Tips Untuk Atasi Rasa Malas - Cahaya Hayati

28 Nov 2017

Tips Untuk Atasi Rasa Malas

Tips Untuk Atasi Rasa Malas ~ Hi korang. Pernah tak rasa malas dan tangguh kerja? Dalam hati dok plan sat lagi nak buat itu, lepas tu nak buat ni tapi tak terbuat. Bila dah banyak yang tertangguh mesti rasa malas kan? Pastu kat mulut pun keluarlah  'alaaa malaslah' tak pun ' malasnya'. Kan? Memang pun sebab mommy pun macam tu jugak, malas mandi, malas nak keluar rumah, malas nak lipat baju dan pernah sekali sampai tahap malas nak bercakap dengan orang. kahkah Yang ni confirm korang pun tak malas iaitu tidoq. Ada ka yang malas tidur? Okay di sini mommy kongsikan tips untuk atasi rasa malas tu.. Mommy pun dok amalkan jugak. Korang ingat mak mak ni takdak rasa malas ke? 

Wujudnya rasa malas dalam diri kita adalah di sebabkan oleh perkara-perkara ni...

  • Suka tangguhkan kerja
  • Tiada sense of urgency
  • Tiada / kurang sense of responsibilities
  • Tidak tahu yang mana perlu di dahulukan dan yang mana kemudian
  • Tidak tahu dan tidak mahu belajar
  • Rasa diri dah rajin dan terbaik 

Tips Untuk Atasi Rasa Malas, atasi rasa malas, kenapa malas, sebab-sebab malas, sifat-sifat malas, malas, cara merajinkan diri sendiri, tips rajin, rasa malas, sifat malas, penyakit malas, cara menghilangkan sifat malas, cara melawan rasa malas,
Malas...

Tips Untuk Atasi Rasa Malas

Ni antara tips yang mommy amalkan bila ada rasa malas. Korang pun boleh cuba juga... 

  • Jangan bertangguh kerja. Buat on the spot
  • Paksa diri untuk buat sesuatu dengan bersungguh-sungguh.
  • Buat to do list atau planner- yang mana dulu, yang mana kemudian. Boleh juga buat planner harian, mingguan dan juga bulanan. 
  • Rajin belajar perkara baru. 
  • Setkan dalam minda yang kita bukan terbaik tetapi mahukan yang terbaik
  • Amalkan doa ini. Semoga rasa malas dalam diri terhindar dan yang baik-baik saja ada dalam diri kita. 

Tips Untuk Atasi Rasa Malas, atasi rasa malas, kenapa malas, sebab-sebab malas, sifat-sifat malas, malas, cara merajinkan diri sendiri, tips rajin, rasa malas, sifat malas, penyakit malas, cara menghilangkan sifat malas, cara melawan rasa malas, doa atasi rasa malas, doa untuk atasi rasa malas
Doa untuk atasi rasa malas

Dah dah lah tu baca blog, pi buat kerja lekaih.. Jangan dok malas! Selamat merajinkan diri sendiri dan uolls jugak. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan