bilik tidur, hias bilik tidur,
 VIsualWORKS Studio

6. Tambah karpet gebu atau karpet dari dinding ke dinding untuk menjadikan bilik tidur anda lebih selesa.

8 Idea Menarik Untuk Jadikan Bilik Tidur Anda Seperti Bilik Hotel Mewah, bilik tidur, bilik tidur menarik dan cantik, hias bilik tidur, rekabentuk bilik tidur, cara bagi bilik tidur cantik dan menarik, bilik tidur seolah hotel, bilik tidur seperti hotel mewah, hiasan dalaman bilik tidur, bilik tidur cantik, bilik tidur mewah, tips hias bilik tidur, rooms, beautiful room, bedroom, bedroom design, tempat tidur, bilik tidur idaman, rekabentuk bilik tidur, hias bilik tidur,
Urban Structure Construction

7. Tinggikan tempat tidur dengan menempah platform dengan laci simpanan sebagai rangka katil.

8 Idea Menarik Untuk Jadikan Bilik Tidur Anda Seperti Bilik Hotel Mewah, bilik tidur, bilik tidur menarik dan cantik, hias bilik tidur, rekabentuk bilik tidur, cara bagi bilik tidur cantik dan menarik, bilik tidur seolah hotel, bilik tidur seperti hotel mewah, hiasan dalaman bilik tidur, bilik tidur cantik, bilik tidur mewah, tips hias bilik tidur, rooms, beautiful room, bedroom, bedroom design, tempat tidur, bilik tidur idaman, rekabentuk bilik tidur, hias bilik tidur,
Pocket Square

8. Tempah meja khas pelbagai guna yang lebih lebar daripada lebar katil mengikut tema bilik tidur anda.

8 Idea Menarik Untuk Jadikan Bilik Tidur Anda Seperti Bilik Hotel Mewah, bilik tidur, bilik tidur menarik dan cantik, hias bilik tidur, rekabentuk bilik tidur, cara bagi bilik tidur cantik dan menarik, bilik tidur seolah hotel, bilik tidur seperti hotel mewah, hiasan dalaman bilik tidur, bilik tidur cantik, bilik tidur mewah, tips hias bilik tidur, rooms, beautiful room, bedroom, bedroom design, tempat tidur, bilik tidur idaman, rekabentuk bilik tidur, hias bilik tidur,
Young Concept Design
  

Inginkan reka bentuk rumah yang praktikal dan bergaya? Dapatkan sebut harga dan consultation yang percuma. 


Dengan perkongsian tips di atas, mommy harap anda telah mendapat inspirasi untuk menghias bilik tidur anda seakan bilik di hotel mewah bertaraf lima bintang. 

Walau bagaimanapun, jika anda inginkan khidmat pereka dalaman rumah untuk hias rumah anda, dapatkan anggaran sebut harga secara percuma daripada interior designer di Recommend.my. Dengan lebih 900 interior designer daripada seluruh negara yang berdaftar di Recommend.my, anda pasti akan dapat mengupah interior designer yang sesuai dengan bajet dan citarasa anda. 

25 ulasan:

  1. Woah! Menarik design semua..tp betul laa..ruangan dlm rumah mmg penting..lg² kalau blk kerja penat, mood xde..blk rumah je syokkk

    BalasPadam
  2. oh nanti nak kena invest banyak duit untuk bilik. I nak siapkan bilik anak-anak sebab nak asingkan tempat tidur dorang hehe

    BalasPadam
  3. good ideas la. nak semat dlm memori lah

    BalasPadam
  4. wahhhh comel rekaan bilik tidur ni.. teringin nak hias gini gak.. tengok kosnya kena menyimpan dulu hihihihihi...

    BalasPadam
  5. cantik2.. nak buat mcm ni memang kena hire id. k.jana tak kreatif langsung bab2 deco ruang ni.

    BalasPadam
  6. Kalau gini gayanya memang malas keluar biliklah. Seronok tidur dalam bilik cantik, selesa macam ni.

    BalasPadam
  7. InsyaAllah next year Rawlins akan dapat kunci rumah. Maka boleh la start berangan nak hias my bedroom. TQ share info ini

    BalasPadam
  8. wah.. memang nampak mewah susunatur bilik2 atas ni.. TB pun nak buat camtu gak tapi menegnangkan rumah pun rumah sewa lagi.. alahai.. malas betul nak berhias2.. hu3

    BalasPadam
  9. huhu menagis tengok ruangan setiap bilik, kenapa cantekk sangatttt

    BalasPadam
  10. 8 idea yang best..makan modal gak ni. nasib baik kami lebih suka deco secara minima..hehe

    BalasPadam
  11. Wah, nice tips. Thank you for sharing kak. 😉

    BalasPadam
  12. Nad pub tgh nak deko bilik ni..boleh jadi inspirasi ni

    BalasPadam
  13. cantik yer semua design. teringin nak ada bilik tdo macam ni.

    BalasPadam
  14. Lawa2 la semua design dia kak.. Zaza suka tgk visual work studio design tu..

    BalasPadam
  15. cantik la kak design2 dia..zaza suka tgk visual work studio tu..

    BalasPadam
  16. idea yg amat menarikk.. hehe mungkin akan dibuat in-consideration untuk dibuat bila ada rumah n bilik sendiri nanti ^^

    BalasPadam
  17. perghh idaman neeza juga ni. kalaulah dapat beli studio memang nak design macam ni

    BalasPadam
  18. kalau dapat bilik tidur macam hotel ni... tak nak kuar bilik dibuatnya...

    BalasPadam
  19. Bestnya, tapi takut asik duk bilik je.

    BalasPadam
  20. Semua nampak cantik tapi sy sukakan konsep warna putih dan minimalis. Hihi. 900?! Wahh ramai rupanya!

    BalasPadam
  21. Tq share, seronok baca. Mula lah berangan nak tukar susun atur bilik dan tambah perabot macam kat atas tu. No 2 tu syokk dapat tukar kepala katil pun best hihi

    yanmieonline.com

    BalasPadam
  22. id love to have rooms like theseeee

    BalasPadam
  23. Semua cantik. Kalau balik rumah tengok Katil camtu, memang syokkkkk. Hahaha

    BalasPadam
  24. Kalau Momi suka simple dan comel hehe.

    BalasPadam
  25. I like the visual work or urban style. A bit classic plus young design.

    BalasPadam